Μπεκάτσα-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Σήμερα στα 800-850 μέτρα υψόμετρο.... οξυά, μεσεδες,γαυρα....ανηλια, κορυφές, πατώματα, ρέματα.....τα πάντα δοκίμασα..... 5 μιση γεμάτες ώρες.... δύο αλλαγές σημείων....15000 βήματα.....δύο φερμες σε ένα φάντασμα στο πρώτο κομμάτι..... αλλαγή σε άλλο κοντά στο πρώτο.... ούτε μυρωδιά, ούτε κουτσουλια...... ωραία μέρα με λιακάδα μετά από βροχή που σταμάτησε νωρίς, βοριαδακι και 6 βαθμούς κελσίου.....IMG_20231109_094705.jpgIMG_20231109_075635.jpgIMG_20231109_084455.jpgIMG_20231109_115136.jpg

Σήμερα στα 800-850 μέτρα υψόμετρο.... οξυά, μεσεδες,γαυρα....ανηλια, κορυφές, πατώματα, ρέματα.....τα πάντα δοκίμασα..... 5 μιση γεμάτες ώρες.... δύο αλλαγές σημείων....15000 βήματα.....δύο φερμες σε ένα φάντασμα στο πρώτο κομμάτι..... αλλαγή σε άλλο κοντά στο πρώτο.... ούτε μυρωδιά, ούτε κουτσουλια...... ωραία μέρα με λιακάδα μετά από βροχή που σταμάτησε νωρίς, βοριαδακι και 6 βαθμούς κελσίου.....View attachment 82076View attachment 82073View attachment 82074View attachment 82075
Τι ωραία μέρη χαίρεσαι να τα περπατάς . Μην ανησυχείς θα έρθει και η σειρά σου . Με τις ομορφιές που έχεις δίπλα σου μην ανησυχείς.

Σήμερα στα 800-850 μέτρα υψόμετρο.... οξυά, μεσεδες,γαυρα....ανηλια, κορυφές, πατώματα, ρέματα.....τα πάντα δοκίμασα..... 5 μιση γεμάτες ώρες.... δύο αλλαγές σημείων....15000 βήματα.....δύο φερμες σε ένα φάντασμα στο πρώτο κομμάτι..... αλλαγή σε άλλο κοντά στο πρώτο.... ούτε μυρωδιά, ούτε κουτσουλια...... ωραία μέρα με λιακάδα μετά από βροχή που σταμάτησε νωρίς, βοριαδακι και 6 βαθμούς κελσίου.....View attachment 82076View attachment 82073View attachment 82074View attachment 82075
φετως φιλεμου βασιλη δεν την εψαξα καθωλου την κυρια εως τωραααα το γιατι;;; δεν με γεμιζη ο καιρωςςςς ακωμη μηγες και κουνουπια πετανεεε και δεν κανω κεφη να κυνηγαω με αυτες της συνθηκεςςςςς,,, αστες στην πορεια της κυριεςςςς που θα παη θα γυριση ο καιρωςςςςςς και θα της γουσταρουμεεεε ;) ;) σημασια εχη να κρατηση πουλια στα μερημαςςς,,εαν και βλεπω οτι η χρονια εδω σε εμας θα ειναι δυσκωλη λογο ανομβριας ,,:(

Day off (που λένε και στο χωριό μου) χθες και είπα να την ψάξω. Πήγα σε μέρος με ψηλό πουρνάρι και ανοίγματα. Υγρασία...110%. Θα σαπίσουν και τα μανιτάρια...
Τα πάντα έσταζαν. Δύο "λευκές" στην πρώτη ώρα και ντοροί στο καθαρό έξω απ' τα πουρνάρια, μου έδωσαν μια κάποια αισιοδοξία...
Μετά από δύο ώρες ψαξίματος, ήρθε άλλο ένα σταμάτημα, πάλι στο καθαρό και πριν προλάβω να προβληματιστώ, αν είναι και αυτή "λευκή", η κυρία σηκώθηκε! Φέρμα 2 δευτερολέπτων, μπηχτή ντουφεκιά, μιας και μου έβαλε το πουρνάρι στη μέση, λίγα πούπουλα στον αέρα και η σκηνή ολοκληρώθηκε....
Ήμουν τυχερός που ήμουν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή....
IMG_20231110_100633.jpgIMG_20231110_100826.jpg

