Βλητικές δοκιμές Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μου φαίνεται ότι έχε οι γίνει επέμβαση στην κάννη.
Μια φωτογραφία αν είναι εύκολο , θα μας έλυνε την απορία
Εδώ πιθανόν έχει γίνει επέμβαση ;)
Φυσίγγι κοινό εμπορικό.
Βλητική βελτίωση ή βλητική καταστροφή ειδικά αν με όλα τα φυσίγγια βγάζει αυτή την κατανομή με το mod ?

Konos.jpg

Εγώ σας πιστεύω ότι δέν κινδυνεύει το όπλο κι'ότι ο διαμορφωμένος κώνος βγάζει ντουφεκιές φωτιά .
Γιατί οι εταιρείες με καλοπληρωμένους οπλουργους -βλητικούς κλπ αφήνουν αυτή την ασήμαντη χωρίς κόστος
γι'αυτούς λεπτομέρεια να επισκιάζει την τελειότητα του προιόντος τους ;
Αυτό το ερώτημα προβάλλει αμειλικτο καί θέλει απάντηση .
+ Γιατί η Browning δίνει τα παρακάτω ποσοστά τα οποία είναι λογικά ?
https://www.browning.com/support/faq/shotgun-choke-patterns.html

+ ούτε η Briley δεν ισχυρίζεται πυκνότερη κατανομή ... λέει "but a better pattern is almost always certain"
δηλαδή "αλλά μια καλύτερη κατανομή είναι σχεδόν πάντα σίγουρη" ...
Γιατί συμπεραίνουμε ότι το "καλύτερη" είναι πιο πυκνή ???

Κάποιοι νομίζουν ότι ένα +10% στο mod συνεπάγεται και ένα +10% στην μέγιστη συγκέντρωση.
Αυτό δεν ισχύει.
Επίσης δεν έχω δει ούτε μια φωτό με κώνο και χοντρά σκάγια ... γιατί άραγε ?
Κάποιος έγραψε 5%, οκ το δέχομαι αλλά ποιος πιστεύει ότι με 5 περισσότερα σκάγια στα 100 θα θερίσει τους λαγούς και τα παπιά ?
Στις τσίχλες θα μας χρειαστεί η πυκνότερη κατανομή ?

Συζήτηση κάνουμε ψάχνοντας την αλήθεια.
Παλιότερα ακούγονταν κάτι +30%+40%, ευτυχώς τώρα έχουν πέσει στο +10%.
Σε λίγο καιρό θα πέσουν τα ποσοστά στο +5% όταν φυσίγγι με φυσίγγι από το ίδιο κουτί μπορεί να έχει διαφορά +15%.
Και μην μου πείτε ότι όλοι ρίχνουν 5-10 φυσίγγια και βγάζουν μέσους όρους ...

Αυτό ακριβώς για αυτό και δεν αγοράζω μεταχειρισμένο όπλο παρόλο που πιθανόν να υπάρχουν πάρα πολύ καλές ευκαιρίες. Αλλά είναι πράγματα στο όπλο που δεν μπορείς να τα ελέγξεις αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία και αν δεν είσαι καλος γνώστης.
Ένας άλλος φίλος έγραφε για ένα όπλο που τραυμάτιζε μόνο και μετά τον κώνο σκότωνε :)
Το όπλο είχε αγοραστεί μεταχειρισμένο.
Τώρα φταίω εγώ να σκεφτώ ότι η πρώτη επέμβαση ήταν αποτυχημένη και το έφαγε το car ;

Όλοι μιλάνε για μεγαλύτερη "δύναμη" σκαγιών μετά τον κώνο αλλά αυτό δεν το έχω διαβάσει πουθενά αλλού εκτός από εδώ και δεν το ισχυρίζεται κανένας άλλος ανά την υφήλιο.
Κανένας επίσης δεν το έχει μετρήσει.
Όλοι το έχουν δει στο πεδίο.
Για εμένα καραμούφα.

Αν ο κώνος έδινε ένα μέσο όρο +20% στην μέγιστη συγκέντρωση κρατώντας τον κύλινδρο ή το IC στα ποσοστά του θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόταση.
Ούτε το πρώτο κάνει ούτε το δεύτερο.
Δίνει σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις ένα +10% στις ενδιάμεσες συγκεντρώσεις.
Αυτό το πετυχαίνω και με τσοκ-φυσίγγι.
 
