Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στο 1ο τέταρτο τραυματισμός ποδιού τρέχοντας σε οργωμενο να προλάβω μια τραυματισμενη πριν χωθεί στα πουρνάρια. Στην αρχη το πηρα για κραμπα αλλα μαλλον καποια θλαση επαθε μυς της γαμπας. Μάλλον τέλος για φέτος, είχα σκοπό να βγω αύριο κ στη λήξη αλλά δεν το βλέπω.
Πάντως σήμερα ο κουτσος με λίγο φάρδος τον έβγαλε το μεζέ.

Σήμερα είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο παναριτη. 2 άτομα, 1 τσίχλα, κόσμος αρκετός. Αν έχεις τύχει, διάβαινε! Τα 15 πουλιά που είδαμε σύνολο, ήταν στα 100 μέτρα. Δεν γνωρίζαμε το μέρος κ λόγο ζέστης, δεν επιχειρησαμε περπατητό.
Μην μαρτυρας λέμε...!
😋😋😋
Στείλε με pm το στίγμα από τα καλά καρτερια🤔, να ξέρουμε που να πάμε σε 5 χρόνια που θα ξαναπιάσει πουλιά... 😀

Μην μαρτυρας λέμε...!
😋😋😋
Στείλε με pm το στίγμα από τα καλά καρτερια🤔, να ξέρουμε που να πάμε σε 5 χρόνια που θα ξαναπιάσει πουλιά... 😀
Μα δεν τα γνωρίζω, πρώτη φορά πήγα και ψάχνοντας! Sos μπορώ να στείλω, όχι στιγμα 😆

Μα δεν τα γνωρίζω, πρώτη φορά πήγα και ψάχνοντας! Sos μπορώ να στείλω, όχι στιγμα 😆
Τότε περπατητο απαγορεύεται. Με τόσο απέραντο τόπο θα σας βρει ο Κυριάκος του χρόνου σε κανένα περιβόλι, να έχετε επιζήσει τρώγοντας πορτοκάλια! 🙉

Φύγανε τα πουλιά απο το Ναυπλιο, ελάχιστα σε σχέση με τις προηγούμενες βδομάδες...
Εκτός από τη θηρευτικη πίεση τα πουλιά φαίνεται να είναι σε φουλ επιστρόφια πορεία και είναι λίγο λαχείο που θα βρεθούν και για ποσο.

Ενδεικτικά, ήμουν στο καρτέρι από πολύ νωρίς και βλέποντας το φεγγάρι άκουγα παρά πολλά πουλιά ψηλά να περνάνε όπως στα μπασίματα.

Τα κοτσύφια και οι πιασμένες τσίχλες τραγούδαγαν από τις 6 και 15 τουλάχιστον και τράβαγαν κάτω αρκετά από τα ψηλά πουλιά... Ακουγόταν το χαρακτηριστικό σφύριγμα των φτερών τους καθώς βουταγαν και έπιαναν στις δίπλα ελιές μου η ακόμα και κάτω στο χώμα. Λόγω της πανσελήνου μπορούσα να δω τα πιο πολλά.

Ενδεικτικά μόλις έριξα την πρώτη ντουφεκια σηκώθηκαν από γύρω που τουλάχιστον 15 πουλιά που αντί να χαθούν έκαναν κυκλικές αργες πορείες να πιάσουν ξανά στον ίδιο χώρο σα χαζά...

Πιθανόν αύριο να μην υπάρχει ούτε πούπουλο ή να γίνεται χαμός...

Εκτός από τη θηρευτικη πίεση τα πουλιά φαίνεται να είναι σε φουλ επιστρόφια πορεία και είναι λίγο λαχείο που θα βρεθούν και για ποσο.

Ενδεικτικά, ήμουν στο καρτέρι από πολύ νωρίς και βλέποντας το φεγγάρι άκουγα παρά πολλά πουλιά ψηλά να περνάνε όπως στα μπασίματα.

Τα κοτσύφια και οι πιασμένες τσίχλες τραγούδαγαν από τις 6 και 15 τουλάχιστον και τράβαγαν κάτω αρκετά από τα ψηλά πουλιά... Ακουγόταν το χαρακτηριστικό σφύριγμα των φτερών τους καθώς βουταγαν και έπιαναν στις δίπλα ελιές μου η ακόμα και κάτω στο χώμα. Λόγω της πανσελήνου μπορούσα να δω τα πιο πολλά.

