Αγριοπερίστερα

Στα 1500 μέτρα λοιπόν εκεί που η μέρα ήταν καλή και ο ήλιος έσπαγε κυριολεκτικά την πέτρα.

Εκεί που το πιο κοντινό χωριό είναι στα 20 χλμ με το αμάξι.

Έφτασα κατά τις 11 παρά 20 κυνηγούς άλλους δεν είδα όπως συνήθως σε εκείνο το μέρος.

Σπάνια θα δω άλλους κυνηγούς.

Έριξα 6 άγρια με βολές εκτός πραγματικότητας.

Λέω εκτός πραγματικότητας άλλη φορα λόγω απόστασης, άλλη φορά λόγο χρόνου και ταχύτητας.

Δυστυχώς έχασα ένα που τραυματίστηκε και έπεσε πίσω από λόφο κι έτσι δεν μπόρεσα να το βρω διότι δεν είδα που έπεσε.

Δεύτερη φορά μου τυχαίνει να κόψω το κεφάλι σε αγριοπερίστερο σε όλο τον καιρό που κυνηγάω και μάλιστα μόνο με το ατα και στο ίδιο μέρος.

Το συγκεκριμένο πουλί έπεσε λίγο έξω από ένα τεράστιο ταφκο που δεν έχει πάτο που λέει ο λόγος και έτσι με ανάγκασε πραγματικά να ρισκάρω τη ζωή μου για να καταφέρω να το μαζέψω.

Αυτά για τα αγριοπερίστερα για σήμερα και τα λέμε στο θέμα πέρδικα.
View attachment 79317

View attachment 79316
Μπράβο Στέλιο, έκανες μεγάλο κυνήγι με κύριο εφόδιο την ψυχή του κυνηγού ! 👍
Ωραίος κυνηγότοπος !

Στα 1500 μέτρα λοιπόν εκεί που η μέρα ήταν καλή και ο ήλιος έσπαγε κυριολεκτικά την πέτρα.

Εκεί που το πιο κοντινό χωριό είναι στα 20 χλμ με το αμάξι.

Έφτασα κατά τις 11 παρά 20 κυνηγούς άλλους δεν είδα όπως συνήθως σε εκείνο το μέρος.

Σπάνια θα δω άλλους κυνηγούς.

Έριξα 6 άγρια με βολές εκτός πραγματικότητας.

Λέω εκτός πραγματικότητας άλλη φορα λόγω απόστασης, άλλη φορά λόγο χρόνου και ταχύτητας.

Δυστυχώς έχασα ένα που τραυματίστηκε και έπεσε πίσω από λόφο κι έτσι δεν μπόρεσα να το βρω διότι δεν είδα που έπεσε.

Δεύτερη φορά μου τυχαίνει να κόψω το κεφάλι σε αγριοπερίστερο σε όλο τον καιρό που κυνηγάω και μάλιστα μόνο με το ατα και στο ίδιο μέρος.

Το συγκεκριμένο πουλί έπεσε λίγο έξω από ένα τεράστιο ταφκο που δεν έχει πάτο που λέει ο λόγος και έτσι με ανάγκασε πραγματικά να ρισκάρω τη ζωή μου για να καταφέρω να το μαζέψω.

Αυτά για τα αγριοπερίστερα για σήμερα και τα λέμε στο θέμα πέρδικα.
View attachment 79317

View attachment 79316
Ωραίος!
Ακομά και εκεί πανω εχει μπάσταρδα ε;

Μπράβο Στέλιο, έκανες μεγάλο κυνήγι με κύριο εφόδιο την ψυχή του κυνηγού ! 👍
Ωραίος κυνηγότοπος !
Να σαι καλά φίλε!

Ο κυνηγός πάνω απ' όλα έχει ψυχή.

Σήμερα είχα για εφόδιο την επιμονή και την υπομονή όπως πάντα αλλά ήξερα ότι θα ρίξω 3-4-5 τουφεκιές.

Αυτό το κάνει πιο εύκολο.

Διότι το να περιμένει κανείς ένα τρυγόνι που δεν θα φανεί ποτέ είναι πολύ στενάχωρο.

Εδώ κάτω δεν έχουμε δυνατά κυνήγια.
Κάποιοι λίγοι ξέρουν τα καλά μέρη και δεν τα λένε πουθενά.

Πάντα όταν έχει κυνήγι πάω καλά.
Όταν δεν έχει ακόμη και ο καλος κυνηγος δεν θα πιάσει τίποτα.

Αυτό το λέω για να καταλάβουμε να μη βαράμε αλόγιστα.

Αν τα βαρεσουμε όλα μετά δεν θα χουμε κι αν έχουμε εμείς δεν θα έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Ωραίος!
Ακομά και εκεί πανω εχει μπάσταρδα ε;
Εφόσον η συμπεριφορα και ο βιότοπος είναι ίδιος είναι άγρια.

Εκεί γύρω δεν υπάρχει τίποτε ήμερο.

Το τοπίο είναι πραγματικά αφιλόξενο.

