"Κοντακίαση"

Εγώ πάντως όταν βλέπω κάτι πλάγια με χοντρές πάπιες που προεξέχει το ξύλο των καννων δεξιά -αριστερά, βγάζω καντήλες.
Στις καραμπινες και τα ποζε μου αρέσουν οι χοντρές πάπιες, με κάνουν να νοιώθω πιο σταθερός. Γι'αυτό αν πιάσω καμιά Benella νοιώθω να παλαντζαρει δεξιά - αριστερά, άσε που πέφτουν τα δάχτυλα μου σε αυτά τα λουκια που κάνουν οι πάπιες των Benelli.
Όσο πιο χοντρή η πάπια για μένα, τόσο καλύτερα. Μόνο στα πλάγια την θέλω φλούδα. :)
Αν τα χερια ειναι σαν φραγκοφτιαρα....
.sarcastic..sarcastic.

Το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να απασχολεί κάποιον είναι το αν φαίνεται η επέμβαση ή όχι. Με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα μπορεί να επιτευχθεί φινίρισμα καλύτερο από το αρχικό. Εμπιστευθείτε έναν μάστορα και αφήστε του εν λευκό να σας φέρει το όπλο στα μέτρα σας, χωρίς να παρεμβένετε. Προσωπικά αν αύριο το πρωί αγόραζα ένα krieghoff ή ένα perazzi, θα πήγαινα με κλειστά μάτια και θα του έλεγα, πάρτο, ξύστο, γύρνα το, κόψτο, κάνε ότι θες αρκεί να ρίχνει απόλυτα εκεί που κοιτάω. Είναι απίστευτη η ηδονή να ρίχνει ένα όπλο εκεί που κοιτάμε ... και όχι στο περίπου εκεί που πρέπει :cool:

Μάνο, αν αφήσεις τον ειδικό να σου πει τι πρέπει εσύ να βλέπεις, κάηκες. Όπως πας σε ένα μαγαζί και παίρνεις αυτό που θες γιατί ξέρεις τι θες, έτσι και στον ειδικό πρέπει να πας ξέροντας τι να του ζητήσεις. Πρώτα θα ρίξεις δέκα τουφεκιες να δεις που πάει η τουφεκια και μετά θα πας και θα του ζητήσεις συγκεκριμένα πράγματα.
Φιλικά, για να γλυτώσεις ταλαιπωρία και απογοήτευση.
με μπερδεύεις Γιώργο
τελικά εμπιστευόμαστε ένα έμπειρο(στα μέτρα)οπλουργο η παρεμβαίνουμε;;;
προσωπικά όποτε έδειξα εμπιστοσύνη σε κάποιον έμπειρο δεν έχασα
τελευταία με την sx3 που την πάλεψα με τις φλάντζες είχα καλά αποτελέσματα,περίπου εκεί που πρέπει,αλλά την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα τον οπλουργό και με μία πολύ μικρή επέμβαση που μου έκανε φτάσαμε στο τέλειο και ψυχολογικά είμαι άνετος κι εγώ :)

Μακη η πρωτη παραθεση αφορα την επεμβαση πανω στο κοντακι κ τον τροπο που θα επιτευχθει αυτο αν δεν κανω λαθος... Νομιζω η συζητηση ειχε γινει οταν ειχα επεμβει στο δικο μου κοντακι κ ειχα αφησει το μαστοτρα να το γυαλοχαρτισει...
Το τι "εικονα" θελει να εχει ο καθενας ειναι υποκειμενικο ομως...

ο έμπειρος οπλουργός εκεί χρειάζεται περισσότερο ακόμα ;)
Mακη μαλον εχεις μπερδευτει , ο οπλουργος φτιαχνει οπλα-μεταλλα -κανες κλπ κλπ , τα κοντακια τα φτιαχνει αποκλειστικα κοντακας ο οποιος είναι εκτελεστης και εφαρμοστης στο ξυλο της εικονας που απαιτει και θελει ο σκοπευτης , ο χειριστης λεει στον κοντακα λοιπον τι ακριβως θελει και ο κοντακας μεταφερει με ακριβεια του χιλιοστου τα μετρα στο ξυλο , αυτό δεν εχουμε καταλαβει ολοι , δεν μας λεει ο κοντακας τα μετρα μας , εμεις του τα ζητάμε και εμεις πρεπει να τα ξεορυμε

