Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Με σκύλο 3 φορές έχω πάει. Όχι δικό μου. Κάποιου που είχε προσκολληθει για λιγο καιρο στην παρέα. Από τα νεύρα μου τους άφηνα και άλλαζα τόπο. Το σκυλί να προγκαει ανεξέλεγκτα και αμα έπεφτε καμιά για να την φέρει έπρεπε να ακουστεί το αφεντικό του στο διπλανό χωριό . Δεν αντιλέγω όμως ότι ένας καλός σκύλος είναι το απόλυτο "εργαλειο" στην τσίχλα.
Μου έχει τύχει στο πολύ μακρινό παρελθόν να πάω για τσίχλες με φίλο που είχε σκύλο.
Κατ΄ αρχάς το σκυλί απομακρυνόταν πολύ από το αφεντικό του, αλλά το κυριότερο ήταν ότι όταν το πουλί έπεφτε έπρεπε ο κυνηγός να πάει να του το δείξει, έστω και περίπου, για να το πιάσει. Τελείως άχρηστο. Βέβαια ήταν πόϊντερ και δεν ξέρω αν κάνουν για αυτά τα κυνήγια.
Άσε που στην επιστροφή ήθελε 4 πιροσκί για να συνέλθει....

Μου έχει τύχει στο πολύ μακρινό παρελθόν να πάω για τσίχλες με φίλο που είχε σκύλο.
Κατ΄ αρχάς το σκυλί απομακρυνόταν πολύ από το αφεντικό του, αλλά το κυριότερο ήταν ότι όταν το πουλί έπεφτε έπρεπε ο κυνηγός να πάει να του το δείξει, έστω και περίπου, για να το πιάσει. Τελείως άχρηστο. Βέβαια ήταν πόϊντερ και δεν ξέρω αν κάνουν για αυτά τα κυνήγια.
Στη δουλειά μου έχουν έρθει βοηθοί που ήταν για τα μπάζα.
Μου έχουν έρθει και αστέρια.
Έτσι είναι και τα σκυλιά.
Το ότι κυνηγήσαμε με κάποιο που δεν έκανε για αυτό που θέλαμε δεν σημαίνει ότι θα βγάλουμε όλα τα σκυλιά άχρηστα
Έχουν κουσούρια όπως και εμείς.
Ουδείς τέλειος.

Last edited:
Σήμερα έξοδος στο ίδιο μέρος με χθες.... αρκετά πουλιά και σήμερα που όμως πετούσαν πολύ ψηλά..... όμορφες τουφεκιές.....καταφέραμε να κάνουμε ένα ωραίο μπουκέτο..... μαζέψαμε και τα σκουπίδια από χθες και σήμερα..... υγεία πάνω απ'όλα και να περνάμε καλά..... πάμε για μπεκατσα τώρα.....Screenshot_2024-02-29-11-41-22-177_com.miui.gallery-edit.jpg

Το κακόμοιρο το Πόιντερ.

Το ότι κυνηγήσαμε με κάποιο που δεν έκανε για αυτό που θέλαμε δεν σημαίνει ότι θα βγάλουμε όλα τα σκυλιά άχρηστα
Έχουν κουλούρια όπως και εμείς.
Ουδείς τέλειος.
Ετσι

τα πληστα σκυλια που αντι να ειναι πραγματικοι βοηθοι στο κυνηγι, στην ουσια κανουν χαλαστρα, οφειλουν αυτα τα κουσουρια στην ελειψη σημασια εκπαιδευση και καποιες φορες γνωσεων απο το αφεντικο τους

Λιγα σκυλια βγηκαν εργαλεια εντελως μονα τους και αυτα τα σκυλια συνηθως κανουν καλο κυνηγο ενα μετριο η ασχετο ιδιοκτητη

Ειναι και καποια που ο ιδιοκτητης σηκωνει τα χερια ψηλα παρολο που εχει ασχοληθει με πολλα αλλα σκυλια πριν απο αυτα

Αυτα ειναι ελαχιστα ομως και απο αυτα τα περισσοτερα ειναι χαρακτητες που δεν ταιριαζουν με το αφεντικο τους και δρουν ανταγωνιστικα!

Φυσικα δεν μιλαω για σκυλια που ειναι κατω των 18μηνων γιατι εκει επηρεαζει και η ανωριμοτητας της ηλικιας τους παρολο που το αφεντικο ισως εχει ασχοληθει!

