Αδέσποτες γάτες και πρόβλημα με εθελόντρια.

Παιδιά καλησπέρα. Εδώ και κανένα χρόνο ίσως και παραπάνω έρχεται μια εθελόντρια έξω από το σπίτι μου και βάζει τροφή και νερό για τις αδέσποτες γάτες. Στην αρχή δεν με πείραξε γιατί δεν με ενοχλούσαν οι γάτες. Όμως σιγά σιγά οι γάτες πληθυναν με αποτέλεσμα να έχω σοβαρό πρόβλημα. Ανεβαίνουν και κοιμούνται στην σελα της μοτοσυκλέτας στην οποία σέλα κάθομαι εγώ και η γυναίκα μου μεταφέροντας τα μικρόβια στο σπίτι μου όπου έχω και ενός χρόνου παιδί πλέον , κατουράνε στον κήπο μου και σε όλες τις ζαρτινιερες που έχω για τα λουλούδια και ακόμη και στο τσιμέντο όταν είναι άρρωστες και οι αρσενικοί τωρα την άνοιξη που αναπαράγονται κατουρουν σε κάθε γωνιά της πιλοτής με αποτέλεσμα να βρωμάει διαρκώς η πιλοτή και το γκαράζ. Οπότε σήμερα που είδα την εθελόντρια της είπα να μην ξαναβάλει τροφή και νερό έξω από το σπίτι μου γιατί έχω πρόβλημα και θα τα βγάλω και μου έφερε την αστυνομία. Λίγο που το έψαξα ο νόμος λέει ότι επιτρέπεται να βάζουν ταιστρες σε δημόσιους χώρους αρκεί να μην υπάρχει θέμα υγιεινής. Τι πρέπει να κάνω ομως ώστε νομικά να είμαι καλυμμένος και να μην ξαναβάλει αυτη τις τροφές έξω από το σπίτι μου; Σκέφτομαι να κάνω καταγγελία στο υγειονομικό αλλά αρκεί μόνο αυτό; Το πρόβλημα μου είναι ότι η αστυνομία πήρε και τα στοιχεία μου και φοβάμαι αν κάποιος άλλος κάνει τίποτα στις γάτες μήπως μπλέξω εγώ χωρίς να φταιω. Για αρχη έχω πάρει απωθητικα γατών να βάλω στην πιλοτή μου και στον κήπο μου αλλά φοβάμαι ότι δεν θα κάνω δουλεια με αυτά. Την βοήθεια σας παιδιά. Αν υπάρχει και κάποιος δικηγόρος να μου δώσει μια συμβουλή θα το εκτιμούσα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το ίδιο πρόβλημα είχε πριν 4 χρόνια περίπου ένας φίλος. Καθημερινά έβρισκε ακαθαρσίες έξω από το γραφειο. Έβαλε κάμερα για να δει ποιος φέρνει τον σκυλο του. Και είδε το πάρτυ των γατιών… ένας παππούς πρέπει να ξόδευε όλη την σύνταξη του σε γάτο τροφές. Άκρη δεν έβγαλε μαζί του και όσοι είχαν σκυλάκια άρχισαν και αυτοί να κατεβάζουν τροφή για τις αδέσποτες γάτες και άλλοι πετούσαν αποφάγια από τα μπαλκόνια για να φάνε τα γατιά. Απωθητικά και άλλες λύσεις δεν κάνουν τίποτα από ότι είχε διαβάσει, μιλαμε για διψήφιο αριθμό γατιών. Μέχρι που ένα βράδυ είδε ότι από εκεί τρώνε και τα ποντίκια!!! Απλά τα πέταξε στο κάδο απορριμμάτων όλα και ενημέρωσε τους γείτονες να μην κατεβάζουν τροφές γιατί ηρθαν τα ποντίκια. Λιγες φορές ακόμα χρειάστηκε να πετάξει τις πρόχειρες ταιστρες στον καδο και ενημέρωσε τον παππού ότι θα του κάνει μήνυση και καταγγελία στο υγειονομικό πάντα αναφέροντας ότι η τροφή που βάζει είναι πόλος έλξης για τα ποντίκια. Ο παππούς συνέχιζε να βάζει γάτο τροφές αλλά όχι σε μια περιοχή αλλά σε μεγάλο μήκος διαδρομή και σε λίγο καιρό σταμάτησε η διασταύρωση 3ων οδών να είναι πιάτσα γατιών. Ο παππούς πέθανε περσυ και ο φίλος ανέλαβε αυτός να βάζει νερό και που που λίγη τροφή.

