Mafia Calabria
Moderator
Όχι μόνο εικοσαριά γεμίζουμε.Αα είπα μήπως έχεις γεμίσει κανένα με το Μανό
Όχι μόνο εικοσαριά γεμίζουμε.Αα είπα μήπως έχεις γεμίσει κανένα με το Μανό
Αλλά κόλπα.
Αφού είσαι μέσα στα κόλπα...Αλλά κόλπα.
Εγώ φίλε μπουσουλαω ακόμα.Αφού είσαι μέσα στα κόλπα...![]()
Τρέχεις ιδη.... και αν μπούσουλας όπως λες είσαι μέσα στην καλύτερη αγορά του κόσμου στα συγκεκριμένα παιχνίδια.. οποτε, θες δε θες... τρέχεις...Εγώ φίλε μπουσουλαω ακόμα.
Το συγκεκριμένο δεν το χω δει ποτέ μόνο τα 209 βρίσκεις. Για το 239 είχα διαβάσει ότι είναι λίγο ποιό ισχυρο.Κωνσταντίνε,
Μπορείς να βρεις στα καταστήματα εκεί καψύλια Federal 239 ή ακόμη δεν τα διαθέτουν σκέτα στο εμπόριο;
Από ισχυρο προς λιγότερο ισχυρο Μιχάλη...Γιωργο εχω και εγω μερικα τετοια καψουλια....ξερης τη υσχη εχουν σε συγκρηση με τα δικα μας....???
Γιώργο, αυτή τη σειρά κατάταξης κάπου την έχω ξαναδεί κι εγώ. Αλλά παρόλο που δεν έχω μεγάλη εμπειρία, έχω επιφυλάξεις - αμφιβολίες για την ορθότητα της, σε κάποια σημεία ... Για το 616silver και τα αμερικάνικα δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω.Από ισχυρο προς λιγότερο ισχυρο Μιχάλη...
616silver
UEE PistonG
688
Fedelar 209m
Cx2000
ccl209
616
Remington kleanbore 209
W 209
686
kemira 20
Cx 100
615
cx50
684
614
αλλά δεν θυμάμαι!!! Ελπίζω να βοήθησα..
Μπορεί να έχεις δίκιο, εδώ όμως μας το πουλάνε σαν 616 κι όχι σαν 616 silver !!!!Το 616 που λες Στέλιο είναι το πάνω πάνω.. (silver) το απλό 616 που είναι πιο κάτω πιθανών να είναι άλλο η κάποιο που έχει σταματήσει η παραγωγή του όπως το kemira.. για το ισπανικό θεωρώ ότι είναι ακόμα πιο ισχυρό και από το 616 και από το 688... και το έχω δει από πολλούς αυτό και σε αρκετές δοκιμές.. τώρα αν αλλάζει η κάθε παρτιδα και αλλα είναι λιγότερα δυνατά η περισσότερο, είναι άλλο θέμα..
εγω γεμησα με κρανουλαρ και με 616 , και με cx2000 σε 1,45 χ30 , και τα δυο πηγεναν εξησου καλαΓιώργο, αυτή τη σειρά κατάταξης κάπου την έχω ξαναδεί κι εγώ. Αλλά παρόλο που δεν έχω μεγάλη εμπειρία, έχω επιφυλάξεις - αμφιβολίες για την ορθότητα της, σε κάποια σημεία ... Για το 616silver και τα αμερικάνικα δεν ξέρω και δεν μπορώ να πω.
Αναφέρομαι κυρίως στο 616 που το τοποθετεί χαμηλότερα από το Cx2000 ... Έτσι το παρουσιάζει και ο Χατζιώτης στα βιβλία του, μάλιστα προτείνει και αύξηση 0,05 γρ. πυρίτιδας στις συνταγές του με 616 σε σχέση με Cx2000. Πιστεύω ότι είναι λάθος. Είτε είχε λάθος πληροφόρηση, είτε υπήρξε από τη Fiocchi αλλαγή στην ισχύ του 616 μετά την έκδοση του πρώτου βιβλίου του, και δεν το διόρθωσε στις επόμενες εκδόσεις.
Η αίσθησή μου είναι ότι το 616 είναι πιο ισχυρό. Από ότι έχω παρατηρήσει σε φυσίγγια που έχω γεμίσει κατά καιρούς, με διάφορες πυρίτιδες, οι τουφεκιές με 616 φαίνονταν πιο "δυνατές" από αυτές με Cx2000, με την ίδια δόση πυρίτιδας. Δεν είχα τρόπο να μετρήσω ταχύτητες και πιέσεις, αλλά η αίσθηση που άφηναν ήταν τέτοια, πιο "ξερή" και "ισχυρή" ανάκρουση κλπ. Αλλά και σε εμπορικά φυσίγγια, που σε κάποιες παρτίδες είχαν αλλάξει καψούλι από Cx2000 σε 616, η διαφορά ήταν πάρα πολύ αισθητή (το έχω ξαναγράψει εδώ. Π.χ. στο B&P Sporting & Compak 28 gr. ) ενώ κατά τα άλλα το σετ-απ ήταν ίδιο !!!
Θεωρώ ότι η θέση του 616 είναι ανάμεσα στο 688 και το Cx2000 ...
Επίσης αμφιβάλλω για το ισπανικό UEE-G (παλιά ονομασία - σήμερα G-1000 ή RIO.209) που το έχει πάνω από το 688 !!! Η δική μου αίσθηση είναι ότι και αυτό κατατάσεται μεταξύ 688 και Cx2000, και πολύ κοντά στο 616 ... πάνω ή κάτω, δεν ξέρω ...
Αυτές είναι προσωπικές μου εντυπώσεις, οι πιο έμπειροι και πιο διαβασμένοι ιδιογομωτές θα μπορούν να μας διαφωτίσουν καλύτερα ...
Με 616 μου άρεσε πιο πολύ το παρά πάνω σεταπ... Με ελάχιστη διαφορά βέβαια...εγω γεμησα με κρανουλαρ και με 616 , και με cx2000 σε 1,45 χ30 , και τα δυο πηγεναν εξησου καλα