Τρόποι κλεισίματος φυσιγγίων

1. Γιατί αυτό είναι ΠΑΝΤΑ πλεονέκτημα Νίκο ?
2. Αυτό το στάδιο το έχω δει σε βίντεο ... Αν κατάλαβα καλά διπλώνει περισσότερο (σε μικρότερο πάχος) το ρέλι ή κάνω λάθος ?

Το πλεονεκτημα Βασιλη ειναι οτι στα 12 -13 -14 χιλιοστα κενου χωρου
αναγκαζεις την πυριτιδα να καει απο την αντισταση του ξερελιασματος
του πλαστικου και οχι απο την στατικη πιεση που δεχεται απο το
πατημα του βυσματος.Στα 12 και ειδικοτερα στα 13-14 χιλιοστα το βυσμα
ειναι σχεδον απατητο...με οτι αυτο συνεπαγεται...
Το ''συνεπαγεται'' θα το συζητησουμε αλλη ωρα φιλε .!!! :)

ΥΓ. Το ΠΑΝΤΑ που γραφεις ισως να μην ισχυει για ολους....για μενα
ομως ειναι πλεονεκτημα !!!:)

Το τρίτο που μαγκωνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ΟΛΑ τα πατήματα.
Το ρυθμίζεις στο ανάλογο ύψος και κάνεις αυτό που θέλεις.
Γιάννη αν είναι να κλήσεις στα 10-11mm δεν υπάρχει λόγος χρήσης 3ου σταδιου και να μπεις σε αχαρτογραφητα νερά τσάμπα και βερεσέ.Κληνεις σε δύο στάδια και καθάρισες.

Γιάννη αν είναι να κλήσεις στα 10-11mm δεν υπάρχει λόγος χρήσης 3ου σταδιου και να μπεις σε αχαρτογραφητα νερά τσάμπα και βερεσέ.Κληνεις σε δύο στάδια και καθάρισες.
Γιώργο,αχαρτογραφητα είναι αν δεν έχεις δοκιμάσει.
Το τρίτο,για μένα,είναι ευλογία για λόγους που έχουμε ξαναπεί.
Τα δύο στάδια στρεσαρουν περισσότερο τον κάλυκα.

Γιώργο,αχαρτογραφητα είναι αν δεν έχεις δοκιμάσει.
Το τρίτο,για μένα,είναι ευλογία για λόγους που έχουμε ξαναπεί.
Τα δύο στάδια στρεσαρουν περισσότερο τον κάλυκα.
Ναι η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει σε λίγα mm κενού χώρου πεντασταδιακο κλεισιμο.

Να συμπληρώσω και από το μικρότερο μήκος του αμορτισέρ.
Καλησπέρα Γιώργη!...

Να συμπληρώσω ...στη συμπλήρωση... ;) ....sarcastic.!!

...απ' όσο έχω διαβάσει , με το χαμηλότερο βύσμα ( αυτόματα και ύψος αμορτισέρ ) θα έχουμε και μια σχετικά μικρότερη στρέβλωση του συγκεντρωτήρα, άρα και μικρότερο χρόνο καθυστέρησης (Rt) όσο αναφορά την διαδικασία ανάφλεξης…

Γιατι αυτό Γιάννη ;
... βοηθά ο πιο κοντός συγκεντρωτηρας σ' αυτο, αυτό καταλαβαίνω, μιλώντας πάντα για συγκεντρωτητήρες της ίδιας σκληρότητας (ιδίου τύπου)...π.χ. S.G 21 με SG 18 , o δεύτερος δίνει μικρότερο χρόνο Rt, με δεδομένη την άσκηση της ιδίας αντίστασης ξερελιάσματος...παραπάνω δεν έχω εντρυφύσει Λευτέρη...

Προσωπικά θεωρώ το τρίτο στάδιο χωρίς να το έχω δουλέψει πολύ καλό αλλά τα κλεισίματα με άνω των 12 mm αχρείαστα διότι χρησιμοποιείς κοντύτερα βύσματα άρα σκληρότερα και μπορεί να κερδίζεις σε ταχ αλλά χάνεις αλλού μιλώντας για απλά φυσίγγια χωρίς πρόσθετα αλεύρι ,Μπάφερ, γραφίτη,κτλ.

Προσωπικά θεωρώ το τρίτο στάδιο χωρίς να το έχω δουλέψει πολύ καλό αλλά τα κλεισίματα με άνω των 12 mm αχρείαστα διότι χρησιμοποιείς κοντύτερα βύσματα άρα σκληρότερα και μπορεί να κερδίζεις σε ταχ αλλά χάνεις αλλού μιλώντας για απλά φυσίγγια χωρίς πρόσθετα αλεύρι ,Μπάφερ, γραφίτη,κτλ.

Σε τι χανουν τα ανω των 12 χιλιοστων Γιαννη μου ??
Σε σταθεροτητα ?
Σε ταχυτητες ?
Σε συγκεντρωση ?
Σε κατανομη ?
Σε κατι αλλο που δεν παει το μυαλο μου ?

...εγώ καταλαβαίνω ότι με το πολυσταδιακό κλείσιμο ( με 3,4,5 στάδια ), μπορούμε να προσεγγίσουμε καλυτέρα τα εργοστασιακά κλεισίματα ποιοτικών φυσίγγων ( έτσι κλείνουν αυτοί άλλωστε* ), ίσως να κάνουμε και καλυτέρα και σταθερότερα φυσίγγια...