Την εβδομάδα που περασε δεν φάνηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο.... άσχετα που ψευτογυρισε λίγο βοριαδακι.... Πέντε πουλια σηκωσα στις περδικες την Κυριακή στα 1800 κ πανω . Άριστα μπλοκαρισμενα, σε άσχετα σημεία. Χθες αποκλειστικά για τις κυρίες ..
δυο πουλια που δέχτηκαν καλά κ σκυλο κ εμάς σε κομμάτι που μάλλον εχουν εγκατασταθεί.

Σήμερα πήγα κόντρα σε όλα..... λέω θα πάω στα πουρνάρια και ότι γίνει...... τελικά αυτό το πουλί πάντα θα μας εκπλήσσει..... υψόμετρο 550 μέτρα..... ούτε νερά στα ρέματα ούτε υγρασία..... και όμως η κυρία ήταν εκεί.....δε δέχθηκε το σκύλο..... επειδή όμως το σημείο μου έχει δώσει πολλές φορές πουλιά ήμουν σε επιφυλακή..... έφυγε χαμηλά μέσα στο ρέμα και μου έδωσε μια τουφεκιά σε ένα άνοιγμα...... δεν ήμουν και σίγουρος ότι έπεσε...... αλλά τελικά έσπασε το ρόδι..... ψάξαμε άλλες τρεις ώρες ούτε μυρωδιά..... η πρώτη λοιπόν και για μένα......μακάρι να αλλάξει το σκηνικό ..... και η απαραίτητη φωτογραφία..... όλοι οι πρωταγωνιστές μαζεμένοι.......IMG_20231110_120850.jpgIMG_20231110_085440.jpg

Στην πρώτη φώτο, επρεπε να υπάρχει ένα πουλί...
Η μυρωδιά κάπου εκεί δεν ήταν;;
Μην ανησυχείς...
Μία συμβουλή σου δίνω...
Πάρε φυσιγγια..

Στην πρώτη φώτο, επρεπε να υπάρχει ένα πουλί...
Η μυρωδιά κάπου εκεί δεν ήταν;;
Μην ανησυχείς...
Μία συμβουλή σου δίνω...
Πάρε φυσιγγια..
Κι όμως..... δεν υπήρχε..... από φυσίγγια μην αγχώνεσαι..... πάντα υπάρχουν.... αν δεις που ήταν σήμερα το πουλί που σκότωσα..... ούτε σε όνειρο......κι όμως θέλουν να μας τρελάνουν αυτά τα πουλιά..... δυστυχώς δεν έχει βρέξει στην περιοχή μας και δεν μπήκαν πουλιά..... μακάρι να αλλάξει στην πορεία

Last edited:
Σήμερα πήγα κόντρα σε όλα..... λέω θα πάω στα πουρνάρια και ότι γίνει...... τελικά αυτό το πουλί πάντα θα μας εκπλήσσει..... υψόμετρο 550 μέτρα..... ούτε νερά στα ρέματα ούτε υγρασία..... και όμως η κυρία ήταν εκεί.....δε δέχθηκε το σκύλο..... επειδή όμως το σημείο μου έχει δώσει πολλές φορές πουλιά ήμουν σε επιφυλακή..... έφυγε χαμηλά μέσα στο ρέμα και μου έδωσε μια τουφεκιά σε ένα άνοιγμα...... δεν ήμουν και σίγουρος ότι έπεσε...... αλλά τελικά έσπασε το ρόδι..... ψάξαμε άλλες τρεις ώρες ούτε μυρωδιά..... η πρώτη λοιπόν και για μένα......μακάρι να αλλάξει το σκηνικό ..... και η απαραίτητη φωτογραφία..... όλοι οι πρωταγωνιστές μαζεμένοι.......View attachment 82134View attachment 82135
Αντε και στα ταίρια της.. 👍👍

