Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μέγα λάθος που κάποτε κοστίζει ακριβά έως παρα πολυ ακριβά......
Οχι μονο δεν πρεπει να το αφήνεις να γίνεται αλλά ουτε καν να το σκέφτεσαι....

Κανένα θήραμα δεν αξίζει το ρίσκο.....

Οχι ότι κ εγώ δεν εχω κανει μαλακιες..
Έκρυβα το όπλο μέσα σε θάμνους για να μπορώ να κατέβω με τα χέρια ελευθερα τον γκρεμό να βρω την χτυπημένη περδικα.....
Έχεις δίκιο ρεσυ,ότι και να γράψω έχεις δίκιο. Δε το συζητώ..αφού δε ξέρω στην λήξη της περιόδου της αν γλυτώνουν αυτές ή εγώ. Θεωρώ επίσης ότι αν δεν ήταν τόσο αγριεμενα τα πουλιά και ήταν σε μεγάλους αριθμούς,δε θα έκανε κάνεις μας τέτοιες παλαβομαρες.και για πόσες ε; Για μία ή δύο πέρδικες,δε μιλάμε καν για τις 4 που είναι το όριο.. έδωσα 60 ευρώ βενζίνη + 20 ευρώ φαι και νερό+ 5 ευρώ το νερό και το ρεύμα που πλήρωσα+ 3 ευρώ η τροφή του σκύλου μου+ 5 ευρώ τα φυσέκια που χάλασα..έτσι στα λίγα λίγα που σκέφτεσαι λες έδωσα κοντά ένα κατοσταρικο για ένα σκ , Ε να μη πιάσω μια ριμάδα στα χέρια μου;; Κάποιες φορές δε σου δίνει τίποτα ,άλλες φορές θα σου δώσει 3-4.. ( δεν είμαι και Ρίνγκο,δε κανευω ορισμένες μέρες) . Μονή αποζημίωση είναι τα χιλιόμετρα στα πόδια ,οι όμορφες εικόνες και κάποιες που την κοπανησαν στα 150 μέτρα μακριά σου και λες θα έχει και του χρόνου!!

Ξέχασα να γράψω και την ιστορία που έλεγα στο @panagiotis_xios χτες βράδυ. το μύνημα το μεταφέρω αυτολεξεί!

Δε σου είπα το κορυφαίο..Ήρθε πρωί πρωί ένας πιτσιρικάς 18 να ήταν; 20; Κάπου εκεί. Μπλουζάκι καταδρομών, γυαλί ηλίου, αρβύλα του στρατού !!! Και με πουρακι στο στόμα. Ειχα σταματήσει στο κεντρικό το αμάξι ,περίμενα να ξημερώσει και να ακούσω κάνα κακαρισμα . Σταμάτα ο τύπος,ούτε καλημέρα, ούτε τίποτα και μου λέει...εδώ είναι τα δύσκολα βουνά της Χίου;; Μένω μαλακας με την ερώτηση και του απαντάω, ρε φίλε τι να σου πω,και εδώ δύσκολα είναι και εκεί δύσκολα είναι και παρακει δύσκολα είναι. Γιατί μου λέει εγώ είμαι καταδρομεας και τα μασάω κάτι τέτοια..μπράβο του λέω ,θα τα πούμε το μεσημέρι πρέπει να ξεκινήσω ,καλημέρα. Κατά τις 11 κατέβαινα από το βουνό ,δεν είχε ενδιαφέρον καθόλου και το βλέπω να είναι σε ένα χωματόδρομο και να ανεβοκατεβαίνει. Έπρεπε να περάσω από την πορεία του για να φτάσω στο αμάξι , οπότε όταν τον πλησίασα του λέω: ρε φίλε δεν κατάλαβα ότι έλεγες δύσκολα τα βουνά για το αυτοκίνητο,νόμιζα ότι μιλαγες για τα πόδια σου. Και μου απαντά μέσα στα νεύρα, άσε μας ρε φίλε ,μου έχει βγει η ψυχή εδώ πέρα με την κωλοπυκνουρα σας... Δεν απάντησα αλλά τα γέλια που έκανα από μέσα μου τα φαντάζεσαι!

