Κινητική Ενέργεια - Διάτρηση - Τραυματικό σοκ

Ένα σκάγι στην κοιλιά κ 2 ακόμα, άντε να κάνει αναγκαστική προσγείωση, μετά από κάνα μισό χιλιόμετρο,αντέχουν πολύ εκεί‼️
Στο στήθος είναι που θα το βρει....γενικώς είναι που θα το βρει‼️
Τα διαμπερή ,έχουν κ έξοδο....της ενέργειας ,έτσι αν δε πλήξουν ζωτικό ,απλά τα πουλια συνεχιζουν‼️

Με Fabarm..
🤣 🤣 🤣

Κάντου ένα κώνο, ένα κοντάκι, μια αποχρωμίωση, ένα πόρτινγκ και μια διεύρυνση αυλού και αν συνεχίσει να μην σκοτώνει βάψτο μπλε και πέτα το στην θάλασσα.

Πλάκα κάνω δεν φταίει το όπλο ... νομίζω ότι το #7 (μπορεί να ήταν και #8 πραγματικό) είναι ψιλό και το συγκεκριμένο περιστέρι ίσως ήταν τύχη αν τα σκάγια ήταν διαμπερή.
Δεν πέφτουν εύκολα τα περιστέρια ... εκτός αν έχεις Beretta. 🤪

Last edited:
Παιδες,να παραθεσω εναν προβληματισμο.
Πηρα 6-7 περιστερια,με 3αρι τσοκ,αποστασεις 20-30 μετρα και neo velox no7...
Εκτος απο 2 που ηταν στα 20 μετρα,ολα τα υπολοιπα ετρωγαν την τουφεκια και επεφταν μετα απο λιγο..
Θα μου πειτε overkill και το καταλαβαινω...
Πως γινεται ομως να εχουν απο 6 με 7 σκαγια εως 13(!) στο σωμα τους και να μην πεφτουν ξερα???
Δεχομαι οτι ακομη και με τοσα πολλα σκαγια,να μην χτυπηθηκε καποιο ζωτικο οργανο,αλλα το πολλαπλο τραυμα και το τραυματικο σοκ πως το ξεπερασαν???
Απορησα με καποιους που ειπαν καλα λογια...

Τι θα κανατε σε αυτη την περιπτωση?
Θα πεφτατε σε νο ή θα ανεβαινατε για να χτυπηθει το θηραμα με περισσοτερα σκαγια??
Θα αλλαζατε τσοκ?(Οπως ειπα οι αποστασεις ηταν μεχρι 30 μετρα και ντεμι τσοκ)
Θα αλλαζατε φυσιγγι και αν ναι,τι θα προτεινατε ως προς πιο μαλακο?

Τουφεκισα και αλλα 2,καπνισανε στον αερα,ξεπουπουλιαστηκαν και απλα συνεχισαν την πορεια τους σαν να μην συμβαινει τιποτα...
Με αυτα που ειδα,πιθανον να επεσαν καμια 100 μετρα παραπερα...

Το παρακατω,το τουφεκισα 3 φορες στα 20 με 25 μετρα...
Δεν εβγαλε ουτε ενα πουπουλο και εφυγε με πολυ μεγαλη ταχυτητα,σαν να μην ειχε χτυπηθει...
Το βρηκα μετα απο 70-80 μετρα περιπου...
Στη φωτο δεν φαινεται καλα,αλλα εχει τα 13 σκαγια που προανεφερα,μετρημενα ενας προς ενα...
Τα μισα περιπου,ειχαν περασει απο την αλλη μερια...

View attachment 78407
Μήπως δεν ήταν overkill αλλά ελλειπή διάτρηση...και απο τα σκάγια που το βρήκαν πέρασαν ένα - δύο και του έπληζαν ζωτικά όργανα και έσβησε από εσωτερική αιμορραγία...

Στη φώτο δεν μου φαίνονται για διαμπερή τραύματα...

Νομίζω πως πρόκειται για υπερδιατρηση όπως είπε ο Γιάννης. Δεν είναι δική μου θεωρία και για να πω την αλήθεια δεν την πολυπιστευα, αλλά όλοι οι ειδικοί που έχω σε μεγάλη εκτίμηση τις γνώσεις τους την υποστηρίζουν και την περιγράφουν όπως ακριβώς συνέβη στον Θοδωρή. Το φυσίγγι ενώ όπως φαίνεται έχει καλή συγκέντρωση και το νούμερο σκαγιων επίσης ικανοποιητικό, έχει πολύ ψηλή ταχύτητα για την απόσταση που τουφεκιστηκαν τα πουλιά, και όπως σωστά έγραψε ο Βασίλης στις ταχύτητες που έχουν τα σκάγια δεν προκαλείται υδροδυναμικο σοκ, άρα δεν ισχύει το όσο μεγαλύτερη ταχύτητα τόσο καλύτερα .

