Απολογισμός Κυνηγετικής Περιόδου

Παίδες καλημέρα!

Να πω κι εγώ τον πόνο μου κάπου για την φετινή χρονιά!

Λόγω δουλειάς φέτος δεν έχω βγει ούτε μια φορά!
Να δούμε που θα πάει αυτή η κατάσταση!
Και εμείς που βγαίνουμε,τι κάνουμε τις περισσότερες φορές;Παρηγορήσου με αυτήν τη σκέψη!;)

Sorry για την άγνοια Γιάννη αλλά τι σημαίνει με λίγες κουβέντες 150άρι πλοίο εμπορικό;
ΚατηγορίαΤόνοι φορτίου
Product Tanker10.000-60.000 dwt
Panamax60.000-80.000 dwt
Aframax80.000-120.000 dwt
Suezmax120.000-200.000 dwt
VLCC200.000-315.000 dwt
ULCC315.000-550.000 dwt

Το πλοίο που πάει ο Γιάννης αναλογεί σε suezmax

Σταμάτη, τόσους βάρησες; Και του χρόνου με υγεία με τα νέα φυσιγγάκια!!!

Να σαι καλα φιλε μου. Οχι ακριβώς. βάρεσα παραπάνω. αλλά αυτά είναι απλά αριθμοί μη δίνεις σημασία. Η μαγεία του κυνηγιου είναι αλλού. το ωραίο της φετινής σεζον ήταν οτι πιάσαμε σε απόδοση την μαγική χρονιά 2013 με δύο νέα σκυλιά που δεν τα είχα πέρσι ;) . Φέτος το καλοκαίρι χάρισα τρία σκυλιά μου και προσθεσα δύο νέα.

Ηρθε η ώρα του απολογισμού λοιπόν και μιλάω μόνο για την περιοχή μου. Στα τρυγόνια πολύ καλά τα πήγαμε στα ντόπια, ισχνα στα περαστικά. Στις τσίχλες τα μπασιματα μαύρο χαλι. Τελος Οκτωβρίου με αρχές Δεκεμβρίου ομως έπιασαν πολλά πουλιά και γινόταν παιχνίδι στα απογευματινα. Για περπατητο δεν μπορούσαμε να πάμε λόγω της συλλογής των ελιών. Μολις τελείωσαν οι ελιές χάθηκαν καί τα πουλιά και ξαναφανηκαν προς το τέλος του Γενάρη. Μετα τα χιόνια πάρα πολλά τα πουλιά μέχρι και σήμερα που πραγματικά έχει βρωμίσει ο τοπος τσίχλα. Γεροι ξεκινήσαμε γεροι τελειώσαμε χωρίς απρόοπτα.

δεν θα μιλησω προσωπικα για μενα αλλα γενικα.τρυγονια αρκετα φετος και εκανες το κεφι σου ,μπασιματα απο τσιχλα ηταν ανυπαρκτα η χειροτερη χρονια απο ολες ,τα λιγα πουλια πιασαν ορεινα ημιορεινα και το φλεβαρη ευτυχως γελασε το χειλακι του κοσμου στο 90 ,την κατασταση την εσωσαν η κοκκινες που εδωσαν πολλες ευκαιριες.κυργιαρηνες ανυπαρκτες .φασσες μονο β.ελλαδα κανανε καποιες μερες δουλιτσα ,μπεκατσες ενω ξεκινησαμε καλα απο γεναρη και μετα τα πουλια λιγοστευαν και πολυ φετος το φαινομενο να μην μενουν φερμα με το παραμικρο θορυβο την εκαναν και ενω αφηνες πουλια την αλλη μερα δεν ηταν εκει.παπια παρα πολυ καλη χρονια ,ειχε παρα πολλα πουλια αλλα δυσκολα τους εβαζες καλο χερι ειδικα στην ελλαδα αμα θελεις να εισαι νομιμος.γουρουνια μας φαγανε ,παρα πολλα και δεν κτυπηθηκαν και πολλα φετος ειδικα το φεβρουαριο.η λαγοι πλεον ειναι παντου γιατι εχουν πεσει ολοι στο γουρουνι ,αμα εχεις καλα σκυλια καθε φορα θα κτυπας.πολυ μετρια χρονια προς κακη ,και του χρονου να ειμαστε καλα να βγαινουμε ολοι μαζι στα βουνα.

