Αγριόχοιρος

Πρώτα απ΄όλα μπράβο σας για αυτή την πρωτοβουλία, είναι αναγκαίο όσοι θέλουν να ασχοληθούν με ένα τόσο ιδιαίτερο κυνήγι, να έχουν κάποιους πραγματικά έμπειρους να τους διδάξουν στην πράξη, τουλάχιστον τα βασικά.

Εγώ στάθηκα στην συγκεκριμένη φράση σας που αντέγραψα, για να δώσω μία απάντηση, μιας και καλοί μου φίλοι που ασχολούνται με το κυνήγι του αγριόχοιρου πολλές φορές πρότειναν σε εμένα αλλά και σε κοινούς φίλους "φερματζήδες" να συμμετέχουμε και αρνηθήκαμε πάντα...

Ο πρώτος λόγος είναι τα σκυλιά μας, αν έχουμε χρόνο να βγούμε στο βουνό, τον διαθέτουμε κυρίως για να ευχαριστηθούμε εμείς αλλά και οι σκύλοι μας. Δύσκολα θα άφηνα (όχι μόνο εγώ αλλά και όσοι φίλοι το συζήτησαν κατά καιρούς μαζί μου) το σκύλο μου μέσα, για να πάω κυνήγι με άλλα σκυλιά ...
όντως όταν κυνηγούσα φέρμα σχεδόν έκοψα το γουρουνοκυνήγι
μερικές φορές όμως πήγα στην παγάνα με την φέρμα..... ;)
Ο δεύτερος λόγος που εμένα τουλάχιστον με ενοχλεί, είναι η ιδέα ότι ενώ στο κυνήγι που κάνω τώρα ότι ώρα αποφασίσω να σταματήσω και να επιστρέψω το κάνω. Στο κυνήγι του αγριόχοιρου που είναι ομαδικό κυνήγι, όλοι πρέπει να σεβαστούν τον κόπο των υπολοίπων και να αναλάβουν σοβαρά το ρόλο τους. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουν να φύγουν μόνο όταν και αν τους το επιτρέψει ο αρχηγός.
το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα ομαδικά κυνήγια
εγώ πήγαινα Ανατ. Μακεδονία για π@π@κι@ με έναν φίλο που ήταν καφετζής κι έπρεπε να ανοίξει το καφενείο στις 9:30 10 το πολύ οπότε φεύγαμε
επίσης πηγαίναμε τρια άτομα για πέρδικες και είχαμε έναν που δεν έφευγε αν δεν βαρούσε ούτε μια, νυχτα ξεκινούσαμε νύχτα γυρνούσαμε
Ένας τρίτος λόγος (που εγώ δεν συμμερίζομαι, αλλά φίλοι που πήγαν μερικές φορές το έλεγαν και το ξανάλεγαν ) είναι το θέμα της ταλαιπωρίας σε δύσκολες παγάνες καθώς και επίπονη διαδικασία ανάσυρσης των χτυπημένων ... (ένοιωθα είλωτας, μας είχε πει φίλος και γελάμε ακόμα).
άλλοτε ταλαιπωρία κι άλλοτε ξεκούραστο κυνήγι όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι
Τέλος έχουμε προβληματιστεί (ο πληθυντικός δεν είναι τυχαίος) από τις πολλές φορές που μαθαίνουμε τους τσακωμούς που συμβαίνουν στις παρέες που κυνηγάνε γουρούνι ... αδερφικοί φίλοι δεν μιλιούνται πλέον και άλλοι που ήταν καλοί χαρακτήρες, έμπειροι κυνηγοί και ικανότατοι στο κυνήγι του αγριόχοιρου, το σταμάτησαν τελείως γιατί δεν θέλουν να τσακώνονται ! ...
όταν μαζεύονται πολλά άτομα λογικό είναι να υπάρχουν διαφωνίες και ενίοτε προστριβές, δεν μπορεί όλοι να συμφωνούμε με όλους!
ένας από τους λόγους που δεν βάζουν ευκολα νέα άτομα οι παλιές παρέες
τα ίδια και χειρότερα γίνονται παντού σε συλλογικές οντότητες (δείτε εδώ στο φόρουμ), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχουμε σε συλλογικές δραστηριότητες ή ότι θα γίνουμε αντικοινωνικοί
*τους χειρότερους καυγάδες και συμπεριφορές στο κυνήγι τους έχω δει για τα καρτέρια έναρξη- τρυγόνι και περάσματα - φάσσα
Αυτά που έγραψα υποθέτω ότι τα γνωρίζετε, αλλά αν όχι, καλό είναι να ακούσετε πως συζητιέται το θέμα, στις παρέες των κυνηγών των άλλων θηραμάτων.
Γιατι στις περδικοπαρεες δεν πεφτει γκρινια ;