Δεν υποτιμώ δε επ' ουδενί τα 2 στάδια ούτε ακόμα και το στρογγυλό παραδοσιακό ρέλι ( αυτό και αν είναι! )...

Βεβαία με τα ελάχιστα που ξέρω , διαβάζοντας μόνον, υπάρχει ένα κομβικό σημείο προσοχής. Το Γ Στάδιο , που πρέπει να εφαρμοστεί σωστά, και όχι κατ' ουσία να παρακάμπτεται, η να εφαρμόζεται λάθος, με ανορθόδοξες μεθόδους κλεισίματος , όταν δεν ακολουθούντα οι κανόνες και τα όρια του πολυσταδιακού, τότε είναι δώρο - άδωρο και ίσως και επικίνδυνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες ...

*απ' όσο γνωρίζω τα εργοστασιακά μαχαίρια, στροφεία και παρελκόμενα είναι κατά πολύ ανωτέρα σε ποιότητα και υπέρ-πολλαπλάσια σε αξία από αυτά που διατίθενται στο εμπόριο για τους ιδιογομωτές , γιατί προορίζονται για μαζική παράγωγη. Όμως έστω και έτσι , λόγο αυτής καθ' αυτής της μαζικής παράγωγης , θεωρώ ότι τα φυσίγγια αυτά , ίσως είναι εφάμιλλα η ακόμα και να υστερούν συγκρινόμενα με αυτά που θα φτιάξει ο μερακλής και γνωστής ιδιογομωτής, εάν και εφόσον γνωρίζει τι κάνει ...

Στο τέλος-τέλος, προσωπικά πιστεύω ότι το μεγαλύτερο όφελος της ιδιογόμωσης, είναι οτι ο κυνηγός που γεμίζει ο ίδιος τα φυσίγγια του , τα προσαρμόζει στο ντουφέκι του, τα θηράματα, την εποχή, και τον τρόπο που τουφεκάει… Νομίζω ότι αυτό γίνεται πολύ πιο δύσκολα με τα εμπορικά φυσίγγια … :) ...

Βεβαία με τα ελάχιστα που ξέρω , διαβάζοντας μόνον, υπάρχει ένα κομβικό σημείο προσοχής. Το Γ Στάδιο , που πρέπει να εφαρμοστεί σωστά, και όχι κατ' ουσία να παρακάμπτεται, η να εφαρμόζεται λάθος, με ανορθόδοξες μεθόδους κλεισίματος , όταν δεν ακολουθούντα οι κανόνες και τα όρια του πολυσταδιακού, τότε είναι δώρο - άδωρο και ίσως και επικίνδυνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες ...
Γιάννη, τη εννοείς με το παραπάνω κείμενο ;; Ποια είναι η επικινδυνότητα του 3του σταδίου ;;

Σε τι χανουν τα ανω των 12 χιλιοστων Γιαννη μου ??
Σε σταθεροτητα ?
Σε ταχυτητες ?
Σε συγκεντρωση ?
Σε κατανομη ?
Σε κατι αλλο που δεν παει το μυαλο μου ?
Μην ξαναβάλεις αλεύρι φίλε και φτιάξε φυσίγγια με 13/14 χιλιοστά και με ταχυτητες και ριξτα και θα δεις το αποτέλεσμα αλλά θα τα κλείσεις και 6αστερα.Νικο μη κοιτάς τις γνώσεις τις δικές και το πώς δουλεύεις εσύ και τι χρησιμοποιείς ,εσύ το κατέχεις το αντικείμενο πολύ καλά και ξέρεις να διαχειριστείς τα υλικά και απαντάς με βάση τις δικές σου ικανότητες ή πλειοψηφία δεν το κατέχει τόσο .

Μην ξαναβάλεις αλεύρι φίλε και φτιάξε φυσίγγια με 13/14 χιλιοστά και με ταχυτητες και ριξτα και θα δεις το αποτέλεσμα αλλά θα τα κλείσεις και 6αστερα.Νικο μη κοιτάς τις γνώσεις τις δικές και το πώς δουλεύεις εσύ και τι χρησιμοποιείς ,εσύ το κατέχεις το αντικείμενο πολύ καλά και ξέρεις να διαχειριστείς τα υλικά και απαντάς με βάση τις δικές σου ικανότητες ή πλειοψηφία δεν το κατέχει τόσο .

Σεβομαι την γνωμη σου....Απο την αλλη Γιαννη μου οι ιδιογομωτες
πασχιζουν για το καλυτερο....
Το δε φορουμ...ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ...ειναι ανοιχτη εγκυκλοπαιδεια...γραφουν πολλα
ατομα τις γνωσεις τους...οποιος θελει μαθαινει...και οποιος οχι.
ΠΧ . Για ποιον λογο να κλεισω εξαστερο απο την στιγμη που ξερω οτι
το 8πτυχο μου μαζευει τα περιφερειακα σκαγια και μου τα βαζει
μεσα στον φονικο κυκλο ??
Για ποιον λογο να μην βαλω αλευρι απο την στιγμη που ξερω οτι θα
μου δωσει καλυτερες ταχυτητες συγκεντρωσεις και κατανομες ??

Και συνεχιζω...γιατι δεν τελειωσα το μηνυμα μου..
Ειναι απλα πραγματα που τα λεμε καθε μερα σχεδον....οχι μονο εγω
αλλα και αλλοι φιλοι.

Back