Αγριοπερίστερα

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.επειδη η τρέλα δεν πάει στα βουνά πήγαμε με την παρέα μου τον σκυλάκο δηλαδη εμείς σ' αυτά για την καθιερωμένη επίσκεψη στα αγαπημένα μας αγριοπερίστερα.καμμια σχέση τα πουλιά μ εκείνα παλαιότερων χρόνων αλλά δε βαριέσαι η βόλτα έγινε το διασκεδάσαμε βγήκε και ο μεζές και all good.τελικος απολογισμός 7 στο χέρι μεταξύ των οποίων μια καρεολα μπλε και δυστυχώς 3 χαμένα τα οποία με τη φορα που είχαν έπεσαν σ ένα φαράγγι αριστερά μου και ο παικτας δε μπορούσε να κατέβει.του χρόνου τώρα πάλι μόνο υγεία να έχουμε και φυσικά monofranchi gatakia
IMG_20230915_082008.jpg
IMG_20230915_083350.jpg
IMG_20230915_151836.jpg

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.επειδη η τρέλα δεν πάει στα βουνά πήγαμε με την παρέα μου τον σκυλάκο δηλαδη εμείς σ' αυτά για την καθιερωμένη επίσκεψη στα αγαπημένα μας αγριοπερίστερα.καμμια σχέση τα πουλιά μ εκείνα παλαιότερων χρόνων αλλά δε βαριέσαι η βόλτα έγινε το διασκεδάσαμε βγήκε και ο μεζές και all good.τελικος απολογισμός 7 στο χέρι μεταξύ των οποίων μια καρεολα μπλε και δυστυχώς 3 χαμένα τα οποία με τη φορα που είχαν έπεσαν σ ένα φαράγγι αριστερά μου και ο παικτας δε μπορούσε να κατέβει.του χρόνου τώρα πάλι μόνο υγεία να έχουμε και φυσικά monofranchi gatakia
View attachment 79242
View attachment 79243
View attachment 79244
Μπράβο ρε Γιούρι!

View attachment 79242
View attachment 79243
View attachment 79244
Μπράβο τρελαρα με την imitationαρα!
Πιστεύω να έπαιξες κι ένα ντουμπλε για τον φίλο!😕

View attachment 79242
View attachment 79243
View attachment 79244
Μπράβο μια χαρά , σε αρκετά δύσκολο μέρος !
Από την στιγμή που είδα την πρώτη φωτογραφία έχω προβληματιστεί ... πόσο κάτω πέφτουν όταν πέσουν εκεί που δείχνει η φωτογραφία ;

Ναι...δεν αντιλεγω...αλλα ειναι απο τις σπανιες περιπτωσεις !!!
Δεν ξερω πως μπαινουν αυτα μεσα στο κοπαδι...ουτε εαν ζευγαρωνουν....
Αυτο που ξερω...φασσα με ήμερο περιστερι δεν ζευγαρωνει....Δοκιμασμενο ...!!!
Σιγουρα ζευγαρωνουν αφου προκειται για το ιδιο ειδος.Η φασσα ειναι αλλο ειδος.

Μπράβο μια χαρά , σε αρκετά δύσκολο μέρος !
Από την στιγμή που είδα την πρώτη φωτογραφία έχω προβληματιστεί ... πόσο κάτω πέφτουν όταν πέσουν εκεί που δείχνει η φωτογραφία ;
Αν πέσουν εκεί το ξεχνάς.ειναι φαράγγι βαθύ.αν περάσουν αριστερά απλά δε τουφεκας

Ένας φίλος μας πήγε εκεί το 14 όπου υπάρχουν 3 τρύπες.ετυχε και δεν ήταν κανείς και κάτσαμε 3 άτομα και στις 3 και ο φίλος ήρθε το απόγευμα και κάτσαμε μαζί καθότι έχει μαγαζί.ξαναβαζω τη φωτο γιατί πραγματικά από κει και μετά αυτό δε το είδαμε ποτέ ξανα
IMG_20140915_193217.jpg

