"Κοντακίαση"

Ισως σου λυσει κάποιες αποριες συναδελφε
Δεν εχω διεβασει τι σου χου πει τα παιδια λογο χρονου
Απλα τα βαζω γιατι εγω το βρηκα πολυ βοηθητικο οταν ειχε γυριστει το βιντεο και το πρωτοειδα

Ειναι πολυ καλος ο Λεωνιδας, και πολυ μεταδοτικος σ'αυτον το τομεα. Τα βιντεακια που παραθετεις ειναι πολυ επεξηγηματικα στο τι κανουμε συνηθως λαθος. Ειδικα το τελευταιο, που δειχνει μια επωμιση στην αρχη, που το κεφαλι παει να "συναντησει" το χτενι

Το βιντεο για την σωστη επωμιση παιζει να το ειδα 10 φορες πολλη καλο. Αν ηταν πιο κοντα θα τον ειχα επισκεφτει για καποια μαθηματα σιγουρα

Ολοι μας, Σακη. Και γω θα ηθελα μαθηματα. Το βασικο ειναι να αποβαλλεις την αισθηση οτι τα κανεις ολα σωστα. Οταν γινει αυτο τοτε πραγματικα ξεκινας τα σωστα βηματα

Μονο ετσι βελτιωνομαστε . .congrats.
Εγω αρχισα να βγαζω ακρη βιντεοσκοποντας της επωμισεις μου , καποια
πραγματα που νομιζα οτι τα εκανα σωστα μονο σωστα δεν ηταν.

και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα , θα σας πω χθεσινή μου εμπειρία.
Απόκτησα και εγω λοιπόν ένα μτχ σκοπευτικό WINCHESTER SELECT ENERGY SPORTING .
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε κόψει το κοντάκι. Εγώ λόγω ύψους ( 1,92) το φάσκιωσα με ένα φορετό πέλμα , του έβαλα και σφουγγαράκια για να κάνω το μήκος εκεί που είναι και το berreta και βουρ στο σχιστό. ( καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω ) .
Ξεκινάω τις πούλες και ω του θαύματος όλα είναι εξαιρετικά.
Δίπλα μου ρίχνει ένα παιδί και στο τέλος μου λέει " ρε συ βγάλε τη κάλτσα από το κοντάκι θα ρίχνεις πολύ καλλίτερα ".
Του εξηγώ γιατί την έχω βάλει και μου λέει " οκ. καλορίζικο για δώσε μου να το επωμίσω αν και είμαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ "

Το παίρνει το παλικάρι το επωμίζει και τον βλέπω να το κοιτάει παραξενεμένος.
Το βάζει κάτω ανάποδα το κοίταγε και μου λέει. " ρε συ για πάρε το δικό μου και επώμισε "
Παίρνω λοιπόν το δικό του στο οποίο έχει φτιάξει κοντάκι σε πολύ γνωστό και μεγάλο όνομα και σημειώνω ΚΟΝΤΑΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ( εγώ είμαι δεξιός ) το επωμίζω και μένουμε και οι δύο παγωτά.
Το όπλο μου ερχότανε καρφί.
Συνοψίζω.
το δικό μου με δεξί κοντάκι μαμά σε αριστερό σκοπευτή ερχότανε καρφί
και το δικό του ( με φτιαγμένο αριστερό κοντάκι ) σε εμένα που είμαι δεξιός μου ερχότανε καρφί.

Αφού λοιπόν τα κοιτάγαμε κανά δεκάλεπτο και ξύναμε τα κεφάλια μας και άκρη δεν μπορούσαμε να βγάλουμε , είπαμε παράτα το πάμε να ρίξουμε και μην ασχολιόμαστε άλλο.

Ηθικόν δίδαγμα .................. άβυσσος η ψυχή του κοντακιού.