Πραγματικά απορώ με ορισμένους που θεωρούν ότι νησιά όπως η Χίος είναι μόνο λοφάκια, βότσαλα της παραλίας , ελιές και ισιαδες... Σας πληροφορω λοιπόν ότι ορισμένα<<λοφάκια >> έχουν τέτοια κλίση που για να κάνεις 400-500-600 μέτρα ανάβαση θες τρία -τεσσερα διαλύματα να πάρεις καμιά ανάσα,μη μείνεις στο τόπο από καρδιά .Για να μη πω περισσότερα, το πρόβλημα το μεγάλο είναι ο χωματόδρομος! Αυτό ριμαξε τη πέρδικα...ήρθε ο άλλος καταδρομεας και νόμιζε πως θα περπατά σε κάμπο...! Πήρε το αμάξι του και ξεκίνησε τα πάνω κάτω..
Ήμουν φαντάρος στην Χίο στο Χαλκίδος,τεθωρακισμενα! Είχαμε και το φυλάκιο φύλαξη πάνω στο Πιτιος! Τα βουνά της Χίου είναι αρκετά άγρια και απότομα! Δεν είναι για ψευτομαγκες! Θέλουν σεβασμό και γνώση! Εγώ πάντως που έχω κυνηγήσει σε αρκετά μέρη της Ελλάδας από τα πιο επικίνδυνα μέρη που έχω συναντήσει ήταν σε νησιά! Και να μην αναφέρω την αγαπημένη μου Κεφαλλονιά!!!

Στα γνωστά 1500 μέτρα σήμερα.
Με 20 βαθμούς και κοντόμανικο τέλη Οκτωβρίου.

Τρέλα πράγματα....

Έβγαλα 3 κουστούμια πέρδικες.

Στο πρώτο πήρα μια με μια αστραπιαία τουφεκιά πίσω από εμπόδιο όπου ή τότε που έγινε η τουφεκιά η ποτέ.

Στο δεύτερο σηκώθηκαν περίπου 25 πέρδικες όλες μαζί από ένα σημείο την ώρα που λέω θα είχαν φύγει αν ήταν εδώ γύρω.

Ήταν τέτοιος ο θόρυβος μια που είχε απόλυτη ησυχία που ακόμη και στα 45 μέτρα ήταν σαν να σηκώθηκε κανένα ελικόπτερο.
Αυτό επειδή ήταν πάρα πολλές.

Απροετοίμαστος εγώ αλλά και σαστισμένος γιατί πραγματικά άλλη από δω άλλη από κει χαμός δεν ήξερα τι να κάνω έριξα μια και βλέπω ότι πήρε σκάγι της ρίχνω και τη δεύτερη τίποτα.

Οι τουφεκιές δεν ήταν καλές.
Πηγε περίπου 250 μέτρα γύρισε πίσω από ένα λόφο και λέω θα πάω ίσως να τη βρω.

Πήγα λοιπόν και στο γύρισμα τράβηξα στο κατάλληλο σημείο.
Έπεσα ακριβώς πάνω της.

Κουνήθηκε και την είδα.
Λίγο πάνω η λίγο κάτω να περνούσα δεν θα κουνούσε δεν θα την έβρισκα.

Την πήρα λοιπόν και αυτή και άμα γυρίσω πίσω σίγουρα θα σας βρω παλιότερες δημοσιεύσεις μου πόσες φορές μου έχει γλυτώσει το συγκεκριμένο μπουλούκι.

Σήμερα πήρα μια κι από κει έστω κι έτσι όπως την πήρα.

Συνέχισα λοιπόν και αργότερα από πολύ μακρυά άκουσα πέρδικα να σηκώνεται.
Αν δεν είχε άπνοια δεν θα ακουγόταν από τέτοια απόσταση.

Κοίταω και βλέπω να πετούν δύο από μια απότομη κορυφή και βλέπω και άλλη μία να στραταριζει για να γυρίσει το βουνό απ' την άλλη μεριά.

Λέω έχει κι άλλες και έχουν προλάβει και γύρισαν...την κορφή.

Απότομο το μέρος και κατακόρυφο.

Σε δύο δευτερόλεπτα έχω κάνει ακτινογραφία το μέρος για το από πού θα φτάσω πιο σύντομα και κυρίως πιο ξεκούραστα.

Κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ τρωω μια σούπα(έφυγε μια μεγάλη πέτρα που πάτησα)και για να μη σπάσω το όπλο πέφτω με την πλάτη.
Ευτυχώς έφαγε όλο το χτύπο το σακίδιο.
Αν δεν το φορούσα θα χτυπούσα σίγουρα.

Μια γρατζουνιά στο χέρι και λίγο ποναει το γόνατο.

Σηκώνομαι όμως αμέσως και συνεχίζω....και μόλις γύρισα διάλεξα το που θα πήγαινα αν ήμουν πέρδικα και τράβηξα εκεί.

Ε.....εκεί πήγαν!

Έκανα ένα ωραίο μακρυνό ντουμπλε και τελείωσα έτσι αυτό το ωραίο κυνήγι.

Θα ακολουθήσουν φωτό και βίντεο για το μέρος.

Πολύ ωραία περιγραφή Στέλιο . Μπράβο για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα
Να είσαι καλά φίλε!!!

Η οποιαδήποτε περιγραφή αδικεί το συγκεκριμένο κυνήγι που έκανα σήμερα.

Για να σου δώσω να το καταλάβεις από την ευχαρίστηση μου έκανα το σταυρό μου δέκα φορές.

Το μυστικό είναι ότι η πέρδικα θέλει προεργασία.

Όσο περισσότερο έχεις ψάξει τόσο οι πιθανότητες αυξάνονται...

Εννοώ το σημερινό αποτέλεσμα όπως και το προηγούμενο έχουν έρθει μέσα από αποτυχίες στα συγκεκριμένα μπουλούκια από πέρδικες.

Πρέπει να μάθεις από πού και πώς θα πας...πρέπει να αποτύχεις για να επιτύχεις...

Η τύχη παίζει ρόλο πάντα αλλά η πέρδικα θέλει δουλειά.

Χωρίς δουλειά δεν έχει πουλιά.

Και στα ταίρια τους φιλε μου. Με το καινούριο αυτοκίνητο πήγες ρε τρελέ για περδικες? Μια φορά κατέβασα 3 σκυλιά από χοντα σιβικ σε κάτι κατσαβραχα και κόντεψε να καραφλιασει ένας περδικάς που ήταν στην περιοχή. Σταμάτησε να μου μιλήσει φαντάσου 🤣 🤣🤣

Και στα ταίρια τους φιλε μου. Με το καινούριο αυτοκίνητο πήγες ρε τρελέ για περδικες? Μια φορά κατέβασα 3 σκυλιά από χοντα σιβικ σε κάτι κατσαβραχα και κόντεψε να καραφλιασει ένας περδικάς που ήταν στην περιοχή. Σταμάτησε να μου μιλήσει φαντάσου 🤣 🤣🤣
Ναι τώρα πάντα πάω με το i20.
Δεν έχω άλλο...

Το κυνήγι είναι πάνω απ όλα!!!1000002415.jpg1000002294.jpg

Ωραιος κ δυσκολος τοπος φιλε!Να εισαι γερός να τον περπατάς!
Μόνο οι άνθρωποι της φύσης καταλαβαίνουν.

Το μέρος πίσω από το αμάξι κρατάει πέρδικες.

Αλλά δεν περπατιεται καθόλου.

Τις έχω ακούσει αλλά δεν πάω.

Το χω περάσει μια φορά και ήταν τελευταία.

Στις φωτό μπορεί να μη φαίνεται αλλά...αλλά...

Να σαι καλά φίλε!!!

Ωραίοι είμαστε όλοι😉
Ρεσυ βαστω και εγώ τη πέρδικα στα χέρια μου και γεμίζει όλο μου το είναι..δε το ένιωσα ποτέ με άλλο θήραμα αυτό το συναίσθημα. Μπορεί μπεκάτσες να μην έχω κάνει τόσες πολλές και θεωρητικά θα έπρεπε το κυνήγι της και η δυσκολία της τουφεκιας της να με έκανε πιο ενθουσιώδη ,αλλά ποτέ μου δεν ένιωσα αυτό που νιώθω με το πρώτο τρυγόνι στην έναρξη και με πέρδικα στα χέρια.. τρεεεεεελα!!