Αν και ακόμη όμως πονάει και υπάρχουν ενοχλήσεις ήθελα να κάνω και το πρώτο τεστ ενόψει περιόδου μετά καριολοξαδέρφια.
Ενώ είχα στο πρόγραμμα να έρθω χθες ,έκανα τη μαλακία και τελικά ήρθα σήμερα και την πάτησα όπως άλλωστε το περίμενα.
Στο σημείο που ήθελα να πιάσω ,απο κάτω υπήρχε σκάφος το οποίο ψάρευε με αποτέλεσμα να μείνω πιο μακριά και εξαφανισμένος. Φυσικά όπως κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις, όσο ήταν το σκάφος εκεί δεν τουφέκισα με αποτέλεσμα να χάσω την ευκαιρία για τουλάχιστον 5-6 βολές σε περιστέρια τα οποία πέρναγαν σπασμένα σε τριάδες τετράδες.
Τελικά κατάφερα να ρίξω μία τουφεκιά γύρω στις 8:00 αφού το σκάφος είχε απομακρυνθεί και να παρω το πρωτο . Από κει και μετά στην αναμονή για την επιστροφή τους σε αλλο σημειο.
Τελικά τέσσερα πουλιά στο χερι και γυρω στις 10,30 τα μάζεψα και έφυγα ,γιατι έσπασε η φλάντζα μεταξύ βάσης και κοντακιού οπότε το κοντάκι άρχισε να έχει τζόγο, ξεβίδωσε η βάση του ρυθμιζόμενου οπότε η ράχη έπαιζε και ηταν επίφοβο να γινει ζημιά . Μετά και από δύο κλαμπάνια κατάλαβα ότι δεν πρέπει να μείνω άλλο αφού δεν είχε νόημα .
Ε , αυτα !
.big smile.
Είχα σκοπό να πάρω το δίκανο αλλά τελευταία στιγμή το πρωί πήρα την winchester και δεν είχα κάνει κανέναν έλεγχο από την προηγούμενη ,ούτε και θυμόμουνα σε τι κατάσταση ήταν.
Φυσίγγια έριξα Tordo 7 και nsi classica 7,5

1694857079475.png
1694857312771.png
1694857355972.png

Last edited:
Αν και ακόμη όμως πονάει και υπάρχουν ενοχλήσεις ήθελα να κάνω και το πρώτο τεστ ενόψει περιόδου μετά καριολοξαδέρφια.
Ενώ είχα στο πρόγραμμα να έρθω χθες ,έκανα τη μαλακία και τελικά ήρθα σήμερα και την πάτησα όπως άλλωστε το περίμενα.
Στο σημείο που ήθελα να πιάσω ,απο κάτω υπήρχε σκάφος το οποίο ψάρευε με αποτέλεσμα να μείνω πιο μακριά και εξαφανισμένος. Φυσικά όπως κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις, όσο ήταν το σκάφος εκεί δεν τουφέκισα με αποτέλεσμα να χάσω την ευκαιρία για τουλάχιστον 5-6 βολές σε περιστέρια τα οποία πέρναγαν σπασμένα σε τριάδες τετράδες.
Τελικά κατάφερα να ρίξω μία τουφεκιά γύρω στις 8:00 αφού το σκάφος είχε απομακρυνθεί και να παρω το πρωτο . Από κει και μετά στην αναμονή για την επιστροφή τους σε αλλο σημειο.
Τελικά τέσσερα πουλιά στο χερι και γυρω στις 10,30 τα μάζεψα και έφυγα ,γιατι έσπασε η φλάντζα μεταξύ βάσης και κοντακιού οπότε το κοντάκι άρχισε να έχει τζόγο, ξεβίδωσε η βάση του ρυθμιζόμενου οπότε η ράχη έπαιζε και ηταν επίφοβο να γινει ζημιά . Μετά και από δύο κλαμπάνια κατάλαβα ότι δεν πρέπει να μείνω άλλο αφού δεν είχε νόημα .
Ε , αυτα !
.big smile.
Είχα σκοπό να πάρω το δίκανο αλλά τελευταία στιγμή το πρωί πήρα την winchester και δεν είχα κάνει κανέναν έλεγχο από την προηγούμενη ,ούτε και θυμόμουνα σε τι κατάσταση ήταν.
View attachment 79299
View attachment 79300
View attachment 79301
Ωραίος :)
Πες μου ότι ο μικρός κάνει απορτ και από τη θάλασσα !