Mακη μαλον εχεις μπερδευτει , ο οπλουργος φτιαχνει οπλα-μεταλλα -κανες κλπ κλπ , τα κοντακια τα φτιαχνει αποκλειστικα κοντακας ο οποιος είναι εκτελεστης και εφαρμοστης στο ξυλο της εικονας που απαιτει και θελει ο σκοπευτης , ο χειριστης λεει στον κοντακα λοιπον τι ακριβως θελει και ο κοντακας μεταφερει με ακριβεια του χιλιοστου τα μετρα στο ξυλο , αυτό δεν εχουμε καταλαβει ολοι , δεν μας λεει ο κοντακας τα μετρα μας , εμεις του τα ζητάμε και εμεις πρεπει να τα ξεορυμε
δημητρη δεν πρεπει ομως ο κοντακας να μετρησει και να δει τι γινεται? οταν ας πουμε φτιαξεις κοντακι για πρωτη φορα δεν πρεπει να δει κι οκοντακας αν αυτο πιυ ζηταμε ταιριαζει στον τροπο επωμισης?

Tην εικονα την διαλεγουμε εμεις παντα, αλλος μπορει να θελει να βλεπει μια ριγα αεροδρομιο κ αλλος μονο ακιδα, αλλα η τουφεκια πρεπει να πηγαινει εκει που κοιταμε... Ο εφαρμοστης των μετρων πρεπει να κανει το κοντακι να στελνει την τουφεκια εκει που κοιταμε με την εικονα που θελουμε... Οταν τον αφησουμε να δουλεψει οπως θελει, χωρις αν επεμβουμε στον τροπο κ τα μεσα που θα χρησιμοποιησει για να το επιτυχει αυτο, συνηθως εχουμε κ καλυτερο η "ευκολοτερο" αποτελεσμα...
Η αποψη μου ειναι αυτη...

Δημήτρη όταν έχουμε τα μέτρα μας και πάμε για καινούργιο κοντάκι ναι έτσι γίνεται
ο Βαγγέλης Σκριβάνος π.χ. είναι ένας άριστος γνώστης και χειριστής του ξύλου και αν πας με μέτρα σου κάνει αυτό που του δίνεις υπέραριστα
εγώ αναφέρομαι στους περισσότερους που δεν έχουν τα μέτρα τους επισκέπτονται οπλουργό μ ένα καινούργιο όπλο και θέλουν να φέρουν το όπλο στα μέτρα τους για κυνηγετική χρήση
αν θέλουμε σκοπευτική αγωνιστική χρήση σίγουρα ξεκινάμε από άλλη βάση

Όταν πήγα στον Σκριβάνο του είπα: "Έχω γ@μήσει το κοντάκι μου κάνοντας ο ίδιος πειράματα. Είμαι άσχετος, σε εμπιστεύομαι, το αφήνω σε εσένα και σου απαντώ σε ότι με ρωτάς"
Δεν μπορείτε να φανταστείτε το βλέμμα του και το χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπό του απατώντας "τότε θα κάνουμε καλή και σωστή δουλειά"

Ο πίνακας, το κυνήγι και ο επανέλεγχος όταν τον ξαναεπισκέφτηκα μετά από έναν χρόνο, έδειξαν ότι δεν χρειάστηκε καμμιά περαιτέρω αλλαγή στο νέο κοντάκι...