φίλε Γιώργο και φίλε Νίκο ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχει μια (ακούσια ή εσκεμμένη) υποτίμιση των γουρουνάδων από τους άλλους κυνηγούς.
Παλιότερα στο e-artemis είχε γίνει χαμός με αφορμή ένα ωραίο άρθρο του Κου Καραμπατζάκη, όπου υποστήριζε το γουρουνοκυνήγι έναντι της φέρμας λόγω της συνεργασίας και της συντροφικότητάς του! ξεσηκώθηκαν οι φερματζήδες εναντίον του μέχρις του σημείου να τον πάρει κάποιος τηλέφωνο και να καταλάβει ότι ο συγγραφέας ήταν ΚΑΙ φανατικός φερματζής!
 
Εγω θα ερθω με κανα λουκανικο να τρωμε στο καρτερι παρεα χαχαχα.....ριχνε εσυ αμα βγουν.
.love.
ΥΓ. Δεν ξερω ακριβως απο που εισαι αλλα εισαι μακρια αλλιως θα ερχομουν καμια βολτα για τη γνωριμια. Εμενα οι φασσουλες μαρεσουν :D
Μιχάλη έχουμε 2 Καλαματιανούς που έρχονται στην παρέα κάθονται 10-15 μέρες, αν ενδιαφέρεσαι να σε φέρω σε επαφή μαζί τους
 
τις προάλλες λέγαμε εδώ στο h.l. για γουρονοπαρέες που δεν βάζουν νέα άτομα, πολλά γουρούνια σε μέρη που δεν ξέρουν πως να τα κυνηγήσουν, άπειρους κυνηγούς, λαγάδες που γίνονται γουρουνάδες κ.λ.π.
προχτές συζητούσα με τον αρχηγό μας σχετικά με αυτά τα θέματα
στην παρέα μας συμμετέχουν κατά καιρούς και κυνηγοί από πολύ μακριά (μέχρι από Λεμεσό έχουμε 2 άτομα)
επίσης παλαιότερα είχαμε φιλοξενήσει σε άλλη παρέα ένα τριο Αρκάδων για "εκπαίδευση"

εν κατακλείδι
εάν υπάρχουν φίλοι, μέλη του HL που επιθυμούν να βιώσουν την εμπειρία του γουρουνοκυνηγιού, μπορούν να έρθουν μαζί μας
εγγυημένα μόνο τα τσίπουρα και οι ρετσίνες, τα γουρούνια όχι!!! 🤣
απαιτήσεις:
να έχουν τουλάχιστον 10 έτη άδεια κυνηγιού (αν κάποιος έχει 7 ή έστω 5 χρόνια δεν θα τα χαλάσουμε αρκεί να το ξέρουμε).
να έχουν εμπειρία από κυνήγι λαγού
να έχουν σωστό εξοπλισμο (ρούχα ασφαλείας και σωστά όπλα και φυσίγγια)
να είναι πειθαρχικοί
και καλή... καρδιά!!!
Επειδή υπάρχει έλλειψη χρόνου δεν θα απαντήσω με π.μ. σε όλους τους φίλους, θα προσπαθήσω να πω 2-3 πραγματάκια εδώ! μην μου θυμώσετε που δεν απαντώ προσωπικά!!!

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αποδοχή της πρόσκλησης!

