Γερμανικό Ντράτχααρ

Κύριε Γιάννη γνωρίζετε πως ταυτίζομαι με τις απόψεις σας,βασικα εσείς έχετε εμπνεύσει τις δικές μου.....πολύ σωστά αυτά που αναφερεται και πρεπει να είναι έτσι και όχι κάτι λιγότερο.Στην Ελλάδα όμως το γνωρίζεται πολύ καλά πως το ξεκινημένο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφεται...ξεκινημένο είναι συνήθως σκύλος ηλικίας μεταξυ 8 και 15 μηνών ο οποίος έχει δει κάποια στητά,ίσως και κάποια άγρια.Καμία κοινωνικοποίηση(όπως την εννοείται εσείς) ,καμία εκπαίδευση ούτε έρευνας ούτε βασικής υπακοής ούτε επαναφοράς.Η συνήθης έκφραση είναι "ναι το σκυλί έχει ξεκινήσει πάει δυνατά φερμάρει και κάτι περιστέρια που του έβαλα και πλέον που το βγάζω στα ορτύκια τα πάει γαζί,και απορτ κάνει του πέταξα ένα ορτύκι και το έφερε έκανε κάτι βόλτες αλλα στο τέλος το έπιασα και μου το έδωσε,θα γίνει αστέρι".Αν τα έβαζα με σειρά προτίμησης με τα δεδομένα του adorable (παρεΐτσα,συντροφιά,ελάχιστος χρόνος,ίσως λίγες γνώσεις εκπαίδευσης) πρώτο θα επέλεγα τον έτοιμο σκυλο προφανώς.Δεύτερο θα έβαζα το ξεκινημένο ακόμα και των ελληνικών δεδομένων και μετά το κουτάβι και θα εξηγήσω το γιατί.Αν κάποιος δεν έχει γνώσεις δεν έχει πολλες απαιτήσεις και δεν έχει και χρόνο η άποψη μου το να κάνει ένα κουταβάκι να " περπατάει" είναι πιο δύσκολο από το να προσπαθήσεινα διατηρήσει το "περπάτημα" ενός ξεκινημένου έστω και λάθος.Οι περισσοτεροι που γνωρίζω πέρνουν ένα κουταβακι στην αρχή χαρές πανηγύρια,να βρω μια καλή τροφή,πω πω αστέρι είναι φαίνεται,αυτά βγαίνουν μόνα τους το έχουν και εκεί σταματάει η όλη ενασχόληση τους.Ύστερα το βγάζουν στα χωράφια ή στο δάσος μαζί με άλλο πάντα για να του δείξει τα βήματα την πρώτη φορά...ε τρέχει πίσω απο το μεγάλο κουράζεται και έρχεται στα πόδια μας..το βγάζουν μετά την δεύτερη φορά μόνο του και γυρίζει γύρω από τα πόδια....α δεν κάνει δεν το βλέπεις δεν έχει όρεξη δώσε το.Και το κουταβάκι σε ηλικία 3 μηνών το πολύ φευγει και έρχεται και άλλο και άλλο.Ένας σκύλος ο οποίος έχει περπατήσειλίγο έξω ΙΣΩΣ δείξει μία διαθεση παραπανω αν έχει δει και κάποια πουλιά,και αυτό μπορεί να βοηθήσει τον ιδιοκτήτη να ασχοληθεί λίγο παραπάνω.Αν κάποιος θέλει να κουραστεί να ασχοληθεί να επενδύσει ΥΠΕΥΘΥΝΑ κανά χρόνο τότε ναι ενημερώνεσαι διαβάζεις και μελετάς για την φυλλή που θες,μαθαίνεις τις ιδιαιτερότητες της και παίρνεις κουτάβι πολύ καλής γεννεαλογίας αποφασισμένος ότι τον πρώτο χρόνο θα ασχοληθείς με την εκπαίδευση του,το δεύτερο με την κυνηγετική του εκπαίδευση και μετά θα έχεις έναν πολύ καλό σκύλο!
 
Πως και δεν είχα δει το μνμ σου; Λυπάμαι για την καθυστέρηση.
Συμφωνώ με την πραγματικότητα που περιγράφεις, ναι συμβαίνουν αυτά, αλλά δεν την συμμερίζομαι οπότε δεν συμμορφώνομαι με αυτή και έντιμα δεν την προτείνω. Ο δρόμος που ακολουθούν οι πολλοί δεν είναι πάντα ο σωστός, είναι ίσως ο πιο εύκολος αλλά καταλήγει σε αδιέξοδο ή γκρεμό.
Εφόσον οι πεποιθήσεις μου δικαιώνονται αφ' ενός μεν από το πως χτίζεται ένα καλό κυνηγόσκυλο και αφ' εταίρου από τα παθήματα όσων καταλήγουν σε "ξεκινημένο" δεν θα έλεγα ποτέ στον εαυτό μου: "Πρόσεχε τα ξεκινημένα"... και σε τρίτους: "καλύτερα το ξεκινημένο από κουτάβι". Όταν με ρωτούν οφείλω να απαντήσω με το σωστό χωρίς παραμέτρους.
Με την ευκαιρία της καλής αναλύσεως του Γιώργου ας εξηγήσω΄άλλη μία φορά πως υπάρχουν "ξενινημάνα" αξιολογότατα... είναι όμως λίγα και συνήθως πάνε σε φίλους ή γνωστούς.

