Αγριοκούνελο

Ρε μπας κ ήταν στημένο βίντεο με οικόσιτα τσαχπινογαργαλιάρικα κουνελια??
Για να έρθει να βαράει ο μουστάκιας ο Αυγερινος με την win 1300?? Χαχαχαχα
Από τα πολύ ωραία τουφέκια η 1300 δυστυχώς δεν παράγεται πια από όσο ξέρω.
 
Last edited:
Αν έρθεις στα κουνέλια μας να μπαίνει στις σχοινιες έτσι ούτε θα τα βλέπεις τι κουνέλι

Φυσικά για τις ανάγκες ταινίας θα στήσεις και κανένα θηραμα να γεμίσεις πλάνα τι να κάνεις και εγώ το ίδιο θα έκανα
 
γιατι σου φαινεται περιεργο πολυ το εχουνε κανει και με περδικες και με ορτυκια.

Φυσικά για τις ανάγκες ταινίας θα στήσεις και κανένα θηραμα να γεμίσεις πλάνα τι να κάνεις και εγώ το ίδιο θα έκανα
Για πλακα το ειπα.. Δεν ήξερα ότι γίνονται κ τέτοια.....
 
Απογευματινό με τον φίλο μου τον Αντώνη και τα σκυλάκια του...αλλα δυο εκείνος...

03.10.2021-Λέρος-απογευματινό κυνήγι αγριοκούνελου με σκύλους δίωξης- με Cal.16.jpg

Υ.Γ: εκείνη τη ήμερα , μας ξέφυγε και ένα. Πάνω που πήγαμε να κάνουμε τσιγάρο...μέσα από ένα αχινοπόδι πετάχτηκε, μες τα πόδια μας,...μας αιφνιδίασε. Του αδειάσαμε τα τουφέκια ...αλλά μάλλον ήταν και αρσενικό!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.
 
Απογευματινό με τον φίλο μου τον Αντώνη και τα σκυλάκια του...αλλα δυο εκείνος...

View attachment 41520

Υ.Γ: εκείνη τη ήμερα , μας ξέφυγε και ένα. Πάνω που πήγαμε να κάνουμε τσιγάρο...μέσα από ένα αχινοπόδι πετάχτηκε, μες τα πόδια μας,...μας αιφνιδίασε. Του αδειάσαμε τα τουφέκια ...αλλά μάλλον ήταν και αρσενικό!!!.sarcastic..sarcastic..sarcastic.
Γιαννη
Πως ειναι το κρεας του;
Ασπρο σαν το κανονικο κουνελι;
Γευστικα ειναι το ιδιο;
 
Γιαννη
Πως ειναι το κρεας του;
Ασπρο σαν το κανονικο κουνελι;
Γευστικα ειναι το ιδιο;
Χρύσανθε μου, είναι πιο σκούρο (να σου πω και την αλήθεια μια - δυο φορές να έχω φάει "οικόσιτο" στην Αθήνα σε εστιατόριο στη ζωή μου)!

Γευστικά είναι σαφώς κατά πολύ ανώτερο!

Αν αναλογιστείς τι τρώει , σε σύγκριση με την "κουνελίνη" του οικόσιτου, είναι η ήμερα με την νύχτα, και βέβαια η "γυμναστική" που κάνει!

Τα καλά κουνέλια είναι τα "φετινιάρικα" όχι τα πολύ μεγάλα, γιατί είναι μαλακότερα από τους "πάλιουρες" και καλομαγειρέυονται, κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα! Βέβαια η καλή μαγείρισσά τα πετυχαίνει και τα δυο, αλλα σαφώς το πρώτο υπερτερεί!

Υ.Γ: για μένα σαν τη "ράχη" του δεν έχει! 2-3 κομμάτια μου αρκούν...μεζές είναι...;)
 
Φώτο από φιλαράκι που είναι στρατό Λήμνο.Καμιά 10αρια είδε μόνο σήμερα. View attachment 41770
Χρηστο δεν εχει κανενα μαρουλι να του ριξει
μπας και μπει στην κατσαρολα λεμονατο με πιλαφακι ? :p
Και μονο με την σκεψη του βραδινου αρακα τετοιες ευκαιριες δεν τις αφηνεις .my man.
 
