Κυνήγι χωρίς σκύλο!

Το οτι πηγαινες με τα ποδια σε κοτετσι
και παταγες μπεκατσες δεν σημαινει οτι ειναι το απολυτο κυνηγι μπεκατσας.
Απολυτο δεν ειναι..τιποτα δεν ειναι απολυτο..αλλα ειναι κ αυτη μια μεθοδος..
Πχ ο Κυπριδημος(κ φυσικα δεν ειναι ο μονος)ειχε αναφερει οτι παλαιοτερα εξασκουσε το κυνηγι της μπεκατσας χωρις σκυλι κ οχι με το σκεπτικο μην τυχων πατησει καμια αλλα με μεθοδικοτητα,ηξερε καλα τις συνηθειες του θηραματος,κ που θα το ψαξει αναλογα τον καιρο,ανιχνευση στο εδαφος για κοτσιλιες κλπ..

Πιτσιρικας 14 χρονων με ενα 36αρι ποζε
και τσοκανακια στα μποτακια οταν τελειωναν με τα σκυλια τους οι κυνηγοι,κατεβαινα τα γκρεμια στο ακρωτηριο
Τεναρο και επαιρνα ορτυκια,δεν ειναι το ιδιο ομως κυνηγι με σκυλο αλλο εαν ακομα και ετσι εχεις καρπωση
Για εσενα ναι!Αλλα για καποιο αλλο η ευχαριστηση μπορει να ηταν πολυ μεγαλυτερη ακομα κ αν τα ορτυκια τα βαραγε με το καλυτερο φερμοσκυλο!
Οπως κ στα παντα στην ζωη ετσι και εδω ισχυει το οτι ευχαριστει κ γεμιζει τον καθενα!

Last edited:
Απολυτο δεν ειναι..τιποτα δεν ειναι απολυτο..αλλα ειναι κ αυτη μια μεθοδος..
Πχ ο Κυπριδημος(κ φυσικα δεν ειναι ο μονος)ειχε αναφερει οτι παλαιοτερα εξασκουσε το κυνηγι της μπεκατσας χωρις σκυλι κ οχι με το σκεπτικο μην τυχων πατησει καμια αλλα με μεθοδικοτητα,ηξερε καλα τις συνηθειες του θηραματος,κ που θα το ψαξει αναλογα τον καιρο,ανιχνευση στο εδαφος για κοτσιλιες κλπ..

Για εσενα ναι!Αλλα για καποιο αλλο η ευχαριστηση μπορει να ηταν πολυ μεγαλυτερη ακομα κ αν τα ορτυκια τα βαραγε με το καλυτερο φερμοσκυλο!
Οπως κ στα παντα στην ζωη ετσι και εδω ισχυει το οτι ευχαριατει κ γεμιζει τον καθενα!
Αποψεις καταθετουμε,οπως ευχαριστει τον καθενα.Εχω δοκιμασει και τις δυο μεθοδους προσωπικα.

Αποψεις καταθετουμε,οπως ευχαριστει τον καθενα.Εχω δοκιμασει και τις δυο μεθοδους προσωπικα.
Συμφωνώ να λέμε τις απόψεις μας χωρίς να θίγουμε τους αλλους.Προσωπικά δεν θα έλεγα ποτέ δημόσια για κάποια ομαδα συναδέλφων κυνηγων ότι το κυνήγι χωρίς σκύλο είναι για καρέκλες ,μπουγάτσες και τσιγάρα.Και πόσο μάλλον όταν το έχεις κάνει στο παρελθόν και αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο άσκησής του.

Συμφωνώ να λέμε τις απόψεις μας χωρίς να θίγουμε τους αλλους.Προσωπικά δεν θα έλεγα ποτέ δημόσια για κάποια ομαδα συναδέλφων κυνηγων ότι το κυνήγι χωρίς σκύλο είναι για καρέκλες ,μπουγάτσες και τσιγάρα.Και πόσο μάλλον όταν το έχεις κάνει στο παρελθόν και αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο άσκησής του.
Μαλλον δεν διαβασες σωστα ολο το μηνυμα.Το κανω και ο ιδιος.......
Δεν ειναι λαθος να πεις πως γινεται,ουτε προσβλητικο επισης!

