Ετήσια Ρυθμιστική

• Thread starter Thread starter StaPap
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Λοιπον παλικαρια !!!
Πηγα απο τον κυνηγετικο συλλογο....Ο προεδρος του βγαζει κανονικα αδειες...και ειναι σιγουρος οτι
το κυνηγι ξεκιναει 20/8...σε ολη την επικρατεια...και μαζι το κυνηγι του αγριοχοιρου.
Παμε παρακατω....
Μην ελπιζετε να αλλαξει ο προεδρος της ομοσπονδιας....θα τον τρωμε στην μαπα ...μεχρι να αποφασισει
αυτος να φυγει . ( χλωμο το βλεπω )....Και αυτο το λεω....γιατι σημερα εμαθα απο τον δικο μας προεδρο..
Οτι απο 251 ομοσπονδιες που ψηφιζουν σε ολη την Ελλαδα για εκλεξουν προεδρο...αυτος ο κυριος
χρειαζεται...( καθιστε εαν ειστε ορθιοι ) μονο 12 ψηφους για να εκλεγει... :oops:

Εαν μου ειπε παπαριες....απλα σας τις μεταφερω...και ζητω συγνωμη...
Εαν ειναι ομως οπως τα λεει....τον καραφλα...θα τον τρωμε χρονια στην μαπα !!!😭
Σε εμάς δεν βγάζουν ακόμα ούτε προπληρώνεις ... πήρα σήμερα τηλ στον σύλλογο

Το προεδρειο της ΚΣΕ εκλεγεται απο τις 7 Ομοσπονδιες . Ψηφιζουν τα ΔΣ τους αλλα δεν εχουν ολες τα ιδια μελη ΔΣ ή τις ιδιες ψηφους (δεν θυμαμαι), παει αναλογα με το μεγεθος τους, ποσους συλλόγους εχουν απο κατω. Για να ειπε στο Νικο 12 , τοτε οι ψηφοι θα ειναι 23 συνολικα , και για να βγει προεδρος θελει το 50% + 1 =12
Άρα ή ο πρόεδρος Σάμου ψευδιζει ή ο Νίκος βαριακουει (όπως κιεγω) 🤔😄

Ο άνθρωπος είπε μια φιλική κουβέντα σε έναν συμπαθή συνκυνηγό του που πήγε να βγάλει άδεια, το Νίκο.
Που να φανταστεί ότι αυτό που έλεγε θα κατέληγε στο φόρουμ και θα ετίθετο κάτω από το μεγεθυντικό φακό των επιστημόνων του κώνου και θα αναλύανε την κάθε γραμμή και το κάθε γράμμα που είπε. Ούτε μια καλημέρα δε μπορείς να πεις χωρίς να μπλέξεις στις μέρες μας 🙃

Ναι....εκεί είναι αυτή την εποχή το γουρούνι.
Βρε το ξέρω,αλλά είναι και καλλιέργειες ανθρώπων αυτά τα χωράφια. Σεβασμός στον κόπο του αγρότη πρώτα από όλα. Όχι πως τα γουρούνια δεν έχουν κάνει ήδη μεγάλη ζημιά,αλλά μέσα στο χαμό με τα σκυλιά θα σπάσουν πολλά καλαμπόκια.
Είναι και επικίνδυνο να ρίχνεις βόλια και μονοβολα μέσα στις τυφλές επιφάνειες που δημιουργούν αυτά τα χωράφια και σε φλατ επιφανειες όπως είναι οι κάμποι.

Ο καθένας βέβαια από τη στιγμή που δίνεται το οκ κρίνει και πράττει ανάλογα.

Το προεδρειο της ΚΣΕ εκλεγεται απο τις 7 Ομοσπονδιες . Ψηφιζουν τα ΔΣ τους αλλα δεν εχουν ολες τα ιδια μελη ΔΣ ή τις ιδιες ψηφους (δεν θυμαμαι), παει αναλογα με το μεγεθος τους, ποσους συλλόγους εχουν απο κατω. Για να ειπε στο Νικο 12 , τοτε οι ψηφοι θα ειναι 23 συνολικα , και για να βγει προεδρος θελει το 50% + 1 =12

Μπορει να εχεις απολυτο δικιο !!! Εχω αγνοια απο τετοια θεματα...
Και οπως προειπα ποιο πανω...

''Εαν μου ειπε παπαριες....απλα σας τις μεταφερω...και ζητω συγνωμη...''