Last edited:
εγω ξερω για τηλεκατευθυνομενα σκαγια ή αυτα που ανιχνευουν τη θερομοτητα του θηραματος και στρεφονται κατα πανω του (μετα τον κωνο)...

πλακα ρε σεις ..οχι ειρωνεια...
Τα πράγματα είναι απλά.

Όποιος θεωρεί ότι τα 10 σκάγια στα 100 (στην καλύτερη περίπτωση) και σε ενδιάμεσες συγκεντρώσεις θα τον βοηθήσουν το κάνει συνειδητοποιημένα, αρκεί να ξέρει και τα αρνητικά που συνεπάγεται αυτή η επέμβαση.
Κανένα πρόβλημα με αυτό.

Το να υποβόσκει μια φήμη περί κανών που μεταμορφώνονται, περί βλητικών υπεροχών, τουφεκιών στον Θεό, όπλων που σκοτώνουν μόνα τους και λοιπές κοτσάνες (για εμένα) δεν είναι ούτε ακριβές και το σημαντικότερο απομακρύνει τους νέους κυνηγούς από την ουσία.
Το 10% παραπάνω στα 36m εξανεμίζεται σε απόσταση μόλις 4m !!!!!!!!!!!!!!!!!

Η ουσία είναι τα σκυλιά, η σκόπευση, το σωστό φυσίγγι σε μέγεθος σκαγιού και σταθερότητα και η εύρεση τόπου με θηράματα.
Χρόνος στο βουνό, καλή παρέα και τσίπουρο ...
 
Το πόρτινγκ επίσης στα κυνηγετικά όπλα δεν κάνει τίποτα το σημαντικό εκτός από το να αυξάνει τον θόρυβο.
Κ η αύξηση του θορύβου βελτίωση ειναι... Το ιδιο είναι να κάνει μπιιιιβ, με το να κάνει πτιιιιιμπαααααα... Έτσι έκανε η μ2 με το gemini porting κ έλεγε ο άλλος... Πολυ δυνατό οπλο η μ2
 
Συνεχίζω το σκεπτικό του Βασίλη του ντουφέκι κατά ουσίαν είναι άχρηστο καλύτερα για όλους τόξο η σφεντόνα θα κάνουμε οικονομία και σε χρήμα και σε θήραμα.
Ισοπεδωτική λογική που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που γράφει ο Βασίλης... Εδω κ πάρα πολύ καιρό αναζητά κ απαιτεί να του παρουσιάσουν συγκεκριμένα κ τεκμηριωμενα αποτελέσματα, οι φιλοι κ οπαδοί της βλητικης υπεροχής των τροποποιημενων κωνων...
 
ι
Συνεχεια με το Ν4...και με MG2.

View attachment 52747

View attachment 52748

View attachment 52749

Μονο να δουλεψουν τα σκυλια...αυτο θελουμε....φυσεκια μαλλον εχουμε.... :D
Θειο Νίκο... Πρεπει να φτιάξουμε λιγο την κατανομη... Μου φαίνεται ο μπενελαρος τα πάει πιο ομορφα στο χαρτί από τη beretta... Έτσι οπως βλέπω τας κατανομας...
 
ι
Θειο Νίκο... Πρεπει να φτιάξουμε λιγο την κατανομη... Μου φαίνεται ο μπενελαρος τα πάει πιο ομορφα στο χαρτί από τη beretta... Έτσι οπως βλέπω τας κατανομας...

Δεν με ''χεζεις'' ρε φιλαρα !!!! Λες να παραπονεθει ο καρλαφτης εαν την αρπαξει απο ΜΠΕΝΕΛΙ η απο
ΜΠΕΡΕΤΑ ?? .big smile.
 