δημητρη δεν πρεπει ομως ο κοντακας να μετρησει και να δει τι γινεται? οταν ας πουμε φτιαξεις κοντακι για πρωτη φορα δεν πρεπει να δει κι οκοντακας αν αυτο πιυ ζηταμε ταιριαζει στον τροπο επωμισης?
είναι μπερδεμα η δουλεια φιλε , όλα είναι θεμα εμπειριας του σκοπευτή -κυνηγου , κανονικα για να φτιαξουμε κοντακι πρεπει πρωτα και απαραιτητα όχι μονο να ξερουμε ποιος είναι ο σωστος τροπος επωμισης αλλα και να τον εχουμε τελειοποιησει κανοντας χιλιαδες επωμισεις στο σπιτι , μονο τοτε ο κοντακας μεταφερει σωστα τα μετρα αφου παντα το κοντακι παταει στο ιδιο σημειο και στο ζυγωματικο αλλα κα στο σωμα , εχω δει πολλους φιλους με κοντακια ρυθμισμένα στα μετρ τους όπως λενε να επωμιζουν και να γερνουν εντονα το κεφαλι δεξια ώστε να ευθυγραμιστουν με το στοχαστρο , λυπάμαι αλλα αυτό δεν εινα κοντακι στα μετρα τους γιατι μπορει στατικα να ριχνει κεντρο αλλα στην πιστα θα ριχνει αριστερα γιατι εκει ειναι αυθορμητη η επωμιση και δεν προλαβαινει να γειρει κεφαλι , ένα παράδειγμα εδωσα γιατι μπορω να δωσω παρα πολλα αλλα

με μπερδεύεις Γιώργο
Έχεις απόλυτο δίκιο, Μάκη. Το καλύτερο είναι να πάει ο Βασίλης στον οπλουργό, χωρίς να έχει ρίξει τουφεκιά και να του πει, φέρτο στα μέτρα μου.
Είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει .well done.

Μακη η πρωτη παραθεση αφορα την επεμβαση πανω στο κοντακι κ τον τροπο που θα επιτευχθει αυτο αν δεν κανω λαθος...
Δεν κάνεις λάθος αλλά δεν σε ρωτήσαμε ρε φιλαράκι .... .yel.

ο χειριστης λεει στον κοντακα λοιπον τι ακριβως θελει και ο κοντακας μεταφερει με ακριβεια του χιλιοστου τα μετρα στο ξυλο
Δημήτρη αυτά είναι γούστα. Έτσι μπορεί να σκέφτεσαι εσύ και γω, δεν σημαίνει ότι πρέπει όλος ο κόσμος να σκέφτεται έτσι. Ξέρεις τι ευτυχισμένος άνθρωπος θα ήμουν αν είχα ένα μαγαζί και πούλαγα κάτι και έμπαινε ο πελάτης και μου έλεγε, δώσε μου και κάνε μου ότι θες εσύ;
Αγαπητέ Μανούτσο ...
Μην ακούς κανέναν....
Δεν διεκδικούμε ρε φίλε να εισακουσθούμε, σάμπως θα βάλουμε υποψηφιότητα για δήμαρχοι και ζητάμε ψήφους;

Last edited by a moderator:
Αν αυτό που ζητάμε ταιριάζει στον τρόπο επόμισης; Όχι βέβαια. Στον κοντακά δεν θα πας για να κρίνει αν επομίζεις σωστά ή όχι. Σίγουρα θα σου πει την γνώμη του αλλά η δουλειά του δεν είναι να σου πει τι πρέπει να κάνεις για να επομίζεις σωστά. You can't teach an old dog new tricks. Η δουλειά του κοντακά είναι να πάμε και να του πούμε.

