Πως τα τυπωνεις? Εχεις μηχανη ή καμια πατεντα?
Πως τα τυπωνεις? Εχεις μηχανη ή καμια πατεντα?
Τι προέλευσης είναι οι κάλυκες ξέρεις?? Στο πλάι βλέπω γράφουν Centauro κι έχουν μια εικόνα κένταυρου??? Στη βάση του πάφυλα γράφει τίποτα?Καλησπέρα σας. Αυτοί είναι οι κάλυκες που σας έλεγα...View attachment 57309
Από αριστερά είναι:
6,45, 615 και τελευταίο το καψούλι που είχαν πάνω με διάμετρο 6,10...
Παρατήρηστε την κωνικοτητα στο εσωτερικό του κάλυκα......
View attachment 57312
Τι προέλευσης είναι οι κάλυκες ξέρεις?? Στο πλάι βλέπω γράφουν Centauro κι έχουν μια εικόνα κένταυρου??? Στη βάση του πάφυλα γράφει τίποτα?
Δεν ξέρω τι καψούλι είναι, αλλά αν έχει διάμετρο 6,10mm είναι μικρή η διαφορά, πιστεύω ότι είναι τύπου 209 κι αυτό. Βάλε τον στη θέση καψουλώματος της LEE με το δικό σου καψούλι (615) και πρέσσαρε, ίσως χρειαστεί λίγη παραπάνω δύναμη από ότι συνήθως, αλλά πιστεύω ότι θα κάτσει κανονικά.
Αα, SMI ιταλικοί! Δεν το έλεγες από την αρχή !!! ...View attachment 57314
Σωστός όπως πάντα ο Στέλιος....λίγο παραπάνω πάτημα στη lee και μπήκε το 615...
View attachment 57315
Έχουμε όλα τα υλικά τα παλιά....για πείτε στήσιμο....ο κάλυκας είναι 67αρης.
View attachment 57316
Ευχαριστώ Στέλιο!!!
Έχω έναν δισταγμό στο να τη χρησιμοποιήσω όμως Στέλιο... Πάνω από 40 χρόνια πρέπει να ήταν σε ένα μπαούλο στο χωριό.....Αα, SMI ιταλικοί! Δεν το έλεγες από την αρχή !!! ...
Έχεις Sipe από την παλιά??? Εγώ θα ακολουθούσα τις οδηγίες του κουτιού. Θα ξεκινούσα π.χ. από 1,25 x 25-26 και 1,30 x 27-28 ... Αφού έχεις και ταχογράφο τα πράγματα είναι πιο εύκολα, βλέπεις ταχύτητα και συμπεριφορά, και ανάλογα αυξάνεις, αν χρειαστεί μέχρι το 1,40 !!!![]()
Γιαααα πέστο αυτό στον Κο Πλερωνακη....χαχαχαΈχω έναν δισταγμό στο να τη χρησιμοποιήσω όμως Στέλιο... Πάνω από 40 χρόνια πρέπει να ήταν σε ένα μπαούλο στο χωριό.....
1,35 Χ27 τη βαζω εγω ,με 615 τη sipe .H ROTTWEIL 1,45 X 28Γιαααα πέστο αυτό στον Κο Πλερωνακη....χαχαχα
Οι συνθήκες κ ο χωρος φυλαξης έχουν σημασία Στράτο κ οχι τα χρόνια....
Μέσα σε ένα μήνα μπορεί να καταστραφουν φυσίγγια κ πυριτιδες, ενώ σε άλλη περιπτωση να αντέξουν δεκαετίες...
Αν όμως φοβάσαι η έχεις αμφιβολίες τότε άστην....
Εγω παντως αν δεν διέκρινα τιποτα "υποπτο" θα την λαμπάδιαζα...
Στράτο άνοιξε το κουτί και αν δεν μυρίζει παράξενα κάνε αυτό που σου λέει ο Στέλιος.Έχω έναν δισταγμό στο να τη χρησιμοποιήσω όμως Στέλιο... Πάνω από 40 χρόνια πρέπει να ήταν σε ένα μπαούλο στο χωριό.....
Διαφορετικά μπορώ να χρησιμοποιήσω την καινούργια σιπε με κουβετ και μάλλινη στο 1,35 x 27.
Δεν μυρίζει παράξενα καμία από τις 2 Λευτέρη. Σκέφτηκα και το άλλο...ότι αν έχει χάσει την υγρασία της η sipe λογικά δεν θα γίνει ένα σώμα μόλις βάλω την τάπα πάνω της και την πιέσω λίγο...Στράτο άνοιξε το κουτί και αν δεν μυρίζει παράξενα κάνε αυτό που σου λέει ο Στέλιος.