Παιδες,να παραθεσω εναν προβληματισμο.
Πηρα 6-7 περιστερια,με 3αρι τσοκ,αποστασεις 20-30 μετρα και neo velox no7...
Εκτος απο 2 που ηταν στα 20 μετρα,ολα τα υπολοιπα ετρωγαν την τουφεκια και επεφταν μετα απο λιγο..
Θα μου πειτε overkill και το καταλαβαινω...
Πως γινεται ομως να εχουν απο 6 με 7 σκαγια εως 13(!) στο σωμα τους και να μην πεφτουν ξερα???
Δεχομαι οτι ακομη και με τοσα πολλα σκαγια,να μην χτυπηθηκε καποιο ζωτικο οργανο,αλλα το πολλαπλο τραυμα και το τραυματικο σοκ πως το ξεπερασαν???
Απορησα με καποιους που ειπαν καλα λογια...

Τι θα κανατε σε αυτη την περιπτωση?
Θα πεφτατε σε νο ή θα ανεβαινατε για να χτυπηθει το θηραμα με περισσοτερα σκαγια??
Θα αλλαζατε τσοκ?(Οπως ειπα οι αποστασεις ηταν μεχρι 30 μετρα και ντεμι τσοκ)
Θα αλλαζατε φυσιγγι και αν ναι,τι θα προτεινατε ως προς πιο μαλακο?

Τουφεκισα και αλλα 2,καπνισανε στον αερα,ξεπουπουλιαστηκαν και απλα συνεχισαν την πορεια τους σαν να μην συμβαινει τιποτα...
Με αυτα που ειδα,πιθανον να επεσαν καμια 100 μετρα παραπερα...

Το παρακατω,το τουφεκισα 3 φορες στα 20 με 25 μετρα...
Δεν εβγαλε ουτε ενα πουπουλο και εφυγε με πολυ μεγαλη ταχυτητα,σαν να μην ειχε χτυπηθει...
Το βρηκα μετα απο 70-80 μετρα περιπου...
Στη φωτο δεν φαινεται καλα,αλλα εχει τα 13 σκαγια που προανεφερα,μετρημενα ενας προς ενα...
Τα μισα περιπου,ειχαν περασει απο την αλλη μερια...

View attachment 78407

Πολλα μπορει να ειναι , το θεμα ειναι οτι το φυσιγγι δεν κανει για εσενα? Για το οπλο σου? Για το μερος? Αστο να παει στα κομματια , μην παιδεύεσαιι με εξηγήσεις

Εγω θα σου προτεινα αυτο που δουλεψα φετος https://alagiannis.gr/el/fysiggia/272-2285-fysiggia-kirgias-club-32-hunting-c12.html

Σε Νουμερο 9 , δοκιμασμενο απο 38 βαθμους και κατω , υγρασια οχι αρκετα μεγαλη . Και δοκιμασμενο σε αρκετα πουλια ( το αρκετα πουλια για μενα σε φυσιγγι ειναι πανω απο 40-50)

Τσοκ *** , μεχρι τα 30-35 μετρα θα πεφτουν , στα 20-25 αεροπλανακια θα βλεπεις

13 σκαγια εφαγε νο 7...
Λιγο ειναι?
Να εβαζα νο 9 να φαει 30 σκαγια????
Επειδή χρησιμοποιώ 9 αποκλειστικά δύσκολα θα τα συναντήσεις αυτά με 9 ότι ντουφεκας θα πέφτει δημιουργούν μεγαλύτερο σοκ σκέψου να σε τρυπήσω με δύο χοντρές βελόνες και με 5 πιο ψηλές να δεις ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορα.Και για τα μέτρα που συζητάμε μέχρι 35 και 40 ακόμη σκοτώνεις πολύ δυνατά.

🤣 🤣 🤣

Κάντου ένα κώνο, ένα κοντάκι, μια αποχρωμίωση, ένα πόρτινγκ και μια διεύρυνση αυλού και αν συνεχίσει να μην σκοτώνει βάψτο μπλε και πέτα το στην θάλασσα.