Χρηστο δεν εχει κανενα μαρουλι να του ριξει
μπας και μπει στην κατσαρολα λεμονατο με πιλαφακι ? :p
Και μονο με την σκεψη του βραδινου αρακα τετοιες ευκαιριες δεν τις αφηνεις .my man.
Παιδια, αυτα τα παλια πυρκαλ θεριζουν!!! :p
 

Attachments

  • IMG_20200112_145421_1.jpg
    IMG_20200112_145421_1.jpg
    347,4 KB · Προβολές: 63
1647887672666.png

Κρέας κουνελιού, η πιο υγιεινή επιλογή

της Γεωργίας Πετράκη - Διαιτολόγου

Το κρέας του κουνελιού είναι ένα από τα πιο τρυφερά και εύγευστα κρέατα που υπάρχουν και αποτελεί την πιο θρεπτική επιλογή σε σύγκριση το κρέας άλλων ζώων.

Ποια είναι η διατροφική αξία του ψητού κουνελιού;​

Τα 100 γραμμάρια ψητού κουνελιού αποδίδουν μόνο 197 θερμίδες. Περιέχει μόνο 8 γραμμάρια λίπους και λόγω της μικρής περιεκτικότητάς του σε νερό αποδίδει 29 γραμμάρια υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, η οποία αυξανει το αισθημα κορεσμου στον οργανισμο. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, απαραίτητα λιπαρά οξέα για το οργανισμο.

Το κουνέλι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του μεταβολισμού. Είναι καλή πηγή νιασίνης, που συμμετέχει στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και βιταμίνης Β6.

Μπορεί να καλύψει το 55% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σε σελήνιο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου, της εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων και την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας έχει και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Τέλος, είναι καλή πηγή φωσφόρου, που συμμετέχει στην δημιουργία και διατήρηση των οστών καθώς και στην ανάπτυξη μυικού ιστού.

Πως μαγειρεύται το κουνέλι;​

Το κουνέλι μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Το στιφάδο και το κοκκινιστό είναι τα πιο συνηθισμένα και γνωστά. Επίσης το λεμονάτο, το τηγανητό, το βραστό ή το ψητό, το φρικασέ, στη σχάρα ή σουβλιστό ακόμα και το γεμιστό με τυρί. Το κρέας του είναι τόσο νόστιμο και μπορεί να ταιριάξει με πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά, οπότε μη διστάσετε να πειραματιστείτε.

Σε ποιο πληθυσμό συστήνεται η κατανάλωση του;​

Η κατανάλωσή του συστήνεται για όλους, αλλά ιδιαίτερα ωφελημένοι μπορεί να είναι όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος, να αυξήσουν την μυική τους μάζα και όσοι έχουν έλλειψη βιταμίνης Β12 και σιδήρου. Εξαιρετικά ωφέλιμο μπορεί να αποδειχτεί σε εγκύους και παιδιά λόγω των θρεπτικών συστατικών που βοηθούν την ανάπτυξη του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος
 
View attachment 44951

Κρέας κουνελιού, η πιο υγιεινή επιλογή

της Γεωργίας Πετράκη - Διαιτολόγου

Το κρέας του κουνελιού είναι ένα από τα πιο τρυφερά και εύγευστα κρέατα που υπάρχουν και αποτελεί την πιο θρεπτική επιλογή σε σύγκριση το κρέας άλλων ζώων.

Ποια είναι η διατροφική αξία του ψητού κουνελιού;​

Τα 100 γραμμάρια ψητού κουνελιού αποδίδουν μόνο 197 θερμίδες. Περιέχει μόνο 8 γραμμάρια λίπους και λόγω της μικρής περιεκτικότητάς του σε νερό αποδίδει 29 γραμμάρια υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, η οποία αυξανει το αισθημα κορεσμου στον οργανισμο. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, απαραίτητα λιπαρά οξέα για το οργανισμο.

Το κουνέλι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του μεταβολισμού. Είναι καλή πηγή νιασίνης, που συμμετέχει στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και βιταμίνης Β6.

Μπορεί να καλύψει το 55% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σε σελήνιο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου, της εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων και την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας έχει και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Τέλος, είναι καλή πηγή φωσφόρου, που συμμετέχει στην δημιουργία και διατήρηση των οστών καθώς και στην ανάπτυξη μυικού ιστού.

