"Κοντακίαση"

Περιπτωσεις....
Εχεις ενα οπλο που ριχνει στου διαολου τον πατερα,σε σχεση με αυτο που κοιτας.Το πας στον κοντακα,σε μετραει,σε ζυγιζει οσο μπορει και οσο του επιτρεπει η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ με την οποια επωμιζεις.φτιαχνει ενα κοντακι,το περνεις και φευγεις η σου το ταχυδρομει.Αυξανεις δραματικα τις επιτυχιες σου,σε σχεση με πριν και ....ολα καλα.Εισαι καλυτερα απο πριν,ο μαστορας πηρε τα λεφτα του,ολοι ευχαριστημενοι!!!
Το αν εχεις πιασει το ανωτερο που θα μπορουσες,δεν θα το μαθεις μετα βεβαιοτητας.Παντως ,αν εισαι τυχερος και "κοβει"το ματι του μαστορα θα δεις βελτιωση.Μεγαλη η πολυ μεγαλη....
Στη δευτερη περιπτωση,παει καποιος στο μαστορα και του δινει ΜΕΤΡΑ.Στο χαρτι η παρουσιαζει ενα αλλο οπλο του, για αντιγραφη.Αν ο μαστορας,ειναι μαστορας, θα κανει τη δουλεια του με αποκλισεις μηδαμινες.
Σωστος!!Φευγεις με χαμογελο και εξακολουθεις να χαμογελας,οταν ριξεις το οπλο σου και επιβεβαιωσεις τη σωστη δουλεια!
Στην τριτη περιπτωση,πας και το συζητας.Αν ξερεις τι ζητας ειναι ευχης εργον!Βοηθας τον μαστορα και ο μαστορας εσενα.Βασικοτατη προυποθεση,οι ΣΤΑΘΕΡΕΣ επωμισεις!
Ο μαστορας εχει υποχρεωση να υλοποιησει στο ξυλο,τις επιθυμιες και προτιμησεις σου.Εχεις κατασταλαξει και ζητας συγκεκριμενα πραγματα.Αυτα οφειλει να υλοποιησει!
Το test drive ειναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ!
Το οπλο θα ειναι καλα,οταν ΕΣΥ θα πεις πως ειναι καλα!!!!!
Με τα δικα σου δεδομενα,τη δικη σου τεχνικη!
Ο καθε μαστορας,δεν ειναι μαγος!Δε σημαινει πως παιρνοντας το οπλο σου απο αυτον,θα αδειαζεις τον ουρανο απο τα πετουμενα η θα εχεις τα 25αρια για πλακα στο σκοπευτηριο!
Αν εισαι ακομη στο ψαξιμο κι αρχισεις ν'αλλαζεις τεχνικες και επωμισεις,ο μαστορας σου φταιει??
Αν μετα απο 3 χρονια εχεις παρει η χασει 25 κιλα,ο μαστορας φταιει?
Τη δεδομενη χρονικη στιγμη,πηρες αυτο που ζητησες?Το τσεκαρισες και το επιβεβαιωσες?Εισαι υπευθυνος για την επιλογη και τη συνεναιση σου για να τελειωσει ο τεχνιτης τη δουλεια,φτανοντας στο φινιρισμα!
Εχει διαφορα η εξαιρετικη δουλεια στο ξυλο,αυτο καθεαυτο και στις εφαρμογες αυτου,με το μηχανισμο του οπλου,απο την υλοποιηση των μετρων που ζηταμε.Στην πρωτη περιπτωση εχουμε εναν αριστο τεχνιτη,στη δευτερη,κοντακα.Οταν κανει και τα δυο,εχουμε ενα δυνατο μαστορα!

Καταρχήν θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι αλλά προβληματίζομαι μην παρεξηγηθείς και το πάρεις στραβά. Θα το ρισκάρω όμως, αφού πρώτα σου υπενθυμίσω με όση ειλικρίνεια διαθέτω, ότι δεν έχω λόγο ούτε να σε θίξω, ούτε να σε προσβάλω κτλ.... Αν σε θίξει η ερώτηση μου, σου ζητάω προκαταβολικά συγνώμη και ζήτα μου αμέσως να την σβήσω.