- Θέλω να μου φέρεις το όπλο στα μέτρα μου, να ρίχνει εκεί που κοιτάω.
- Μάλιστα, το έχεις ρίξει το όπλο;
- Ναι και η τουφεκιά πάει π.χ. άριστερά και πάνω.
- Ωραία, πόσο αριστερά και πάνω πάει;
- Στα 15 μέτρα, το κέντρο της τουφεκιάς πάει 30 πόντους αριστερά και 20 πάνω.
- Μάλιστα, πως έχεις μάθει να ρίχνεις; Σου αρέσει να βλέπεις ρίγα πολύ, λίγο ή καθόλου;
- Έχω μάθει να βλέπω π.χ. ελάχιστη ρίγα και να σκεπάζω το θήραμα ή θέλω να βλέπω όλη την ρίγα και να βλέπω όλο το θήραμα κτλ.
- Μάλιστα, κάνε μερικές επομίσεις.
- ..... επομίσεις.....
- Επομίζεις λάθος, θες να φτιάξεις την επόμιση σου ή θέλεις να σου φέρω το κοντάκι στον τρόπο που επομίζεις;
- Όχι μωρέ, δεν θα κάνω και πρωταθλητισμό. Επειδή έτσι επομίζω μια ζωή δεν θέλω τώρα να μπω σε τέτοιες διαδικασίες.
- Ωραία, εγώ για να σου φέρω το όπλο πρέπει να στο φάω με γυαλόχαρτο αριστερά και πάνω. Δέχεσαι;
- Εεεεεε ξέρεις; Έχει ωραίο βερνίκι και έχει και ωραία νερά, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο;
- Όχι λυπάμαι.
- ΟΚ ευχαριστώ, γεια.
- Γεια.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα κουβέντας που αφορά έναν πελάτη που ξέρει τι θέλει και έναν κοντακά που σέβεται την δουλειά του και ξέρει τι να κάνει. Το πάρτο ατουφέκιστο, δεν ξέρω τι θέλω, δεν ξέρω τι χρειάζεται, κάνε εσύ ότι θες, σου βάζω ότι στοίχημα θες ότι η αποτυχία θα πλησιάζει το 80%. Μιλάμε για πολύ μεγάλη τύχη να έρθει ένα όπλο έτσι. Ξέρεις τι μυστικά κρύβει το να φέρεις ένα όπλο στα μέτρα σου; Ξέρεις ότι υπάρχουν ποσοστά κυριαρχίας του ματιού που μπορούν να τρελάνουν τόσο τον κοντακά, όσο και τον ιδιοκτήτη; Άστο Ευριπίση, μπορώ να σου γράφω μέχρι αύριο.

Όταν πήγα στον Σκριβάνο του είπα: "Έχω γ@μήσει το κοντάκι μου κάνοντας ο ίδιος πειράματα. Είμαι άσχετος, σε εμπιστεύομαι, το αφήνω σε εσένα και σου απαντώ σε ότι με ρωτάς"
Δεν μπορείτε να φανταστείτε το βλέμμα του και το χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπό του απατώντας "τότε θα κάνουμε καλή και σωστή δουλειά"

Ο πίνακας, το κυνήγι και ο επανέλεγχος όταν τον ξαναεπισκέφτηκα μετά από έναν χρόνο, έδειξαν ότι δεν χρειάστηκε καμμιά περαιτέρω αλλαγή στο νέο κοντάκι...
Χρήστο, έφτιαξες καινούριο κοντάκι από την αρχή, το πήρες έφυγες και είναι σωστό επάνω σου; Χωρίς να ξανακάνει ο κοντακάς καμία επέμβαση;

Έχεις απόλυτο δίκιο, Μάκη. Το καλύτερο είναι να πάει ο Βασίλης στον οπλουργό, χωρίς να έχει ρίξει τουφεκιά και να του πει, φέρτο στα μέτρα μου.
Είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει .well done.

Δεν κάνεις λάθος αλλά δεν σε ρωτήσαμε ρε φιλαράκι .... .yel.

Δημήτρη αυτά είναι γούστα. Έτσι μπορεί να σκέφτεσαι εσύ και γω, δεν σημαίνει ότι πρέπει όλος ο κόσμος να σκέφτεται έτσι. Ξέρεις τι ευτυχισμένος άνθρωπος θα ήμουν αν είχα ένα μαγαζί και πούλαγα κάτι και έμπαινε ο πελάτης και μου έλεγε, δώσε μου και κάνε μου ότι θες εσύ;

Δεν διεκδικούμε ρε φίλε να εισακουσθούμε, σάμπως θα βάλουμε υποψηφιότητα για δήμαρχοι και ζητάμε ψήφους;
η συζήτηση τεχνηέντως πήγε σε άλλο δρόμο με άλλο νόημα μπερδεύοντας ακόμα και πρόσωπα ανακατεύοντας και δημάρχους :)

Αν αυτό που ζητάμε ταιριάζει στον τρόπο επόμισης; Όχι βέβαια. Στον κοντακά δεν θα πας για να κρίνει αν επομίζεις σωστά ή όχι. Σίγουρα θα σου πει την γνώμη του αλλά η δουλειά του δεν είναι να σου πει τι πρέπει να κάνεις για να επομίζεις σωστά. You can't teach an old dog new tricks. Η δουλειά του κοντακά είναι να πάμε και να του πούμε.