Αυτα απο εμενα !!! :)

Ο άνθρωπος είπε μια φιλική κουβέντα σε έναν συμπαθή συνκυνηγό του που πήγε να βγάλει άδεια, το Νίκο.
Που να φανταστεί ότι αυτό που έλεγε θα κατέληγε στο φόρουμ και θα ετίθετο κάτω από το μεγεθυντικό φακό των επιστημόνων του κώνου και θα αναλύανε την κάθε γραμμή και το κάθε γράμμα που είπε. Ούτε μια καλημέρα δε μπορείς να πεις χωρίς να μπλέξεις στις μέρες μας 🙃

Θαλη μου...η ''γουνα μου'' ειναι συνηθησμενη απο κατι τετοια...
Μετεφερα αυτο που μου ειπαν....Λαθος σωστο δεν ξερω....Το ξεκαθαρισα απο την αρχη...
Ας βγαλουν αλλοι τα ''καστανα απο την φωτια'' φιλε !!

Αυτο που εχει σημασια για μενα...20/8 θελω να ειμαι στο βουνο....Και θα ειμαι !!! ;) :cool:

Βρε το ξέρω,αλλά είναι και καλλιέργειες ανθρώπων αυτά τα χωράφια. Σεβασμός στον κόπο του αγρότη πρώτα από όλα. Όχι πως τα γουρούνια δεν έχουν κάνει ήδη μεγάλη ζημιά,αλλά μέσα στο χαμό με τα σκυλιά θα σπάσουν πολλά καλαμπόκια.
Είναι και επικίνδυνο να ρίχνεις βόλια και μονοβολα μέσα στις τυφλές επιφάνειες που δημιουργούν αυτά τα χωράφια και σε φλατ επιφανειες όπως είναι οι κάμποι.

Η μόνη προσοχή είναι όταν κλείσουν τον ντόρο να μην είναι άλλος η ίδιοι που κυνηγάνε σε αυτήν την περιοχή θα πάνε δεν θα κατέβουν από τα βουνά άλλες ομάδες, ο καθένας έχει τον τόπο του που ελέγχει ,τον ξέρουν των τόπο.

Αυτο με το γουρουνι , αν επαληθευτει και ξεκινησει στις 20/8 σε ζωνες , μακαρι να πεσω εξω, αλλα πιστευω θα στοιχισει ζωες ανθρωπων...
Ολα στο ποδι, αρπα κολλα και ο σωζων εαυτον σωθητω...
Εγώ δεν γνωρίζω πολλά σχετικά με το αγριογούρουνο, αλλά με αυτά που διαβάζω κάνω κάποιες λογικές σκέψεις:
Αφού λένε ότι θα επιτραπεί φέτος από τις 20/8, αυτό προφανώς γίνεται λόγω της υπερβολικής αύξησης του πληθυσμού του. Οπότε θεωρώ εντελώς παράλογο να επιτρέπεται το κυνήγι του ΜΟΝΟ στις ζώνες (διάβασης αποδημητικών πτηνών) !!!
Και αφού, ούτως ή άλλως το κυνήγι των υπολοίπων (φτερωτών κυρίως) θηραμάτων επιτρέπεται μόνο στις ζώνες αυτή την περίοδο (20/8 - 14/9), πιστεύω ότι το απόλυτα λογικό (και πρακτικά σωστό) θα ήταν το κυνήγι του αγριόχοιρου (για το διάστημα 20/8 - 14/9) να επιτρέπεται στην υπόλοιπη επικράτεια ΕΚΤΟΣ των ζωνών διάβασης αποδημητικών. Έτσι δεν θα μπλέκονται γουρουνάδες και κυνηγοί πτερωτών, δεν θα υπάρχουν προστριβές μεταξύ τους, ούτε θέματα ασφάλειας (ατυχήματα).

