Κινητική Ενέργεια - Διάτρηση - Τραυματικό σοκ

Σε αυτά τα μέτρα έπρεπε να τους ρίξεις με 9 νουμ εγώ αυτό θα έκανα προσωπικά .Είναι πολύ κοντινές ντουφέκιες και ίσως τασκακια είτε διαμπερή είτε να μην βρηκαν καίρια σημεία.Με 9 νουμ θα τα είχες κάνει κόσκινο και θα καταβάλουν άμεσα καθαρά λόγο περισσότερων τραυμάτων αφού το θεμας διάτρησης είναι δεδομένο σε αυτές τις αποστάσεις.

Παιδες,να παραθεσω εναν προβληματισμο.
Πηρα 6-7 περιστερια,με 3αρι τσοκ,αποστασεις 20-30 μετρα και neo velox no7...
Εκτος απο 2 που ηταν στα 20 μετρα,ολα τα υπολοιπα ετρωγαν την τουφεκια και επεφταν μετα απο λιγο..
Θα μου πειτε overkill και το καταλαβαινω...
Πως γινεται ομως να εχουν απο 6 με 7 σκαγια εως 13(!) στο σωμα τους και να μην πεφτουν ξερα???
Δεχομαι οτι ακομη και με τοσα πολλα σκαγια,να μην χτυπηθηκε καποιο ζωτικο οργανο,αλλα το πολλαπλο τραυμα και το τραυματικο σοκ πως το ξεπερασαν???
Απορησα με καποιους που ειπαν καλα λογια...

Τι θα κανατε σε αυτη την περιπτωση?
Θα πεφτατε σε νο ή θα ανεβαινατε για να χτυπηθει το θηραμα με περισσοτερα σκαγια??
Θα αλλαζατε τσοκ?(Οπως ειπα οι αποστασεις ηταν μεχρι 30 μετρα και ντεμι τσοκ)
Θα αλλαζατε φυσιγγι και αν ναι,τι θα προτεινατε ως προς πιο μαλακο?

Τουφεκισα και αλλα 2,καπνισανε στον αερα,ξεπουπουλιαστηκαν και απλα συνεχισαν την πορεια τους σαν να μην συμβαινει τιποτα...
Με αυτα που ειδα,πιθανον να επεσαν καμια 100 μετρα παραπερα...

Το παρακατω,το τουφεκισα 3 φορες στα 20 με 25 μετρα...
Δεν εβγαλε ουτε ενα πουπουλο και εφυγε με πολυ μεγαλη ταχυτητα,σαν να μην ειχε χτυπηθει...
Το βρηκα μετα απο 70-80 μετρα περιπου...
Στη φωτο δεν φαινεται καλα,αλλα εχει τα 13 σκαγια που προανεφερα,μετρημενα ενας προς ενα...
Τα μισα περιπου,ειχαν περασει απο την αλλη μερια...

View attachment 78407
Άμα είχες ν5 δεν θα τα είχες αυτά τα προβλήματα.

Κλασική περίπτωση overkilling.
Έχει γίνει σε πάμπολλες περιπτώσεις και θα συνεχίσει να γίνεται.
Ιδιογομωμενο φυσιγγι που τον χειμώνα ήταν φωτιά,στα τρυγόνια ήταν να κλαίς με μαύρο δάκρυ!
Έτρωγαν γεμάτη την τουφεκιά τα τρυγονακια και δεν το έπαιρναν απόφαση ότι πέθαναν!
Έπεφταν μετά από 100μ.
Λογικά,το ίδιο φυσιγγι ,τον χειμώνα θα ζωγραφίζει!

Κλασική περίπτωση overkilling.
Έχει γίνει σε πάμπολλες περιπτώσεις και θα συνεχίσει να γίνεται.
Ιδιογομωμενο φυσιγγι που τον χειμώνα ήταν φωτιά,στα τρυγόνια ήταν να κλαίς με μαύρο δάκρυ!
Έτρωγαν γεμάτη την τουφεκιά τα τρυγονακια και δεν το έπαιρναν απόφαση ότι πέθαναν!
Έπεφταν μετά από 100μ.
Λογικά,το ίδιο φυσιγγι ,τον χειμώνα θα ζωγραφίζει!
Ναι αλλά με αυτό το φυσιγγι δεν τα είχαμε ποτέ αυτά και ριγμένο από 20 Αυγούστου, μήπως τα πουλιά ήταν πιο μακριά από όσο έπρεπε, εγώ πιστεύω πάνω από 30 μέτρα που λέει ο Θοδωρής, λάθος εκτίμηση αποστάσεις.