- Θέλω να μου φέρεις το όπλο στα μέτρα μου, να ρίχνει εκεί που κοιτάω.
- Μάλιστα, το έχεις ρίξει το όπλο;
- Ναι και η τουφεκιά πάει π.χ. άριστερά και πάνω.
- Ωραία, πόσο αριστερά και πάνω πάει;
- Στα 15 μέτρα, το κέντρο της τουφεκιάς πάει 30 πόντους αριστερά και 20 πάνω.
- Μάλιστα, πως έχεις μάθει να ρίχνεις; Σου αρέσει να βλέπεις ρίγα πολύ, λίγο ή καθόλου;
- Έχω μάθει να βλέπω π.χ. ελάχιστη ρίγα και να σκεπάζω το θήραμα ή θέλω να βλέπω όλη την ρίγα και να βλέπω όλο το θήραμα κτλ.
- Μάλιστα, κάνε μερικές επομίσεις.
- ..... επομίσεις.....
- Επομίζεις λάθος, θες να φτιάξεις την επόμιση σου ή θέλεις να σου φέρω το κοντάκι στον τρόπο που επομίζεις;
- Όχι μωρέ, δεν θα κάνω και πρωταθλητισμό. Επειδή έτσι επομίζω μια ζωή δεν θέλω τώρα να μπω σε τέτοιες διαδικασίες.
- Ωραία, εγώ για να σου φέρω το όπλο πρέπει να στο φάω με γυαλόχαρτο αριστερά και πάνω. Δέχεσαι;
- Εεεεεε ξέρεις; Έχει ωραίο βερνίκι και έχει και ωραία νερά, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο;
- Όχι λυπάμαι.
- ΟΚ ευχαριστώ, γεια.
- Γεια.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα κουβέντας που αφορά έναν πελάτη που ξέρει τι θέλει και έναν κοντακά που σέβεται την δουλειά του και ξέρει τι να κάνει. Το πάρτο ατουφέκιστο, δεν ξέρω τι θέλω, δεν ξέρω τι χρειάζεται, κάνε εσύ ότι θες, σου βάζω ότι στοίχημα θες ότι η αποτυχία θα πλησιάζει το 80%. Μιλάμε για πολύ μεγάλη τύχη να έρθει ένα όπλο έτσι. Ξέρεις τι μυστικά κρύβει το να φέρεις ένα όπλο στα μέτρα σου; Ξέρεις ότι υπάρχουν ποσοστά κυριαρχίας του ματιού που μπορούν να τρελάνουν τόσο τον κοντακά, όσο και τον ιδιοκτήτη; Άστο Ευριπίση, μπορώ να σου γράφω μέχρι αύριο.
συνεχίστηκε (η συζήτηση)μ ένα σενάριο ενός μικρού σκηνοθέτη :)

Τέλος πάντων απάντηση δεν πήρα αλλά δεν πειράζει
όταν φιάχνουμε ένα κοντάκι είτε απ αρχής είτε το γυρίζουμε και είναι τέλειο λογικό είναι να υπάρχουν αστοχίες
όταν επεμβαίνει και λέει κάποιος στον οπλουργό stop καλά είμαι τις περισσότερες φορές γυρίζει πάλι γιατί το μη κυρίαρχο μάτι κλέβει απ το κυρίαρχο ;)
αν διάβαζες καλά το μνμ μου θα έβλεπες ότι συμφωνώ με το 1η σου παράθεση και διαφωνώ με την 2η που την θεωρώ αστοχία
δεν πειράζει βρε αδερφέ μια αστοχία είναι δε χάθηκε ο κόσμος να πούμε και μια φορά πάσο
dont panic HL Γιώργος :)
φεύγω από την συζήτηση κι ευχαριστώ όλους για τον διάλογο :)