Γιώργο μίλα ελεύθερα και αν νοιώσω κάτι από αυτά που περιγράφεις το ξέρεις ότι θα σου το πω. Μην προβληματίζεσαι γιατί κάνουμε κουβέντα με σκοπό να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο...

Κάνω αυτήν την εισαγωγή γιατί έχω νοιώσει ότι κάποιες φορές "ψιλοαρπάζεσαι" μαζί μου, μάλλον φταίω εγώ όμως για αυτό.
Σωστά... .sarcastic.

Αν δεις αυτά που γράφω, θα δεις ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησα την λέξη "εκμετάλλευση" ή "κοροϊδία"....
Θεωρώ ότι αυτό υπονόησες...

Όσο για
Έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ, γιατί για παράδειγμα έχεις καταλήξει να θες ένα φυσίγγι 40 γρ διασποράς για να βαρέσεις την μπεκάτσα;
Μάλλον δεν έχεις εικόνα για το κυνήγι μπεκάτσας στα μέρη μας. Πολύ συχνό φαινόμενο λάθος επωμίσεις και εκτός αυτού το ψάξιμο για να βρεις φυσίγγι που να σου ταιριάζει για τον χώρο, τον τρόπο και τις καιρικές συνθήκες της περιοχής.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί μπορεί να σου μπήκε η ιδέα στο μυαλό, ότι η optima δεν αποδίδει καλά;

Ένα (από τα πολλά) απλό παράδειγμα. Κλαρωτή φάσσα στα 30 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου. Όσο αλλού για αλλού να ήμουν θεωρώ ότι έπρεπε να την πάρω... Ίσως να συμβαίνει μόνο στη δική μου κάννη...

υτό δεν σημαίνει ότι ο μάστορας είναι ανεπαρκής, απλά θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο, πόσο μάλιστα για κάποιον που δεν μένει απέναντι από το μαγαζί του μάστορα, να πάει σήμερα να αφιερώσει ο μάστορας όλη μέρα, την επόμενη να το πάρει και να πάει σπίτι του και το όπλο να είναι τέλειο.
Μπορεί να έτυχε σε εσένα και να είσαι η εξαίρεση στον κανόνα. Μακάρι.
Κατά τη διαδικασία μμε ρωτούσε κι απαντούσα. Επώμιζα και ξανά και ξανά ερωτήσεις και και μετά πάλι επωμίσεις. Μέτρα και μετά πάλι το ίδιο. Μόνο και το πουλί μου που δεν είχε μετρήσει...sarcastic. Το κοντάκι και πάπια ήταν έτοιμα μετά από 10 ημέρες αν θυμάμαι καλά. Μου προέτρεψε να πάω για δοκιμές και ότι χρειαστεί να το συζητήσουμε και να το διορθώσει. Μάλιστα εγώ από τις δικιμές ενθουσιάστηκα και θεώρησα ότι δεν είναι ανάγκη να του τηλεφωνήσω. Αισθάνθηκα άσχημα όταν με τηλεφώνησε να με ρωτήσει αν είναι όλα καλά γιατί ήθελε να ξέρει. Το έκανε άλλες δυο φορές κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Μετά από έναν χρόνο ξαναπήγα να με δει και μετά από σχολαστικό έλεγχο τα βρήκε όλα καλά.