Ναι αλλά με αυτό το φυσιγγι δεν τα είχαμε ποτέ αυτά και ριγμένο από 20 Αυγούστου, μήπως τα πουλιά ήταν πιο μακριά από όσο έπρεπε, εγώ πιστεύω πάνω από 30 μέτρα που λέει ο Θοδωρής, λάθος εκτίμηση αποστάσεις.
Έχει πολλά σκάγια πάνω του για να είναι πιο μακρυά.

Σε αυτά τα μέτρα έπρεπε να τους ρίξεις με 9 νουμ εγώ αυτό θα έκανα προσωπικά .Είναι πολύ κοντινές ντουφέκιες και ίσως τασκακια είτε διαμπερή είτε να μην βρηκαν καίρια σημεία.Με 9 νουμ θα τα είχες κάνει κόσκινο και θα καταβάλουν άμεσα καθαρά λόγο περισσότερων τραυμάτων αφού το θεμας διάτρησης είναι δεδομένο σε αυτές τις αποστάσεις.
13 σκαγια εφαγε νο 7...
Λιγο ειναι?
Να εβαζα νο 9 να φαει 30 σκαγια????

Κατά την γνώμη μου το τσοκ σου είναι υπεραρκετό σε αυτά τα μέτρα .θεωρώ ότι και σκοπευτικά όπως τα περιγραφεις πρέπει να ήσουν καλά .επίσης το Ν7 είναι πολύ καλό σκάγι σε αυτά τα μέτρα που τουφέκισες για περιστέρια .
η γνώμη μου είναι ότι κάτι παίζει με τα φυσιγγια .η πολύ δυνατά για την εποχή η κάτι άλλο.την άλλη φορά εγώ θα δοκίμαζα άλλο φυσιγγι ( δοκίμασε το 206 formula της nsi 33gr) ..από ανάκρουση πως σου φάνηκαν ;
Ηταν λιγο τσιμπημενα σε ανακρουση η αληθεια ειναι...

Που να προλάβει να αλλάξει φυσίγγι βρε Γιάννη ?

Άμα είχες ν5 δεν θα τα είχες αυτά τα προβλήματα.
Το συγκεκριμενο,το πλησιασα πολυ κοντα.
Σηκωθηκε στα 15 μετρα περιπου απο το χωραφι καθως δεν με εβλεπε...
Την ελεγξα μετα την αποσταση...
Οπως ειπε και ο Γιαννης,ειναι πολλα τα σκαγια για να βρισκοταν πιο μακρια το πουλια...
Μια χαρα πεφτουν με 7αρια σε αυτες τις αποστασεις και με αυτες τις συνθηκες...
Αλλα προφανως θελει πιο μαλακο φυσιγγι..
Αμα βαλω καλοκαιριατικα 5αρι για τα περιστερια,το χειμωνα στα παπια τι πρεπει να εχω?
Μυδράλιο???
.very funny.

Το συγκεκριμενο,το πλησιασα πολυ κοντα.
Σηκωθηκε στα 15 μετρα περιπου απο το χωραφι καθως δεν με εβλεπε...
Την ελεγξα μετα την αποσταση...
Οπως ειπε και ο Γιαννης,ειναι πολλα τα σκαγια για να βρισκοταν πιο μακρια το πουλια...
Μια χαρα πεφτουν με 7αρια σε αυτες τις αποστασεις και με αυτες τις συνθηκες...
Αλλα προφανως θελει πιο μαλακο φυσιγγι..
Αμα βαλω καλοκαιριατικα 5αρι για τα περιστερια,το χειμωνα στα παπια τι πρεπει να εχω?
Μυδράλιο???
.very funny.
Ακριβώς!
#7-8 τουφεκιουνται.

Με τι όπλο του έριξες ?
Με Fabarm..
Αλλα δεν κανει,ειναι πολυ δυνατο για μικρες αποστασεις.
Ο κατασκευαστης το δινει για αφρικανικο σαφαρι σε μεγαλα τριχωτα τροπαια και αποστασεις 100-150 μετρων
fgr2

Back