Last edited:
Πιστευω οτι η πλειοψηφία των κυνηγων δεν εχει σκυλια. Ο πατερας μου περισσότερα χρονια εχει κυνηγήσει περδικες χωρις σκυλο παρα με σκυλο. Προσωπικά απο την πρώτη μερα που πηγα κυνηγι πηγα με σκυλο. Και συνεχιζω με σκυλο. Ο συγχωρεμένος ο θείος μου βαραγε που και που κανα λαγο χωρις σκυλο αλλα το λαγοκυνηγι δεν ειναι το ιδιο. Εχω βαρεσει λαγο μετα απο 4 ωρες διωξη, να εχει περάσει στα 30 μετρα διπλα μου στο πυκνό χωρις να τον βλεπω 6 φορες. Πανω, κατω, ξανα πανω ξανα κατω. Τα χερια μου και το σωμα μου να τρεμουν απο την υπερένταση να λεω αυτη τη φορά θα μου βγει στο μονοπατι και θα τον τουφεκισω, κι αυτος να βαραει στροφή και παλι στο πυκνο, και εγω τοσο να φουντωνω και τοσο να ανεβαίνει η αδρεναλίνη. Και τελικα να τον βαραω μετα απο απο 4 ωρες διωξη με τουφεκια αναμεσα σε ενα κεδρο και σε μια πετρα χωρις να μπορω να δω αν επεσε μεχρι να παω εκει. Τετοια συγκίνηση φιλε μου δεν θα μπορουσε να μου την προσφερει αν δεν ειχα σκυλο.

Τα πρωτα 10-12 χρονια κυνηγουσαμε με το πατερα μου χωρις σκυλο...απ το 1999 κι επειτα,μια χρονιά μειναμε ανευ....αμα συνηθισεις με σκυλο ειναι λιγο δυσκολο μετα να κυνηγας χωρις....παντα θα νοιωθεις οτι κατι λειπει ....κατι δε γινεται σωστα.....

Πιστευω οτι η πλειοψηφία των κυνηγων δεν εχει σκυλια. Ο πατερας μου περισσότερα χρονια εχει κυνηγήσει περδικες χωρις σκυλο παρα με σκυλο. Προσωπικά απο την πρώτη μερα που πηγα κυνηγι πηγα με σκυλο. Και συνεχιζω με σκυλο. Ο συγχωρεμένος ο θείος μου βαραγε που και που κανα λαγο χωρις σκυλο αλλα το λαγοκυνηγι δεν ειναι το ιδιο. Εχω βαρεσει λαγο μετα απο 4 ωρες διωξη, να εχει περάσει στα 30 μετρα διπλα μου στο πυκνό χωρις να τον βλεπω 6 φορες. Πανω, κατω, ξανα πανω ξανα κατω. Τα χερια μου και το σωμα μου να τρεμουν απο την υπερένταση να λεω αυτη τη φορά θα μου βγει στο μονοπατι και θα τον τουφεκισω, κι αυτος να βαραει στροφή και παλι στο πυκνο, και εγω τοσο να φουντωνω και τοσο να ανεβαίνει η αδρεναλίνη. Και τελικα να τον βαραω μετα απο απο 4 ωρες διωξη με τουφεκια αναμεσα σε ενα κεδρο και σε μια πετρα χωρις να μπορω να δω αν επεσε μεχρι να παω εκει. Τετοια συγκίνηση φιλε μου δεν θα μπορουσε να μου την προσφερει αν δεν ειχα σκυλο.
Αν εχεις φίλε σκυλια που κάνουν 4 ωρες δίωξη λαγο τι να πω πρώτη φορά το ακούω.Επίσης 6 φορες στα 30 μέτρα μονο η αλεπού τα κάνει αυτά.Τέλος πάντων εσύ ξέρεις καλύτερα.