Πως μαγειρεύται το κουνέλι;​

Το κουνέλι μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Το στιφάδο και το κοκκινιστό είναι τα πιο συνηθισμένα και γνωστά. Επίσης το λεμονάτο, το τηγανητό, το βραστό ή το ψητό, το φρικασέ, στη σχάρα ή σουβλιστό ακόμα και το γεμιστό με τυρί. Το κρέας του είναι τόσο νόστιμο και μπορεί να ταιριάξει με πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά, οπότε μη διστάσετε να πειραματιστείτε.

Σε ποιο πληθυσμό συστήνεται η κατανάλωση του;​

Η κατανάλωσή του συστήνεται για όλους, αλλά ιδιαίτερα ωφελημένοι μπορεί να είναι όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος, να αυξήσουν την μυική τους μάζα και όσοι έχουν έλλειψη βιταμίνης Β12 και σιδήρου. Εξαιρετικά ωφέλιμο μπορεί να αποδειχτεί σε εγκύους και παιδιά λόγω των θρεπτικών συστατικών που βοηθούν την ανάπτυξη του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος
Καπετανιε
Καθε σαββατο τα καλοκαιρια σφαζω κουνελι
Κυριως το κανω ειτε στο καρβουνο μαριναρισμενο ειτε στο τηγανι η γυναικα
Το βαζει σε ξηρο κοκκινο κρασι με σπασμενο
Κολιανδρο
Δεν βαζεις λαδι
Κατεβαζει τα υγρα του και ψηνετε σε αυτα μαζι με την μαριναδα
Πως το φτιαχνετε στην
Λερο;
 
View attachment 44951

Κρέας κουνελιού, η πιο υγιεινή επιλογή

της Γεωργίας Πετράκη - Διαιτολόγου

Το κρέας του κουνελιού είναι ένα από τα πιο τρυφερά και εύγευστα κρέατα που υπάρχουν και αποτελεί την πιο θρεπτική επιλογή σε σύγκριση το κρέας άλλων ζώων.

Ποια είναι η διατροφική αξία του ψητού κουνελιού;​

Τα 100 γραμμάρια ψητού κουνελιού αποδίδουν μόνο 197 θερμίδες. Περιέχει μόνο 8 γραμμάρια λίπους και λόγω της μικρής περιεκτικότητάς του σε νερό αποδίδει 29 γραμμάρια υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης, η οποία αυξανει το αισθημα κορεσμου στον οργανισμο. Επίσης, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λινολεϊκό και λινολενικό οξύ, απαραίτητα λιπαρά οξέα για το οργανισμο.

Το κουνέλι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και του μεταβολισμού. Είναι καλή πηγή νιασίνης, που συμμετέχει στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και βιταμίνης Β6.

Μπορεί να καλύψει το 55% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σε σελήνιο, το οποίο βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου, της εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων και την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας έχει και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Τέλος, είναι καλή πηγή φωσφόρου, που συμμετέχει στην δημιουργία και διατήρηση των οστών καθώς και στην ανάπτυξη μυικού ιστού.

Πως μαγειρεύται το κουνέλι;​

Το κουνέλι μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Το στιφάδο και το κοκκινιστό είναι τα πιο συνηθισμένα και γνωστά. Επίσης το λεμονάτο, το τηγανητό, το βραστό ή το ψητό, το φρικασέ, στη σχάρα ή σουβλιστό ακόμα και το γεμιστό με τυρί. Το κρέας του είναι τόσο νόστιμο και μπορεί να ταιριάξει με πολλά μπαχαρικά και μυρωδικά, οπότε μη διστάσετε να πειραματιστείτε.

Σε ποιο πληθυσμό συστήνεται η κατανάλωση του;​

Η κατανάλωσή του συστήνεται για όλους, αλλά ιδιαίτερα ωφελημένοι μπορεί να είναι όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος, να αυξήσουν την μυική τους μάζα και όσοι έχουν έλλειψη βιταμίνης Β12 και σιδήρου. Εξαιρετικά ωφέλιμο μπορεί να αποδειχτεί σε εγκύους και παιδιά λόγω των θρεπτικών συστατικών που βοηθούν την ανάπτυξη του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος
Πως το πνιγουν δεν μας είπε χαχαχα...
 
Back
Top