Προφανώς ο φίλος εννοεί το γκρουπαρισμα....σε πόση επιφάνεια δλδ το απαιτείς!
World Field Target Championship 2012 - "The Competition" - YouTubeτο F.T. που λες οτι κανει τι ειναι
Νικο και τα δυο καλα ειναι οπως επισεις πολυ καλα και τα JSB.Αλλα πρεπει να βρεις ενα βαρο και να ριχνεις,οχι 15,1 και μετα 18,6.Αλαζει το POI της διοπτρας και δεν θα βγαζεις ακρη.ευχαριστω κυριε Ηρακλη . Εχω βρει αυτα WEBLEY ACCUPELL αλλα και τα ΒΑΡΑΚΟΥΝΤΑ που του τεριαζουν τα πρωτα βαρους 15,1 τα δευτερα λιγο βαρυτερα 18,6
Οχι φιλε μου,αυτο ειναι παραδειγμα προς αποφυγη,μην ασχωλησαι με τετοιες ''σιδεριες''.Οταν μιλαμε για αεροβολα με την ενοια αεροβολο δεν ενωουμε τετοια κατασκευασματα.Προηγουμενως με ρωτησες για ακριβεια στα 50-70μ. λοιπον εχουμε αεροβολα με ακριβεια σε αυτα τα μετρα αλλα οχι πολυ δυνατα.Αν οι προταιρεοτητα ειναι η δυναμη με την ακριβεια σε μεγαλες αποστασεις ακομα και 100-130μ τοτε φευγουμε απο τα ελατηρια και παμε στα pcp(προσιμπιεσμενα)με τα αναλογα παρελκομενα και την μεγαλυτερη χρηματικη αξια.γιαυτο ειπα 20 cm...
κατι σαν αυτο με καλη διοπτρα με σταυρο και κουκιδες στον καθετο μου κανει?
http://www.ionex.gr/index.php?act=viewProd&productId=241
ευχαριστω , καταλαβα ειναι αγωνας σκοποβολης σε στοχους με διαφορες αποστασεις
Σωστη κατασκευη ωστε να δαμαζει το δυνατο ελαττηριο,και φυσικα η βολιδα να μπορει να κουμανταρει τις ταχυτητες που τη σπρωχνεις αλλιως το πρωτο παει περιπατο!Eπισεις στα ελατηρια δυναμη και ευστοχια δεν ''παντρευωνται'' για να γινει κατι τετοι πρεπει ''κουμπαρα'' να ειναι η ποιοτητα που ανεβαζει και το κοστος.
Το να αλαζουμε ετσι απλα ενα ελατηριο και μια φλαντζα δεν σημαινει πως θα γινει οπως ηταν αν δεν τοποθετηθουν σωστα και αν δεν ειναι αυτα που πρεπει.Η ελειψη σταθεροτητας κατα κυριο λογο εξαρταται απο την εμφραξη της τσιμουχας που στην δικη σου περιπτωση ειναι δερματινη.Η δερματινη τσιμουχα δεν εχει σταθεροτητα στις βολες και γι'αυτο το λογο αντικαταστηθηκε απο ελαστικες.Επισεις αλλος λογος ειναι τα σφαιρακια(κακης ποιοτητας)Καθε αεροβολο(η κανη)εχει προτιμηση σε καποιο τυπο βληματος και υποδιαμετρηματος(4,50-4,51-4,52-4,53-4,54)ακομα και η κατασταση της κανης εσωτερικα παιζει σπουδαιο ρολο στην ακριβεια της βολης.Ολα αυτα γινωνται αλλα δεν ξερω αν αξιζει να τα κανεις σε ενα τετοιο αεροβολο,για μενα προσωπικα οχι αν εχει θεματα το οπλο.Εγώ έχω ενα 27 DIANA το οποίο το εφερε στον πατερα μου καποιος το 1964 απο Γετμανία.Το όπλο 'ηταν καταπληκτικό και έκανε απίστευτα πράγματα.Σε συνδυασμό με το λιγοστό βάρος του και την δεδομένη ευθυβολία του ήταν τρομερό αεροβόλο.
Του άλλαξα ελατήριο πρωτη φορα γυρω στα 1982.Πήγαινα καλά.Εδώ και αρκετά χρόνια όμως ,άρχισαν τα προβλήματα .Ημουν προβληματισμένος για το αν θα έπρεπε να του τα αλλάξω όλα γιατι το κόστος δεν ήταν και μικρό. Τελικά αποφάσισα να το κανω γιατι ηταν κατι που εχω δεθει μαζί του απο τα παιδικαμου χρόνια.Αγόρασα λοιπόν ελατήριο ελατήριο ,φλάντζες ,τρομπάκια κλπ.όμως δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι.Δεν υπάρχει ούτε σταθερότητα αλλά ουτε και η δύναμη που έπερεπε να εχει στις βολές του.
