Αγριοπερίστερα

Αυτό δεν θα είναι κυνήγι, μεροκάματο του τρόμου θα είναι. Όχι αδερφέ, δεν συμφωνώ. Μπορεί να μην αποδίδει, μπορεί να ανεβάζει πιέσεις, να μένουν οι συγκεντρωτηρες μέσα στην κάννη και να θες οβελο να τους πετάξεις έξω... για τέτοια είμαστε;
Αφού είναι τα τα πετάξει, τα αγοράζω 2,5 ευρώ τα 25.
100 φυσίγγια 10 ευρώ.
200, 20 ευρώ.
... ...
Όσα έχει. :cool:

Ξυπνάω σήμερα κατά τις 9 με ρεπό.

Πίνω ένα καφέ.

Βάζω τρώω λαγό(έπιασε άλλους δύο ο γεράκος το σ.κ. που πέρασε) που χε ψήσει η μάνα πρωί πρωί με πατάτες τις οποίες τηγάνισα εγώ με μπόλικο ψωμί και αφού την έκανα ταράτσα, λέω δεν πάω για κυνήγι ε...και ξεκίνησα.

Πήγα λοιπόν μια απόσταση 140 χλμ πήγαινε έλα και υψόμετρο 1500 και πάνω.

Έψαξα 3 ταφκους που γνωρίζω και....στον πρώτο πέταξα πέτρες μέσα δεν βγήκε τίποτα και έφυγα.

Στον δεύτερο μετά από την πέτρα έφυγαν μερικά και πήρα δύο.

Βρήκα όμως μόνο το ένα γιατί το άλλο έπεσε στο ανάθεμα.

Έφυγα από κει και πήγα στο τρίτο μέρος όπου βόλευε και πιο καλά να κάτσω διότι ξέχασα να πάρω καρέκλακι.

Σχετικά γρήγορα βγήκαν 3 και πήρα το ένα.

Άκουγα όμως ότι είχε κι άλλα μέσα και περίμενα να βγουν.

Αντί όμως να βγουν άρχισαν να έρχονται άλλα για να μπουν σαν πολεμικά αεροπλάνα αφού πρώτα επιθεωρήσουν τριγύρω.

Σύνολο χτύπησα 9 βρήκα όμως τα 7.

Μαζί μου είχα 17 φυσίγγια.

Αφού έμεινα και μεχρι να βρω τα πεσμένα ήρθαν κι άλλα και μάλιστα ενώ με έβλεπαν ξανά έκαναν περασιες πράγμα που δεν συμβαίνει.

Όταν με πάρουν γραμμή φεύγουν και άντε γεια.

Λες και με τιμώρησε ο θεός για την απόφαση να μην πάρω φυσίγγια ενώ έχω μπόλικα σπίτι.

1000002415.jpg
1000002413.jpg

Πίνω ένα καφέ.

Βάζω τρώω λαγό(έπιασε άλλους δύο ο γεράκος το σ.κ. που πέρασε) που χε ψήσει η μάνα πρωί πρωί με πατάτες τις οποίες τηγάνισα εγώ με μπόλικο ψωμί και αφού την έκανα ταράτσα, λέω δεν πάω για κυνήγι ε...και ξεκίνησα.

Έψαξα 3 ταφκους που γνωρίζω και....στον πρώτο πέταξα πέτρες μέσα δεν βγήκε τίποτα και έφυγα.

Έφυγα από κει και πήγα στο τρίτο μέρος όπου βόλευε και πιο καλά να κάτσω διότι ξέχασα να πάρω καρέκλακι.

Αντί όμως να βγουν άρχισαν να έρχονται άλλα για να μπουν σαν πολεμικά αεροπλάνα αφού πρώτα επιθεωρήσουν τριγύρω.

Αφού έμεινα και μεχρι να βρω τα πεσμένα ήρθαν κι άλλα και μάλιστα ενώ με έβλεπαν ξανά έκαναν περασιες πράγμα που δεν συμβαίνει.

Λες και με τιμώρησε ο θεός για την απόφαση να μην πάρω φυσίγγια ενώ έχω μπόλικα σπίτι.

View attachment 79833
View attachment 79832

Δεν μας τιμωρει ο Θεος βρε Στελαρα επειδη βαρεθηκαμε να παρουμε μαζι μας φουσεκια
Για περιστερια πηγες, ενα κουτακι επρεπε να το χεις μαζι τουλαχιστον
Εκανες μαλακια και σου στοιχησε!

Απο την αλλη
Πηρες ενα καλο μαθημα αλλα και μια καλη καρπωση!