View attachment 79242
View attachment 79243
View attachment 79244
Καλημέρα Ευριπίδη.
Και του χρόνου...
Πες μας τεχνικά χαρακτηριστικά των βολών αποστάσεις, τσοκ, φυσιγγι.

Καλημέρα Ευριπίδη.
Και του χρόνου...
Πες μας τεχνικά χαρακτηριστικά των βολών αποστάσεις, τσοκ, φυσιγγι.
Γιάννη το πρωί που τα περίμενα απ' τη τρύπα είχα απάνω το decoy το muller κι έριχνα direct 7,5 σε βολές όχι άνω των 25 μέτρων.καπως έτσι έπεσε η φάσα την οποία δεν είδα γιατί ήμουνα στραμενος προς τη τρύπα με καβάλησε από αριστερά άκουσα το θόρυβο απ' τα φτερά και μέχρι να γυρίσω της έριξα από πίσω κοντά στα 23-24 μέτρα και για καλή μου τύχη έπεσε.αργοτερα έβαλα το τζεμινι το 4 σε βολές από 20 ως 35 μέτρα μαξ και φυσίγγια πρώτο feltro 34 7αρι η ένα μεσοταπο 6αρι ιδιογομωσης με psb1 που μου έστειλε φίλος για δοκιμή και από πίσω α1 34 7αρια.γενικα τα έχω βρει μ αυτά τα φυσίγγια του ναυπλιωτη

Ε , αυτα !
.big smile.
View attachment 79299
View attachment 79300
View attachment 79301
Τρελιαρη Ζολώτα ορειβατα

Στα 1500 μέτρα λοιπόν εκεί που η μέρα ήταν καλή και ο ήλιος έσπαγε κυριολεκτικά την πέτρα.

Εκεί που το πιο κοντινό χωριό είναι στα 20 χλμ με το αμάξι.

Έφτασα κατά τις 11 παρά 20 κυνηγούς άλλους δεν είδα όπως συνήθως σε εκείνο το μέρος.

Σπάνια θα δω άλλους κυνηγούς.

Έριξα 6 άγρια με βολές εκτός πραγματικότητας.

Λέω εκτός πραγματικότητας άλλη φορα λόγω απόστασης, άλλη φορά λόγο χρόνου και ταχύτητας.

Δυστυχώς έχασα ένα που τραυματίστηκε και έπεσε πίσω από λόφο κι έτσι δεν μπόρεσα να το βρω διότι δεν είδα που έπεσε.

Δεύτερη φορά μου τυχαίνει να κόψω το κεφάλι σε αγριοπερίστερο σε όλο τον καιρό που κυνηγάω και μάλιστα μόνο με το ατα και στο ίδιο μέρος.

Το συγκεκριμένο πουλί έπεσε λίγο έξω από ένα τεράστιο ταφκο που δεν έχει πάτο που λέει ο λόγος και έτσι με ανάγκασε πραγματικά να ρισκάρω τη ζωή μου για να καταφέρω να το μαζέψω.

Αυτά για τα αγριοπερίστερα για σήμερα και τα λέμε στο θέμα πέρδικα.
1000002294.jpg

Last edited by a moderator:
Back