Παιδιά καλησπέρα. Εδώ και κανένα χρόνο ίσως και παραπάνω έρχεται μια εθελόντρια έξω από το σπίτι μου και βάζει τροφή και νερό για τις αδέσποτες γάτες. Στην αρχή δεν με πείραξε γιατί δεν με ενοχλούσαν οι γάτες. Όμως σιγά σιγά οι γάτες πληθυναν με αποτέλεσμα να έχω σοβαρό πρόβλημα. Ανεβαίνουν και κοιμούνται στην σελα της μοτοσυκλέτας στην οποία σέλα κάθομαι εγώ και η γυναίκα μου μεταφέροντας τα μικρόβια στο σπίτι μου όπου έχω και ενός χρόνου παιδί πλέον , κατουράνε στον κήπο μου και σε όλες τις ζαρτινιερες που έχω για τα λουλούδια και ακόμη και στο τσιμέντο όταν είναι άρρωστες και οι αρσενικοί τωρα την άνοιξη που αναπαράγονται κατουρουν σε κάθε γωνιά της πιλοτής με αποτέλεσμα να βρωμάει διαρκώς η πιλοτή και το γκαράζ. Οπότε σήμερα που είδα την εθελόντρια της είπα να μην ξαναβάλει τροφή και νερό έξω από το σπίτι μου γιατί έχω πρόβλημα και θα τα βγάλω και μου έφερε την αστυνομία. Λίγο που το έψαξα ο νόμος λέει ότι επιτρέπεται να βάζουν ταιστρες σε δημόσιους χώρους αρκεί να μην υπάρχει θέμα υγιεινής. Τι πρέπει να κάνω ομως ώστε νομικά να είμαι καλυμμένος και να μην ξαναβάλει αυτη τις τροφές έξω από το σπίτι μου; Σκέφτομαι να κάνω καταγγελία στο υγειονομικό αλλά αρκεί μόνο αυτό; Το πρόβλημα μου είναι ότι η αστυνομία πήρε και τα στοιχεία μου και φοβάμαι αν κάποιος άλλος κάνει τίποτα στις γάτες μήπως μπλέξω εγώ χωρίς να φταιω. Για αρχη έχω πάρει απωθητικα γατών να βάλω στην πιλοτή μου και στον κήπο μου αλλά φοβάμαι ότι δεν θα κάνω δουλεια με αυτά. Την βοήθεια σας παιδιά. Αν υπάρχει και κάποιος δικηγόρος να μου δώσει μια συμβουλή θα το εκτιμούσα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Εγώ. Ξέρω ότι για τα αδέσποτα έχει υποχρέωση ο δημος που μένεις Ε
Περνει χρήματα από το κράτος ...αν δεν το κάνει κάνε καταγγελία στην αστυνομία

