Χαρτινο πυθμενιο Νικηφορε?Από τους σύγχρονους κάλυκες, αυτός που μου άρεσε περισσότερο και έβγαλα ποιο καλά και σταθερά αποτελέσματα σε στρογγυλό ρέλι, είναι ο Fiocchi 12/70 Τ3 κόκκινος αφρεζάριστος. Αγορασμένος από Ιορδάνογλου πριν μερικά χρόνια.
Όχι Γιάννη, δεν το είδα για χάρτινο. Χρώματος σκούρο γκρι ήταν, δεν μου έμεινε και κανένας για να το τσεκάρω.Χαρτινο πυθμενιο Νικηφορε?
Το πιο σκληρό πλαστικό;
Λευτέρη το έψαξα λίγο και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, μερικοί λένε ότι το χρησιμοποιεί στα magnum φυσίγγια της και ότι είναι το ποιό ισχυρο τής αγοράς άλλοι πάλι αγνοούν την ύπαρξη του.Κωνσταντίνε,
Μπορείς να βρεις στα καταστήματα εκεί καψύλια Federal 239 ή ακόμη δεν τα διαθέτουν σκέτα στο εμπόριο;
Αυτή την φωτογραφία στα δεξιά μπορούμε να την μεταφράσουμε? Ευχαριστώ Λευτέρη!Βασίλη, δες εδώ.
http://www.chedditeitaly.com/en/inneschi.php
Μάστορα, μη λες "πολύ" παλιότερα ... γιατί θα με κάνεις να νιώθω "πολύ" μεγάλος σε ηλικία!!!Το εμπυρευμα ,στα συγχρονα καψουλια,ειναι ο στυφνικος μόλυβδος .
Πολυ παλιοτερα ηταν, βροντωδης υδραργυρος.
Ασταθης και υπεύθυνος για οξειδωσεις ,εσωτερικα,στα οπλα.
.....................................................................
Για μενα το ειπα....Μάστορα, μη λες "πολύ" παλιότερα ... γιατί θα με κάνεις να νιώθω "πολύ" μεγάλος σε ηλικία!!!Γιατί εγώ τα θυμάμαι αυτά σε χρήση, παιδάκι δημοτικού θυμάμαι τον πατέρα μου που γέμιζε με τέτοια καψούλια ... Κρίμα που δεν κατάφερα να κρατήσω κανένα από εκείνα τα στρογγυλά μεταλλικά κουτάκια: 100 ΚΑΨΥΛΙΑ ΒΡΟΝΤΩΔΟΥΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ & ΚΑΛΥΚΟΠΟΙΕΙΟΥ ... που παίρναμε τότε από το μοναδικό μαγαζί (καφενείο - μπακάλικο - γενικού εμπορίου) του χωριού μου, μαζί μέ όλα τα υπόλοιπα υλικά γόμωσης ...
![]()
Όσο για την οξειδωτική τους δράση, γ@μησέ τα !!!! Ούτε να τα βλέπω, ούτε να τα ακούω, δε θέλω ...Έχουν καταστρέψει πολυ περισσότερα όπλα από όσα μπορεί να φανταστεί κανείς !!! ...
Έχω πικρή πείρα ... Στο τσακ το γλύτωσα το καημένο το 16αρι μονόκαννο, και όχι και σε πολύ καλή κατάσταση του εσωτερικού της κάννης ... Μετά τον ξαφνικό και πρόωρο θάνατο του πατέρα μου ...![]()