Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ναύπλιο σήμερα πολύ λιγότερα πουλιά σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Ανεμισαν κάποιες ψηλωμενες το πρωί μέχρι τις 9 και έκοψαν. Περπατητό μετά αλλάξαμε τρεις τόπους για να δούμε που θα κλείσουμε την χρονιά αύριο, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε κάτι το ιδιαίτερο πουθενά... Ήταν λίγο καλύτερα στις ρεματιές ψηλά στους λόφους, αλλά εκεί υπάρχει δυσκολία στην εύρεση των χτυπημενων πουλιών.
Και ένα γρήγορο σημερινό βίντεο από την προτελευταία για μας ημέρα!

Α εγω με τα φυσιγγια ειμαι λαρτζ. Τρια της εριξα απο πανω και ηταν λες και της πεταγα ρυζι. Τελικά και η ρουφιανα βατωσε και το ποδι το πήρα παραμάσχαλα. Περι των συγκεκριμένων φυσιγγιων ενώ κόβουν απίστευτα με ήπιο καιρό, με την πρωινη υγρασία ξεφουσκώνουν εντελώς.
Περαστικά!!

Περαστικά Τάσο. Ρίξε μια τουφεκια παραπάνω και εσύ μωρέ αδερφέ. Σου το λέω ως παθών με διάστρεμμα πριν χρόνια αφού κοιτώντας την τσίχλα που έτρεχε δεν είδα την λακκούβα... Μια τουφεκια στο χώμα και τέλος από τότε...

Στο απογευματινό όπως τα έβαλα τα έβγαλα. Κοτσυφια να τσουτσουριζουν γύρω γύρω και δεν πέταξε ουδέν!!! Έχει μια φεγγαρα απόψε!!! Άλλοι θα κλάψουν και άλλοι θα γελάσουν το πρωί....
Εμείς που έχουμε σύννεφα κ νότια για κάνε καμία πρόβλεψη 🤔

Αυτά τα καρτερια μου έχουν λήψη το να πας για 20 λεπτά δεν καταλαβενεις τίποτα ..
Ηλια....εγω πρωτειμώ να περνα μια τσιχλα καθε 10' με σταθερή ροή ως το νύχτωμα παρα 50 πουλια μαζεμενα σε 15 λεπτα περνώντας σε 4αδες να μη προλαβαινεις να γεμισεις....

Απογευματινό καρτεράκι με νοτιά έντονο κ 18°C & 85% υγρασία, σε καβάτζα του κολλητού σε ιδιόκτητο χώρο (κτήμα).
Στρωτα πουλια απο τις 16.30 με σταθερο ρυθμο ως τις 17.45...μετα, μαχαίρι σχεδον ως το σούρουπο.
Λίγα κοτσύφια και 6 κόκκινες εκτος βολής είδαμε...

View attachment 86317
+2 χαμένες & 5 κομμωτήριο!!!!

Τα 3* του S/P ευτυχώς λειτούργεισαν άψογα για το υψος που πετούσαν τα πουλια, διοτι στα 3 πρωτα πουλια, στραβοκατάπινα λογο του ύψους που είχαν...έπειτα δούλεψε φάρμακο της ΡΟΖ κυρίας!!

1) T1 68.5
CX2000 GRANULAR 1.50×30 V-Zero 25 No:8½ 57,30mm
V 1.5 395 m/s...
Απίστευτα ψηλά κ καθαρα τα πουλια!!

2) T2 Maxam 67.5
Cx2000 GP 1.55×30 μισόταπα Diamante No:9 56.20mm
V 1.5 395 m/s
Σκόνη με 5* ως 25m με συννεφάκια!!

Επίσης, άψογα τα Βέλος 32gr Νο9 του Τασκώφ, οπου τα έριχνε ο φίλος....άψογα όμως κ τα 9.70€ το κουτι....:p
Γκρανουλαρ λέμε. .my man.

Καλησπέρα, περπατητό και απογευματινό καρτεράκι ακολούθως, εν όψει λήξης. Ένα φυσίγγι στο περπατητό και ένα στο καρτέρι! Μία τσίχλα καρτερίσια η κάρπωση κι αυτή υπό ψιλόβροχο που πότε ξεκίναγε πότε σταμάταγε. Συνολικά περάσαν στο οπτικό μου πεδίο 4 πουλιά, που μάλλον άρχισαν να ανηφορίζουν! Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά να τις ξανανταμώσουμε!

Εμείς που έχουμε σύννεφα κ νότια για κάνε καμία πρόβλεψη 🤔
Προβλέπεται επειδή είναι τελευταία Κυριακή ότι θα βγεις!!! Πάω και εγώ. Καφεδάκι και 2 ώρες καρτέρι και τέλος τα πρωινά ξυπνηματα.....

Τελειωσε η χρονια και για μενα με ενα χαλαρο περπατητο.
Το ευχαριστηθηκα και εγω και το κοκκερακι που ειχε μηνες να βγει λογω του χειρουργειου.
Σχεδον καλοκαιρινη η ημερα και τα πουλια ηταν λιγοστα, αλλα δεν πειραζει.
Τωρα εχει κουρεμα το σκυλακι, καθαρισμα οπλων και εξοπλισμου, και του χρονου να ειμαστε καλα και να εχουμε υγεια!

429355001_415681334311313_5298171179318829206_n.jpg

ΥΓ 1 Ξεχασα να παρω φυσιγγια και εριξα κατι λιγα που ειχα στο σακιδιο...commandos ν 8...ξερα ολα.
YΓ 2 Γεματοι οι ελαιωνες με σακουλες απο λιπασματα που τις εχει παρει ο αερας και τις εχει διασκορπισει δεξια & αριστερα ( δεν γινομαστε ανθρωποι...)
ΥΓ 3 ( και σημαντικοτερο ) Kollias , τι οπλο ειναι αυτο!!! Τυχεροι οσοι το εχουν και δεν το πουλησαν!! 😂

Ξεχασα να πω κατι ανεξηγητο για μενα.
Το πρωι που πηγα να παρω το κοκκερακι απο το κουμασι του, βρηκα να εχει μια τσιχλα νεκρη και να την εχει μαδησει!!
Το θεμα ειναι πως βρεθηκε η τσιχλα εκει!
Το κουμασι ειναι μεσα στην αυλη, σκεπασμενο ολο απο πανω, ντυμενο ολο με πλεγμα και εννοειται οτι εκει δεν ειναι κυνηγοτοπος.
Μια εξηγηση ειναι να μπηκε για καποιον λογο η τσιχλα και να την επιασε.
Ισως τραυματισμενη και δεν πετουσε??
Δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να συνεβει...
Παντως, αυτα ειναι κυνηγοσκυλα!! Και στο κλουβι τσιχλες πιανει και τις μαδαει κιολας!! 😂
Το αλλο που παρατηρησα ηταν οτι δεν ειχε λιπος, ηταν μονο ψαχνο...εκτος και αν της εκανε ¨λιποαναροφηση¨ ( το πιο πιθανο...)

Τελευταίο πρωινό για φέτος σήμερα με Νοτιά με αρκετή ένταση . Πολύ λιγότερα τα πουλιά από τις προηγούμενες φορές, αρκετά τουφέκια και οι τσίχλες όλο και ψήλωναν. Ευτυχώς είχα το Kicks full μαζί και είδα το φως το αληθινό! Πάλι καλά, έγινε ο χαβαλές αν και κατά τις 9 είχα ψιλοαπογοητευτεί. Υγιαίνετε
P_20240225_113839.jpg

Status
Not open for further replies.
Back