Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Η ιδιογομωση δεν συμφερει οικονομικα σε ελαφριες γομωσεις.
Για να αυμφερει,πρεπει να κανεις ΑΝΑγομωση,κατι που φροντισαν οι "προφεσορες"να απαγορεψουν.
Αρα ιδιογομωνοντας,ψαχνεις κατι αλλο...
Ο παραγοντας της σταθεροτητας,που άφησε απεξω ο Γιουρι,ειναι το Α και το Ω!
Μαθαινεις το φυσιγγι σου ...
Εχεις περισσοτερες επιτυχιες!
Δεν ψαχνεσαι με καθε αλλαγη που γινεται στα εργοστασιακα.
Και δυστυχώς,ειναι συχνες(αλλαγες)!:(
Αυτο σημαινει λιγοτερη καταναλωση κι αυτο με τη σειρα του,λιγοτερο κοστος!;)
Οπως και να το κανουμε,ασχολεισαι με κατι που ειναι συνυφασμενο με το κυνηγι!:)
Ναι,κοστιζει εργατοωρες...
Ωστοσο,το κανεις για οσο και οπως γουσταρεις!
Και....γουσταρεις !!!!:)
Όπως λέει και ο Γιάννης με την αναγόμωση γλυτώνεις 2€ στο κουτί...

κατω απο 5,5 ευρο το κουτι με κενουρια υλικα δεν βγενει με τιποτα στα ψιλα, και στο εικοσαρι με κενουρια υλικα κατω απο 7 ευρο δεν γινετε.
Το κερδος της ιδιογομωσης ειναι αλλου. Για να βγαλεις ποιο φτηνο φυσιγγι με την ιδιογομοση πρεπει να κανεις αλλα πραγματα τα οποια δεν λεγονται

Καλησπέρα σε όλους!
Πέρα από το κόστος και την ποιότητα των φυσηγγίων υπάρχει και ένας άλλος λόγος που έχω κολλήσει με την ιδιογόμωση.
Αυτός είναι το ότι οι συνθήκες ζωής που επικρατούν στις μέρες μας, έχουν υποχρεώσει πολλούς από εμάς να αραιώσουμε
κατα πολύ τις κυνηγητικές μας εξόδους. Η ενασχόληση με την ιδιογόμωση τουλάχιστον εμένα προσωπικά με κάνει νιώθω
πιο κοντά στην αγαπημένη μου δραστηριότητα ακόμα και με λιγότερες κυνηγετικές εξόδους και μου γεμίζει αρκετά το
συγκεκριμένο κενό.

Καλησπέρα σε όλους!
Πέρα από το κόστος και την ποιότητα των φυσηγγίων υπάρχει και ένας άλλος λόγος που έχω κολλήσει με την ιδιογόμωση.
Αυτός είναι το ότι οι συνθήκες ζωής που επικρατούν στις μέρες μας, έχουν υποχρεώσει πολλούς από εμάς να αραιώσουμε
κατα πολύ τις κυνηγητικές μας εξόδους. Η ενασχόληση με την ιδιογόμωση τουλάχιστον εμένα προσωπικά με κάνει νιώθω
πιο κοντά στην αγαπημένη μου δραστηριότητα ακόμα και με λιγότερες κυνηγετικές εξόδους και μου γεμίζει αρκετά το
συγκεκριμένο κενό.
Όπως το λες νιώθω και εγώ! Πιο πολύ θέλω να ασχολούμαι με την ιδιογομωση στην περίοδο που είναι κλειστό το κυνήγι! Και με το φόρουμ το ίδιο θέλω! Νιώθω ότι έτσι ζω ακόμα μέσα στο κυνήγι!

Δεν έχει τελειώσει πλήρως αλλά φαίνεται η δουλειά που έχει γίνει, στιβαρή κατασκευή .
ωραία και μαζεμένη δείχνει Κωνσταντίνε ! μπράβο του που ασχολείται.
μια μικρούλα σαν αυτή για ρελακι μονό, θα ήταν όνειρο !

μοιάζει πολύ με μια ρωσική κατασκευή που χαζεύω εδώ και καιρό .!
https://ru-guns.livejournal.com/1438715.html

ο Ρώσος βέβαια το εχει τερματίσει.. τα πάντα όλα κάνει .. μονο αποστακτήριο βότκας δεν εχει βάλει πάνω χαχαχ:D:D

Πέρα απο την πλάκα εχει ωραίες ιδέες ..και πρακτικές !
όπως το μοτέρ για το ρέλιασμα ..;) ποιο έξυπνο και απλό παθαίνεις !!!
ενδιαφέρων και το ογκομετρικό της, σου βάζει ιδέες για πατέντες
Κάτι τέτοιο σε μικρογραφία εχω φανταστεί για το σαλόνι .. μιας που μονο ρέλι κάνω ..