Ωραιο θεμα Στελιο μπραβο , μας θυμισες τα παιδικα μας χρονια , τοτε που κυνηγουσαμε ορτυκια χωρις σκυλο στα αμπελια της Σαντορινης περπατοντας σιγα και με πολλα σταματηματα ή αλλιως φερμες ωστε να προσομοιασουμε το σκυλο που φερμαρει , μαλιστα νωρις το πρωι οταν εμπαινες πρωτος σε ενα αμπελι το πιο πιθανον ηταν να σηκωθει καποιο νευρικο με τα υπολοιπα να μενουν για τους κυνηγους που ειχαν σκυλια
Εχω κυνηγησει αγριοκουνελα χωρις σκυλο ακομα και στην θηρασια τοτε που ειχε πολλα και η ικανοποιηση ηταν παντα υψηλη οταν παρολο που εφευγαν σφαιρα και σε αιφνηδιαζαν καταφερνες να τα πιασεις
Ακομα και εδω στην θρακη οταν ηρθα μονιμα μου ελεγαν ιστοριες για πολλα ορτυκια που τα επιαναν με τα δυχτια και τις μαγκουρες , μαλιστα καποτε ειχα δει ενα παππου χωρις σκυλο και μονοκανο να κυνηγαει ορτυκια χρησιμοποιοντας μια μαγκουρα αλλα παντα μεσημερι οταν τα ορτυκια πηγαιναν στην ακρη των χωραφιων για να προστατευτουν απο τον καυτο ηλιο , μαλιστα το ειχα δοκιμασει και εγω με καλα αποτελεσματα απλα το μονο που χρειαζοταν ηταν εμπειρια για τα σημεια που πιανουν και μετα να πας στο πιο κοντινο πυκνο σημειο στην ακρη του χωραφιου και να ψαξεις με την μαγκουρα
Οπως και περδικες στο νησι , στον καυτο ηλιο με την μονη σκια ενα μικρο βραχο ισα να βαλεις το κεφαλι σου από κατω
Σε καθε περιπτωση το κυνηγι ειτε με σκυλο ειτε οχι ειναι ωραιο και σε γεμιζει με συναισθηματα ικανοποιησης και πληροτητας , ειδικα οταν πρεπει να χρησιμοποιεις μυαλο και σωμα στα ορια του

Ωραιο θεμα Στελιο μπραβο , μας θυμισες τα παιδικα μας χρονια , τοτε που κυνηγουσαμε ορτυκια χωρις σκυλο στα αμπελια της Σαντορινης περπατοντας σιγα και με πολλα σταματηματα ή αλλιως φερμες ωστε να προσομοιασουμε το σκυλο που φερμαρει , μαλιστα νωρις το πρωι οταν εμπαινες πρωτος σε ενα αμπελι το πιο πιθανον ηταν να σηκωθει καποιο νευρικο με τα υπολοιπα να μενουν για τους κυνηγους που ειχαν σκυλια
Εχω κυνηγησει αγριοκουνελα χωρις σκυλο ακομα και στην θηρασια τοτε που ειχε πολλα και η ικανοποιηση ηταν παντα υψηλη οταν παρολο που εφευγαν σφαιρα και σε αιφνηδιαζαν καταφερνες να τα πιασεις
Ακομα και εδω στην θρακη οταν ηρθα μονιμα μου ελεγαν ιστοριες για πολλα ορτυκια που τα επιαναν με τα δυχτια και τις μαγκουρες , μαλιστα καποτε ειχα δει ενα παππου χωρις σκυλο και μονοκανο να κυνηγαει ορτυκια χρησιμοποιοντας μια μαγκουρα αλλα παντα μεσημερι οταν τα ορτυκια πηγαιναν στην ακρη των χωραφιων για να προστατευτουν απο τον καυτο ηλιο , μαλιστα το ειχα δοκιμασει και εγω με καλα αποτελεσματα απλα το μονο που χρειαζοταν ηταν εμπειρια για τα σημεια που πιανουν και μετα να πας στο πιο κοντινο πυκνο σημειο στην ακρη του χωραφιου και να ψαξεις με την μαγκουρα
Οπως και περδικες στο νησι , στον καυτο ηλιο με την μονη σκια ενα μικρο βραχο ισα να βαλεις το κεφαλι σου από κατω
Σε καθε περιπτωση το κυνηγι ειτε με σκυλο ειτε οχι ειναι ωραιο και σε γεμιζει με συναισθηματα ικανοποιησης και πληροτητας , ειδικα οταν πρεπει να χρησιμοποιεις μυαλο και σωμα στα ορια του
Όπως ακριβώς τα λες έτσι και ειναι