Με εξέπληξε τόσο το πλήθος των φίλων που ανταποκρίθηκαν όσο και το γεγονός ότι στην συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για κυνηγούς από κλασικούς γουρουνότοπους της επαρχίας και νέους στο κυνήγι! επίσης σχεδόν όλοι ενδιαφέρονται να έρθουν αυθημερόν και πολλοί είναι νεα μέλη του hl ή μέλη που δεν συμμετέχουν στις συζητήσεις!
Ανέμενα φίλους από το κέντρο και με κάποια εμπειρία αν όχι στον λαγό έστω στη φέρμα! που θα ήθελαν να κυνηγήσουν ΣΚ αφού θα μπουν που θα μπουν στα έξοδα.
Με ένα κυνήγι τι θα καταλάβουν και τι θα πρωτομάθουν;

να ξεκαθαρίσω σαν φίλος ορισμένα πράγματα:

1ον την άποψή μου για άπειρους γουρουνο - κυνηγούς την έχω γράψει εν ολίγοις:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Δράμια-Μονόβολα.336/post-657695
Νέος κι άπειρος + ενθουσιασμός + κυνήγι γουρουνιού +μνήμες φαρ ουεστ = .hair.
Φίλε μου αν θέλεις να ακούσεις την συμβουλή μου, άσε το γουρούνι και τα δράμια - μονόβολα και ξεκίνα με τσίχλες με 9αρακια, μάθε το όπλο σου, επισκέψου σκοπευτήρια, επένδυσε σε μαθήματα σε δάσκαλο σκοποβολής και μετά αφού μάθεις καλά να χειρίζεσαι με ασφάλεια το όπλο πας στα γουρούνια......


2ον όταν φέρνω κάποιον φίλο στην παρέα, καθίσταμαι τρόπον τινά "υπεύθυνος" για αυτόν, απέναντι στην παρέα. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει κάπως να ψάξω το "ποιόν" του για να μην εκτεθώ, αν ο άλλος δεν συμμετέχει στις συζητήσεις του φόρουμ πως θα καταλάβω τι "καπνό φουμάρει;"

3ον εκτός από εμού και του αρχηγού της παρέας υπάρχουν και άλλα μέλη και πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και μου τέθηκαν και ζητήματα τα οποία δεν τα είχα υπόψη.

4ον επειδή υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι πρέπει να γίνει δυστυχώς κάποια επιλογή. Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε διψήφιο αριθμό φίλων όπως καταλαβενετε! Με βάση την λογική του να δοθεί ευκαιρία σε κάποιους φίλους να βιώσουν το γουρουνοκυνήγι, θα προτιμηθούν φίλοι από μακρινές περιοχές και όχι κοντινές. Φίλοι από Μακεδονία προφανώς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάνε για γουρούνια στον τόπο τους.

5ον νέοι κυνηγοί που θέλουν σώνει και καλά να βιώσουν το γουρουνοκυνήγι μπορούν να έρθουν κατ' εξαίρεση ΑΟΠΛΟΙ - ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΟ.
Θα τους πάρω στο καρτέρι μου και στις μη κυνηγετικές φάσεις θα κάνουμε μαμπέτι.....

6ον εξακολουθούν να ισχύουν οι απαιτήσεις που είπα, συν εγγραφή στο H.L. πάνω από έτος και συμμετοχή στο φόρουμ

7ον μπορούν να φέρουν 1-2 σκύλους υπό όρους τους οποίους θα συζητήσουμε ιδιωτικά, θα προτιμούσαμε όμως χωρίς σκύλους.....

Τα πρώτα βήματα για την "επαγγελματοποίηση" του κυνηγιού αγριόχοιρου. Δεν είναι κακό...
 
Νίκο φιλάρα μου όπως σΕ τα είπαν ο Άλεξ κι ο Κώστας
όποιος έρθει δεν θα μάθει το γουρούνι από μια φορά αλλά θα πάρει έστω μια γεύση
άλλοι πάνε στο εξωτερικό για "εξωτικά" θηράματα με ραβδωτά! έχουν καμία εμπειρία;;;;

*Αν κάποιος θεωρήσει το ΣΚ "χαμένο" αν δεν τουφεκίσει γουρούνι ή εαν γυρίσει χωρίς κρέας αγριόχοιρου καλά θα κάνει να καθίσει σπίτι του!
το ξεκαθάρισα από το πρώτο μήνυμα: εγγυημένα μόνο τα τσίπουρα και οι ρετσίνες, τα γουρούνια όχι!!!
Βάλτους για κουβάλημα.
Η πρώτη εμπειρία όλων μας 😂
 
Το γουρουνοκυνήγι είναι θρησκεία, όχι απλά ... κυνήγι ...
Τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό.
Συγκινήσεις, ενδιαφέρον, κούραση, στρατηγική, έξοδα, ζημιές, καλοπέραση ταλαιπωρία κτλ κτλ κτλ

Το κακό είναι ότι οι διαφωνίες, οι τσακωμοί και οι ζήλιες είναι και αυτά σε υπερθετικό βαθμό ;)
.my man.
 
