Αγριοπερίστερα

Ήθελα να πάω αύριο για περδικα αλλά είδα ότι ο καιρός θα είναι κακος και είπα να πάω σήμερα για κανένα άγριοπεριστερο.

Πήγα λοιπόν όπως συνήθως μεσημέρι.
Πρέπει να είμαι απ' τους λίγους που κυνηγούν τέτοια ώρα.

Είχα λοιπόν 2 ευκαιρίες.
Τα πήρα και τα δύο.

Το ένα τραβέρσα σε βολή πάνω από μισό ποδόσφαιρο γήπεδο.

Ερχόταν να μπούνε στον ταφκο.
Ένα μπροστά και από πίσω το κοπάδι.

Το τουφεκισα πολύ μακρυά αλλά λέω δώστου γιατί μπορεί να μην τα ξαναδείς και έπεσε.

Το άλλο βγήκε απ' τον ταφκο κατά τις 5 παρά.

Αυτά...View attachment 82561View attachment 82562
Στη σελήνη είσαι?

Στη σελήνη είσαι?
Σε πολλα σημεία θυμίζει σεληνιακο τοπίο.

Βαθιά λακια λες και έχουν σκάσει μετεωρίτες.

Θα προσπαθήσω να βρω φωτό.
Όχι αυτή που βάζω τώρα εδώ αλλά κάτι άλλες που είχα.

Screenshot_20231122_190703.jpg

Στέλιο έχετε και γαμω τα περδικομερη όμορφα βουνά απέραντα πιστεύω ότι θα χει και πολλές περδικες...
Καθόλου πολλές φίλε μου.

Είχε πάρα πολλές πριν 30 χρόνια.

Και λαγούς.

Τα γαμησανε οι λαθροθηρες.

Φέρνανε τις πέρδικες με τα τσουβαλια.

Και τους λαγούς δεν μπορουσανε να τους σηκωνουνε να τους κατεβασουνε 3-4 άτομα από το βουνό.

Τσουβαλια τα θηράματα χωρίς πλάκα.

Και αυτά φέρανε τα λίγα έως καθόλου.

5-6 λαθροθηρες απ' το κάθε χωριό ξεκληρησανε ολόκληρα βουνά.

Καθόλου πολλές φίλε μου.

Είχε πάρα πολλές πριν 30 χρόνια.

Και λαγούς.

Τα γαμησανε οι λαθροθηρες.

Φέρνανε τις πέρδικες με τα τσουβαλια.

Και τους λαγούς δεν μπορουσανε να τους σηκωνουνε να τους κατεβασουνε 3-4 άτομα από το βουνό.

Τσουβαλια τα θηράματα χωρίς πλάκα.

Και αυτά φέρανε τα λίγα έως καθόλου.

5-6 λαθροθηρες απ' το κάθε χωριό ξεκληρησανε ολόκληρα βουνά.
Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα θα χορτάσουν από την πέρδικα τόσο τους λείπει το κρέας και δεν μιλάω για ποιο παλιά μιλάω και για το τώρα ακόμα αυτό γίνεται και δεν είναι μόνο λαθροθηρες είναι και ίδιοι κυνηγοί που ταιζουν σκυλιά και αν δεν χτυπήσουν την μέρα 7 10 πουλιά η 3 4 Λαγούς δεν φεύγουν από το βουνό και αυτό το λέω γτ ξέρω πολλούς που το κάνουν... Ήρθε ο άλλος το καλοκαίρι μου λέει τον γέμισα τον καταψύκτη φέτος χτυπήσαμε 70 πέρδικες του λέω αδερφέ πας καλά σου λείπει το κρέας να σου φέρω αν είναι και με κοιταγε ντροπή σου του λέω που ταιζεις 10 σκυλιά και είσαι και περήφανος για τις πράξεις σου μην μου πεις του λέω φέτος δεν είναι πουλιά θα στο σπάσω εγώ το κεφάλι

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα θα χορτάσουν από την πέρδικα τόσο τους λείπει το κρέας και δεν μιλάω για ποιο παλιά μιλάω και για το τώρα ακόμα αυτό γίνεται και δεν είναι μόνο λαθροθηρες είναι και ίδιοι κυνηγοί που ταιζουν σκυλιά και αν δεν χτυπήσουν την μέρα 7 10 πουλιά η 3 4 Λαγούς δεν φεύγουν από το βουνό και αυτό το λέω γτ ξέρω πολλούς που το κάνουν... Ήρθε ο άλλος το καλοκαίρι μου λέει τον γέμισα τον καταψύκτη φέτος χτυπήσαμε 70 πέρδικες του λέω αδερφέ πας καλά σου λείπει το κρέας να σου φέρω αν είναι και με κοιταγε ντροπή σου του λέω που ταιζεις 10 σκυλιά και είσαι και περήφανος για τις πράξεις σου μην μου πεις του λέω φέτος δεν είναι πουλιά θα στο σπάσω εγώ το κεφάλι
Οι λαθροθηρες έχουν την εξής λογική.

Να τα πιάσουν αυτοί να μην τα πιάσουν οι άλλοι.

Και καλά πιο έξυπνοι.

Ζήλια για τους αλλους και άρρωστο πάθος ως προς τη θήρα.

Λογική νυφιτσας που μπαίνει στο κοτέτσι και πνίγει όλες τίς κότες ενώ η ίδια είναι πιο μικρή από την κότα.

