Ιδιογόμωση cal 20

Ασχολούμαι χρόνια με την ιδιογόμωση του cal12,και πάντα επιζητώ την μαλακιά τουφεκιά! θα ήθελα τώρα να ασχοληθώ με το cal20, και αν αυτή η μέθοδος κλεισίματος όντως προσφέρει χαμηλές πιέσεις σε μεγαλύτερα βάρη γόμωσης, γιατί να μην την προτιμήσω? Πάντα χρησιμοποιώ δίκαννα.
Στο cal20 ομως ετσι και αλλιως δεν ειναι μαλακες οι τουφεκιες? Απλα αν δεν κανω λαθος το πακι κλεισιμο χρησιμοποιειται ως επι το πλειστον για να δωσει χαμηλες πιεσεις. Οταν λοιπον τα 20αρια εχουν χαμηλες πιεσεις ετσι και αλλιως μηπως το πακι κατεβασε τις πιεσεις υπερβολικα χαμηλα? Ξαναλεω οτι δεν το εχω δοκιμασει και κανω σκεψεις :)

Αν και έχω ρίξει με πολλά διαμετρήματα, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, το χειρότερο κλώτσημα το έχω φάει με ένα TOZ MC-20, 20άρι. Απλά το συγκεκριμένο δεν μου "καθόταν" με τίποτα.
Αντίθετα τα Benelli (Rafaello ή Montefeltro) ήταν σκέτη απόλαυση.
Το λέω για όσους αμφιβάλλουν ότι τα μέτρα του όπλου είναι καθοριστικός παράγοντας αποτελεσματικότητας.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες . Εγώ δεν εχω δούλεψη εμπορικά εικοσαριά αλλα εχει να κανει μετά μέτρα και με το τη του βάζεις μέσα . Μερική περνούν εικοσαρι και του βάζουν μέσα τρειαντα γραμμάρια η μαγκουνμ 36 γραμμάρια, τότε για ποιο λόγο περνεις εικοσαρι; Πρωσοπικα προσαρμόζω της γομωσης μου ανάλογα το θήραμα και την εποχή (καιρικές συνθήκες) , ποτέ όμως μα ποτέ δεν θα γεμίσω πάνω απο 28 γραμμάρια. Πάνω απο τα 28 γραμμάρια απλά αλλάζουμε διαμέτρημα και ολα καλα.

ναι αλλα θελουμε και σκαγια εκτος ποτηριου οποτε θα πρεπει να ανεβασουμε την στηλη σκαγιον η με χαρτακι cal 28 η με φελλο cal 28 οποτε παει περα η βαλιτσα, εχουμε τετοια με το δωδεκαρη και κανουμε την ζωη μας δυσκολη να τα εχουμε και με το εικοσαρι δεν παει. Για αυτο σου λεω λιγα πραγματα απλα και καλα για να μην χανεις το δασος και σου μενει το δεντρο, βιωνε την ιδιογωμοση με οτι πραγματικα χρειαζεσαι και με τα απολυτος απαρετητα. Στα λεω αυτα γιατη ειμαι καμενος και φορτομενος με πραγματα που δεν χρειαζομαι.

Μπωρω να σε βοιθησω να ξεφωρτωθης οτι δεν χρειασε παλικαριμ.........sarcastic..sarcastic.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες . Εγώ δεν εχω δούλεψη εμπορικά εικοσαριά αλλα εχει να κανει μετά μέτρα και με το τη του βάζεις μέσα . Μερική περνούν εικοσαρι και του βάζουν μέσα τρειαντα γραμμάρια η μαγκουνμ 36 γραμμάρια, τότε για ποιο λόγο περνεις εικοσαρι; Πρωσοπικα προσαρμόζω της γομωσης μου ανάλογα το θήραμα και την εποχή (καιρικές συνθήκες) , ποτέ όμως μα ποτέ δεν θα γεμίσω πάνω απο 28 γραμμάρια. Πάνω απο τα 28 γραμμάρια απλά αλλάζουμε διαμέτρημα και ολα καλα.
Και γω αυτής της γνώμης είμαι στα μικρά από 24γρ μέχρι 26 και στα πιο ευγενή ας πούμε μέχρι 28γρ.

Οι ιταλοί έχουν διαφορετική γνώμη από μας βλέπω διάφορες εταιρείες να γεμίζουν σε 30γρ και 32γρ σε ψιλα νούμερα 10,11,12 ακόμα και 13 αλλά αυτοί κυνηγάνε και σε φυλαχτρες στα καθιστά οπότε είναι μάλλον της φιλοσοφίας γεμίζω τον τόπο σκάγια και και κάτι θα πέσει.

Back