!

Έκανα τελικά την κίνηση καλή και γερή φαίνεται, εύκολη και στην συναρμολόγηση έγινε και ένα τεστακι στην μηχανή του Μάνου (Δεν είχε στο μαγαζί την βάση θα την πάρω άλλη φορά) αρκετά σταθερή στις δοξολογίες με μικρές αποκλίσεις.

Καλορίζικο φίλε μου. Σου εύχομαι να το χαρείς όσο δεν πάει. Να ξέρεις ότι με 3 πολύ απλά εργαλεία κάνεις ότι με μια αυτοματη μηχανη και με μεγάλη ακρίβεια ;)

ο Ρώσος βέβαια το εχει τερματίσει.. τα πάντα όλα κάνει .. μονο αποστακτήριο βότκας δεν εχει βάλει πάνω χαχαχ:D:D

Κάτι τέτοιο σε μικρογραφία εχω φανταστεί για το σαλόνι .. μιας που μονο ρέλι κάνω ..

!

Δεν υπάρχει ο ρώσος.... μας έφτιαξε βραδιάτικα .sarcastic.

Με γεια Κωνσταντίνε! Περιμένουμε εντυπώσεις

!

Καλορίζικο φίλε μου. Σου εύχομαι να το χαρείς όσο δεν πάει. Να ξέρεις ότι με 3 πολύ απλά εργαλεία κάνεις ότι με μια αυτοματη μηχανη και με μεγάλη ακρίβεια ;)
Σας ευχαριστώ φιλαράκια μου.
Χρηστάρα για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του και με αντίληψη όπως εσύ γίνονται τα πάντα με τα κατάλληλα εργαλεία βέβαια.
Κοιτάξτε τι έφτιαξε ο Κυπραίος, εξολοκλήρου από stainless steel και αυτοματισμός από κάποιο ανταλλακτικό ασανσέρ.
]

Αμα ασχοληθεις με την ιδιογομωση, και ειδικα με μηχανες, ο ουρανος ειναι το οριο. Χωρις να το παρεις χαμπαρι, θα εχεις δωσει χρηματα αρκετα να παρεις ενα καλο δικανο. Χρηματα εννοειται οχι πεταμενα, αλλα παρολα αυτα μπορεις να κανεις τη δουλεια σου ανετοτατα και με μια Mec 600 και ενα δραπανο, προσαρμοζοντας στροφεια και σταδια.

Επισης παρατηρηστε στο τελευταιο βιντεο, οτι οι κλασσικοι κουτοφραγκοι, δεν εχουν ιδεα απο κανονες ασφαλειας. Οπως και οι Αμερικανοι, αναγομωνουν, ενω εδω ο νομοθετης εφηυρε τον τροχο, και το απαγορεψε για λογους ασφαλειας (της τσεπης καποιων)

Αμα ασχοληθεις με την ιδιογομωση, και ειδικα με μηχανες, ο ουρανος ειναι το οριο. Χωρις να το παρεις χαμπαρι, θα εχεις δωσει χρηματα αρκετα να παρεις ενα καλο δικανο. Χρηματα εννοειται οχι πεταμενα, αλλα παρολα αυτα μπορεις να κανεις τη δουλεια σου ανετοτατα και με μια Mec 600 και ενα δραπανο, προσαρμοζοντας στροφεια και σταδια.

Επισης παρατηρηστε στο τελευταιο βιντεο, οτι οι κλασσικοι κουτοφραγκοι, δεν εχουν ιδεα απο κανονες ασφαλειας. Οπως και οι Αμερικανοι, αναγομωνουν, ενω εδω ο νομοθετης εφηυρε τον τροχο, και το απαγορεψε για λογους ασφαλειας (της τσεπης καποιων)
Σωστά Βίκτωρα οπότε συμφέρει κάποιους οι νόμοι γίνονται βασιλικοτεροι του βασιλέως, παντού επιτρέπεται η αναγομωση εκτός σε εμάς που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς το λόγο της απαγόρευσης αυτής αφού δεν υπάρχει και λογική εξήγηση. Οι αμερικανικές εταιρείες στα εμπορικά τους φυσίγγια αναφέρουν και σαν προσόν ότι ο καλυκας προσφέρεται για πολλαπλές αναγωμοσεις μάλιστα οι ιδιογωμοτες προτιμούν να αγοράζουν τέτοια φυσίγγια έστω και με λίγο παραπάνω κόστος αφού επωφελούνται από την ιδιότητα τους αυτή όπως τα γνωστά aa της winchester και τα remington premier τώρα μπήκε στο παιχνίδι και η federal με το grand.
Το εικοσαρι της win aa που εσφαξα την περασμένη προσέξτε το πάχος του πλαστικού.

