Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αρη καλημέρα τρομερές ντουφεκιές σε αυτές τις αποστάσεις.
Το κικς 3* ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνα για τα καρτερια της τσίχλας στη μαξους... Κ πολύ αυστηρό δεν είναι, κ σκοτώνει πολύ καλά ακόμα κ σε πολύ μακρινές αποστάσεις... Πραγματικά πρώτη φορά χάρηκα τη μαξους σε τσίχλα έτσι αυτό το Φλεβάρη... Δεν έβαζα την κάμερα στα περισσότερα κυνήγια γιατί δεν είχε νόημα αλλά έκανα πολύ όμορφες μακρινές τουφεκιές... Έχω μερικά πλάνα ακόμα, κάποια στιγμή θα τα μαζέψω...

Το κικς 3* ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνα για τα καρτερια της τσίχλας στη μαξους... Κ πολύ αυστηρό δεν είναι, κ σκοτώνει πολύ καλά ακόμα κ σε πολύ μακρινές αποστάσεις... Πραγματικά πρώτη φορά χάρηκα τη μαξους σε τσίχλα έτσι αυτό το Φλεβάρη... Δεν έβαζα την κάμερα στα περισσότερα κυνήγια γιατί δεν είχε νόημα αλλά έκανα πολύ όμορφες μακρινές τουφεκιές... Έχω μερικά πλάνα ακόμα, κάποια στιγμή θα τα μαζέψω...
Θα με βαλεισ σε έξοδα .cofee.

Τελικα, αυτα τα πουλια ( 20-30 ) που σηκωνα καθε πρωι τον τελευταιο καιρο στην αυλη και γυρω απο αυτην μαλλον ηταν επιστροφια που ειχαν καθισει ( καθοτι ειμαι παραθαλασσια ) και οχι πουλια που ειχαν κατεβει απο τα βουνα οπως νομιζα.
Τωρα εχουν φυγει.

Σήμερα που ήμουν Καπανδρίτι γινόταν χαμός απο τσίχλες μέσα σε οικόπεδα ,κτήματα και κισσούς .
Οτι προλάβουν να φάνε.
image hosting free for forums
Μήτσο εκεί έχει από καρπο πολύ πράμα ρε συ!!! Εδώ από τις 15 Φλεβάρη ηδη δεν υπάρχει ούτε σπυρί από καρπο στους κισους. Ότι πουλιά έβρισκες ήταν μέσα σε αγριλιες.
Μια μέρα είχα περπατήσει 40 λεπτα σκινους και πουρνάρια και αγριλιες και είχα σηκώσει 2-3 πουλιά. Έφτασα σε ένα κτήμα που το είχαν κλαδέψει πολλές μέρες πριν αλλά δεν είχαν κάψει τα κλαδέματα. Ε λοιπόν από τους σωρούς των κομμενων κλαδιών έφυγαν 30-40 τσίχλες και κατάφερα και έκανα και δυο ντουμπλεδες μάλιστα!! Γενικά η περιοχή φέτος δεν είχε πάρα πολύ φαγητό για τα πουλιά από ελιά και αγριλια αλλά πήγαμε πολύ καλά!!!

Μήτσο εκεί έχει από καρπο πολύ πράμα ρε συ!!! Εδώ από τις 15 Φλεβάρη ηδη δεν υπάρχει ούτε σπυρί από καρπο στους κισους. Ότι πουλιά έβρισκες ήταν μέσα σε αγριλιες.
Μια μέρα είχα περπατήσει 40 λεπτα σκινους και πουρνάρια και αγριλιες και είχα σηκώσει 2-3 πουλιά. Έφτασα σε ένα κτήμα που το είχαν κλαδέψει πολλές μέρες πριν αλλά δεν είχαν κάψει τα κλαδέματα. Ε λοιπόν από τους σωρούς των κομμενων κλαδιών έφυγαν 30-40 τσίχλες και κατάφερα και έκανα και δυο ντουμπλεδες μάλιστα!! Γενικά η περιοχή φέτος δεν είχε πάρα πολύ φαγητό για τα πουλιά από ελιά και αγριλια αλλά πήγαμε πολύ καλά!!!
Τα ίδια και εδώ, ήταν τόσα πολλά τα πουλιά που μέχρι 15 Φλεβάρη δεν είχε μείνει σπόρος από κισσο.

Καλησπέρα σε όλους. Ένα βίντεο από τις τελευταίες δυο εβδομάδες στο Ναύπλιο, σε μια από τις καλύτερες χρονιές που έχω ζήσει στην περιοχή, την οποία επισκέπτομαι Γενάρη και Φλεβάρη από το 2005 ανελλιπώς.

Τις λαχτάρησες ωρέ .
Σάκη ακούνε και στα λαγούμια θε να μπούνε !
.big smile.
μητσαραααα της παραχωρτασα φετωςςςςςςς πηραμε σχεδων παρεαααα με kostas bak tallas κτλ πανω απο 1500 πουλιαα και παραπανωω :oops: ;) ;) καλες γαινες να εχουνε και να μας ξαναλθουνε ωπος φετωςςςςς

Λίγα τελευταία πλάνα μου από απογευματινά με αρκετό αέρα που για τα δικά μου γούστα είναι η ωραιότερη συνθήκη το Φλεβάρη...
Ωραίος Φλεβάρης ο φετινός...😉

Μπράβο λεβεντακο μου,ωραιοτατα!
Ειδικά κάτι μακρινές,έπεφταν "δαυλια"! 🥰 Σκοτωματα σχεδόν σαν τις γριές!:cool:

Status
Not open for further replies.
Back