...εγώ καταλαβαίνω ότι με το πολυσταδιακό κλείσιμο ( με 3,4,5 στάδια ), μπορούμε να προσεγγίσουμε καλυτέρα τα εργοστασιακά κλεισίματα ποιοτικών φυσίγγων ( έτσι κλείνουν αυτοί άλλωστε* ), ίσως να κάνουμε και καλυτέρα και σταθερότερα φυσίγγια...
Δεν υποτιμώ δε επ' ουδενί τα 2 στάδια ούτε ακόμα και το στρογγυλό παραδοσιακό ρέλι ( αυτό και αν είναι! )...
Βεβαία με τα ελάχιστα που ξέρω , διαβάζοντας μόνον, υπάρχει ένα κομβικό σημείο προσοχής. Το
Γ Στάδιο , που πρέπει να εφαρμοστεί σωστά, και όχι κατ' ουσία να παρακάμπτεται, η να εφαρμόζεται λάθος, με ανορθόδοξες μεθόδους κλεισίματος , όταν δεν ακολουθούντα οι κανόνες και τα όρια του πολυσταδιακού, τότε είναι δώρο - άδωρο και ίσως και επικίνδυνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες ...
*απ' όσο γνωρίζω τα εργοστασιακά μαχαίρια, στροφεία και παρελκόμενα είναι κατά πολύ ανωτέρα σε ποιότητα και υπέρ-πολλαπλάσια σε αξία από αυτά που διατίθενται στο εμπόριο για τους ιδιογομωτές , γιατί προορίζονται για μαζική παράγωγη. Όμως έστω και έτσι , λόγο αυτής καθ' αυτής της μαζικής παράγωγης , θεωρώ ότι τα φυσίγγια αυτά , ίσως είναι εφάμιλλα η ακόμα και να υστερούν συγκρινόμενα με αυτά που θα φτιάξει ο μερακλής και γνωστής ιδιογομωτής, εάν και εφόσον γνωρίζει τι κάνει ...
Στο τέλος-τέλος, προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο όφελος της ιδιογόμωσης, είναι οτι ο κυνηγός που γεμίζει ο ίδιος τα φυσίγγια του , τα προσαρμόζει στο ντουφέκι του, τα θηράματα, την εποχή, και τον τρόπο που τουφεκάει… Νομίζω ότι αυτό γίνεται πολύ πιο δύσκολα με τα εμπορικά φυσίγγια …

...