Γιατι Κωσταντινε, ο νομος στην Αμερικη περιεχει ψυγματα λογικης, σε αντιθεση με εδω. Φανταζομαι στην Αμερικη ο νομοθετης, πριν φτιαξει ενα νομο, εχει μια σχετικη γνωση του αντικειμενου, ενω εδω δεν τιθεται τετοια προυποθεση. Εδω πρεπει ο νομοθετης απλα να ειναι του κομματος, ενω οι νομοι συχνα πυκνα ειναι τοσο φωτογραφικοι οσο και οι συντεχνιες οι οποιες πιεζουν για τις αλλες και την ψηφιση του.

ο λογος Κωσταντινε ειναι απλος, πιεζουν για να αποαγορευτει η αναγομωση, και εφτιαξαν τον νομο επιτηδες τοσο περιπλοκο ωστε να μπερδευεται ο απλος πολιτης, γιατι θεωρουν οι εισαγωγεις οτι χανουν πωλησεις ετσι.

Σωστά Βίκτωρα οπότε συμφέρει κάποιους οι νόμοι γίνονται βασιλικοτεροι του βασιλέως, παντού επιτρέπεται η αναγομωση εκτός σε εμάς που δεν μπορεί να καταλάβει κανείς το λόγο της απαγόρευσης αυτής αφού δεν υπάρχει και λογική εξήγηση. Οι αμερικανικές εταιρείες στα εμπορικά τους φυσίγγια αναφέρουν και σαν προσόν ότι ο καλυκας προσφέρεται για πολλαπλές αναγωμοσεις

Γιατι Κωσταντινε, ο νομος στην Αμερικη περιεχει ψυγματα λογικης, σε αντιθεση με εδω. Φανταζομαι στην Αμερικη ο νομοθετης, πριν φτιαξει ενα νομο, εχει μια σχετικη γνωση του αντικειμενου, ενω εδω δεν τιθεται τετοια προυποθεση.
Οι συντάκτες του νόμου δεν είχαν πρόθεση να απαγορεύσουν την αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων για ιδίαν χρήση ... Το είχε πει ξεκάθαρα ο τότε υπουργός Παπουτσής στην ομιλία του στη Βουλή ...
15-03-2011: Δελτίο Τύπου με Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Σ/Ν για εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία για τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων
Πέραν του ότι αυτά που αναφέρει για πολλά από τα υπόλοιπα θέματα τα θεωρώ μαλακίες ... για το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται να είχε πει το εξής:
"Όσον αφορά στο θέμα της γόμωσης και αναγόμωσης φυσιγγίων. Πρώτα απ’ όλα η αναγόμωση κυνηγετικών φυσιγγίων για ιδία χρήση επιτρέπεται. Δεν μπορεί να επιτραπεί όμως για εμπορικούς λόγους. Στόχος εδώ είναι η θέσπιση ενιαίων διαδικασιών στα κράτη μέλη σχετικά με τον πληρέστερο έλεγχο, όχι μόνο των όπλων, αλλά και των πυρομαχικών τους."
Το θέμα είναι ότι στο τελικό κείμενο του νόμου μπήκε απλά η αόριστη φράση: "Η αναγόμωση φυσιγγίων απαγορεύεται." ... χωρίς την παραπάνω διευκρίνιση - για διαχωρισμό μεταλλικών φυσιγγίων ραβδωτών όπλων και κυνηγετικών καλύκων λειόκαννου, καθώς και για τη χρήση, εμπορική ή ιδιωτική. Ο Κυπρίδημος έχει γράψει ότι σε συζητήσεις του τότε με τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στη σύνταξη του νόμου το είχε τονίσει και είχε επιμείνει να υπάρχει σαφής διευκρίνιση, αλλά πήρε την απάντηση ότι ... "έλα μωρέ αυτό εννοείται, είναι θέμα κοινής λογικής ... " !!!! .what.
Όταν όμως ένας νόμος δεν είναι απόλυτα σαφής και λεπτομερής, να πως φτάνουμε σήμερα στο αποτέλεσμα το κάθε "όργανο" να τον ερμηνεύει όπως θέλει !!!!!!!!!!!!!! :(

Back