Επίσης θεωρούν τους υπόλοιπους νομοταγείς και νοήμονες ανίκανους να ρισκάρουν αλλιώς πιστεύουν ότι θα έκαναν το ίδιο με αυτους και θα θηρευαν συνεχώς τα πάντα.

Νομίζουν....ότι είναι άντρες.

Ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο.

Οι λαθροθηρες έχουν την εξής λογική.

Να τα πιάσουν αυτοί να μην τα πιάσουν οι άλλοι.

Και καλά πιο έξυπνοι.

Ζήλια για τους αλλους και άρρωστο πάθος ως προς τη θήρα.

Λογική νυφιτσας που μπαίνει στο κοτέτσι και πνίγει όλες τίς κότες ενώ η ίδια είναι πιο μικρή από την κότα.

Επίσης θεωρούν τους υπόλοιπους νομοταγείς και νοήμονες ανίκανους να ρισκάρουν αλλιώς πιστεύουν ότι θα έκαναν το ίδιο με αυτους και θα θηρευαν συνεχώς τα πάντα.

Νομίζουν....ότι είναι άντρες.

Ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο.
Ποσο δικιο εχεις ρε Στελιο. Εγω ομως δεν εχω τον χαρακτηρα για να τσακωθω, δυστηχως. Απλως αποχωρω απο την συζητηση η την ''παρεα''.

Ποσο δικιο εχεις ρε Στελιο. Εγω ομως δεν εχω τον χαρακτηρα για να τσακωθω, δυστηχως. Απλως αποχωρω απο την συζητηση η την ''παρεα''.
Ούτε εγώ θέλω να τσακώνομαι.

Και δεν το παίζω υπέρ του γράμματος του νόμου.

Εμένα μ αρέσει η ουσία.

Και η ουσία είναι να μην κάνω ζημια.

Σε κάποια πράγματα διαφωνώ.
Δηλαδή το αν κάνω 2 πέρδικες την τρίτη αντί Τετάρτης δε μου λέει κάτι.

Το να χτυπήσω μια Φάσσα 25 Φεβρουαρίου επίσης δεν με ενοχλεί.

Με ενοχλεί εκείνος που θέλει να καταστρέψει τα πάντα.

Ο αχάριστος....

Προσπαθώ να τηρώ τη νομοθεσία για να μην έχω προβλήματα με το νόμο.

Αλλά κυρίως προσπαθώ να μην λεηλατω τη φύση για να έχω να κυνηγώ.

Αυτό είναι το νόημα.

Για να μπούμε στο θέμα πάλι Θα κάνω λοιπόν άλλο ένα κυνήγι αγριοπερίστερου και μετά τέλος.

Αρκετά για φέτος.

Ενώ θα μπορούσα να σταματήσω πολύ αργότερα.

Τι κι αν χτύπησα μια μέρα κάμποσα.
Μετά οφείλω να τα προστατέψω για να έχω και του χρόνου.😉

Να ένα παράδειγμα.

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα θα χορτάσουν από την πέρδικα τόσο τους λείπει το κρέας ...
Εδω γινονται παρανομοι και βαζουν κραχτη για να βαρεσουν 5 τοσαδα ορτυκια...
Τι να λεμε τωρα...
Ειναι θεμα παιδειας, θεμα νοοτροπιας, τα ιδια κανουν σε ολες τις πτυχες της ζωης τους.

Πρώτη απόπειρα φέτος και εφυγα ατουφεκιστος. Όχι γιατί δεν είδα πουλιά ,είδα, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο γιατι ξερω τι γινεται , αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολο γιατί έχουν αλλάξει διαδρομές και παίζουν ψηλα σε γκρέμια επικινδυνα.
Τα μαζεύω και φεύγω κατά τις 10 και επιχειρώ ένα μικρό περπατητό με το σκύλο για καμια τσίχλα. Όπως τον είχα βάλει από την άλλη μεριά στα πυκνά ανάμεσα από κάτι μυρτιές και πουρνάρια ,ακούω ένα κλαφούνισμα και κατάλαβα . Με το που γυρίζω το κεφάλι ίσα που βλέπω τον λαγό , τους σκάω ένα δεκάρι και ένα εννιάρι που είχα μέσα και ντουμάνιασε το μαλλί του
Ο σκύλος τον έψαξε για πολύ ώρα και ωραία . Αφού είχαμε απομάκρυνθεί από κει 200μετρα και συνέχιζε να εντοπίζει μαλλί και τρίχες. Δυστυχώς δεν μας ήθελε και γυρίσαμε πίσω αδειανοί , αλλά και γεμάτοι. Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι όσο ψάχνεις και γυρνάς, αυξάνεις τις πιθανότητες να βρεις θηράματα.

Εδω ο μούργος τα βλέπει να πετάνε ψηλά και εχει παλαβώσει.
1703938807990.png

Στέλιο ετημασου να τα πελεκισομε κανόνισε με τον Χάρι
Εκεί που τα κυνηγάω εγώ έχει χιόνι.

Βέβαια από νωρίς τα άφησα ήσυχα διότι πήρα αρκετά φέτος.

Νομίζω από 29 Νοέμβρη έχω να περάσω απ' το κυνήγι αυτό ενώ θα μπορούσα άνετα να τα πιέσω κι άλλο.

Back