Περιπτωσεις....
Εχεις ενα οπλο που ριχνει στου διαολου τον πατερα,σε σχεση με αυτο που κοιτας.Το πας στον κοντακα,σε μετραει,σε ζυγιζει οσο μπορει και οσο του επιτρεπει η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ με την οποια επωμιζεις.φτιαχνει ενα κοντακι,το περνεις και φευγεις η σου το ταχυδρομει.Αυξανεις δραματικα τις επιτυχιες σου,σε σχεση με πριν και ....ολα καλα.Εισαι καλυτερα απο πριν,ο μαστορας πηρε τα λεφτα του,ολοι ευχαριστημενοι!!!
Το αν εχεις πιασει το ανωτερο που θα μπορουσες,δεν θα το μαθεις μετα βεβαιοτητας.Παντως ,αν εισαι τυχερος και "κοβει"το ματι του μαστορα θα δεις βελτιωση.Μεγαλη η πολυ μεγαλη....
Στη δευτερη περιπτωση,παει καποιος στο μαστορα και του δινει ΜΕΤΡΑ.Στο χαρτι η παρουσιαζει ενα αλλο οπλο του, για αντιγραφη.Αν ο μαστορας,ειναι μαστορας, θα κανει τη δουλεια του με αποκλισεις μηδαμινες.
Σωστος!!Φευγεις με χαμογελο και εξακολουθεις να χαμογελας,οταν ριξεις το οπλο σου και επιβεβαιωσεις τη σωστη δουλεια!
Στην τριτη περιπτωση,πας και το συζητας.Αν ξερεις τι ζητας ειναι ευχης εργον!Βοηθας τον μαστορα και ο μαστορας εσενα.Βασικοτατη προυποθεση,οι ΣΤΑΘΕΡΕΣ επωμισεις!
Ο μαστορας εχει υποχρεωση να υλοποιησει στο ξυλο,τις επιθυμιες και προτιμησεις σου.Εχεις κατασταλαξει και ζητας συγκεκριμενα πραγματα.Αυτα οφειλει να υλοποιησει!
Το test drive ειναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ!
Το οπλο θα ειναι καλα,οταν ΕΣΥ θα πεις πως ειναι καλα!!!!!
Με τα δικα σου δεδομενα,τη δικη σου τεχνικη!
Ο καθε μαστορας,δεν ειναι μαγος!Δε σημαινει πως παιρνοντας το οπλο σου απο αυτον,θα αδειαζεις τον ουρανο απο τα πετουμενα η θα εχεις τα 25αρια για πλακα στο σκοπευτηριο!
Αν εισαι ακομη στο ψαξιμο κι αρχισεις ν'αλλαζεις τεχνικες και επωμισεις,ο μαστορας σου φταιει??
Αν μετα απο 3 χρονια εχεις παρει η χασει 25 κιλα,ο μαστορας φταιει?
Τη δεδομενη χρονικη στιγμη,πηρες αυτο που ζητησες?Το τσεκαρισες και το επιβεβαιωσες?Εισαι υπευθυνος για την επιλογη και τη συνεναιση σου για να τελειωσει ο τεχνιτης τη δουλεια,φτανοντας στο φινιρισμα!
Εχει διαφορα η εξαιρετικη δουλεια στο ξυλο,αυτο καθεαυτο και στις εφαρμογες αυτου,με το μηχανισμο του οπλου,απο την υλοποιηση των μετρων που ζηταμε.Στην πρωτη περιπτωση εχουμε εναν αριστο τεχνιτη,στη δευτερη,κοντακα.Οταν κανει και τα δυο,εχουμε ενα δυνατο μαστορα!
Γιαννη δεν σε ξερω προσωπικα , από το τηλεφωνο εχουμε μιλησει μονο , σε εχω χαρακτηρισει όμως σοβαρο γνωστη του αντικειμενου , και θελω να σου κανω μια ερωτηση , με το χερι στην καρδια , παιρνουμε τον καλυτερο σκοπευτή της ελλαδας , του φτιαχνεις κοντακι εσυ , σου φερνει τα μετρα του , εχει παρει 10 πρωταθλήματα , η επωμιση του ρομποτικη φυσικα , το κοντακι μολις το παρει θα ειναι 100 % επιτυχια η θα χρειαστεί δουλεια και μικροεπεμβσεις και καποιο χρονικο διαστημα για να το βρει ο πρωταθλητης ????