Αν εχεις φίλε σκυλια που κάνουν 4 ωρες δίωξη λαγο τι να πω πρώτη φορά το ακούω.Επίσης 6 φορες στα 30 μέτρα μονο η αλεπού τα κάνει αυτά.Τέλος πάντων εσύ ξέρεις καλύτερα.

Φετος η μεγαλυτερη διωξη που εκαναν ηταν 2.5 ώρες. Αλλα φετος αργησε να βρεξει στα μέρη μου. Εχω δει και 6 ωρες διωξη.

εγώ πάντως ένα θα πω.

βγείτε στο βουνό , με ή χωρίς σκυλί , και ξεχαρμανιάστε και βγάλτε τις τοξίνες και τα νεύρα.

ένα αστειάκι είπα ο φουκαράς για το σκυλί και το γαμπρό και αρχίσατε να πυροβολάτε.

έλεος ρε σεις , πολύ παρεξήγηση πέφτει ............

Εγώ χωρίς σκύλο χτυπούσα κανένα ορτυκάκι καθώς βοσκούσε ο πατέρας μου τα πρόβατα....τα ορτύκια πάνε κοντά στα πρόβατα...όταν λοπόν τα προσέγγιζαν πολύ αυτά πετούσαν...έβλεπα που κάθονταν κ πήγενα κ τα ξανά σήκωνα με τα πόδια.... .sarcastic. .hunter.....πουστιαααά.....my man.
Η άλλη εναλλακτική μου ήταν......αφού ήξερα ένα χωράφι πως έχει 2-3 ορτύκια έμπαινα μέσα και το περπατούσα σε σχήμα "W" και τα σήκωνα.....μου έπερνε ώρα όμως....ωραία ήταν....τώρα με 5 σκύλους δν σηκώνεις ούτε γαρδέλι....(καρδερίνα)....sarcastic..sarcastic.

εγώ πάντως ένα θα πω.

βγείτε στο βουνό , με ή χωρίς σκυλί , και ξεχαρμανιάστε και βγάλτε τις τοξίνες και τα νεύρα.

ένα αστειάκι είπα ο φουκαράς για το σκυλί και το γαμπρό και αρχίσατε να πυροβολάτε.

έλεος ρε σεις , πολύ παρεξήγηση πέφτει ............
Γιωργο ηταν ξεκαθαρο οτι το ειπες για πλακα..
Αυτη η φραση ειναι παμπαλαια κ μια που την αναφερες δωθησαν καποιες επιπλεον απαντησεις πανω σε αυτο.....

τα ορτύκια πάνε κοντά στα πρόβατα...
Κανα κοκκινολαιμη βαραγες??κ αυτοι καμια φορα καθονται πανω στα προβατα.. .yelling.

Last edited:
Γιωργο ηταν ξεκαθαρο οτι το ειπες για πλακα..
Αλλα επειδη η φραση ειναι παμπαλαια δωθησαν καποιες επιπλεον απαντησεις πανω σε αυτο...

Κανα κοκκινολαιμη βαραγες??κ αυτοι καμια φορα καθονται πανω στα προβατα.. .yelling.
Κοκκινολέμια κ σουσουράδες βάραγα με το φλόμπερ (made in ussr) ....αν με έβλεπε ο πατέρας μου με φλομπερ ανάμεσα στα πρόβατα..................τότε θα έτρωγα την γκλίτσα στο κεφάλι και θα έβλεπα προβατάκια εγώ.......sheep.sheep.sheep.sheep.crying smile..crying smile..vert funny..vert funny.