Καταλαβες τωρα γιατι νευριαζω με τους δηθεν φιλοζωους που βαφτηστικαν ετσι και απο ζωα δεν εχουν ιδεα;
Δικηγορος δεν ειμαι και νομικη συμβουλη δεν εχω να σου δωσω
Εδω καναμε θεμα παντως γιαυτο τον λογο δειχνοντας το προβλημα και περασε νομος σχετικα με αυτο
Κανουν κακο στα ιδια τα ζωα!!!!
Θα σου πω τι θα εκανα εγω
Και ψαξε το με δικηγορο
Κοιταξε πρωτα εαν υπαρχει καποια νομοθεσια εκει
Παρε τα στοιχεια της και υποβαλε μυνηση εναντιων της
Για οτι δηποτε εχει να κανει με ζωα
Εχει ζωα σπιτι της;
Τα εχει οπως καθοριζει ο νομος;
Εγω θα αρχιζα να ταιζω και ζωα εξω απο την πορτα της
Δεν της μιλας δεν την βλεπεις δεν υπαρχει για σενα
Λογικα θα μενει καπου κοντα σου
Μεταφερε τις τροφες και τις ακαθαρσιες εξω απο την πορτα της
Αρκει να ανοιξεις δυο κονσερβες και να τραβηξεις εκει τα γατια
Τα ζωα θα πανε εκει
Εαν ο νομος δεν της απαγορευει να τα ταιζει εξω απο την πορτα σου ουτε εσενα στο απαγορευει
Επιπλεον ναι καθαριζε συχνα το δικο σου μερος απομακρυνε συνεχεια τις τροφες και τις μυρωδιες και πλενε με χλωρινη και ντετολ το μερος
Θα πανε να μεινουν σπιτι της
Σε καμια περιπτωση δεν πειραζεις τα ζωα
Ουτε καν φωνη δεν τους βαζεις!!!!
Εαν εχεις σημεια με χωμα και μπετον κανε ενα διαλυμα με νερο και πιπερι και ψεκασε
Θα κοπιασεις μια βδομαδα αλλα τα γατια θα πανε σπιτι της
Μην εκπλαγεις σπιτι της να μην εχει καθολου ζωα και να μην τ αθελει καν!
Της αρεσουν μονο αμα κατουρανε και χεζουν στο δικο σου σπιτι
Βαζρι τροφη σε εσενα, την πετας! Και πλενεης αμεσως τον τοπο
Και τα περνεις ξανα σπιτι της
Μονο ετσι καταλαβαινουν αυτοι
Εαν μπορεις να της κανεις και καποια μυνηση ακομη καλυτερα
Αυτοι δεν εχουν δουλεια
Ας βρει κατι να την απασχολει

Και προς αποφυγη παρεξηγησεων
Δεν λεω να μην αγαπαμε τα ζωα
Εχω σπιτι και γατια και σκυλια και κοτες και ορτυκια και κουνελια και μέλωδικα
Αλλα τα ταιζω εγω οπως πρεπει οσο πρεπει και τα χω καθαρα και δεν ενοχλω κανεναν ουτε και δημιουργω προβλημα στην περιοχη γεμιζοντας τον τοπο ειτε ζωα ειτε ακαθαρσιες

Καλημέρα σας κύριοι
Το πρόβλημα του φίλου είναι πολύ σοβαρό και το αντιμετώπισα και εγώ πέρσι!
Έρχονταν ένα ζευγάρι και άφηνε γατοτροφη έξω από την πόρτα μου και στην είσοδο και στην γκαραζοπορτα με συνέπεια όλα τα γατιά να μαζεύονται σπίτι μου! Έλα όμως που έχω ένα κάνε κορσο και γαυβιζε σαν τρελό με τα γατιά να την προκαλούν 5 εκατοστά από την μούρη της! Συν της άλλης ότι ο μικρός μου σεττερακος κόλλησε και ένα μικροβιο και γέμισαν πληγές τα πόδια του! Ο κτηνίατρος ήταν κάθετος ότι προέρχονταν από τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς μου! Εξετάσεις θεραπεία 200 ευρώ μου στοίχισαν και το χειρότερο ο σκύλος 2 μήνες χωρίς κυνήγι! Τους έπιασα με τα πολλά και τους εξήγησα ότι αν θέλουν να ταΐζουν τα ζώα ας βάζουν την τροφή διπλά στον κάδο σκουπιδιών! Και ότι αν συνεχίσουν θα τους κάνω τα πάντα να προστατέψω την υγεία των ζώων μου και της οικογένειας μου και μάλιστα επειδή Έρχονταν με ενα μηχανάκι κράτησα τον αριθμό της πινακίδας τους μπροστά τούς!
Για να ξέρουν ότι σοβαρολογω και ότι θα τους βρω! Μετά καθημερινά έριχνα νερό με το πρόσχημα ότι πλένω το πεζοδρόμιο και μπουγελωνα και τα γατιά ώσπου και αυτά την καταλάβανε και πήγαν παραπέρα! Είναι μεγάλο όπλο το νερό για να διώξεις γατιά χωρίς να μπορεί να σου πει κάποιος ότι τα κακοποιεις! Και το παίζεις και παλαβός ότι έχει ζέστη και τα δροσίζεις!!!