Το γουρουνοκυνήγι είναι θρησκεία, όχι απλά ... κυνήγι ...
Τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό.
Συγκινήσεις, ενδιαφέρον, κούραση, στρατηγική, έξοδα, ζημιές, καλοπέραση ταλαιπωρία κτλ κτλ κτλ

Το κακό είναι ότι οι διαφωνίες, οι τσακωμοί και οι ζήλιες είναι και αυτά σε υπερθετικό βαθμό ;)
.my man.
Τη φασαρία ξέχασες!
 
Καποτε με τα dvd που μοιραζανε ειχανε εμφανιστει πολλα ξεφτερια
Έτσι είναι στην Ελλάδα, ... αυτοί που δεν πάνε καθόλου ξέρουν περισσότερα από αυτούς που πάνε ...
Τώρα αν ακολουθούν πατήματα από μοσχάρι και όχι από καπρί είναι αδιάφορο ... 🤣
 
Τα πρώτα βήματα για την "επαγγελματοποίηση" του κυνηγιού αγριόχοιρου. Δεν είναι κακό...

Ειλικρινα δεν καταλαβα τι εννοεις με λεξη ''επαγγελματοποιηση'' . o_O

Και ρωταω γιατι σε θεωρω σοβαρο ατομο....Εξηγησε μου εαν θελεις...για να ξερω εαν εχω πεσει εξω !!!
 
Το γουρουνοκυνήγι είναι θρησκεία, όχι απλά ... κυνήγι ...
Τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό.
Συγκινήσεις, ενδιαφέρον, κούραση, στρατηγική, έξοδα, ζημιές, καλοπέραση ταλαιπωρία κτλ κτλ κτλ

Το κακό είναι ότι οι διαφωνίες, οι τσακωμοί και οι ζήλιες είναι και αυτά σε υπερθετικό βαθμό ;)
.my man.
Πόσο ευστοχο.. Όποιος ενδιαφέρεται να πάει σε αυτό το κυνήγι ας διαβάσει παραπανω αυτές τις 7 γραμμές και θα κατατοπιστει 100% . Όπως λέω και εγώ όλα τα κυνηγια ειναι ωραία αλλά ειναι απλα, κυνηγια, τα γουρούνια είναι περιπετεια..
 
δεν κατάλαβα
τι εννοείς;
αφήνεις υπονοούμενα ότι κρύβεται κάποιο συμφέρον;
.hair. .hair. .hair. .hair. .hair.
Κάθε άλλο, κανένα υπονούμενο. Απλά η διατύπωση κάποιων κανόνων και απαιτήσεων δείχνει την σοβαρότητα και επαγγελματική προσέγγιση του θέματος "κυνήγι αγριόχοιρου".

Από την άλλη, αυτό θα είναι προς το συμφέρον όλων μας, αν αρχίσουμε να βάζουμε ξεκάθαρους κανόνες και απαιτήσεις που θα ισχύουν για ΟΛΕΣ τις κυνηγο-ομάδες αγριόχοιρου. Γιατί μέχρι σήμερα και κάτω από το κάλυμμα της ελευθερίας, της παράδοσης και του αθλητισμού, κάνει ο καθένας κατά το δοκούν ΟΤΙ αυτός νομίζει ως ερασιτέχνης κυνηγός. Ετσι στο όνομα του ελεύθερου κυνηγιού, ο ερασιτέχνης αθλητής κυνηγός μεταφράζει και υλοποιεί την ελευθερία ως ασυδοσία, την παράδοση ως καφενιακή κουβέντα και τον αθλητισμό ως ελεύθερος σκοπευτής με πολυβόλο.

Επαγγελματοποίηση σημαίνει κανόνες που ισχύουν γενικά - και που εφαρμόζονται!. Και αυτοί οι κανόνες - υποχρεώσεις και δικαιώματα - συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον τρόπο που ανοίγονται οι κυνηγο-ομάδες, π.χ. όπως έγραψες στα προηγούμενα μηνύματά σου, για το ποιά προσόντα, γνώσεις και εμπειρίες πρέπει να έχουν τα άτομα που θα φιλοξενηθούν από την ομάδα καθώς και το τί να περιμένουν από μια τέτοια συμμετοχή.

