"Κοντακίαση"

Θεωρώ πως τα χρήματα στον Κοντακα δεν είναι πεταμένα....Για μένα είναι προτιμότερο να μην πάω δύο φορές σκοπευτήριο και να έχω ένα σωστό κοντάκι κοντά στα μέτρα μου,χωρίς όπλο στα μέτρα μας δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τεχνικές σκόπευσης και ως συνέπεια κυνηγετική σκοποβολή,είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε πως για την αστοχία μας φταίνε εμείς και μόνο εμείς....Τουλάχιστον με τα σκοπευτικά φυσίγγια που είναι αξιόλογα!

Ηλία στον κοντακα θα πάει όταν θα θέλει να ανεβεί απο 17-18 στα πάνω απο 20-22. Φαντάζομαι ότι για να ψάχνει το μήκος ο φίλος δεν ρίχνει με αριστερό κοντακι, και στο κάτω κάτω δεν χάνει και τπτ πειραματιζοντας ίσα ίσα θα ξέρει καλύτερα τι να ζητήσει απο τον κοντακα όταν χρειαστεί να πάει. Και κάτι εκτός θέματος : Θα το λιώσουμε το καινούργιο όπλο το Σάββατο ?

Εγω είναι βάλει ανάμεσα στο πέλμα και το Κοντακι ενα κόντρα πλακέ 1εκ. το οποίο βίδωσα με βίδες του πέλματος (πιο μακριές αν χρειαστεί). Το κομμάτι το είχα "φάει" σε ενα σταθερό τροχό που εχω και στην συνέχεια με γυαλοχαρτο. Έριξα και ενα σπρέι μαύρο μετα και τέλος, αφού ήταν προσωρινό δεν με ένοιαζε, εδώ που τα λέμε δεν χτύπαγε και πολύ άσχημα, 2-3 μήνες το κράτησα. Αν το θες στο δίνω για πειράματα μαζί με αλλα υλικά που εχω, τελικά προσωπικά κατέληξα σε 8 χιλ.
Διονυση σε ευχαριστω. Θα το δοκιμασω αυτο που λες. Αν θυμαμαι καλα το κοντακι ειναι 16,5 στο ποζε ενω στην καραμπινα που κυνηγαω 17. Το αισθανομαι ομως αρκετα πιο κοντο. Θα κανω δοκιμες ομως και θα το φτιαξω. Οπως λες και εσυ θεωρω πιο σωστο να παω σε κοντακα αφου εχω κανει καποιες δοκιμες πρωτα. Και παλι ευχαριστω για την βοηθεια και την προθυμια σου να μου δωσεις τα υλικα που ειχες χρησιμοποιησει :)

Διονυση καλησπερα. Μεχρι να βρω το μηκος της προσθηκης που χρειαζομαι πώς θα το συγκρατω στο οπλο? Επισης αν βαλω προσθηκη τελικα, με τι τροπο μπορω να το κανω πιο ομορφο? Φανταζομαι πως ενα κομματι κοντρα πλακε αναμεσα στο κοντακι και το πελμα θα χτυπαει ασχημα. Καλυμμα στο κοντακι δεν θα ηθελα να βαλω.
Βασίλη υπόψιν, όσο μακραινει το κοντάκι, κατεβαίνει και η σκοπευτικη γραμμή!!!
Γιατί δεν πετάγεσαι μέχρι τον γνωστό μάστορα του forum να σου βρει την άκρη;

Ηλία στον κοντακα θα πάει όταν θα θέλει να ανεβεί απο 17-18 στα πάνω απο 20-22. Φαντάζομαι ότι για να ψάχνει το μήκος ο φίλος δεν ρίχνει με αριστερό κοντακι, και στο κάτω κάτω δεν χάνει και τπτ πειραματιζοντας ίσα ίσα θα ξέρει καλύτερα τι να ζητήσει απο τον κοντακα όταν χρειαστεί να πάει. Και κάτι εκτός θέματος : Θα το λιώσουμε το καινούργιο όπλο το Σάββατο ?
Δεν νομίζω πως θα έχω καινούριο όπλο το Σάββατο αλλά πολύ ευχαρίστως να ρίξουμε πουλες γιατί έχω καιρό και μου έλλειψε!

Πες τα!
Και μην πεσεις στην παγιδα να κρατας το παρακοντακο απο πιο πισω προς την βαση οταν το μακρινεις για να ανεβασεις την σκοπευτηκη γραμμη γιατι στο κυνηγι ειδικα περπατητο δεν θα βρισκεις ακρη
Να λαβεις υποψην σου ολες τις αλλαγες ωστε να βοηθησεις και τον κοντακα σου οταν ερθει η ωρα