και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο περίπλοκα , θα σας πω χθεσινή μου εμπειρία.
Απόκτησα και εγω λοιπόν ένα μτχ σκοπευτικό WINCHESTER SELECT ENERGY SPORTING .
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε κόψει το κοντάκι. Εγώ λόγω ύψους ( 1,92) το φάσκιωσα με ένα φορετό πέλμα , του έβαλα και σφουγγαράκια για να κάνω το μήκος εκεί που είναι και το berreta και βουρ στο σχιστό. ( καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω ) .
Ξεκινάω τις πούλες και ω του θαύματος όλα είναι εξαιρετικά.
Δίπλα μου ρίχνει ένα παιδί και στο τέλος μου λέει " ρε συ βγάλε τη κάλτσα από το κοντάκι θα ρίχνεις πολύ καλλίτερα ".
Του εξηγώ γιατί την έχω βάλει και μου λέει " οκ. καλορίζικο για δώσε μου να το επωμίσω αν και είμαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ "

Το παίρνει το παλικάρι το επωμίζει και τον βλέπω να το κοιτάει παραξενεμένος.
Το βάζει κάτω ανάποδα το κοίταγε και μου λέει. " ρε συ για πάρε το δικό μου και επώμισε "
Παίρνω λοιπόν το δικό του στο οποίο έχει φτιάξει κοντάκι σε πολύ γνωστό και μεγάλο όνομα και σημειώνω ΚΟΝΤΑΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ( εγώ είμαι δεξιός ) το επωμίζω και μένουμε και οι δύο παγωτά.
Το όπλο μου ερχότανε καρφί.
Συνοψίζω.
το δικό μου με δεξί κοντάκι μαμά σε αριστερό σκοπευτή ερχότανε καρφί
και το δικό του ( με φτιαγμένο αριστερό κοντάκι ) σε εμένα που είμαι δεξιός μου ερχότανε καρφί.

Αφού λοιπόν τα κοιτάγαμε κανά δεκάλεπτο και ξύναμε τα κεφάλια μας και άκρη δεν μπορούσαμε να βγάλουμε , είπαμε παράτα το πάμε να ρίξουμε και μην ασχολιόμαστε άλλο.

Ηθικόν δίδαγμα .................. άβυσσος η ψυχή του κοντακιού.

Μήπως έχετε διαφορετικό κυρίαρχο μάτι; .xm.

Να σου πω κατι που παρατηρησα σε μενα αν το ματι μου δεν ειναι πανω απο την ριγα βλεπω την πλαγια πλευρα τον καννον, αυτο που λεμε βλεπω μονο μπιλια ε εγω μαζι με την μπιλια βλεπω κ λιγο την παπια .sarcastic..sarcastic.
Και ειμαι καθαρος δεξης χερι-ματι το κυριαρχο ματι δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται ολα ειναι σχετικα

Να σου πω κατι που παρατηρησα σε μενα αν το ματι μου δεν ειναι πανω απο την ριγα βλεπω την πλαγια πλευρα τον καννον, αυτο που λεμε βλεπω μονο μπιλια ε εγω μαζι με την μπιλια βλεπω κ λιγο την παπια .sarcastic..sarcastic.
Και ειμαι καθαρος δεξης χερι-ματι το κυριαρχο ματι δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται ολα ειναι σχετικα
αν δεν είσαι σωστά στημένος ακριβώς αυτό που λες γίνεται , δεν είναι παράξενο , είναι το φυσικό.

Παλικάρια τα φώτα σας παρακαλώ. Με ποιους τρόπους μπορώ να επιμηκύνω το κοντάκι μου? Ποιες είναι οι δυνατές επιλογές μου δηλαδή?

Δεν ξέρω πόσο θέλει αλλά έχει αρκετά μεγάλο πέλμα πάνω.
Τότε λογικά θα χρειαστείς κάποια τσόντα...Για μένα η καλύτερη λύση είναι να πας σε εναν Κοντακα...Θα δώσεις κάτι παραπάνω αλλά θα είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα....