Κάθε γειτονιά της Αθήνας είναι γεμάτη από τέτοιες περιπτώσεις.
Είναι αδιανόητο εκεί που έχεις την ησυχία σου να την χάνεις ξαφνικά έτσι επειδή κάποιοι θέλουν να ταιζουν όλες τις γάτες της περιοχής στην πόρτα σου.

Πάρε τον δήμο.Αυτος είναι υπεύθυνος να τις μαζέψει.Αν δεν κάνε καταγγελία στην αστυνομία.Τι έχουν πάθει όλοι με τα γατιά δεν μπορώ να καταλαβω

Ευχαριστώ όλους. Η συγκεκριμένη κυρία είναι εθελόντρια αδέσποτων ζώων. Μου έδειξε και ένα χαρτί από τον δήμο ότι έχει το δικαίωμα αυτο. Παρόλα αυτά με την ιδιότητα της εθελόντριας δεν νομίζω ότι πληρώνεται και είναι αρμόδια για την υγεία των αδέσποτων γατιών. Το θέμα είναι ότι με πρόλαβε αυτή και έφερε αστυνομία δήθεν ότι πετάω την τροφή και το νερό και αφήνω τις γάτες χωρίς νερό σε 40 βαθμούς θερμοκρασία. Εγώ εχω όντως σοβαρό πρόβλημα με τα κατουρα τους και θεωρώ ότι το υγειονομικό θα το πιστοποιήσει. Παρόλα αυτά θα κάνω καταγγελία και στον δήμο και στην αστυνομία γιατί έχω 1 χρονών παιδί και δεν βάζω την υγεία των γατών πιο πάνω από του παιδιού μου. Έχω ήδη παραγγείλει και απωθητικά γατών που έχω σκοπό να βάλω παντού γύρω από το σπίτι μου στον κηπο και στην πιλοτή μήπως κάνουν δουλειά γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

Τι ακούω θεέ μου τι ακούω, καταρχήν η γάτες δεν κάνουν παντού ακαθαρσίες Μονο στο χώμα , δεύτερον ενημερώνεις τον δήμο για να έρθει για στείρωση τών γατιών,από το νόμο, ποια στείρωση? Αφού δεν έχουν τα απαραίτητα από το κράτος για να το κάνουν οπότε άμα είναι σωστός ο δήμος μόνο ταιζουν, έχουν βάλει ανθρώπους και πληρώνουν την τροφή,εν μέσω σαν να είναι καλυμμένη.στης γειτονιές της Αθήνας σε πολλές όπως ήταν και στην δικιά μου δώσαμε όλοι λίγα λεφτά και τα στειρωσαμε και τέλος δεν πολλαπλασιάστηκαν και στο κάτω κάτω άμα δεν ταιζει και κάποιος δεν βάζει τώρα νερό με 40 βαθμούς τί θα γίνει θα τα αφήσουμε να πεθάνουν? Εσύ θα μπορούσε ς να της πεις να κρατάει το μέρος καθαρό, τίποτα άλλο αλλά από την στιγμή που δεν της το είπε η αστυνομία είναι καθαρό το μέρος.εισαι λίγο υπερβολικός γιατί όλοι έχουμε περάσει τέτοιες κατάστασης ειδικά στης γειτονιές τής Αθήνας, δεν σου αρέσουν η γάτες σεβαστό αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί και έχουν τού κόσμου της ασθενείες και παντού βρωμιζουν.