Με άλλα λόγια: γράφοντας "επαγγελματοποίηση" (πρόσεξε τα εισαγωγικά εδώ και στο προηγούμενο μήνυμά μου) εννοώ το ελεύθερο, παραδοσιακό κυνήγι αγριόχοιρου που βασίζεται πάνω σε καταγεγραμμενους κανόνες, τους οποίους θα θέσουν έμπειροι κυνηγοί και που θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Αυτή η "επαγγελματοποίηση" δεν αναιρεί, ούτε αλλάζει το νόημα του ελεύθερου, παραδοσιακού κυνηγιού, απλά το κάνει πιό ασφαλές.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

ΥΓ: ο όρος επαγγελματοποίηση δεν μειώνει επ' ουδενί τον όρο ερασιτεχνισμός.
 
Ειλικρινα δεν καταλαβα τι εννοεις με λεξη ''επαγγελματοποιηση'' . o_O

Και ρωταω γιατι σε θεωρω σοβαρο ατομο....Εξηγησε μου εαν θελεις...για να ξερω εαν εχω πεσει εξω !!!
Νικόλαε, δες σε παρακαλώ την απάντησή μου στο @Prowler® εδώ.
 
Επειδή υπάρχει έλλειψη χρόνου δεν θα απαντήσω με π.μ. σε όλους τους φίλους, θα προσπαθήσω να πω 2-3 πραγματάκια εδώ! μην μου θυμώσετε που δεν απαντώ προσωπικά!!!

Κατ' αρχήν σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την αποδοχή της πρόσκλησης!

Με εξέπληξε τόσο το πλήθος των φίλων που ανταποκρίθηκαν όσο και το γεγονός ότι στην συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για κυνηγούς από κλασικούς γουρουνότοπους της επαρχίας και νέους στο κυνήγι! επίσης σχεδόν όλοι ενδιαφέρονται να έρθουν αυθημερόν και πολλοί είναι νεα μέλη του hl ή μέλη που δεν συμμετέχουν στις συζητήσεις!
Ανέμενα φίλους από το κέντρο και με κάποια εμπειρία αν όχι στον λαγό έστω στη φέρμα! που θα ήθελαν να κυνηγήσουν ΣΚ αφού θα μπουν που θα μπουν στα έξοδα.
Με ένα κυνήγι τι θα καταλάβουν και τι θα πρωτομάθουν;

να ξεκαθαρίσω σαν φίλος ορισμένα πράγματα:

1ον την άποψή μου για άπειρους γουρουνο - κυνηγούς την έχω γράψει εν ολίγοις:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Δράμια-Μονόβολα.336/post-657695
Νέος κι άπειρος + ενθουσιασμός + κυνήγι γουρουνιού +μνήμες φαρ ουεστ = .hair.
Φίλε μου αν θέλεις να ακούσεις την συμβουλή μου, άσε το γουρούνι και τα δράμια - μονόβολα και ξεκίνα με τσίχλες με 9αρακια, μάθε το όπλο σου, επισκέψου σκοπευτήρια, επένδυσε σε μαθήματα σε δάσκαλο σκοποβολής και μετά αφού μάθεις καλά να χειρίζεσαι με ασφάλεια το όπλο πας στα γουρούνια......


2ον όταν φέρνω κάποιον φίλο στην παρέα, καθίσταμαι τρόπον τινά "υπεύθυνος" για αυτόν, απέναντι στην παρέα. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει κάπως να ψάξω το "ποιόν" του για να μην εκτεθώ, αν ο άλλος δεν συμμετέχει στις συζητήσεις του φόρουμ πως θα καταλάβω τι "καπνό φουμάρει;"

3ον εκτός από εμού και του αρχηγού της παρέας υπάρχουν και άλλα μέλη και πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και μου τέθηκαν και ζητήματα τα οποία δεν τα είχα υπόψη.

4ον επειδή υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι πρέπει να γίνει δυστυχώς κάποια επιλογή. Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε διψήφιο αριθμό φίλων όπως καταλαβενετε! Με βάση την λογική του να δοθεί ευκαιρία σε κάποιους φίλους να βιώσουν το γουρουνοκυνήγι, θα προτιμηθούν φίλοι από μακρινές περιοχές και όχι κοντινές. Φίλοι από Μακεδονία προφανώς έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάνε για γουρούνια στον τόπο τους.