Η Θήρα με σκύλο (ηγείται του κυνος) ή αλλιώς κυνήγι, είναι αναμφίβολα η αποκορυφωση της δραστηριότητας κ προκαλεί την απόλυτη διέγερση των αισθήσεων.. Δεν μπορώ όμως να αμφισβήτησω κ την τέχνη που χρειάζεται να ξεγιατακωσεις έναν λαγό με το μάτι κ την εμπειρία μονάχα. Σεβαστή η κάθε προσέγγιση.

Τα πρωτα 10-12 χρονια κυνηγουσαμε με το πατερα μου χωρις σκυλο...απ το 1999 κι επειτα,μια χρονιά μειναμε ανευ....αμα συνηθισεις με σκυλο ειναι λιγο δυσκολο μετα να κυνηγας χωρις....παντα θα νοιωθεις οτι κατι λειπει ....κατι δε γινεται σωστα.....

Συμφωνω απολυτα!
Για 20 χρονια κυνηγουσα χωρις σκυλο, παντα ηθελα να εχω αλλα έμενα σε νοικιασμενο διαμερισμα.
Μια χαρα κυνηγια εκανα.
Απο περυσι που πηρα τη μικρη, δεν μπορω να βγω χωρις να ερθει μαζι μου.
Τα ιδια θηραματα χτυπαω, τον ιδιο κοπο κανω.
Οπως εγραψε ο Λεωνιδας ομως, αν δεν την παρω, αισθανομαι οτι κατι λειπει .

καλημέρα,
κατά την γνώμη μου υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση ότι το κυνήγι "προϋποθέτει" σκύλο και ότι ο κυνηγός νοείται εκείνος που ηγείται του σκύλου. Η εννοια του κυνηγιού είναι ευρεία και κακως για μενα την χρησιμοποιούμε..
Κυνήγι κάνει οποιοσδήποτε προσπαθεί να φτάσει σε ένα στόχο υλικό ή άυλο. Κυνήγι κάνει καθημερινά ο βιοπαλεστής, ο άντρας που "στοχεύει" σε μια ή περισσότερες γυναίκες, ο αστυνομικός που προσπαθεί να πιάσει έναν κλέφτη κτλ, αυτοί είναι κυνηγοί και σίγουρα δεν έχουν σκύλο μαζί τους., και φυσικά όποιος ηγείται του σκύλου στο πάρκο δεν είναι κυνηγός, κυνηγός είναι ο ίδιος ο σκύλος που προσπαθεί να πιάσει τα περιστέρια αλλά δεν ηγείται κάποιου άλλου σκύλου....
Κυνήγι κάνει και ο τύπος που εχει στήσει ενέδρα και περιμένει να περάσει το ελάφι ή να πλησιάσουν τα παπιά χωρις σκύλο, ο σκύλος ειναι άλλο ένα εργαλείο στην επίτευξη του στόχου, ακριβώς όπως το όπλο. Κυνήγι μπορείς να κάνεις και χωρίς όπλα με φυσίγγια, με δόρυ τόξο μαχαίρι παγίδα και οτιδοιποτε άλλο μπορεί να επιφέρει στην αιχμαλώτιση θανάτωση του θηράματος.
Ο όρος που μας ταιριάζει καλύτερα είναι "θηρευτής" φυσικά δεν ακούγεται τόσο όμορφα και τόσο αθώος όπως το "κυνηγός" μια και όλοι ανεξάρτητα αν φέρουν ή όχι όπλο κυνηγούν κάτι...
Άρα το ερώτημα κυνήγι ή καλύτερα θήρα, με ή χωρίς σκύλο, είναι σαν να ρωτάμε κυνήγι με όπλο ή τόξο ή γεράκι ή οτιδήποτε άλλο. Το εργαλείο αλλάζει όχι η δραστηριότητα.

ΥΓ
θα ήθελα ο boobie να κάνει κανα απόρτ αλλά προτιμά τις βολτες στο παρκο να κανει παρεα με γατες και να μαλώνει με όλα τα άλλα σκυλιά.

Last edited:
Back