Ρεσυ βαστω και εγώ τη πέρδικα στα χέρια μου και γεμίζει όλο μου το είναι..δε το ένιωσα ποτέ με άλλο θήραμα αυτό το συναίσθημα. Μπορεί μπεκάτσες να μην έχω κάνει τόσες πολλές και θεωρητικά θα έπρεπε το κυνήγι της και η δυσκολία της τουφεκιας της να με έκανε πιο ενθουσιώδη ,αλλά ποτέ μου δεν ένιωσα αυτό που νιώθω με το πρώτο τρυγόνι στην έναρξη και με πέρδικα στα χέρια.. τρεεεεεελα!!
Δε συγκρίνεται Μάνο για μένα είναι το πιο παλικαρίσιο θήραμα το πέταγμα του κοπαδιού όσους φορές και να σηκωθούν όσα χρόνια και αν περάσουν είναι σα τη πρώτη φορά...

Δε συγκρίνεται Μάνο για μένα είναι το πιο παλικαρίσιο θήραμα το πέταγμα του κοπαδιού όσους φορές και να σηκωθούν όσα χρόνια και αν περάσουν είναι σα τη πρώτη φορά...
Το Σάββατο που μου σηκώθηκαν 3 φορές όλο το κοπάδι από πολύ μακριά ήταν για βίντεο... Πέταγμα εσείς; Ποδάρι εγώ! τέτοιες μαγκιες στον αέρα μένουν στο μυαλό.. την 4η φορά ήταν που την πάτησαν,είχαν κουραστεί και εγώ φυσικά τα είχα φτύσει να σηκώσεις 4-5 φορές τις ίδιες πέρδικες που καβατζαρουν λόφους , πλαγιές, λαγκαδιές και γκρεμια δεν είναι λιγο..τη μία την πήρα από εκείνο το κοπάδι και έπρεπε να πάρω και δεύτερη αλλά δεν έπεσε. Την 5η φορά που σηκώθηκαν έπρεπε επίσης να πάρω έστω ένα πουλί αλλά ήταν στα γκρεμια και το πιο πιθανό θα την έχανα , σηκώθηκαν σαν ορτύκια..και βλέπω το κακαβρο και δίνει ένα φτερό και του παίζει στο απέναντι βουνό,έλα όμως που τον έβλεπα..και περπάταγε και έτρεχε και ξαναπερπαταγε πάνω στις μύτες των βράχων ,να χάνεται στα πυκνά και να ξανασηκωνει κεφάλι..και πριν το καταλάβω μέσα σε 3-4-5 λεπτά είχε ανέβει μια απόσταση που αθλητής άνθρωπος θα ήθελε και μισή ώρα για να του βγει η ψυχή. Και τότε το σκέφτηκα,μωρέ αν ξέρανε τι ποδάρι έχουν δε θα πεταγανε ποτε!!

Υπάρχουν στιγμές στην πέρδικα που απ' την κουραση και την κακουχία λέω θα το παρατήσω αυτό το κυνήγι.

Το λέω πάνω στο βουνό.
Όταν δεν έχει πέρδικες.

Πρόσεξε όχι όταν δεν πιάνω αλλά όταν δεν βγάζω πουλιά.

Απογοήτευση.

Όταν όμως έχει πουλιά ακόμη κι αν φύγουν δεν με νοιάζει.

Υπάρχει αυτή η ένταση.

Η αδρεναλίνη ρέει και κυνηγάω υπερβατικά.

Θέλω να διευκρινίσω ότι αν ο τελευταίος δεν ήταν ντουμπλες θα σταματούσα στα 3 πουλιά.

Δηλαδή αν έπεφτε ένα δεν θα κυνηγούσα άλλο.

Δεν είναι ανάγκη να κάνω το όριο.

Όπως έκανα την προηγούμενη φορά που εφυγα στις 3 έφυγα.

Έκανα όμως ένα άλλο μέτρο σήμερα εκτός την τραυματισμένη δεν κυνήγησα καμία άλλη πέρδικα από τα κοπάδια που πήρα πουλί.

Όλες ήταν από ξεχωριστά μπουλούκια εκτός απ' το ντουμπλε.

Αυτά...

Είναι έτσι φίλε!

Επίσης σαν πουλί είναι πανέμορφες!!!

Status
Not open for further replies.
Back