Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τι πουλί ειναι αυτο συνάδελφε;;;;
Μην μου πειραζεις τον Καφετζόπουλο...😂

Πέρα από τα αστεία αυτό το πουλί Κώστα ειναι το μόνο που δεν έχω δει ποτέ μου απο τα τσιχλοειδή.....
Μόνο από φώτο.........

Αντε πάλι!!! Απαράδεκτος!!!
@mixaliskav θέλουν και tag τα μουτσουνια σου! Για σένα δεν ηταν το τελευταίο κυνηγι!

Δεν αφησαμε απογευματινο και πρωινό αυτες τις μερες αλλα δυστυχως τα πουλια ηταν λιγα , σε καθε καρτερι βρισκαμε και γνωστους. Ειπαμε τις μαλακιες μας, μειωσαμε λιγο το απόθεμα φυσιγγιων και ανεβασαμε την κατανάλωση καφε.

Μπράβο λεβεντεσ ολοι για τα περπάτημα σασ !!! Σαν το καρτέρι δεν έχει όμως 🥲🥲
Καλό το καρτέρι Ηλία αλλά σαν το περπατητο δεν έχει😁
Δεν έχει σημασία τι μέθοδο θα επιλέξει ο καθένας για να την κυνηγήσει..
Εξάλλου είναι ένα θήραμα που σε κάθε περίπτωση ξέρει να προσφέρει ωραίες τουφεκιές..

Τιθορέα έκανα ένα γρήγορο περπατητό μόνος μου με τους σκύλους μου για μια ώρα περίπου και μετά καρτέρι. Αποτέλεσμα 8 τσίχλες στο σακίδιο και 3-4 χαμένες νύχτα που έβαλα τα σκυλιά μέσα. Καρτέρι έπαιξαν ελάχιστες το μισάωρο 18.15 - 18.45. Κυνηγοί υπήρχαν, συνάντησα και 4 Ιταλούς, αλλά οι τουφεκιές λίγες. Οι περισσότερες ακούστηκαν προς την Αμφίκλεια.

Δεν έχει σημασία τι μέθοδο θα επιλέξει ο καθένας για να την κυνηγήσει..
Εξάλλου είναι ένα θήραμα που σε κάθε περίπτωση ξέρει να προσφέρει ωραίες τουφεκιές..
Κάναμε ωραία κυνήγια φετοσ με πολύ ωραίες ντουφεκεσ και υπηκα κλαμπανια περισσότερο από αυτά η χαρά που έβλεπα στα μάτια του σκύλου μου φέρνοντας πουλιά είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση για μένα που λατρεύω τα σκυλιά

Πήγαμε σε πρωτοκλασάτο καρτεράκι με δύο φίλους σήμερα. Για κάποιο περίεργο λόγο δεν υπήρχε άλλος κυνηγός πάρα μόνο ένας που εμφανίστηκε κατά τις 5.30. Πουλάκια είχε αν και έκαναν μεγάλα κενά στις πτήσεις τους. Με τον αέρα στην ουρά ήθελαν ένα καράβι προσκόπευση! Με τις αστοχίες μας μαζέψαμε 44 πουλιά και ευτυχώς χάσαμε ελάχιστα. Ήταν ένα όμορφο απογευματινό για κλείσιμο της χρονιάς μιας και αύριο δεν προβλέπεται να μας αφήσει ο καιρός. Υγεία να έχουμε όλοι και να κάνουμε το κέφι μας!

Κάναμε ωραία κυνήγια φετοσ με πολύ ωραίες ντουφεκεσ και υπηκα κλαμπανια περισσότερο από αυτά η χαρά που έβλεπα στα μάτια του σκύλου μου φέρνοντας πουλιά είναι η μεγαλύτερη αποζημίωση για μένα που λατρεύω τα σκυλιά
Σε καταλαβαίνω χωρίς να μπορώ να σε καταλάβω....
Όσοι διαθέτουν σκυλιά πάνω από όλα απολαμβάνουν το έργο τους κ μετα τα υπόλοιπα...

Και όπως κ να το κάνουμε είναι μεγάλη βοήθεια (και) στο κυνηγι της τσίχλας...

Καλο το περπατητο, αλλα σαν το περπατητο με σκυλακι, δεν εχει.
Να πηγαινει να τα σηκωνει πανω σου και μετα ας πεσουν οπου θελουν, θα τα βρει.
Με σκύλο 3 φορές έχω πάει. Όχι δικό μου. Κάποιου που είχε προσκολληθει για λιγο καιρο στην παρέα. Από τα νεύρα μου τους άφηνα και άλλαζα τόπο. Το σκυλί να προγκαει ανεξέλεγκτα και αμα έπεφτε καμιά για να την φέρει έπρεπε να ακουστεί το αφεντικό του στο διπλανό χωριό . Δεν αντιλέγω όμως ότι ένας καλός σκύλος είναι το απόλυτο "εργαλειο" στην τσίχλα.

Σήμερα έξοδος για τσίχλες να ρίξουμε κάνα φυσιγγι..... από τις 12:00 πήγα εγώ και κατά τις 14:15 ήρθε ένας φίλος για παρέα.....20 πουλιά στο χέρι και καμιά 10 σίγουρα χαμένα..... κάναμε το κέφι μας..... πολλά πουλιά χαμένα λόγω της λάθους επιλογής τσοκ...... είχα το 3αρι πάνω από πέρσι..... μόλις έβαλα το 4αρι και ζεσταθηκα λίγο..... πήγε καλύτερα..... ευκαιρία να βγάλω τη benelli από τον οπλοβαστο αρκετά πουλιά αλλά μου έκανε εντύπωση ότι ήταν πολύ λίγα τα κοτσύφια..... αύριο το πρωί για τσίχλες και μόλις φύγει ο φίλος για δουλειά η τελευταία έξοδος για μπεκατσα......Screenshot_2024-02-28-19-00-51-382_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpgScreenshot_2024-02-28-21-28-29-341_com.miui.gallery-edit.jpg

Last edited:
Με σκύλο 3 φορές έχω πάει. Όχι δικό μου. Κάποιου που είχε προσκολληθει για λιγο καιρο στην παρέα. Από τα νεύρα μου τους άφηνα και άλλαζα τόπο. Το σκυλί να προγκαει ανεξέλεγκτα και αμα έπεφτε καμιά για να την φέρει έπρεπε να ακουστεί το αφεντικό του στο διπλανό χωριό . Δεν αντιλέγω όμως ότι ένας καλός σκύλος είναι το απόλυτο "εργαλειο" στην τσίχλα.
Οχι ετσι....
Το σκυλακι πρεπει να συνεργαζεται...
Αν θα δεις πως δουλευω με το κοκκερακι, θα καταλαβεις.
Πρωτα με κοιταει να δει αν πηρα θεση, και μετα μπουκαρει να τα σηκωσει.
Τις περισσοτερες φορες τωρα που εχει εμπειρια κανει κυκλο και παει απο απεναντι ωστε να τα στειλει πανω μου.

Status
Not open for further replies.
Back