Δοξα Τον Θεο και μακαρι να βρισκεις παντα στις εξοδους σου

Δεν μας τιμωρει ο Θεος βρε Στελαρα επειδη βαρεθηκαμε να παρουμε μαζι μας φουσεκια
Για περιστερια πηγες, ενα κουτακι επρεπε να το χεις μαζι τουλαχιστον
Εκανες μαλακια και σου στοιχησε!

Απο την αλλη
Πηρες ενα καλο μαθημα αλλα και μια καλη καρπωση!

Δοξα Τον Θεο και μακαρι να βρισκεις παντα στις εξοδους σου
Δεν κυριολεκτουσα φυσικά.

Τι δουλειά έχει ο θεός με τα φυσίγγια μου;🤣

Πίνω ένα καφέ.

View attachment 79833
View attachment 79832
9 στα 17 μόνο; Άλλοι συντοπίτες σου θα είχαν πάρει 18 τουλάχιστον!

Μπράβο για την κάρπωση!

9 στα 17 μόνο; Άλλοι συντοπίτες σου θα είχαν πάρει 18 τουλάχιστον!

Μπράβο για την κάρπωση!
Είναι οι κερατάδες εδώ ψεύτες μα ψεύτες.

Γενικώς οι κυνηγοί δηλαδή.

Καλά τα πήγα...
Αν είχα λίγα φυσίγγια ακόμη το ποσοστό θα ανέβαινε διότι μετά περάσανε πιο στρωτά.

Οι βολές που πήρα ήταν πολύ πιο δύσκολες.

Με αυτό το ατα πραγματικά άμα κάτσω να πω για μέτρα θα με περάσουν και μένα για ψεύτη.

Και πως να μη γίνει αυτό αφού πολλές φορές ούτε εγώ ο ίδιος δεν το πιστεύω ότι τα ρίχνει σε τέτοια απόσταση.

Χτες είχα μια βολή τραβέρσα και παίρνω ένα.

Όταν πήγα και το μάζεψα και κοίταξα το σημείο από όπου του έριξα ρε φίλε μα την Παναγία δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Κοίταζα και ξανακοίταζα.

Το ίδιο έγινε και με ένα που δεν το βρήκα καν.

Τα ρίχνει από τόσο μακριά που δεν φαίνεται καν το χρώμα του πουλιού.

Με τσοκ 3 και 4 και συνήθως νεκρά.

Είναι οι κερατάδες εδώ ψεύτες μα ψεύτες.

Γενικώς οι κυνηγοί δηλαδή.

Καλά τα πήγα...
Αν είχα λίγα φυσίγγια ακόμη το ποσοστό θα ανέβαινε διότι μετά περάσανε πιο στρωτά.

Οι βολές που πήρα ήταν πολύ πιο δύσκολες.

Με αυτό το ατα πραγματικά άμα κάτσω να πω για μέτρα θα με περάσουν και μένα για ψεύτη.

Και πως να μη γίνει αυτό αφού πολλές φορές ούτε εγώ ο ίδιος δεν το πιστεύω ότι τα ρίχνει σε τέτοια απόσταση.

Χτες είχα μια βολή τραβέρσα και παίρνω ένα.

Όταν πήγα και το μάζεψα και κοίταξα το σημείο από όπου του έριξα ρε φίλε μα την Παναγία δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
Κοίταζα και ξανακοίταζα.

Το ίδιο έγινε και με ένα που δεν το βρήκα καν.

Τα ρίχνει από τόσο μακριά που δεν φαίνεται καν το χρώμα του πουλιού.

Με τσοκ 3 και 4 και συνήθως νεκρά.
Σου έχει κάτσει καλά το όπλο και αν έχεις και καλά φυσίγγια δεν θες κάτι άλλο. Κοίτα να το χαρείς!

Σου έχει κάτσει καλά το όπλο και αν έχεις και καλά φυσίγγια δεν θες κάτι άλλο. Κοίτα να το χαρείς!
Με όλα τα φυσίγγια πάει καλά.

Εκτός με κάτι φελτρο που έπαθα νίλα μια φορά.

Βέβαια η επιλογή μου ήταν λάθος διότι ήταν κάπως μακρινές οι βολές για αυτό το φυσίγγι.

Χτες έριχνα eley 34 γραμμάρια νούμερο 7.
Καλώ φυσιγγι.
Στα αγριοπερίστερα ρίχνω 8 ή και 9 αλλα από αυτά τα νούμερα δεν έχω πολλά φυσιγγια και τα αφήνω για τις τσίχλες.

Έτσι στα αγριοπερίστερα ρίχνω 7αρια φετος επειδή έχω μπόλικα.

Όσο για το όπλο όντως μου κάθεται και μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση αυτό.

Έκανα μια βόλτα σήμερα.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω ρεπό Τετάρτη σ.κ. ποτέ και ενώ στον ίδιο κυνηγότοπο θα έκανα βόλτα για πέρδικα δεν μπορώ να κυνηγήσω.