Τι ακούω θεέ μου τι ακούω, καταρχήν η γάτες δεν κάνουν παντού ακαθαρσίες Μονο στο χώμα , δεύτερον ενημερώνεις τον δήμο για να έρθει για στείρωση τών γατιών,από το νόμο, ποια στείρωση? Αφού δεν έχουν τα απαραίτητα από το κράτος για να το κάνουν οπότε άμα είναι σωστός ο δήμος μόνο ταιζουν, έχουν βάλει ανθρώπους και πληρώνουν την τροφή,εν μέσω σαν να είναι καλυμμένη.στης γειτονιές της Αθήνας σε πολλές όπως ήταν και στην δικιά μου δώσαμε όλοι λίγα λεφτά και τα στειρωσαμε και τέλος δεν πολλαπλασιάστηκαν και στο κάτω κάτω άμα δεν ταιζει και κάποιος δεν βάζει τώρα νερό με 40 βαθμούς τί θα γίνει θα τα αφήσουμε να πεθάνουν? Εσύ θα μπορούσε ς να της πεις να κρατάει το μέρος καθαρό, τίποτα άλλο αλλά από την στιγμή που δεν της το είπε η αστυνομία είναι καθαρό το μέρος.εισαι λίγο υπερβολικός γιατί όλοι έχουμε περάσει τέτοιες κατάστασης ειδικά στης γειτονιές τής Αθήνας, δεν σου αρέσουν η γάτες σεβαστό αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί και έχουν τού κόσμου της ασθενείες και παντού βρωμιζουν.
Μια τα είχε κάνει στον τοίχο ή άλλη πάνω στα ξύλα για το τζάκι ,αλλά συνήθως τις σκατό παγίδες τις κάνουν στο χώμα ,έχουμε καταντήσει η αυλή να είναι δημόσιες τουαλέτες για γάτες .

δώσαμε όλοι λίγα λεφτά και τα στειρωσαμε και τέλος δεν πολλαπλασιάστηκαν
Αυτό κάναμε κι εμείς γιατί αν περιμέναμε απο δήμο και πολιτεία ακόμα θα γαμιόσαντε τα γατιά.
2 σπίτια στειρώσαμε τις 5 γάτες που ταΐζαμε στις αυλές και τις πόρτες μας, όχι στα πεζοδρόμια και τις πόρτες των διπλανών μας και επίσης δεν αφήνουμε ποτέ φαι εν αναμονή, τρώνε με επίβλεψη και ξανά στο ωράριο τους, δεν μένει ούτε ψίχουλο. Ούτε που θα καταλάβεις αν έρθεις στα σπίτια μας ότι ταΐζουμε γάτες.
Το κακό με κάποιους που θέλουν να κάνουν το καλό, είναι ότι δεν ξέρουν να το κάνουν σωστά και χάνεται όλο το νόημα με αποτέλεσμα να προκαλείτε ένας χαμός και υγειονομικά προβλήματα. Είχαμε 2-3 σημεία στη γειτονιά που ο κάθε παπάρας-παπάρο απλά πέταγε ένα αλουμινόχαρτο με αποφάγια, μια σακούλα κροκέτες και η βρώμα που επικρατούσε απο τα αποφάγια και τα λάδια, σε έκαναν να αλλάζεις διαδρομή........ασε που ήταν πόλος έλξης διάφορων βαδιστικών και ποντικιών απ την βρώμα και την σάπια τροφή.
Καταλαβαίνω την απόγνωση κάποιων, αλλά σίγουρα φταίνε αυτοί που δεν φροντίζουν σωστά τα αδέσποτα