Παλικάρια τα φώτα σας παρακαλώ. Με ποιους τρόπους μπορώ να επιμηκύνω το κοντάκι μου? Ποιες είναι οι δυνατές επιλογές μου δηλαδή?
.......Μία λύση άμα θέλει λίγο είναι με πέλμα!
.....................Για μένα η καλύτερη λύση είναι να πας σε εναν Κοντακα...Θα δώσεις κάτι παραπάνω αλλά θα είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα....
μ ένα πέλμα πιστεύω ότι θα βρείς την λύση
μόνο σε κάποιον που γνωρίζει γιατί σίγουρα θα χρειαστεί ρύθμιση και το pitch :)

Ανάμεσα σε κοντακι και πέλμα μπορείς να βάλεις ότι έχεις για να παίξεις, κόντρα πλακέ-πλαστικό-mdf. Για αλλαγή του πιτς ροδέλες. Όταν βρεις το μήκος βάζεις κάτι μόνιμο, εγώ για παράδειγμα έβαλα πλεξιγκλάς μαύρο. Θα έλεγα να μην πετάς τα λεφτά σου σε οπλουργους τουλάχιστον για αρχή.

Ανάμεσα σε κοντακι και πέλμα μπορείς να βάλεις ότι έχεις για να παίξεις, κόντρα πλακέ-πλαστικό-mdf. Για αλλαγή του πιτς ροδέλες. Όταν βρεις το μήκος βάζεις κάτι μόνιμο, εγώ για παράδειγμα έβαλα πλεξιγκλάς μαύρο. Θα έλεγα να μην πετάς τα λεφτά σου σε οπλουργους τουλάχιστον για αρχή.
Διονυση καλησπερα. Μεχρι να βρω το μηκος της προσθηκης που χρειαζομαι πώς θα το συγκρατω στο οπλο? Επισης αν βαλω προσθηκη τελικα, με τι τροπο μπορω να το κανω πιο ομορφο? Φανταζομαι πως ενα κομματι κοντρα πλακε αναμεσα στο κοντακι και το πελμα θα χτυπαει ασχημα. Καλυμμα στο κοντακι δεν θα ηθελα να βαλω.

Πρεπει να δεις και την εικονα που εχεις με το κοντο κοντακι
Αυτη θα αλλαξει μακραινοντας το διοτι σου εναι αρκετα κοντο
Οποταν Μετα το μακρυμα θα θελει ελεχο το πιτς και σαφως η ραχη εκτος φυσικα εαν μιλας για μοντε καρλο κοντακι

Διονυση καλησπερα. Μεχρι να βρω το μηκος της προσθηκης που χρειαζομαι πώς θα το συγκρατω στο οπλο? Επισης αν βαλω προσθηκη τελικα, με τι τροπο μπορω να το κανω πιο ομορφο? Φανταζομαι πως ενα κομματι κοντρα πλακε αναμεσα στο κοντακι και το πελμα θα χτυπαει ασχημα. Καλυμμα στο κοντακι δεν θα ηθελα να βαλω.
Εγω είναι βάλει ανάμεσα στο πέλμα και το Κοντακι ενα κόντρα πλακέ 1εκ. το οποίο βίδωσα με βίδες του πέλματος (πιο μακριές αν χρειαστεί). Το κομμάτι το είχα "φάει" σε ενα σταθερό τροχό που εχω και στην συνέχεια με γυαλοχαρτο. Έριξα και ενα σπρέι μαύρο μετα και τέλος, αφού ήταν προσωρινό δεν με ένοιαζε, εδώ που τα λέμε δεν χτύπαγε και πολύ άσχημα, 2-3 μήνες το κράτησα. Αν το θες στο δίνω για πειράματα μαζί με αλλα υλικά που εχω, τελικά προσωπικά κατέληξα σε 8 χιλ.

Back