Σήμερα πήγα κόντρα σε όλα..... λέω θα πάω στα πουρνάρια και ότι γίνει...... τελικά αυτό το πουλί πάντα θα μας εκπλήσσει..... υψόμετρο 550 μέτρα..... ούτε νερά στα ρέματα ούτε υγρασία..... και όμως η κυρία ήταν εκεί.....δε δέχθηκε το σκύλο..... επειδή όμως το σημείο μου έχει δώσει πολλές φορές πουλιά ήμουν σε επιφυλακή..... έφυγε χαμηλά μέσα στο ρέμα και μου έδωσε μια τουφεκιά σε ένα άνοιγμα...... δεν ήμουν και σίγουρος ότι έπεσε...... αλλά τελικά έσπασε το ρόδι..... ψάξαμε άλλες τρεις ώρες ούτε μυρωδιά..... η πρώτη λοιπόν και για μένα......μακάρι να αλλάξει το σκηνικό ..... και η απαραίτητη φωτογραφία..... όλοι οι πρωταγωνιστές μαζεμένοι.......View attachment 82134View attachment 82135
Άντε καλή αρχή Βασίλη ήταν θέμα χρόνου να την χουφτωσεις φίλε άντε και στα ταίρια τους ..exciting..exciting.

Και σήμερα ήταν πολύ καλή μέρα και για μένα μετά από 20λεπτα ψάξιμο το μπιπερ άρχισε να βαράει ήταν στην άκρη από έναν κυπαρισωνα και αφού περνάω την σκύλα μου πιάνω θέση απέναντι της
και αφού έχω πετάξει μερικά ξύλα τελικά αποφασίζει να πετάξει αλλά άργησε να σηκωθεί μου έκανε ένα ζικ Ζακ ανάμεσα στα κυπαρίσσια και καληνύχτα .yel.της έριξα ένα διπλό στην πρώτη νόμισα ότι το πουλί πήρε σκάγια και η δεύτερη την έφαγαν τα κλαριά της ελιάς λοιπόν την εψαξα γύρω γύρω αλλά πουθενά είμαι σίγουρος ότι θα έχει πέσει το πουλί. Συνεχίζω την πορεία μου και στα 500μετρα σε ένα λόφο στο κατέβασμα Φέρμα πάλι ήταν άλλη κυρία αλλά ανησυχεί μας έκανε βατραχοπηδηματα για 100 μέτρα μόλις βαραγε το μπιπερ αυτή έφευγε τελικά την μπλόκαρε σε πυκνό σηκώνεται 20 μέτρα μακριά της κάνω μία τουφέκια στο περίπου αλλά τίποτα πηγαίνοντας όπως πάντα σε αυτές της περίπτωσης πήγα να ψάξω μήπως έπεσε και το πουλί σηκώθηκε ανάμεσα στα πυκνά από ένα κενό ίσα που την πήρε το μάτι μου της έριξα κοιτάζω και την βλέπω στο στόμα της κοπέλας μου πολύ ωραία . Συνεχίζουμε να ψάξω ένα πουλί που προχθές έφυγε με το που σταμάτησε η σκύλα. Αλλα σήμερα ήταν εκεί μας δέχτηκε και τους δύο περνώ θέση και σηκώνεται από εκεί που είχα περάσει στο 1μετρο με άφησε και πέρασα έμεινε στην Φέρμα και όταν το αποφάσισε σηκώθηκε κάνοντας Ζικ Ζακ μέσα σε ένα δέντρο με κισσό το αποτέλεσμα να μην με αφήσει να την δω μετά την βρήκε άλλες 2φορες αλλά μάταια ούτε τουφέκια αλλά ούτε που την έβλεπα. Δεν πειράζει όμως είναι και αύριο μέρα.IMG_20231110_092926.jpg

Status
Not open for further replies.
Back