Το δε μπάχαλο γύρο από το "ξεκινημένο", με την πλειοψηφία όσων τα αγοράζουν να είναι παραπονούμενοι και να ονομάζουν συλλήβδην τους εκτοφείς/εκπαιδευτές απατεώνες, ανίκανους, κλέφτες κλπ, οφείλεται σε λάθος δικό τους. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ, δεν ξέρουν τι να απαιτήσουν από τον πωλητή. Δεν ξέρουν τι σημαίνει ξεκινημένο. Αυτοί νομίζουν πως έχει άριστη βασική υπακοή, πως κάνει διασταυρωμένη έρευνα, σταθερή φέρμα, καλή επαναφορά αλλά δεν έχει εμπειρίες. Ο πωλητής θεωρεί αυτά που περιγράφει ο Γιώργος συν ότι άλλο κακό μπορεί να κρύψει. Ο αγοραστής για να μη δείξει την άγνοια του αρχίζει τα κολλητιλίκια "δικέ μου... φιλαράκι... εγώ σε εμπιστεύομαι... θα σου στείλω ένα κρασίιιιι... να φάμε καμιά προβατίνα"... και άλλα τέτοια εμετικά. Συνεννόηση; μπάχαλο. Έτσι βρίσκουν την ευκαιρία να υπάρξουν και οι λίγοι πραγματικοί απατεώνες.
Αν, εν πάσει περιπτώσει, βρεθεί ένα ξεκινημένο θα πρέπει να το δοκιμάσουμε σε διαφορετικά τοπία και να μας εξηγήσουν τι ακριβώς ξέρει να κάνει: Ξέρει να περπατά με και χωρίς λουρί δίπλα μας; κάνει το Κάτσε, το Μείνε, το Ελα σε όλες τις περιπτώσεις και με όλες τις συνθήκες; αν όχι μέχρι ποιου βαθμού; Τι ξέρει και σε ποιο βαθμό από έρευνα, φέρμα, απόρτ, μόνο τότε και εφόσον έχει υπάρξει σε βάθος κτηνιατρικός έλεγχος. Αν, λοιπόν, ξεκινήσει κάποιος σήμερα να ψάχνει όσα ξεκινημένα πουλιούνται και έχει ένα ανεκτό επίπεδο γνώσεων, αμφιβάλω αν θα βρει μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή.
 
Μια φωτογραφία απ τον μικρό που έγινε 1 έτους πριν λίγο καιρο!
Τωρα περιμενουμε το Σεπτέμβρη να ανοιξει το κυνήγι και στην περιοχή μου γιατι οι ζώνες διαβασης πεφτουν λιγο μακρια και χωρις όχημα δεν γινεται δουλεια...μεχρι στιγμης στα εκπαιδευτικα τα παμε μια χαρα!!
rk7c4p.png

rk7c4p.png
 
Υπάρχει κοντότριχο Ντράτχααρ και χωρίς το χαρακτηριστικό "μουσάκι";
Υπάρχει το λεγομενο αμουσο δηλαδή με το μούσι αλλά σε πολυ διακριτική μορφή.
Κοντοτριχο με την ενοια του κουρτσχααρ οχι.
Το τρίχωμα είναι τραχύ και στις δυο γραμμες.
Όπως υπάρχουν και τα ''βαριου τυπου'' αλλα κ του ''ελαφριου'' .
Έτσι τα λεμε εδώ.
 
Χρήστο, αυτό της φωτογραφίας είναι ένα καλό δείγμα Ντράτχααρ. Το μούσι μπορεί να είναι και λιγότερο. Αντί να το βγάλεις φωτογραφία βγάλε το Pedigree του, γνωρίζω αρκετές γραμμές που δίνουν και κοντότριχα.
 
Χρήστο, αυτό της φωτογραφίας είναι ένα καλό δείγμα Ντράτχααρ. Το μούσι μπορεί να είναι και λιγότερο. Αντί να το βγάλεις φωτογραφία βγάλε το Pedigree του, γνωρίζω αρκετές γραμμές που δίνουν και κοντότριχα.
Το σκυλί είναι ενός φίλου μου και δεν έχει χαρτιά. Δεν ξέρω όμως αν έχουν οι γονείς του. Αυτό που μου έχει πει είναι ότι ο πατέρας είναι κοντότριχος και η μητέρα μακρύτριχη και από τα 7 κουτάβια που έκαναν το ένα (του φίλου μου) βγήκε κοντότριχο.
 
Αν δεν έχουν χαρτιά, όπως τα λες, και οι γονείς του, δεν θα πρέπει να μιλάμε για Ντράτχααρ αλλά για ένα φαινότυπο. Ο φαινότυπος είναι αυτό που φαίνεται χωρίς να ξέρουμε αν πράγματι είναι καθαρόαιμο. Θα μπορούσε π.χ. η γιαγιά του ή ο προπάππος του να ήταν Κούρτσχααρ και από εκεί να προκύπτει το κοντό τρίχωμα.
 
Δεν βλέπω την φώτο εγω παιδες.
Κυρ Γιαννη ας απαντησουν τα παιδια εγω τωρα πρεπει να φυγω απο το μαιευτηριο που ειναι το νεογεννητο να παω στην γιαγια να δω την μικρη που εχει κανει πυρετο και να δω και πως ειναι ο μεγαλος μου που ειναι στην νονα του.

Θα δω αποψε ξανα το θεμα.
 
Back
Top