Σωστά Λευτέρη. Δεν το σκέφτηκα ότι η νιτρογλυκερίνη την κάνει ένα σώμα.Στράτο υγρασία από την παρασκευή της η sipe έχει τόσο λίγη που δεν μετριέται με τις ζυγαριές μας. Το ένα σώμα που λες θα γίνει γιατί αυτό το οφείλει στην νιτρογλυκερινη, η χαλασμένη διβασικη μυρίζει πάντα έντονα σαν ξυνογαλο.
Καλησπέρα Στρατή!Σωστά Λευτέρη. Δεν το σκέφτηκα ότι η νιτρογλυκερίνη την κάνει ένα σώμα.
Ευχαριστώ.
Είδα ότι και η κουβετ εχει καλύτερη επαφή στον χάρτινο κάλυκα απ' ότι στους πλαστικούς που έχω...
Το σεταπ που δοκίμασα σε πλαστικό κάλυκα με σιπε 1,35 x 28, 615 καψούλι, φούστα από gualandi, μάλλινη και κλείσιμο με τζαμακι σκέφτομαι να το κάνω σε χάρτινο 1,35 Χ 27, 615, κουβετ,μάλλινη και κλείσιμο με χαρτάκι.
Σε γενικές γραμμές τι αλλαγές κάνουμε όταν πάμε από πλαστικό σε χάρτινο κάλυκα;
Μόνο σε αυτό έχω μία ένσταση, οποιοσδήποτε κάλυκας ακόμη και μπρουτζινος διαστέλλεται όσο και οι διαστάσεις της θαλαμης. Η αύξηση των πιέσεων που όντως υπάρχει στον χάρτινο κάλυκα, οφείλεται στο αυξημένο πάχος των τοιχωμάτων του που μειώνει την χωρητικότητα του.η καύση αναζωογονείται αυξάνοντας τις πιέσεις λόγω της χαμηλότερης ελαστικότητας και διαστολής του χαρτονιού.
Ωραία. Θα το πάω στο 1,30 x27 για να κάνω την δοκιμή....Καλησπέρα Στρατή!
Τα παρακάτω απο ιταλικό σαιτ, με πάσα επιφύλαξη...
...[Se utilizzi il bossolo di cartone con una tenuta in plastica (contenitore o couvette) la combustione viene vivacizzata facendo salire le pressioni per la minore elasticità ed espandibilità del cartone.
In genere si riduce la dose del bossolo in plastica di 5 ctg. per la polvere e di 1 gr. per il piombo.
Se invece vuoi lasciare immutata la dose polvere/piombo è buona norma scalare almeno di un grado di potenza la capsula innescante passando, ad esempio, dal 616 al 615.
Altra cosa importante è variare la quota di chiusura che per il cartone è sempre leggermente superiore (es. bossolo pla/12/70/tondo=64 mm. mentre bossolo cart/12/70/tondo=64,5 mm.)]...
(μτφρ.)
...[ Εάν χρησιμοποιείτε χάρτινο κάλυκα με πλαστικό βύσμα (συγκεντρωτήρα ή κουβέτ) η καύση αναζωογονείται αυξάνοντας τις πιέσεις λόγω της χαμηλότερης ελαστικότητας και διαστολής του χαρτονιού.
Γενικά, η δόση του πλαστικού κάλυκα μειώνεται κατά 0,05 γρ. πυρίτιδας και 1 γρ. σκάγια.
Εάν, από την άλλη πλευρά, θέλετε να αφήσετε αμετάβλητη τη δόση πυρίτιδας / σκαγιών, είναι καλή πρακτική να μειώσετε ισχύ των καψουλιών κατά τουλάχιστον ένα βαθμό ισχύος, περνώντας, για παράδειγμα, από 616 σε 615.
Άλλο σημαντικό είναι να αλλάξτε το ύψος κλεισίματος το οποίο για το χάρτινο κάλυκα είναι πάντα ελαφρώς υψηλότερο (π.χ. πλαστικό / 12/70 / στρογγυλό = 64 mm. ενώ χάρτινο / 12/70 / στρογγυλό = 64,5 mm.)]...
Λάθος το κατάλαβα.....πρέπει να πάω στο 1,40 x 29;;;Ωραία. Θα το πάω στο 1,30 x27 για να κάνω την δοκιμή....
Ευχαριστώ!!!