Ενδεικτικά μόλις έριξα την πρώτη ντουφεκια σηκώθηκαν από γύρω που τουλάχιστον 15 πουλιά που αντί να χαθούν έκαναν κυκλικές αργες πορείες να πιάσουν ξανά στον ίδιο χώρο σα χαζά...

Πιθανόν αύριο να μην υπάρχει ούτε πούπουλο ή να γίνεται χαμός...

Ωραίο μαυροκαρτερο!

5 πουλάκια στο χέρι και ένα χαμένο το περπατητο ξεπατωμα δεν απέδωσε ,λίγα πουλιά αγριεμενα και παρα λίγο να σκοτώσω ένα σκύλο από τα δύο μεγαλόσωμα που μου την έπεσαν ,η σκύλα ηταν σε αμοκ δεν έφευγε με τίποτα με ακολουθούσε συνέχεια στα 4-5 μέτρα.Πηγαινα πίσω - πίσω και όποτε γύριζα το κεφάλι να μην πέσω όλο και πλησίαζε.Καλοκαιρια τι πουλιά να έχει;;

Ωραίο μαυροκαρτερο!
Αν σου πω ότι το ανακάλυψα τυχαία πηγαίνοντας για άλλου και επειδή κατουριομουνα σταμάτησα εκεί και έτυχα σε παρόμοιο αλλά μικρότερης έντασης με το σημερινό φαινόμενο πάλι σε λήξη περιόδου θα με πιστέψεις;

Από τότε από μέσα Γενάρη και μετά το επισκέπτομαι 2-3 φορές και μου δίνει πουλιά,όχι όμως όπως σήμερα που ήταν νομίζω κοσμική συναστρια... Πριν το Γενάρη δεν δουλεύει τόσο καλά και στις αρχές καθόλου. Ευτυχώς δεν πολύ γουστάρουν τα πρωινά μαυροκαρτερα οι συγχωριανοί και πέριξ που συνήθως σφάζονται για απογευματινά καρτερια και έχει μείνει καλή αδιαραραχτη καβατζα.

Καλησπέρα σε όλους. Για μένα φέτος τελείωσε η κυνηγετική περίοδος, είχα μια εβδομάδα άδεια και την πέρασα στον τόπο (μητρικής) καταγωγής μου σε χωριό στην ανατολική κεντρική Εύβοια. Πουλιά υπήρχαν πολλά μέχρι το προηγούμενο ΣΚ, μετά μέρα με τη μέρα λιγόστευαν και θα έλεγα λιγόστεψαν απότομα με την αλλαγή του καιρού σε νοτιά! Για μια εβδομάδα περί τα 60 πουλιά (τις περισσότερες μέρες πρωινό και απογευματινό) νομίζω μια χαρά με 8 πουλιά μέσος όρος την ημέρα.Μεγάλη κούραση, αλλά γέμισα μπαταρίες, μακάρι και του χρόνου, πρώτα ο Θεός!!!

Ναύπλιο σήμερα πολύ λιγότερα πουλιά σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Ανεμισαν κάποιες ψηλωμενες το πρωί μέχρι τις 9 και έκοψαν. Περπατητό μετά αλλάξαμε τρεις τόπους για να δούμε που θα κλείσουμε την χρονιά αύριο, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε κάτι το ιδιαίτερο πουθενά... Ήταν λίγο καλύτερα στις ρεματιές ψηλά στους λόφους, αλλά εκεί υπάρχει δυσκολία στην εύρεση των χτυπημενων πουλιών.

Αυτά τα Japan skeet θα δοκιμαστούν από την καινούργια χρονια
Είναι τρομερό φυσίγγι Ηλία, εγώ το έχω αναντικατάστατο σχεδόν πια σε μαύρες και περπατητο στην sx3 με τα brain. Το είχα δοκιμάσει όσο ήταν στο παλιό κουτί που είχε και πιο καλή τιμή και φόρτωσα πολλά (10 κούτες 10ρες) να έχω για χρόνια από την ίδια παρτίδα. Λογικά και με το νέο κουτί τίποτα δεν θα έχει αλλάξει πέρα από τιμη, αλλά παραμένει πολύ πολύ καλή επιλογή.
IMG_20240224_181429.jpg

