Μπαίνουμε στο πυκνό και όπως είναι μπροστά μου η Βίνα και τρέχει κουτραει τη μπεκάτσα, τη κυνηγάει λίγο, ξαναγυρίζει εκεί που σηκώθηκε και φεύγει πάλι δεξιά προς τη πορεία της, χτυπάει φερμα στα 37 μέτρα κάνα λεπτό και επιλέγω να κάτσω καμιά 20αρια μέτρα μακριά σε μικρό άνοιγμα γιατί δεν μπορούσα να πλησιάσω άλλο και έκανα πολλή φασαρία, σηκώνεται η μπεκάτσα και τη βλέπω μέσα από τους κορμούς να έρχεται πάνω μου και ίσα που ετοιμάζομαι να επωμισω ξανακαθεται στα 5-6 μέτρα μπροστά μου πίσω από ένα κορμό, δεν παίρνω ανάσα και περιμένω τη σκυλίτσα, τη βλέπω να έρχεται με γκάζια και καθώς περνάει στα 3-4 μέτρα δεξια από τη μπεκάτσα, πάει να σταματήσει, γλιστράει και τρώει μια σούπα στη λάσπη,

σηκώνεται η μπεκάτσα μέσα στα φύλλα τη τουφεκισα στο περίπου αλλά ακόμα τρέχει

ωραία φάση......την έψαξα παλι στη πορεία της αλλά τίποτα...... κάτσαμε λίγο μετά να δροσιστεί η Βίνα γιατί είχε καεί από τη ζέστη..... έψαξα ακόμα λίγο και πήρα το δρόμο της επιστροφής, δίχως ίχνος απογοήτευσης αλλά με την ικανοποίηση βλέποντας τη σκυλίτσα μου και πρίν τη μπεκάτσα να ψάχνει με όρεξη και τέμπο.