Τέλος πάντων απάντηση δεν πήρα αλλά δεν πειράζει
Τεχνηέντως κάνεις ότι δεν πήρες απάντηση. Την απάντηση στην έδωσε πρώτος ο Αρις. Το πρώτο μου μήνυμα αναφέρεται στην ΕΠΈΜΒΑΣΗ σαν εργασία. Το δεύτερο στην αποσαφήνιση του ΤΙ ΘΕΛΩ.
Όταν πάμε στον ράφτη δοκιμάζουμε ένα παντελόνι που βλέπουμε ότι το πατάμε, του ζητάμε να μας το γυρίσει ένα πόντο, φορώντας παπούτσι, ίσα -ίσα να μην ακουμπάει κάτω. Όταν ο ράφτης με ρωτήσει αν θέλω να μου το γυρίσει ή να κόψει αυτό που περισσεύει, θα του πω να κάνει αυτό που θέλει εκείνος, εν λευκό. Ούτε θα του πω με πιο ψαλίδι και ποια βελόνα θα το κόψει και θα το ράψει.
ΞΈΡΩ ΤΙ ΘΈΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΆΩ, ΑΦΉΝΩ ΤΟΝ ΜΆΣΤΟΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ ΤΡΌΠΟ.
αν διάβαζες καλά το μνμ μου θα έβλεπες ότι συμφωνώ με το 1η σου παράθεση και διαφωνώ με την 2η που την θεωρώ αστοχία
δεν πειράζει βρε αδερφέ μια αστοχία είναι δε χάθηκε ο κόσμος να πούμε και μια φορά πάσο
dont panic HL Γιώργος :)
Σου εξήγησα. Αν θες να βλέπεις αστοχίες είναι δικαίωμα σου. Πανικός εμένα γιατί να με πιάσει; Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια :)
Γιατί φεύγεις από την συζήτηση, θα ξανάρθεις με τα απριλιατικα ή τα κοτσύφια; :)

Χρήστο, έφτιαξες καινούριο κοντάκι από την αρχή, το πήρες έφυγες και είναι σωστό επάνω σου; Χωρίς να ξανακάνει ο κοντακάς καμία επέμβαση;
Γιώργο η απάντηση βρίσκεται στο αρχικό post μου που παραθέτω (τη χρωμάτισα με κόκκινο). Θα έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρξει επέμβαση;

Ξέρεις τι ευτυχισμένος άνθρωπος θα ήμουν αν είχα ένα μαγαζί και πούλαγα κάτι και έμπαινε ο πελάτης και μου έλεγε, δώσε μου και κάνε μου ότι θες εσύ;
Δηλαδή Γιώργο θα ήσουν ευτυχισμένος επειδή βρήκες κάποιον ανίδεο πελάτη για εκμετάλλευση;
Υπάρχουν όμως και αυτοί που σέβονται τον πελάτη που αν δεν ήταν σίγουροι για το αποτέλεσμα θα του έλεγαν ότι δεν είναι σωστή η διαδικασία αυτή και ότι πρέπει να προηγηθούν δοκιμές σε στόχο. Αν είναι σίγουροι για τη δουλειά τους και αναλάβουν τον πελάτη σημαίνει απαραίτητα ότι τον κοροϊδεύουν;

Γιατι Χρηστο εσυ θεωρεις οτι ολοι οι κοντακαδες κανουν σωστα τη δουλεια τους κ στις μερες μας δεν κοιτουν να σου αρπαξουν ευκολα χρημα? Εγω εχω να αναφερω αρκετους που "εξαφανιστηκαν" μετα την πρωτη αποτυχημενη προσπαθεια να φερουν ενα οπλο στα μετρα του κατοχου...
Χρηστο λογικα εσυ ησουν απο τοςυ τχυερους που δεν χρειαστηκες περαιτερω μικροεπεμβασεις... Σχεδον παντα οταν φτιαχνετε ενα κιανουργιο κοντακι, αφηνετε ενα μικρο περιθωριο επεμβασης ωστε να μπορουν να αφαιρεσουν λιιιιιιγο ακομα ξυλο αν ο κυνηγος-σκοπευτης επιθυμει μικροδιορθωσεις...