Στο 1ο τέταρτο τραυματισμός ποδιού τρέχοντας σε οργωμενο να προλάβω μια τραυματισμενη πριν χωθεί στα πουρνάρια. Στην αρχη το πηρα για κραμπα αλλα μαλλον καποια θλαση επαθε μυς της γαμπας. Μάλλον τέλος για φέτος, είχα σκοπό να βγω αύριο κ στη λήξη αλλά δεν το βλέπω.
Πάντως σήμερα ο κουτσος με λίγο φάρδος τον έβγαλε το μεζέ.
Περαστικά Τάσο. Ρίξε μια τουφεκια παραπάνω και εσύ μωρέ αδερφέ. Σου το λέω ως παθών με διάστρεμμα πριν χρόνια αφού κοιτώντας την τσίχλα που έτρεχε δεν είδα την λακκούβα... Μια τουφεκια στο χώμα και τέλος από τότε...

Στο απογευματινό όπως τα έβαλα τα έβγαλα. Κοτσυφια να τσουτσουριζουν γύρω γύρω και δεν πέταξε ουδέν!!! Έχει μια φεγγαρα απόψε!!! Άλλοι θα κλάψουν και άλλοι θα γελάσουν το πρωί....

Περαστικά Τάσο. Ρίξε μια τουφεκια παραπάνω και εσύ μωρέ αδερφέ. Σου το λέω ως παθών με διάστρεμμα πριν χρόνια αφού κοιτώντας την τσίχλα που έτρεχε δεν είδα την λακκούβα... Μια τουφεκια στο χώμα και τέλος από τότε...

Στο απογευματινό όπως τα έβαλα τα έβγαλα. Κοτσυφια να τσουτσουριζουν γύρω γύρω και δεν πέταξε ουδέν!!! Έχει μια φεγγαρα απόψε!!! Άλλοι θα κλάψουν και άλλοι θα γελάσουν το πρωί....
Oντως φαίνεται το φεγγάρι να ανακατεύει την τράπουλα... Όπου κάτσει (η τσίχλα)...

Α εγω με τα φυσιγγια ειμαι λαρτζ. Τρια της εριξα απο πανω και ηταν λες και της πεταγα ρυζι. Τελικά και η ρουφιανα βατωσε και το ποδι το πήρα παραμάσχαλα. Περι των συγκεκριμένων φυσιγγιων ενώ κόβουν απίστευτα με ήπιο καιρό, με την πρωινη υγρασία ξεφουσκώνουν εντελώς.

Μια βολτούλα εκανα αλλά η πολύ βροχι δεν με άφησε να κατσο…τωρα το καλό είναι ότι είδα πουλια όπως κατεβενα στο λακομα με το αυτοκηνιτο

Απογευματινό καρτεράκι με νοτιά έντονο κ 18°C & 85% υγρασία, σε καβάτζα του κολλητού σε ιδιόκτητο χώρο (κτήμα).
Στρωτα πουλια απο τις 16.30 με σταθερο ρυθμο ως τις 17.45...μετα, μαχαίρι σχεδον ως το σούρουπο.
Λίγα κοτσύφια και 6 κόκκινες εκτος βολής είδαμε...

20240224_195854.jpg
+2 χαμένες & 5 κομμωτήριο!!!!

Τα 3* του S/P ευτυχώς λειτούργεισαν άψογα για το υψος που πετούσαν τα πουλια, διοτι στα 3 πρωτα πουλια, στραβοκατάπινα λογο του ύψους που είχαν...έπειτα δούλεψε φάρμακο της ΡΟΖ κυρίας!!

1) T1 68.5
CX2000 GRANULAR 1.50×30 V-Zero 25 No:8½ 57,30mm
V 1.5 395 m/s...
Απίστευτα ψηλά κ καθαρα τα πουλια!!

2) T2 Maxam 67.5
Cx2000 GP 1.55×30 μισόταπα Diamante No:9 56.20mm
V 1.5 395 m/s
Σκόνη με 5* ως 25m με συννεφάκια!!

Επίσης, άψογα τα Βέλος 32gr Νο9 του Τασκώφ, οπου τα έριχνε ο φίλος....άψογα όμως κ τα 9.70€ το κουτι....:p

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back