Αυτό κάναμε κι εμείς γιατί αν περιμέναμε απο δήμο και πολιτεία ακόμα θα γαμιόσαντε τα γατιά.
2 σπίτια στειρώσαμε τις 5 γάτες που ταΐζαμε στις αυλές και τις πόρτες μας, όχι στα πεζοδρόμια και τις πόρτες των διπλανών μας και επίσης δεν αφήνουμε ποτέ φαι εν αναμονή, τρώνε με επίβλεψη και ξανά στο ωράριο τους, δεν μένει ούτε ψίχουλο. Ούτε που θα καταλάβεις αν έρθεις στα σπίτια μας ότι ταΐζουμε γάτες.
Το κακό με κάποιους που θέλουν να κάνουν το καλό, είναι ότι δεν ξέρουν να το κάνουν σωστά και χάνεται όλο το νόημα με αποτέλεσμα να προκαλείτε ένας χαμός και υγειονομικά προβλήματα. Είχαμε 2-3 σημεία στη γειτονιά που ο κάθε παπάρας-παπάρο απλά πέταγε ένα αλουμινόχαρτο με αποφάγια, μια σακούλα κροκέτες και η βρώμα που επικρατούσε απο τα αποφάγια και τα λάδια, σε έκαναν να αλλάζεις διαδρομή........ασε που ήταν πόλος έλξης διάφορων βαδιστικών και ποντικιών απ την βρώμα και την σάπια τροφή.
Καταλαβαίνω την απόγνωση κάποιων, αλλά σίγουρα φταίνε αυτοί που δεν φροντίζουν σωστά τα αδέσποτα
Έτσι ακριβώς, γινόμαστε και εμείς λύση του προβλήματος.

Δεν φταινε τα γατακια πουθενα
Και ειναι και υπεροχα ζωα

Για ολα φταιμε εμεις
Και ναι αν καποιος μαζευει πανω απο 10 γατια σε ενα μερος που ειναι μπετα θα βρωμισουν τον τοπο και εγγυημενα θα αρρωστησουν και τα ιδια τα ζωα
Αντιζηλιες διεκδικησεις τσακωμοι και γεννητουρια τα κανουν να αφοδευουν και εκτος χωματος
το να τα μαζευει καποιος πολλα μαζι σε ενα σημειο για νερο και φαι μονο κακο τους κανει
Και αφυσικο ειναι για το ζωο και κατα της υγειας του αλλα και του χωρου εκει

Το να ταιζεις ζωα η υο να κατεχεις ζωα εχει και υποχρεωσεις

εδω ο νομος καθοριζει συγκεκριμενα σημεια
Δεν παω σπιτι του γειτονα να το κανω ζωολογικο κηπο
Και αν θελω να κανω το δικο μου πρεπει να εχω οσα μπορω να εχω καθως πρεπει. Ωστε να ευημερουν

Δεν μπορω να εχω σε ενα διαμερισμα πχ 30 γατες μεσα!

Last edited by a moderator:
Ότι οι γάτες χέζουν μόνο στο χώμα είναι μύθος. Η πυλωτή μου είναι γεμάτη με γατοκούραδα, όπως και οι κήποι μπρος πίσω. Η δε βρώμα και οι τρίχες δεν το συζητώ. Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Όταν η γάτα ξέρει ότι θα βρεί έτοιμη τροφή δεν κυνηγά ποντίκια και ότι άλλο, και φυσικά αναπαράγεται ανεξέλεγκτα. Το ταϊσμα των αδέσποτων πρέπει να γίνεται ελεγχόμενα όπως περιγράφει ο @centro_76 . Μόνο το νερό πρέπει να μένει.