Οι τραπαδόροι κοντακάδες θέλουν ντε και καλά να σε πείσουν ότι το όπλο πρέπει να ρίχνει 30 πόντους πάνω
ετσι ακριβως είναι , αν και στην ελλαδα οι πιο πολλοι κοντακαδες τραπαδοροι φιλε είναι , παμε παρακατω , η ταπεινη μου γνωμη είναι η εξης , αν δεν αχοληθεις μονος σου στο να βρεις εσυ με Tον τροπο που ριχνεις τι θελει ακριβως το κοντακι σου δεν πρόκειται ποτε να κανεις τιποτα , είναι ένα μαγικο σημειο στα μετρα που κανενα μετροληπτικο και κανενας κοντακα ςτου πλανητη δεν μπορει να βρει παρα μονο ο ιδιος ο σκοεπυτης με δοκιμες , ο λογος είναι ενας , άλλη η επωμιση η χαλαρη και η στημενη στο εργαστηριο και η τουφεκια στο υψος των ματιων στα 15 μετρα , και άλλη η επωμιση με το αγχος του αγωνα η η επωμιση με την καρδια να παει να σπασει στην φερμα της μπεκάτσας η στην φυλαχτρα να μπαινουν οι φασσες η τα πρασινα και σε γωνια 50 μοιρων και αλλη η επωμιση στο βατηρα του σκητ με τα πιατα να φευγουν σαν ρουκετες και με ντουμπλεδες , εκει και μονο εκει βρίσκεται το τελειο κοντακι , το οποιο κατά την γνωμη μου είναι το πλήρως και παντου ρυθμιζομενο , τα γερμανικα ERGOSIGN και τα ιταλικα TSK

Γιαννη δεν σε ξερω προσωπικα , από το τηλεφωνο εχουμε μιλησει μονο , σε εχω χαρακτηρισει όμως σοβαρο γνωστη του αντικειμενου , και θελω να σου κανω μια ερωτηση , με το χερι στην καρδια , παιρνουμε τον καλυτερο σκοπευτή της ελλαδας , του φτιαχνεις κοντακι εσυ , σου φερνει τα μετρα του , εχει παρει 10 πρωταθλήματα , η επωμιση του ρομποτικη φυσικα , το κοντακι μολις το παρει θα ειναι 100 % επιτυχια η θα χρειαστεί δουλεια και μικροεπεμβσεις και καποιο χρονικο διαστημα για να το βρει ο πρωταθλητης ????
Τest drive,Mητσο!
Και στη δευτερη περιπτωση,που αναφερω μιλαω για "επιβεβαιωση" του αντιγραφου απο τον κυνηγο η σκοπευτη.Λογικα θα το 'χει εφαρμοσει σ'ενα νεο οπλο του.Δε νομιζω,να φτιαχνουν πολλοι buck up σε κατι που ηδη κατεχουν.Καπου μπορει να διαφερει.Και σαν αισθηση ακομη.Κι εκει ακομη χρειαζεται επιβεβαιωση.Γνωριζεις πολυ καλα,λογω της ενασχολησης σου με το αντικειμενο,πως δεν αρκουν μονο οι αριθμοι σ'ενα χαρτι η η αντιγραφη στο χερι η σ'εναν παντογραφο.Ποσο μαλλον σ'εναν αγωνιζομενο του επιπεδου που αναφερεις.Ειδικα σ'αυτο το επιπεδο,δεν πρεπει να υπαρχει αμφιβολια απο τον χρηστη του οπλου.
Η αληθεια θα φανει στο γηπεδο!Η διορθωση η μη,εκει θα στανταριστει!

Μάλλον δεν έχεις εικόνα για το κυνήγι μπεκάτσας στα μέρη μας.
Έχω κυνηγήσει μπεκάτσα Αλεξανδρούπολη, πουρναρι και ακακία, επίσης Αισίμη στα πιο ορεινά, εύκολα μέρη γενικά. Από Κομοτηνή όντως δεν ξέρω. Τόσο διαφορετικά να είναι;
Ένα (από τα πολλά) απλό παράδειγμα. Κλαρωτή φάσσα στα 30 μέτρα πάνω από το κεφάλι μου. Όσο αλλού για αλλού να ήμουν θεωρώ ότι έπρεπε να την πάρω... Ίσως να συμβαίνει μόνο στη δική μου κάννη...
Ένα περιστατικό θα σου έλεγα ότι είναι τυχαίο, αλλά αν είναι ένα από τα πολλά, τότε Χρήστο,το κοντάκι δεν είναι καλά επάνω σου. Δεν κατηγορώ τον μάστορα, όπως είπε και ο Γιάννης, δεν υπάρχουν μάγοι.