Το βρίσκω άδικο.

Δηλαδή άμα έκανα τη βόλτα μου σήμερα εφόσον τις προβλεπόμενες ημέρες δεν μπορώ τι θα άλλαζε;

Ας κάνουν και την πέρδικα να τη δηλώνουμε όπως το τρυγονι και να μην μπορεί να θηρευει ο κυνηγός παραπάνω από ένα όριο την εβδομάδα ή το μήνα και όποιος πιάνεται με αδηλωτα να τιμωρείται.

Κάνω τόσα έξοδα χωρίς να μπορώ να κάνω ένα κυνήγι που αγαπάω.
1000002497.jpg1000002493.jpg

Θα έκανα λογικά μερικά ακόμη αλλά τα πουλιά πάνε να μπούνε ή να βγούνε από εδώ.

Όπως καταλαβαίνετε αφού φαίνεται το άνοιγμα από τόσο μακρινό πλάνο είναι τεράστιο.

Όταν έχω να κάνω με ένα τέτοιο μέρος το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορω να ρίξω όταν πρέπει αλλά αλλάζω το ιδανικό σημείο που πρέπει να πατήσω την σκανδάλη ώστε το πουλί να μην πέσει μέσα και του αφαιρεσω τη ζωή άδικα.

Δηλαδή ενώ το ένστικτο μου λέει ρίξε τώρα διότι είναι η καλύτερη στιγμή πρέπει να αναπροσαρμωσω τη βολή και αυτό είναι πραγματικά δύσκολο.
1000002507.jpg

Έκανα μια βόλτα σήμερα.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω ρεπό Τετάρτη σ.κ. ποτέ και ενώ στον ίδιο κυνηγότοπο θα έκανα βόλτα για πέρδικα δεν μπορώ να κυνηγήσω.

Το βρίσκω άδικο.

Δηλαδή άμα έκανα τη βόλτα μου σήμερα εφόσον τις προβλεπόμενες ημέρες δεν μπορώ τι θα άλλαζε;

Ας κάνουν και την πέρδικα να τη δηλώνουμε όπως το τρυγονι και να μην μπορεί να θηρευει ο κυνηγός παραπάνω από ένα όριο την εβδομάδα ή το μήνα και όποιος πιάνεται με αδηλωτα να τιμωρείται.

Κάνω τόσα έξοδα χωρίς να μπορώ να κάνω ένα κυνήγι που αγαπάω.
View attachment 80308View attachment 80309
Παρατηρώ στο ΑΤΑ σου ότι έχει ωραίο πιστολε κοντακι και πάπια καθαρά κυνηγετική όπως τα παλιά Beretta /BREDA. Δεν είναι καμμια επιστήμη, πανεύκολα τα σημερινά μηχανήματα αντιγράφουν οποιο κοντακι θες. Αυτοί οι άχρηστοι Ρώσοι δεν μπορούν να αντιγραψουν ένα τέτοιο σωστό κοντακι στα Βαικαλ; πρώτοι στη διαστημική τεχνολογία είναι...

Παρατηρώ στο ΑΤΑ σου ότι έχει ωραίο πιστολε κοντακι και πάπια καθαρά κυνηγετική όπως τα παλιά Beretta /BREDA. Δεν είναι καμμια επιστήμη, πανεύκολα τα σημερινά μηχανήματα αντιγράφουν οποιο κοντακι θες. Αυτοί οι άχρηστοι Ρώσοι δεν μπορούν να αντιγραψουν ένα τέτοιο σωστό κοντακι στα Βαικαλ; πρώτοι στη διαστημική τεχνολογία είναι...
Έχει και ωραιότατο παλμσουελ και το πέλμα πάρα πολύ απορρόφητικο.

Αν έφτιαχναν σωστό κοντάκι και έβαζαν και πέλμα η τιμή θα ανέβαινε αισθητά. Ισως γιαυτό. Θέλουν να καρατήσουν την τιμή σχετικά χαμηλη.

Αν έφτιαχναν σωστό κοντάκι και έβαζαν και πέλμα η τιμή θα ανέβαινε αισθητά. Ισως γιαυτό. Θέλουν να καρατήσουν την τιμή σχετικά χαμηλη.
Τα κοντακια πλέον φτιάχνονται αυτόματα σε τόρνους που δουλεύουν με προγράμματα. Εγώ δεν λέω να βάλουν ακριβωτερα ξύλα ας είναι πάλι σανίδια, ούτε ακριβωτερο πέλμα, ούτε καλύτερες ψαθες...
Το πρόγραμμα που καθορίζει το σχήμα και τις διαστάσεις του κοντακιου να αλλάξουν λέω. Αυτό δεν κοστίζει τίποτα!

Back