Δεν μπορείς να το αντιληφθείς καν εκτός αν είναι πολύ άσπρο το πουλί.

Last edited:
Εφόσον οι συμπεριφορα και ο βιότοπος είναι ίδιος είναι άγρια.

Εκεί γύρω δεν υπάρχει τίποτε ήμερο.

Το τοπίο είναι πραγματικά αφιλόξενο.

Δεν μπορείς να το αντιληφθείς καν εκτός αν είναι πολύ άσπρο το πουλί.
Εννοείται οτι ειναι αγρια. Σε ολο τον κοσμο τα κυνηγάνε νομίμως, ακομα και στην Κυπρο αν δεν κανω λαθος, μονο σε εμας τους μαλακες απαγορευονται τα διαφορετικού χρώματος.

Εννοείται οτι ειναι αγρια. Σε ολο τον κοσμο τα κυνηγάνε νομίμως, ακομα και στην Κυπρο αν δεν κανω λαθος, μονο σε εμας τους μαλακες απαγορευονται τα διαφορετικού χρώματος.
Το να μη σκοτώσεις ένα ήμερο πλάσμα που αυτό σημαίνει ότι θα είναι εύκολο ή το να μη θηρευσεις ένα είδος που δεν είναι στα θηρευσιμα λόγω μειωμένου πληθυσμού είναι σωστό.

Ένα πουλί που συμπεριφέρεται το ίδιο και ζει με τα άγρια με άλλο χρώμα θα έπρεπε να κυνηγηθεί πιο πολύ για να μείνει η ομοιομορφία.

Δηλαδή αν έφευγαν δύο και μπορούσες να ξεχωρίσεις χρώμα καλύτερα να επερνες το διαφορετικό.

Πόσο μάλλον όταν δεν ξεχωρίζει καν στον αέρα.

Το ιδιο λεμε Στέλιο.
Μην πεσεις σε μαλάκα θηροφύλακα μόνο...
Οι θηροφυλακες που έχω δει εγώ εδώ είναι όλοι καλοί.

Εννοώ κάνουν αυτό που πρέπει.

Δεν ασχολούνται με σαχλαμάρες.

Ένας θηροφυλακας ξέρει καλά ποιος κάνει ζημιά.

Ο αλλος προχτες εριχνε 3αρες με αυτα στα αγριοπεριστερα...
View attachment 79656

Λεφτα υπαρχουν
Για τα σκουπίδια ήταν λόγο φθοράς και παλαιότητας. Εγώ θα φοβόμουν να τα βάλω στο όπλο. Προχθές ήμουν σε έναν φίλο λαγοκυνηγο και πίναμε καφέ. Μου λέει έχω δύο τελάρα φυσίγγια και μου έφερε δύο σακούλες μέσα από τα τελάρα. Έτσι είναι όλα του λέω; Ναι δεν έχουν τίποτα. Μιλάμε για σκουριά όχι αστεία. Μπορεί να είμαι τριάντα χρόνια μικρότερος αλλά αν θες άκουσε με, ριχτα στα σκουπίδια και πάρε όσα φυσίγγια νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Με εκατό ευρώ δεν σωνεται κανείς, αν σου σκάσει το όπλο στα χέρια τι γίνεται; ΕΥΤΥΧΏΣ θα τις πετάξει.

Για τα σκουπίδια ήταν λόγο φθοράς και παλαιότητας. Εγώ θα φοβόμουν να τα βάλω στο όπλο. Προχθές ήμουν σε έναν φίλο λαγοκυνηγο και πίναμε καφέ. Μου λέει έχω δύο τελάρα φυσίγγια και μου έφερε δύο σακούλες μέσα από τα τελάρα. Έτσι είναι όλα του λέω; Ναι δεν έχουν τίποτα. Μιλάμε για σκουριά όχι αστεία. Μπορεί να είμαι τριάντα χρόνια μικρότερος αλλά αν θες άκουσε με, ριχτα στα σκουπίδια και πάρε όσα φυσίγγια νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Με εκατό ευρώ δεν σωνεται κανείς, αν σου σκάσει το όπλο στα χέρια τι γίνεται; ΕΥΤΥΧΏΣ θα τις πετάξει.
Να τα βάλει σε δίκαννο και να τα ρίχνει προσέχοντας κάθε φορά που βγάζει τους ριγμένους κάλυκες ότι είναι άδεια η κάννη. Το πολύ-πολύ να μην αποδίδει το φυσίγγι.

Να τα βάλει σε δίκαννο και να τα ρίχνει προσέχοντας κάθε φορά που βγάζει τους ριγμένους κάλυκες ότι είναι άδεια η κάννη. Το πολύ-πολύ να μην αποδίδει το φυσίγγι.
Αυτό δεν θα είναι κυνήγι, μεροκάματο του τρόμου θα είναι. Όχι αδερφέ, δεν συμφωνώ. Μπορεί να μην αποδίδει, μπορεί να ανεβάζει πιέσεις, να μένουν οι συγκεντρωτηρες μέσα στην κάννη και να θες οβελο να τους πετάξεις έξω... για τέτοια είμαστε;

Back