Έχω κυνηγήσει μπεκάτσα Αλεξανδρούπολη, πουρναρι και ακακία, επίσης Αισίμη στα πιο ορεινά, εύκολα μέρη γενικά. Από Κομοτηνή όντως δεν ξέρω. Τόσο διαφορετικά να είναι;

Ένα περιστατικό θα σου έλεγα ότι είναι τυχαίο, αλλά αν είναι ένα από τα πολλά, τότε Χρήστο,το κοντάκι δεν είναι καλά επάνω σου. Δεν κατηγορώ τον μάστορα, όπως είπε και ο Γιάννης, δεν υπάρχουν μάγοι.

Άποψή σου και σεβαστή. Εγώ βλέποντας τον πίνακα και τις επιτυχίες μου στο κυνήγι είμαι ευχαριστημένος από το κοντάκι. Απλά δεν είμαι ευχαριστημένος από την δική μου Optima κάννη στις μακρινές βολές για τις οποίες βρήκα το γιατρικό με την αγορά κάννης με 18,3 αυλό... ;)

κανουμε σπιτι λοιπον προπονηση , παμε στον δασκαλο μας δειχνει την σωστη επωμιση , την δουλευουμε , παμε στον κοντακα τον ξακουστο , κανουμε κοντακι , το ριχνουμε , κεντρο η τουφεκια , παμε σκοπευτηριο στο σπορτινγκ πχ , καπνος τα πιατα , πολύ ωραια , παμε κυνηγι , εκει πεφτει κλαμα , τραυματισμοι , τρεξιμο , αποτυχιες πολλες , λετε να φταιει η κανη η κατι άλλο ?? τι μπορει να φταιει που στο κυνυγι δεν εχουμε αμεσα επιτυχιες και συχνες αποτυχιες ?

Last edited:
τι μπορει να φταιει που στο κυνυγι δεν εχουμε αμεσα επιτυχιες και συχνες αποτυχιες ?
Αυτό που περιγράφεις μου έχει τύχει με ένα όπλο με την διαφορά ότι δεν είχε πάει σε κοντακα ξακουστό. Το είχα σκαλισει εγώ. Στο σκοπευτήριο τρελές επιτυχίες, στο κυνήγι ούτε γάιδαρο. Αυτό που συνέβαινε ήταν ότι στο σκοπευτήριο έριχνα με το κεφάλι ψηλά. Στο κυνήγι που κουμπωνα σφιχτά, χαιρετίσματα.

Αυτό που περιγράφεις μου έχει τύχει με ένα όπλο με την διαφορά ότι δεν είχε πάει σε κοντακα ξακουστό. Το είχα σκαλισει εγώ. Στο σκοπευτήριο τρελές επιτυχίες, στο κυνήγι ούτε γάιδαρο. Αυτό που συνέβαινε ήταν ότι στο σκοπευτήριο έριχνα με το κεφάλι ψηλά. Στο κυνήγι που κουμπωνα σφιχτά, χαιρετίσματα.
Εγω,οοοταν εριχνα καμια πουλα,εβλεπα ακριβως το αντιθετο.Στο σκοπευτηριο "κουμπωνα"σφιχτοτερα!

Δηλαδη θεωρεις δημητρη οτι οι optima καννες δεν δουλευουν καλα..? Ειχες ποτε η απο οτι εχεις ακουσει....
εχω ολες τις διαμέτρους αυλων σε οπλα , μετα από καποια χρονια καταλαβα ότι τελικα λιγο μετρανε οι αυλοι φιλε

αν ηταν όπως το περιγραφεις ειχες κατεβασει πολύ το χτενι , όταν κουμπωνες δυνατα το αριστερο ματι κυριαρχουσε γιατι το δεξι δεν εβλεπε τιποτα και το οπλο εριχνε αριστερα , σωστα τα λεω ?

επιλαιοτητα δικια σου είναι και όχι ειρωνεια δικια μου , για πες μου λοιπον πως εισαι τοσο σιγουρος ότι ειρωνευτηκα ?
Αν η κοινή λογική θεωρείται επιπολαιότητα τότε είμαι επιπόλαιος. Το θέμα είναι πόσοι από αυτούς που διάβασαν τη σειρά των μηνυμάτων το θεώρησαν ειρωνεία. Έτσι για να ξέρουμε πόσοι επιπόλαιοι υπάρχουν στο φόρουμ...

Last edited:
Back