Γιώργο η απάντηση βρίσκεται στο αρχικό post μου που παραθέτω (τη χρωμάτισα με κόκκινο). Θα έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρξει επέμβαση;
Καταρχήν θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι αλλά προβληματίζομαι μην παρεξηγηθείς και το πάρεις στραβά. Θα το ρισκάρω όμως, αφού πρώτα σου υπενθυμίσω με όση ειλικρίνεια διαθέτω, ότι δεν έχω λόγο ούτε να σε θίξω, ούτε να σε προσβάλω κτλ. Κάνω αυτήν την εισαγωγή γιατί έχω νοιώσει ότι κάποιες φορές "ψιλοαρπάζεσαι" μαζί μου, μάλλον φταίω εγώ όμως για αυτό. Αν σε θίξει η ερώτηση μου, σου ζητάω προκαταβολικά συγνώμη και ζήτα μου αμέσως να την σβήσω.

Το οπωσδήποτε είναι απόλυτο, ξεκαθάρισα ότι μπορεί να είναι κάποιος τυχερός και να του έρθει αμέσως ένα καινούριο κοντάκι. Εδώ βέβαια βγαίνουμε λίγο εκτός θέματος γιατί η δική σου περίπτωση αφορά κοντάκι από την αρχή και όχι κάποια μικροπαρέμβαση που μπορεί να χρειάζεται ένα υπάρχον κοντάκι. Έχεις όμως αναρωτηθεί ποτέ, γιατί για παράδειγμα έχεις καταλήξει να θες ένα φυσίγγι 40 γρ διασποράς για να βαρέσεις την μπεκάτσα; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί μπορεί να σου μπήκε η ιδέα στο μυαλό, ότι η optima δεν αποδίδει καλά;
Δεν λέω ότι το όπλο σου ρίχνει στην δύση όταν εσύ σημαδεύεις την ανατολή αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι έχει περιθώρια βελτίωσης. Ξαναλέω, ότι για ένα καινούριο κοντάκι θέλει παραλαβή, πίνακα, μάστορα, πίνακα, κυνήγι, μάστορα, πίνακα, κυνήγι, μάστορα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μάστορας είναι ανεπαρκής, απλά θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο, πόσο μάλιστα για κάποιον που δεν μένει απέναντι από το μαγαζί του μάστορα, να πάει σήμερα να αφιερώσει ο μάστορας όλη μέρα, την επόμενη να το πάρει και να πάει σπίτι του και το όπλο να είναι τέλειο.
Μπορεί να έτυχε σε εσένα και να είσαι η εξαίρεση στον κανόνα. Μακάρι.

Δηλαδή Γιώργο θα ήσουν ευτυχισμένος επειδή βρήκες κάποιον ανίδεο πελάτη για εκμετάλλευση;
Υπάρχουν όμως και αυτοί που σέβονται τον πελάτη που αν δεν ήταν σίγουροι για το αποτέλεσμα θα του έλεγαν ότι δεν είναι σωστή η διαδικασία αυτή και ότι πρέπει να προηγηθούν δοκιμές σε στόχο. Αν είναι σίγουροι για τη δουλειά τους και αναλάβουν τον πελάτη σημαίνει απαραίτητα ότι τον κοροϊδεύουν;