Πλάκα κάνω δεν φταίει το όπλο ... νομίζω ότι το #7 (μπορεί να ήταν και #8 πραγματικό) είναι ψιλό και το συγκεκριμένο περιστέρι ίσως ήταν τύχη αν τα σκάγια ήταν διαμπερή.
Δεν πέφτουν εύκολα τα περιστέρια ... εκτός αν έχεις Beretta. 🤪
Αμα βρω τον γιο και του πω που εχει γοφαρια για spinning και για shore jigging,θα σου πω εγω...
Ψαξε μετα να βρεις για 2η δουλεια,για να ανταπεξελθεις στα εξοδα...

😈

Last edited:
Μήπως δεν ήταν overkill αλλά ελλειπή διάτρηση...και απο τα σκάγια που το βρήκαν πέρασαν ένα - δύο και του έπληζαν ζωτικά όργανα και έσβησε από εσωτερική αιμορραγία...

Στη φώτο δεν μου φαίνονται για διαμπερή τραύματα...
Το τονισα Σπυρο,οτι η φωτο δεν δειχνει καλα τα τραυματα...
Τα μισα απο τα 13 σκαγια,περασαν απο την αλλη πλευρα...

Αμα βρω τον γιο και του πω που εχει γοφαρια για spinning και για shore jigging,θα σου πω εγω...
Ψαξε μετα να βρεις για 2η δουλεια,για να ανταπεξελθεις στα εξοδα...

😈
Το φυσίγγι είχε επινικελωμένα ;
Τι φυσίγγι ήταν ; Δεν θυμάμαι.

Το τονισα Σπυρο,οτι η φωτο δεν δειχνει καλα τα τραυματα...
Τα μισα απο τα 13 σκαγια,περασαν απο την αλλη πλευρα...
Μπορεί να ξεγελάει η φώτο Θοδωρή και να κάνω λάθος εκτίμηση...
Αλλά...όπως γράφεις το πουλί πήρε 13 σκάγια με τα μισά διαμπερή και τα μισά τυφλά...
Σκέφτομαι..
Και τα μισά (6) σκάγια Νο 7 να πήρε τύφλα είναι υπεραρκετά να μεταφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια για άμεση καταβολή...
Ακόμα τα διαμπερή 6-7 σκάγια δεν έσπασαν πλευρά να πλήξουν ζωτικά όργανα;
Δεν έσπασαν καρίνα, σπονδυλική στήλη να έχεις άμεση καταβολή;
Είναι πολλά τα σκάγια...
Έξαλλος σχεδόν ποτέ δεν έχεις μόνο τυφλά ή μόνο διαμπερή τραύματα...εξαρτάται πάντα από τη γωνία βολής και το σημείο που παίρνει το σκάγι...

Παρατηρώντας πάντως καλύτερα τη φώτο σου (έτσι όπως δείχνει)...από τα σκάγια που φαίνονται...αν υποθέσουμε ότι τα 2 σκάγια στην αριστερή μεριά του στήθους είναι τα πιο σημαντικά....το ένα φαίνεται να πήρε τους εξωτερικούς μύωνες του στήθους και να βγήκε από τη γούσα...άρα μη φονικό...
Το δεύτερο κοντά στη φτερούγα φαίνεται τυφλό...το δείχνει και η αιμορραγία στο συγκεκριμένο σημείο...θα ήταν ακαριαίο αν έβρισκε καρδιά, αν πήρε στους πνεύμονες κρατάει το πουλί...

Από τα άλλα σκάγια έχει ένα στη γούσα, ένα στο πόδι, ένα στην κοιλιά που στα συγκεκριμένα σημεία δεν καταβάλλεται άμεσα το πουλί και 2 στην αριστερή φτερούγα που προφανώς δεν κατάφεραν να σπάσουν κάποιο οστό...

Επαναλαμβάνω απ ότι φαίνεται στη φώτο...

Τώρα εσύ ήσουν πάνω στη φάση και είδες την αντίδραση του πουλιού και την συμπεριφορά του φυσιγγίου πάνω στην ντουφεκιά και μπορείς να κρίνεις καλύτερα...

Ρίξε και σε κάνα στοχο να δεις...

