μεγαλο κλευτρονη παντως φιλαρακιμου η ΚΑΡΛΑ;;;;ΕΕΕΕκάποιες τουφεκιές που έγραψα φέτος στην τσίχλα!!
Τι την πέρασες χαζή ότι πέσει σε ακτίνα που το βλέπει σκούπα όλα!!μεγαλο κλευτρονη παντως φιλαρακιμου η ΚΑΡΛΑ;;;;ΕΕΕΕ![]()
Ολλο τον χειμώνα αυτό γίνεται αλλού ούτε την βλέπουν αλλού πνηγωνται στα πουλιά δεν το λες και φυσιολογικό αυτοΧθες μιλούσα με ξάδερφο στο χωριό παρά πολλά πουλιά γερακοτσιχλες κυριαριαρινες
Κοπαδιαστες
Και σήμερα το ίδιο
Φυσιολογικοτατο είναι, τα πουλιά είναι όπου έχει τροφή Κάι κάλυψη, πάντα έτσι ήταν.Ολλο τον χειμώνα αυτό γίνεται αλλού ούτε την βλέπουν αλλού πνηγωνται στα πουλιά δεν το λες και φυσιολογικό αυτο
Οι γερακότσιχλες με τις κυριαρίνες το ίδιο δεν ειναι ή ειναι οι δενδρότσιχλες ?Χθες μιλούσα με ξάδερφο στο χωριό παρά πολλά πουλιά γερακοτσιχλες κυριαριαρινες
Κοπαδιαστες
Και σήμερα το ίδιο
Δενδροτσιχλα ή κυργιαρινα ή τσαρτσάρα ή ελατοτσιχλα ειναι ένα είδοςΟι γερακότσιχλες με τις κυριαρίνες το ίδιο δεν ειναι ή ειναι οι δενδρότσιχλες ?
Οι δέντρο τσίχλες είναι οι κυργιαρινες οι γερακοτσιχλε είναι λίγο μικρότερες με καφέ ράχη και φωνή σα του κότσυφα είναι συνήθως αγελεες και πάνε σε σάπια μήλα τι πανυγήρι α μου θύμησες με αυτές στη ΜακεδονίαΟι γερακότσιχλες με τις κυριαρίνες το ίδιο δεν ειναι ή ειναι οι δενδρότσιχλες ?
Σωστός, να προσθέσω για την ελατότσιχλα και το προσωνύμιο ξότσιχλα.Δενδροτσιχλα ή κυργιαρινα ή τσαρτσάρα ή ελατοτσιχλα ειναι ένα είδος
Γερακοτσιχλα ή κεδροτσιχλα άλλο
Μόνο στο χωριό σου την λένε έτσι!!! Πλάκα κάνω. Ιξοτσιχλα γιατί τρώει τον καρπο του ιξου στα έλατα....Σωστός, να προσθέσω για την ελατότσιχλα και το προσωνύμιο ξότσιχλα.
Είναι η μετάφραση από τα λατινικά Δημήτρη. Ονομάζεται: Τurdus ViscivorusΜόνο στο χωριό σου την λένε έτσι!!! Πλάκα κάνω. Ιξοτσιχλα γιατί τρώει τον καρπο του ιξου στα έλατα....
Ο όρος viscivorus στην επιστημονική ονομασία του είδους είναι λατινικός, παραγόμενος από τα συνθετικά viscum -i «ιξός, γκι» + vŏro «καταβροχθίζω», που παραπέμπει ευθέως στην κυριότερη από τις διατροφικές προτιμήσεις του πτηνού
Αντίθετα εδώ (δυτικά της Χαλκίδας) τις ακούω πολύ συχνά.Εδώ παντοσ ποτέ δεν έχω δει Μάρτη να μην έχει ούτε μια τσίχλα έχουν εξαφανηστη από παντου
Κανε της καταγγελία για παράνομη θηρα, εκτος κυνηγετικής περιόδου....Αντίθετα εδώ (δυτικά της Χαλκίδας) τις ακούω πολύ συχνά.
Χθες βούτηξε μία η γάτα μου.
Πέρασε ένας λαγός έξω από το σπίτι και μου έκανε παράπονα! Μήπως ξέρεις για αυτό?
Το τελευταίο περπατητο για το 2023-24![]()