Αν δεις αυτά που γράφω, θα δεις ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησα την λέξη "εκμετάλλευση" ή "κοροϊδία". Θα ήταν άδικο και λάθος για πολλούς επαγγελματίες. Κανένας όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα, ούτε ο Valeriano, ούτε ο κοντακάς του Perazzi, αν δεν σε βγάλουν στην πίσω "αυλή" να τουφεκίσεις και να ξαναντουφεκίσεις το όπλο σου. Το είσαι έτοιμος, πάρτο στην μασχάλη, για. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Αν έχει κάποιος την οικονομική δυνατότητα να καλύψει το ημερήσιο μεροκάματο του κοντακά, η σωστή διαδικασία είναι να περάσει να τον πάρει μαζί με την εργαλειοθήκη του και να πάνε μια μέρα στο σκοπευτήριο. Μόνο τότε στο τελείωμα της μερας και μετά από τουφεκιές σε πίνακα και δίσκους, μπορεί πλέον ο κοντακάς να πει, ναι φίλε στο έφερα απόλυτα στα μέτρα σου. Να ρίξεις με κοντομάνικο, να ρίξεις με μπουφάν, να δοκιμάσεις τροχιές σε όλες τις μοίρες και γωνίες, όπως royal, ορτυκι, loop, λαγό, και πάει λέγοντας.
Αυτό που θέλω να πω, έχοντας κρατήσει μαγαζί και έχοντας υπάρξει τεχνικός σε άλλο αντικείμενο, είναι ότι και ο μάστορας σαν άνθρωπος προδιακατέχεται πολλές φορές από την στάση στου πελάτη. Έχω κάνει άπειρες κουβέντες με κοντακά και είναι οι πρώτοι που δυσανασχετούν όταν κάποιος πάει και δεν ξέρει να απαντήσει σε ερωτήσεις του τύπου, "που ρίχνει το όπλο σου;"
Εδώ βρε Χρήστο πας και του ζητάς ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θέλεις και σου αρχίζουν, "εεεε αυτό δεν είναι σωστό", "εεε στο πουλί πρέπει να ρίχνεις από κάτω", "εεε τα όπλα πρέπει να ψιλοντουφεκάνε" κτλ. Καταλαβαίνεις τότε λοιπόν ότι ο καθένας προσπαθεί να βγάλει πάνω στην δουλειά του, τα δικά του βιώματα και εμπειρίες. Οι τραπαδόροι κοντακάδες θέλουν ντε και καλά να σε πείσουν ότι το όπλο πρέπει να ρίχνει 30 πόντους πάνω. Βρε χρυσέ μου άνθρωπε, εγώ δεν θέλω να ρίχνει έτσι το όπλο, θέλω να ρίχνει έτσι και πραγματικά κάνεις αγώνα για να σου το φέρει όπως θες εσύ και όχι όπως θέλει αυτός. Ακούω συνέχεια ανθρώπους να λένε, μα μου είπε ο Τάδε ότι έτσι είναι το σωστό. Μου είπε ο ταδε σκοπευτής ότι έτσι είναι το σωστό. Βρε άνθρωπε, δεν μπορείς να σταυρώσεις πουλί, έχεις τραυματίσει του κόσμου τα πουλιά, ξεπουπουλιάζεις, κάνεις, ράνεις και μου λες ότι επειδή κάποτε κάποιος κοντακάς πήρε ένα πρωτάθλημα, σημαίνει ότι έτσι πρέπει να σου έχει το όπλο;
Γι αυτό δεν αναφέρθηκα ποτέ σε ... εκμετάλευση, αν και υπάρχει πάντα αυτό το ενδεχόμενο της "ξεπέτας" αν δούμε ότι κάποιος δεν σκαμπάζει και πολλά.
Τι να κάνουμε λοιπόν; Όσοι δεν ξέρουν, στο Καιάδα; Όχι βέβαια, να μάθουν, δεν είναι δα και καμιά επιστήμη. Διασκέδαση αποτελεί και αυτό το κομμάτι.

ιατι Χρηστο εσυ θεωρεις οτι ολοι οι κοντακαδες κανουν σωστα τη δουλεια τους κ στις μερες μας δεν κοιτουν να σου αρπαξουν ευκολα χρημα?
Άρη αυτό δεν το γνωρίζω με στοιχεία αλλά υποθέτω πως θα υπάρχουν. Από την προσωπική μου εμπειρία δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο.

Χρηστο λογικα εσυ ησουν απο τοςυ τχυερους που δεν χρειαστηκες περαιτερω μικροεπεμβασεις... Σχεδον παντα οταν φτιαχνετε ενα κιανουργιο κοντακι, αφηνετε ενα μικρο περιθωριο επεμβασης ωστε να μπορουν να αφαιρεσουν λιιιιιιγο ακομα ξυλο αν ο κυνηγος-σκοπευτης επιθυμει μικροδιορθωσεις...
Ίσως να ήμουν τυχερός... Αυτό δείχνει ο πίνακας και το κυνήγι. Όσες αστοχίες έχω ευθύνομαι καθαρά εγώ ή τα φυσίγγια και όχι το κοντάκι. Στις επιτυχίες όμως γνωρίζω πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει το κοντάκι που μου προσφέρει την αίσθηση της επιτυχίας.

Back