Α και Ω.
Ολα μα ολα ξεκινανε απο ενα σωστό κοντάκι.
Το διαπίστωσα προσωπικά πως ενα όπλο που με το εργοστασιακο του κοντακι σου δίνει την αίσθηση ότι έχει φτιαχτεί για τον Bilbo Bagins (Χόμπιτ) μεταμορφώνεται και σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα. Το βασικό είναι να αισθάνεσαι καλά σε αυτό που κάνεις, ό,τι και αν είναι αυτό. Ε λοιπόν ενα σωστό κοντάκι ... σε κάνει ευτυχή...
αρκεί βέβαια να ξέρεις ποιός είσαι και τί εισαι που λεεί ο Ντούσαν.
Το μπενελικό μαρεσε... τωρα απλά δεν το αλλαζω... μέχρι να φτιάξω βέβαια ενα και στην 303 ;)

το πιο ωραιο με τα κοντακια είναι το εξης , όταν λοιπον φτιαξουμε το πρωτο κοντακι που θεωρητικα είναι στα μετρα μας στην ουσια εχουμε ένα κοντακι το πολύ 60-70 % στα μετρα μας , όταν λοιπον μετα απο καποια χρονια φτιαξουμε επιτελους ένα κοντακι που σε οποιαδήποτε γωνια και κλιση ριχνει ακριβως εκει που κοιταμε , λεμε ρε φιλε τι εγινε ?? τοσα χρονια τι εριχνα ??? σκεφτείτε λοιπον τι γινεται με τα εργοστασιακα κοντακια , το τελειο κοντακι θα μας δωσει ΜΟΝΟ αυτό που αξίζουμε , το λαθος κοντακι μας στερει το πιατο η το πουλι που αξίζουμε , δεν πανε στραφι λοιπον οι μαγικες κανες και αυλοι και τα μερικανικα τσοκ και οι τεράστιοι κωνοι ?? όλα τζαμπα και ερημη σε ενα στραβο κοντακι

Το βρήκα στο ιντερνετ:

tUXYUbZ.jpg

παιδια μια ερωτηση οταν κανω τραβερσα στο σπιτι στην ξηρη προπονηση αριστερη το ματι μου καποιες φορες προτρεχη φευγει εκτος οπλου στα δεξια ποτε . Σαν να μην ακολουθουν τα χερια το κεφαλι το εχει παρατηρησει κανεις αλλος;;

παιδια μια ερωτηση οταν κανω τραβερσα στο σπιτι στην ξηρη προπονηση αριστερη το ματι μου καποιες φορες προτρεχη φευγει εκτος οπλου στα δεξια ποτε . Σαν να μην ακολουθουν τα χερια το κεφαλι το εχει παρατηρησει κανεις αλλος;;
Και εμένα μου γίνεται όταν το πάω από τη μια γωνιά του τοίχου στην άλλη εγώ δεξιά τραβέρσα και βλέπω όλη την κανη με το αριστερό μάτι

Αυτό μου ακούγεται σαν να ξεκολας το μάγουλο από το κοντάκι. Αν το κοντάκι είναι στα μέτρα σου,αυτό γίνεται γιατί δεν βοηθάς την κίνηση με τον κορμό του σώματος σου.

Και εμένα μου γίνεται όταν το πάω από τη μια γωνιά του τοίχου στην άλλη εγώ δεξιά τραβέρσα και βλέπω όλη την κανη με το αριστερό μάτι
Αν το κοντάκι είναι στα μέτρα σου, αυτό γίνεται γιατί δεν κοιτάς μπροστά αλλά κοιτάς τις κάνες.

Αυτό μου ακούγεται σαν να ξεκολας το μάγουλο από το κοντάκι. Αν το κοντάκι είναι στα μέτρα σου,αυτό γίνεται γιατί δεν βοηθάς την κίνηση με τον κορμό του σώματος σου.
μαλλον αυτο ειναι γιατι με ζοριζει κ η μεση αν στριψω πολλη αποτομα αριστερα. Ευχαριστω

μαλλον αυτο ειναι γιατι με ζοριζει κ η μεση αν στριψω πολλη αποτομα αριστερα. Ευχαριστω
το στρίψιμο βγαινει από τους αστραγαλους φιλε και όχι από την μεση , ένα συνολο οπλο χερια ζυγωματικο κουμπωμενο , ματια στο στοχο όχι στις κανες , αν βλέπεις τις κανες τοτε κοιτας τις κανες , είναι φυσιολογικο αυτό , τα ματια στο στοχο , αγνοησε τις κανες , δεσε , στριψε από τους αστραγαλους , το βασικοτερο ολων , γονατα σπασμένα ελαφρως , απαγορευεται να ισιωσεις τα γοντα ,απαγορευεται να να τα κλειδώσεις , δεν στριβεις με τιποτα μετα

Αυτο που λεει ο Δημητρης. Καντε την κινηση απλα χωρις το οπλο. Αν κλειδωσεις τα γονατα η κινηση ειναι σχεδον η μιση, ενω αν ειναι ελαφρως λυγισμενα η κινηση ειναι πιο αβιαστη και σαφως με μεγαλυτερο ευρος.

Το να γυρισουν μονο τα χερια και να ξεκουμπωσει το κοντακι ειναι συνηθες λαθος, θελει δουλεια και επωμισεις ξηρες, ωσπου να το συνηθησεις

Back