Ισοπεδωτικο είναι να προσπαθείς να πείσεις ότι όλες οι κανες είναι ίδιες και κώνοι ,πορτινγκ,αυλοί δε παίζουν κανένα ρόλο και θα το δεχομουν αν μιλούσαμε αποκλειστικά για φυσίγγια ιδιογομωσης μιλάω για του εμπορίου που απασχολεί την τεράστια πλειοψηφία των κυνηγών ,και ξαναλέω τίποτα δεν είναι ίδιο και όλα ανάλογα την περίπτωση βοηθούν κάπου, η εξίσωση και ότι με ένα τσοκ και ένα νουμ μικρότερο σκάκι και 5 γρ περισσότερα σκακια πετυχαίνω το ίδιο αποτέλεσμα δεν είναι επειχειρημα είναι δικαιολογία .Και σας γράφω φίλος με m1 μπενελι όταν πήρε Ρεμί 1187 ασχέτως αν του έβγαλε θέματα και την έκανε στην άκρη μέχρι που πήρε v3 κυνηγούσα με μαζί και μου έλεγε κοίτα ρε συ αυτά τα ψηλωμενα που παίρνω τα παίρνω με το μοντ και με τη μπενελι ήθελα φουλ τσοκ και πάλι δε τα έπαιρνα με τόση ευκολία με το ίδιο φυσίγγι αυτό είναι το αποτέλεσμα ότι όλες οι κανες είναι ίδιες και επειδή κάποιοι χωρίς να θέλω να προσβάλλω έχετε δει και αλλάξει δύο ντουφέκια η τρία έχω δει 200 στη πράξη και έχω αλλάξει 15 τουλάχιστον και πειραγμενα και απείραχτα και χειροποίητα τσοκ και και και γνωρίζω σχεδόν τους περισσότερους οπλουργους και δουλειές τους και κάποιους που πολλοί δεν τους έχουν ακούσει καν που έφτιαχναν και ανταλλακτικά που δεν υπήρχαν έπαιρναν μέτρα με πολύ καλύτερους τρόπους από το πήγαινε απέναντι και σκοπευσε με κτλ.Δεν κάνω το πονηρό αλλά βαρέθηκα τη καραμέλα όλα είναι ίδια,θεωρούμε νομίζω όλοι τον παπατσαρουχα μεγάλο οπλουργο γιατί κάνει πορτινγκ είναι απατεώνας αφού είναι άχρηστο και κώνους και αποχρωμιωσεις και διερυνσεις αυλών κτλ .Άσε δε γράφω αλλά βαρέθηκα οποίος κάνει και γνωρίζει να κάνει ιδιογομωση ας πάρει ότι φθηνότερο θα ναι μια χαρά οι υπόλοιποι πάρτε καταξιωμένα ακουσμενα για την απόδοση τους ντουφέκια εάν έχετε απαιτήσεις για χοντρό θήραμα δύσκολες συνθήκες και καλές βλητικες αποδόσεις αλλιώς θα φτάσουν στιγμές που θα φταίνε όλα ενώ εσείς θα σκοπεύετε σωστά .Παράδειγμα ο Νίκος με το λαγό καθιστό που ήταν ο λόγος που ξεκίνησε την ιδιογομωση (φίλε πήρα το θάρρος και αναφερα λεγόμενά σου φιλικά πάντα) .
 
Συνεχίζω το σκεπτικό του Βασίλη και το ντουφέκι κατά ουσίαν είναι άχρηστο καλύτερα για όλους τόξο η σφεντόνα θα κάνουμε οικονομία και σε χρήμα και σε θήραμα.
Γιατί ζορίζεστε τόσο πολύ βρε παιδιά; :) :) :)
Τι αμφισβητείτε σε αυτά που έγραψα ;
 
Γιατί ζορίζεστε τόσο πολύ βρε παιδιά; :) :) :)
Τι αμφισβητείτε σε αυτά που έγραψα ;
Εγώ φίλε δε ζοριζομαι καθόλου αλλά δεν ξέρω αν κυνηγήσεις κάνα παπί με -15 χωρίς φυσίγγι ιδιογομωσης η αμερικανικό με 30€ το κουτί τι αποτελέσματα θα χεις με τη μπενελι και αν σκοτώνει παρά πάνω από 30 μέτρα με 2extra full γιατί μια Αμερικάνα σκοτώνει με 4* εκεί και με φουλ στα 50 +
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top