Last edited:
Επειδή χρησιμοποιώ 9 αποκλειστικά δύσκολα θα τα συναντήσεις αυτά με 9 ότι ντουφεκας θα πέφτει δημιουργούν μεγαλύτερο σοκ σκέψου να σε τρυπήσω με δύο χοντρές βελόνες και με 5 πιο ψηλές να δεις ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορα.Και για τα μέτρα που συζητάμε μέχρι 35 και 40 ακόμη σκοτώνεις πολύ δυνατά.
Δεν έχει να κάνει....οι ποδολιβρες ορίζουν την οποία καταβολή‼️οι διάμετροι των σκαγιων αναπόσπαστα συνδεδεμένες με το εκάστοτε θήραμα καθώς κ την απόσταση βολης‼️
Πι.ες/Μην κάνουμε ένα βήμα μπρος κ 2 πίσω‼️

Δεν έχει να κάνει....οι ποδολιβρες ορίζουν την οποία καταβολή‼️οι διάμετροι των σκαγιων αναπόσπαστα συνδεδεμένες με το εκάστοτε θήραμα καθώς κ την απόσταση βολης‼️
Πι.ες/Μην κάνουμε ένα βήμα μπρος κ 2 πίσω‼️
Και εγώ αυτό πιστεύω!! Η συνολική κινητική ενέργεια που δέχεται το θήραμα είναι αυτή που παίζει ρόλο. Αλλά με κάτι τέτοια περιστατικά, δεν μπορώ να είμαι και απόλυτα σίγουρος! Είναι μεγάλος ο αριθμός των σκαγιων που το χτύπησαν.

Και εγώ αυτό πιστεύω!! Η συνολική κινητική ενέργεια που δέχεται το θήραμα είναι αυτή που παίζει ρόλο. Αλλά με κάτι τέτοια περιστατικά, δεν μπορώ να είμαι και απόλυτα σίγουρος! Είναι μεγάλος ο αριθμός των σκαγιων που το χτύπησαν.
Μπεκάτσα χτυπημένη στα 20+- μέτρα,με ν.6 νίκελ, 36 γρ.φλαι ταργκετ ‼️
6 σκάγια διαμπερη-στηθος,φτερούγες κ πόδια σπασμένα ,την βρήκα μετά από κάνα μισάωρο κ ήταν ολοζώντανη ούτε από αιμορραγία δεν έσβησε‼️
Κατέβαινα ένα ποτάμι μπας κ σηκώσω κάνα παπί,ένα βήμα,πετάγεται ασβός μου έκοψε το αίμα το αρχδ άλλο ένα βήμα φασιανός ούτε φωτό δεν πρόλαβα,συνεχίζω τον βηματισμό προς τα κάτω,,,,μπππππρρρρρ μια μπεκάτσα ,πτανες θα με κάνετε καρδιακό σήμερα,,,ανέβαινε σαν ελικόπτερο τις ρίχνω 2 παίρνω το τρίτο,,,,μπρρρρρ άλλη μια ,,,μπαμ το τελευταίο κ.... διάβασε τα άνωθεν ‼️

Μπεκάτσα χτυπημένη στα 20+- μέτρα,με ν.6 νίκελ, 36 γρ.φλαι ταργκετ ‼️
6 σκάγια διαμπερη-στηθος,φτερούγες κ πόδια σπασμένα ,την βρήκα μετά από κάνα μισάωρο κ ήταν ολοζώντανη ούτε από αιμορραγία δεν έσβησε‼️
Κατέβαινα ένα ποτάμι μπας κ σηκώσω κάνα παπί,ένα βήμα,πετάγεται ασβός μου έκοψε το αίμα το αρχδ άλλο ένα βήμα φασιανός ούτε φωτό δεν πρόλαβα,συνεχίζω τον βηματισμό προς τα κάτω,,,,μπππππρρρρρ μια μπεκάτσα ,πτανες θα με κάνετε καρδιακό σήμερα,,,ανέβαινε σαν ελικόπτερο τις ρίχνω 2 παίρνω το τρίτο,,,,μπρρρρρ άλλη μια ,,,μπαμ το τελευταίο κ.... διάβασε τα άνωθεν ‼️
Η πρώτη μπεκάτσα που είχα βαρεσει όταν είχα ένα σεττερ (πίσω στα 2011) ήταν με Winchester universal v8. Την τουφεκισα στα 15m περίπου, και είχε αρπάξει 4-5 σκάγια. 3 στην κλείδωση της αριστερής φτερουγας και 1-2 στην κοιλιά. Είχε πέσει ζωντανή. Και αναρωτιέμαι, έστω ότι την πήραν περιφερειακά σκάγια, η απόσταση δεν είναι μικρή για να μην έχουν την απαραίτητη κινητική ενέργεια??
Υ. Γ η παραπάνω περιγραφή - ιστορία, είναι όλα τα λεφτά!!!👌👌 RESPECT!!!

Back