5ον νέοι κυνηγοί που θέλουν σώνει και καλά να βιώσουν το γουρουνοκυνήγι μπορούν να έρθουν κατ' εξαίρεση ΑΟΠΛΟΙ - ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΟ.
Θα τους πάρω στο καρτέρι μου και στις μη κυνηγετικές φάσεις θα κάνουμε μαμπέτι.....

6ον εξακολουθούν να ισχύουν οι απαιτήσεις που είπα, συν εγγραφή στο H.L. πάνω από έτος και συμμετοχή στο φόρουμ

7ον μπορούν να φέρουν 1-2 σκύλους υπό όρους τους οποίους θα συζητήσουμε ιδιωτικά, θα προτιμούσαμε όμως χωρίς σκύλους.....

Αυτό το μαμπετι που έγραψες πρέπει να το ξέρουν κάνα δυο τρεις τι σημαίνει και κυρίως οι βόρειοι.

Δύσκολη και απαιτητική η προσπάθεια που κάνεις αλλά άξια και επαινεσιμη (αν υπάρχει τέτοια λέει).

Ελπίζω να άξιζει τον κόπο και να το ευχαριστηθείτε.
 
όντως όταν κυνηγούσα φέρμα σχεδόν έκοψα το γουρουνοκυνήγι
μερικές φορές όμως πήγα στην παγάνα με την φέρμα..... ;)

το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα ομαδικά κυνήγια
εγώ πήγαινα Ανατ. Μακεδονία για π@π@κι@ με έναν φίλο που ήταν καφετζής κι έπρεπε να ανοίξει το καφενείο στις 9:30 10 το πολύ οπότε φεύγαμε
επίσης πηγαίναμε τρια άτομα για πέρδικες και είχαμε έναν που δεν έφευγε αν δεν βαρούσε ούτε μια, νυχτα ξεκινούσαμε νύχτα γυρνούσαμε

άλλοτε ταλαιπωρία κι άλλοτε ξεκούραστο κυνήγι όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι

όταν μαζεύονται πολλά άτομα λογικό είναι να υπάρχουν διαφωνίες και ενίοτε προστριβές, δεν μπορεί όλοι να συμφωνούμε με όλους!
ένας από τους λόγους που δεν βάζουν ευκολα νέα άτομα οι παλιές παρέες
τα ίδια και χειρότερα γίνονται παντού σε συλλογικές οντότητες (δείτε εδώ στο φόρουμ), αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμμετέχουμε σε συλλογικές δραστηριότητες ή ότι θα γίνουμε αντικοινωνικοί
*τους χειρότερους καυγάδες και συμπεριφορές στο κυνήγι τους έχω δει για τα καρτέρια έναρξη- τρυγόνι και περάσματα - φάσσα



φίλε Γιώργο και φίλε Νίκο ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχει μια (ακούσια ή εσκεμμένη) υποτίμιση των γουρουνάδων από τους άλλους κυνηγούς.
Παλιότερα στο e-artemis είχε γίνει χαμός με αφορμή ένα ωραίο άρθρο του Κου Καραμπατζάκη, όπου υποστήριζε το γουρουνοκυνήγι έναντι της φέρμας λόγω της συνεργασίας και της συντροφικότητάς του! ξεσηκώθηκαν οι φερματζήδες εναντίον του μέχρις του σημείου να τον πάρει κάποιος τηλέφωνο και να καταλάβει ότι ο συγγραφέας ήταν ΚΑΙ φανατικός φερματζής!
Δεν υποτιμώ κανένα κυνήγι και συμφωνώ με την εξήγησή που δίνετε σε όλα.
Αυτό το κυνήγι έχει αυξημένες απαιτήσεις από τους συμμετέχοντες, σε πολλά θέματα. (χαρακτήρα, φυσικές και ψυχικές αντοχές, κυνηγετικές ικανότητες, πνεύμα συνεργασίας)
Εκεί βρίσκεται και η δυσκολία, να βρεθούν δηλαδή και να σχηματίσουν ομάδα, αρκετά άτομα με όλες αυτές τις αρετές.
Υποθέτω (δεν το έχω ζήσει) επίσης, πως ο ικανός "αρχηγός" είναι καθοριστικός παράγοντας.
Μπράβο και πάλι, όσοι το αποφασίσετε, να το ευχαριστηθείτε. :)
 
Back
Top