δεν θα μιλησω προσωπικα για μενα αλλα γενικα.τρυγονια αρκετα φετος και εκανες το κεφι σου ,μπασιματα απο τσιχλα ηταν ανυπαρκτα η χειροτερη χρονια απο ολες ,τα λιγα πουλια πιασαν ορεινα ημιορεινα και το φλεβαρη ευτυχως γελασε το χειλακι του κοσμου στο 90 ,την κατασταση την εσωσαν η κοκκινες που εδωσαν πολλες ευκαιριες.κυργιαρηνες ανυπαρκτες .φασσες μονο β.ελλαδα κανανε καποιες μερες δουλιτσα ,μπεκατσες ενω ξεκινησαμε καλα απο γεναρη και μετα τα πουλια λιγοστευαν και πολυ φετος το φαινομενο να μην μενουν φερμα με το παραμικρο θορυβο την εκαναν και ενω αφηνες πουλια την αλλη μερα δεν ηταν εκει.παπια παρα πολυ καλη χρονια ,ειχε παρα πολλα πουλια αλλα δυσκολα τους εβαζες καλο χερι ειδικα στην ελλαδα αμα θελεις να εισαι νομιμος.γουρουνια μας φαγανε ,παρα πολλα και δεν κτυπηθηκαν και πολλα φετος ειδικα το φεβρουαριο.η λαγοι πλεον ειναι παντου γιατι εχουν πεσει ολοι στο γουρουνι ,αμα εχεις καλα σκυλια καθε φορα θα κτυπας.πολυ μετρια χρονια προς κακη ,και του χρονου να ειμαστε καλα να βγαινουμε ολοι μαζι στα βουνα.

Καλημέρα , ωραιος απολογισμός αλλά για το ορτύκι φίλε μου γιατί δεν έγραψες κάτι ;;;:D:D

Καλημέρα , ωραιος απολογισμός αλλά για το ορτύκι φίλε μου γιατί δεν έγραψες κάτι ;;;:D:D
Γιατι δεν το κυνηγησε...
Οχι οτι τα υπολοιπα τα κυνηγησε,αλλα εγραψε οτι του ειπαν...
Με βικιπαιδεια ξεχωριζει τη φασσα απο τη σιταρηθρα...
Ο ανθρωπος δεν κανει....

μια μετρια χρονια θα ελεγα εδω στα μερημου τουλαχιστωννν,,ειχε λιγα απωλα τα κυνηγιααα σημασια εχη οτι εβγαινες και επερνες καπια πουλακια,,ουτως ι αλλως δεν παω εγω πρωσοπικα να γεμισω το γυλεκοοοο ;)
;) αλα να χαρω τα σκυλακιαμου και της ομωρφιες της φυσηςςςς,,και του χρονου παιδεςςς με υγειαααα

Φέτος κυνήγησα μόνο τσίχλα. Η δική μου άποψη για τα Οκτωβριανά μπασίματα είναι ότι ήταν η χειρότερη χρονιά που μπορώ να θυμηθώ. Στην πορεία μπήκαν πουλιά σε ανύποπτους χρόνους και ώρες.
Η φετινή συγκομιδή ήταν για μένα η χειρότερη όλων των εποχών, όπως και αντίστοιχα η κατανάλωση "πυρομαχικών". Πολύ ευχάριστη και επιδιωκόμενη η ευστοχία, αλλά άμα δεν ρίξεις και έστω και ένα κουτάκι στην έξοδό σου, δεν χορταίνεις.
Φέτος για πρώτη "τσιχλοχρονιά" δεν χτύπησα άλλο πουλί, που από σπόντα είχα όλα τα προηγούμενα χρόνια και εννοώ κυρίως φάσσα και μπεκάτσα. Και για τη δεύτερη Ok, απαιτείται περπάτημα, που δεν το έκανα ιδιαίτερα, όμως δεν θυμάμαι χρονιά που να μην είχα πάρει έστω 3-4 φάσσες.
Να είμαστε όλοι καλά του χρόνου να ξαναπροσπαθήσουμε. Ο αγώνας έχει την αξία, όχι το αποτέλεσμα.

φέτος ασχολήθηκα κυρίως με φασσα πάρα με τσίχλα, έκανα λίγες εξόδους λόγο έλλειψης παρέας, με ότι αυτό συνεπάγεται. φασσες υπήρχαν λίγες, αλλά δεν δώσανε ευκαιρία. συνολικός απολογισμός καμμια 20αρια τσιχλοκοτσυφα.
να μαστε όλοι καλά...και του χρόνου

Back