Εγώ δεν γνωρίζω πολλά σχετικά με το αγριογούρουνο, αλλά με αυτά που διαβάζω κάνω κάποιες λογικές σκέψεις:
Αφού λένε ότι θα επιτραπεί φέτος από τις 20/8, αυτό προφανώς γίνεται λόγω της υπερβολικής αύξησης του πληθυσμού του. Οπότε θεωρώ εντελώς παράλογο να επιτρέπεται το κυνήγι του ΜΟΝΟ στις ζώνες (διάβασης αποδημητικών πτηνών) !!!
Και αφού, ούτως ή άλλως το κυνήγι των υπολοίπων (φτερωτών κυρίως) θηραμάτων επιτρέπεται μόνο στις ζώνες αυτή την περίοδο (20/8 - 14/9), πιστεύω ότι το απόλυτα λογικό (και πρακτικά σωστό) θα ήταν το κυνήγι του αγριόχοιρου (για το διάστημα 20/8 - 14/9) να επιτρέπεται στην υπόλοιπη επικράτεια ΕΚΤΟΣ των ζωνών διάβασης αποδημητικών. Έτσι δεν θα μπλέκονται γουρουνάδες και κυνηγοί πτερωτών, δεν θα υπάρχουν προστριβές μεταξύ τους, ούτε θέματα ασφάλειας (ατυχήματα).
Από την άλλη όμως Στέλιο αυτό προϋποθέτει και επιπρόσθετο έλεγχο.
Ίσως κάποιοι,που δεν θέλω να τους λέω κυνηγούς, βρουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν εκτός ζωνών και άλλα θηράματα πέρα του γουρουνιού.

Σε επικοινωνία με τον σύλλογο Χανίων σήμερα μου είπαν ότι από Παρασκευή η Δευτέρα ξεκινάνε να βγάζουνε άδειες λόγω προβλήματος με το παράβολο.τιμες 127 τοπική 147 περιφερειακη 177 γενικη
Καλά κρασιά, να δω πότε θα της πάρουμε.

Από την άλλη όμως Στέλιο αυτό προϋποθέτει και επιπρόσθετο έλεγχο.
Ίσως κάποιοι,που δεν θέλω να τους λέω κυνηγούς, βρουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν εκτός ζωνών και άλλα θηράματα πέρα του γουρουνιού.
Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και ούτε επιτρέπεται να λαμβάνεται υπόψη.
Υπάρχει η θηροφυλακή, να κάνει τη δουλειά της και δε μας απασχολεί καθόλου.
Κανένας δε δικαιούται νομοθετικά να περιορίζει τους νόμιμους με δικαιολογία τους παράνομους.

Σε επικοινωνία με τον σύλλογο Χανίων σήμερα μου είπαν ότι από Παρασκευή η Δευτέρα ξεκινάνε να βγάζουνε άδειες λόγω προβλήματος με το παράβολο.τιμες 127 τοπική 147 περιφερειακη 177 γενικη
Ομοίως και εδώ, κόλλησε η δουλεια με το παραβολο και θα είχαν μια συνάντηση σήμερα!
Οι τιμές εδώ είναι 119.5-139.5-169.5!

Επίσης να προσθέσω ότι οι παγάνες θα είναι τυφλες και κατά τύχη ,αφού δεν θα έχει βρέξει για να μπορέσουν κα κόψουν ντορο. Όπου νομίζουν ότι "μπορεί" να έχει γουρούνι θα αμολανε.

Να ρωτησω κατι
Πρωτον πως ξέρει καποιος οτι το γουρουνι που βαρεσε δεν ειναι αρρωστο;
Με την πανωλη;

Και δευτερο
Με αυτες τις θερμοκρασιες και κυνηγι σε χαμηλες σε υψομετρο περιοχες
Δεν θα χαλαει απ τις μυγες το κρεας μεχρι να βγει μα φορτωθει και να γινει κ καθαρισμος του για να μπει καταψυξη;

Να ρωτησω κατι
Πρωτον πως ξέρει καποιος οτι το γουρουνι που βαρεσε δεν ειναι αρρωστο;
Με την πανωλη;

Και δευτερο
Με αυτες τις θερμοκρασιες και κυνηγι σε χαμηλες σε υψομετρο περιοχες
Δεν θα χαλαει απ τις μυγες το κρεας μεχρι να βγει μα φορτωθει και να γινει κ καθαρισμος του για να μπει καταψυξη;
Για το πρώτο... είναι δίκοπο μαχαίρι,ειδικά στις περιοχές που έχουν εμφανιστεί κάποια κρούσματα.....πάντως λένε ότι με τον βρασμό το κρέας είναι κατάλληλο προς βρώση.
Για το δεύτερο.. η διαδικασία γδαρσιμο,τεμαχισμα,κατάψυξη πρέπει να γίνει μέσα σε 3-4 ώρες με αυτές τις θερμοκρασίες.

Back