Οσο σωστη κατασκευη και να υπαρχει η δυναμη με την ευστοχια δεν πανε μαζι,ειναι κανονας πλεον στα ελατηρια.Και το σφαιρακι παιζει σημαντικο ρολο στην βολη αρκει να ταιριαξει με την καννη.Σε δυνατα αεροβολα προτιμουνται βαρια σφαιρακια και στα αδυνατα ελαφρια,αποκλειουμε τα ισια και τα μυτερα.Θελει πολυ ψαξιμο το κεφαλαιο σφαιρακι-καννη.Σωστη κατασκευη ωστε να δαμαζει το δυνατο ελαττηριο,και φυσικα η βολιδα να μπορει να κουμανταρει τις ταχυτητες που τη σπρωχνεις αλλιως το πρωτο παει περιπατο!
Δυστιχως τα diana και ειδηκα το 350 σε ολες τις εκδοσεις ειναι ισως το ποιο αποτυχημενο μοντελο της εταιριας.Δεν σωνεται η κατασταση με ενα αντιβαρο.To AIRGUN SHOP εφερε αντιβαρα για της καννες των Ντιανα δειλα δειλα πανε μπρος τον ισιο δρομο.
Δεν ξερω τι δουλεια κανεις και τη σχεση εχεις με την μηχανουργεια,το ερωτημα που σου κανω ειναι το εξης,πως μπορει να σπρωχνει μια βολιδα 4,5 χιλιοστων στα 850π/δ με αξιοπρπεια, ενα ποιοτικο οπλο,και το αντιστοιχο 5.5 που ειναι και πιο βαρια βολιδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.Δεν βαζω μεσα το d350.177,αστο απ επεξω.Δηλαδη το 4,5 στα 850π/δ μπορει και το 5.5 δεν....?Δυστιχως τα diana και ειδηκα το 350 σε ολες τις εκδοσεις ειναι ισως το ποιο αποτυχημενο μοντελο της εταιριας.Δεν σωνεται η κατασταση με ενα αντιβαρο.
Eιναι απλα τα πραγματα φιλε μου.Ενα οπλο 4,50 με ταχυτητα 290 μ και βαρος βληματος 7,9γ δεν θα ριξει με την ιδια ταχυτητα ενα βλημα βαρους 8,64γ ουτε ενα βλημα με βαρος 6,8γ,επισεις το ιδιο αεροβολο θα ριξει με αλλη ταχυτητα ενα βλημα 4,50...με αλλη ταχυτητα ενα βλημα 4,51...με αλλη ταχυτητα ενα βλημα 4,52...με αλλη ταχυτητα ενα βλημα 4,53-4,54 και ακομα ενα 4,55....οποτε η ταχυτητα ενος οπλου εξαρταται απο το σφαιρακι και το βαρος του.Δεν ξερω τι δουλεια κανεις και τη σχεση εχεις με την μηχανουργεια,το ερωτημα που σου κανω ειναι το εξης,πως μπορει να σπρωχνει μια βολιδα 4,5 χιλιοστων στα 850π/δ με αξιοπρπεια, ενα ποιοτικο οπλο,και το αντιστοιχο 5.5 που ειναι και πιο βαρια βολιδα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.Δεν βαζω μεσα το d350.177,αστο απ επεξω.Δηλαδη το 4,5 στα 850π/δ μπορει και το 5.5 δεν....?
Aυτο ακριβως,και εκει ειναι και το προβλημα.Φαντασου τωρα ποσο διαφορα μπορει να εχει ενα αεροβολο 4,5 με ενα που ειναι 5,5,καμια σχεση το ενα με το αλλο...και να σκευτεις πως μηχανολογικα ειναι ιδια,δηλ μονο η κανη αλαζει,ειτε 4,5 ειτε 5,5 ειτε 6,35.
Δεν ειναι κανενα προβλημα,ολα εχουν το min και το max.Οταν ξερεις τι ζητας,οταν ξερεις τι θα κανεις και οταν ξερεις πως θα το χρισημοποιησεις το οπλο δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Το προβλημα ειναι να ξερεις τι θελεις.Aυτο ακριβως,και εκει ειναι και το προβλημα.