Αν θέλουν να τις προσέχουν,να τις ταιζουν και να τις ποτίζουν,να είναι υπεύθυνοι και για τα σκατα τους ,τα τσιπαρισματα τους ,τα εμβόλια τους και τα υπόλοιπα... Αν είναι απλά να πετάμε μια τροφή που μας την δίνει ο Δήμος πληρωμένη και να τους βάζουμε νερό από την βρύση για να λέμε ότι είμαστε οικολόγοι,να το χέσω... Όλοι τα ίδια χάλια περνάμε με τους ψευτοοικολογους της κάθε γειτονιάς. Όλη μου η ταράτσα κάθε μήνα είναι χεσμενη. Βάζω πετρέλαιο σε γωνίες που πάνε και τα κάνουν, ρίχνω χλωρίνες,καθαρίζω και η κάθε μία θ μου κάνει και παράπονα για το προσωπικό μου χώρο;;; Ξύλινα σουβλάκια σε ότι γλάστρα έχω να μη μπορούνε να κάτσουν, χλωρίνες στα σκουπίδια να μη τρυπούν τις σακούλες ,καλύμματα πάνω στα αμάξια και στις μηχανές μου και θα μου πει η κυρά καντικο γιατί τις πιτσιλαο με νερό να φύγουν από τη σέλα μου;;; Τι λέτε ρε παιδιά.και θα μου πει εμένα η αστυνομία το τι θα κάνω;;; Η θα έρθει να μου κάνει παρατήρηση;; Έχουμε τα σκυλιά μας και τα γατιά μας και τα κοτέτσια μας στην καλύτερη κατάσταση που γίνεται,με νόμους,με φάρμακα,με προστασία,με χίλια δυο να μη δίνουμε δικαιώματα ως κακοί κυνηγοί,και θα μου κουνάει εμένα το δάχτυλο ο τσάμπα οικολόγος;;; Ας τα πάρει σπίτι της και αν δε μπορεί ας τα πάρει ο δήμος και αν δε μπορεί ο δήμος ας βρουν τρόπο. Εμένα η περιουσία μου δε θέλω ούτε να καταστρέφεται ούτε να βρωμιζει

Αν θέλουν να τις προσέχουν,να τις ταιζουν και να τις ποτίζουν,να είναι υπεύθυνοι και για τα σκατα τους ,τα τσιπαρισματα τους ,τα εμβόλια τους και τα υπόλοιπα... Αν είναι απλά να πετάμε μια τροφή που μας την δίνει ο Δήμος πληρωμένη και να τους βάζουμε νερό από την βρύση για να λέμε ότι είμαστε οικολόγοι,να το χέσω... Όλοι τα ίδια χάλια περνάμε με τους ψευτοοικολογους της κάθε γειτονιάς. Όλη μου η ταράτσα κάθε μήνα είναι χεσμενη. Βάζω πετρέλαιο σε γωνίες που πάνε και τα κάνουν, ρίχνω χλωρίνες,καθαρίζω και η κάθε μία θ μου κάνει και παράπονα για το προσωπικό μου χώρο;;; Ξύλινα σουβλάκια σε ότι γλάστρα έχω να μη μπορούνε να κάτσουν, χλωρίνες στα σκουπίδια να μη τρυπούν τις σακούλες ,καλύμματα πάνω στα αμάξια και στις μηχανές μου και θα μου πει η κυρά καντικο γιατί τις πιτσιλαο με νερό να φύγουν από τη σέλα μου;;; Τι λέτε ρε παιδιά.και θα μου πει εμένα η αστυνομία το τι θα κάνω;;; Η θα έρθει να μου κάνει παρατήρηση;; Έχουμε τα σκυλιά μας και τα γατιά μας και τα κοτέτσια μας στην καλύτερη κατάσταση που γίνεται,με νόμους,με φάρμακα,με προστασία,με χίλια δυο να μη δίνουμε δικαιώματα ως κακοί κυνηγοί,και θα μου κουνάει εμένα το δάχτυλο ο τσάμπα οικολόγος;;; Ας τα πάρει σπίτι της και αν δε μπορεί ας τα πάρει ο δήμος και αν δε μπορεί ο δήμος ας βρουν τρόπο. Εμένα η περιουσία μου δε θέλω ούτε να καταστρέφεται ούτε να βρωμιζει
Μα αυτοί είναι πάντα το πρόβλημα, οι δήθεν φιλόζωοι οι δήθεν οικολόγοι. Κολλάμε στο τοίχο οι περισσότεροι κυνηγοί όλους τους δήθεν και μη

Back