Ειναι και σκυλια που ειναι εξειρετικα ζηλιαρικα!
Απαξ και εχει αλλο σκυλι η παρεα η ειναι αγνωστος μαζι με το αφεντικο τους αμεσως μεταμορφωνονται σε ´´ζιζανιά´´ ακριβως για να εχουν την προσοχη του αφεντικου τους!

Ο σκυλος ειναι τεραστιο κεφαλαιο της ψυχολογιας!

Συνηθως εαν του δωσεις περνεις κιολας

Τι δουλειά έχει το ποιντερ για τσιχλεσ 😟 καθαρά ασχετοσηνη του ιδιοκτητη

Και το μυαλό σου είναι θολό
και το δικό του πιο λειψό
σας εθαμπωσαν τα πουλιά
γειά σου Χάρη φαφλατά!!!
Το έκανες σουξέ
Χαραμίζεσαι ρε άσε την μπατανοβουρτσα
Αλλά μπερδεύεις τις βούρτσες εσυ
Και πιάνεις άντε να μη το πω

Έχουν κουσούρια όπως και εμείς.
Ουδείς τέλειος.
Δεν έθιξα ΟΛΑ τα σκυλιά. Σε μία συγκεκριμένη αρνητική περίπτωση αναφέρθηκα.
Όπως αντίστροφα ένα επανιελάκι (πάλι ξένο) που κυνήγαγα στη Χίο πέρδικες, μόνο που δεν τις μαγείρευε....

Τελευταία στιγμη χθες βράδυ αποφασισα να βγω προς Βοιωτία.
Μόνος χωρις παρέα και χωρίς το σκύλο , εξελίχθηκε σε μεγαλο "μανικι"
Πουλιά πολυ λίγα . Οτι πουλιά υπήρχαν ήταν μαζεμένα σε κάποια σημεία και έφευγαν απο την άλλη και μακριά τραβώντας σαν πύραυλοι προς τα πάνω. Τρομοκρατημένα στην κυριολεξία απ την πίεση που δέχονται.
Απο αυριο θα ησυχάσουν αυτα και ωρα ανασύνταξης για μας.
Πέντε ωρες περπατητό για 8 πουλιά στο χερι και 4 χαμένα
Χάλι!
Και του χρόνου με το καλο και πανω απ ολα να είμαστε γεροί.

Τελευταία στιγμη χθες βράδυ αποφασισα να βγω προς Βοιωτία.
Μόνος χωρις παρέα και χωρίς το σκύλο , εξελίχθηκε σε μεγαλο "μανικι"
Πουλιά πολυ λίγα . Οτι πουλιά υπήρχαν ήταν μαζεμένα σε κάποια σημεία και έφευγαν απο την άλλη και μακριά τραβώντας σαν πύραυλοι προς τα πάνω. Τρομοκρατημένα στην κυριολεξία απ την πίεση που δέχονται.
Απο αυριο θα ησυχάσουν αυτα και ωρα ανασύνταξης για μας.
Πέντε ωρες περπατητό για 8 πουλιά στο χερι και 4 χαμένα .
Χάλι!
Δεν πειράζει ρε Μήτσο!
Έτσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε την τελευταία μέρα για να μαζέψουμε πουλιά!
Τιμής ένεκεν πηγαίνουμε!🙂

Δεν πειράζει ρε Μήτσο!
Έτσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε την τελευταία μέρα για να μαζέψουμε πουλιά!
Τιμής ένεκεν πηγαίνουμε!🙂
Ε ναι . Ηταν αναμενόμενο. Πιο πολυ πηγα ετσι για να μην το χω παράπονο.

Τι δουλειά έχει το ποιντερ για τσιχλεσ 😟 καθαρά ασχετοσηνη του ιδιοκτητη
Ποιο είναι το κατάλληλο σκυλί για τσίχλα;
Συγνώμη για την ερώτηση, αλλά είμαι άσχετος.

Και εγώ τα πρώτα κυνήγια τσίχλας που έκανα όταν έγινα 18 ήταν με το πόιντερ του φίλου που πηγαίναμε μαζί. Στα ορτύκια μια χαρά ήταν. Στην τσίχλα μας έκανε χαλάστρα.

Status
Not open for further replies.
Back