Κινητική Ενέργεια - Διάτρηση - Τραυματικό σοκ

Και γιατί τα Kicks να κάνουν τα σκάγια πιο σφαιρικά για να έχουν μεγαλύτερες μένουσες ? άρα μικρότερες προσκοπεύσεις ?
Δηλ,τα πιο σφαιρικά σκάγια έχουν μεγαλύτερες μενουσες?
Αν είναι συμπαγεστερη η δέσμη των σκαγιων δεν παίζει ρόλο?

Δηλ,τα πιο σφαιρικά σκάγια έχουν μεγαλύτερες μενουσες?
Αν είναι συμπαγεστερη η δέσμη των σκαγιων δεν παίζει ρόλο?
Σωστό, αλλά συμπαγέστερη έχεις και με άλλα φυσίγγια.
Αλλάζεις προσκοπεύσεις ανάλογα το πόσο σφιχτά πάει το κάθε φυσίγγι ;
Με το τι αρχική βγάζει ;
Με το πόσο σκληρά σκάγια έχει ;
Αν έχει buffer ή όχι ;
Πόσο γρήγορα αποχωρίζεται το βύσμα από τα σκάγια ;
Ανάλογα το τσοκ ;

Ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω και αυτό μόνο αν αποδεχτούμε ότι το Kicks μειώνει δραστικά το μήκος της ατράκτου των σκαγιων, είναι να απαιτεί ακριβώς τη σωστή προσκόπευση ενώ τα συμβατικά τσοκ να πετυχαίνουν και με μεγαλύτερη από την απαιτούμενη προσκόπευση λόγω ουράς.

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω και αυτό μόνο αν αποδεχτούμε ότι το Kicks μειώνει δραστικά το μήκος της ατράκτου των σκαγιων, είναι να απαιτεί ακριβώς τη σωστή προσκόπευση ενώ τα συμβατικά τσοκ να πετυχαίνουν και με μεγαλύτερη από την απαιτούμενη προσκόπευση λόγω ουράς.
Και αλλους που εχω ρωτησει Λεο μου εχουν πει το ιδιο, οτι εχουν λιγοτερη προσκο, οτι χρειαζεται ακριβως τη σωστη μεσα εισαι.
Αν ριξεις στον πινακα στα 45-50 μετρα με το Κικς και ενα συμβατικο δεν καταλαβαινεις καποια διαφορα στην ταχυτητα?

Και αλλους που εχω ρωτησει Λεο μου εχουν πει το ιδιο, οτι εχουν λιγοτερη προσκο, οτι χρειαζεται ακριβως τη σωστη μεσα εισαι.
Αν ριξεις στον πινακα στα 45-50 μετρα με το Κικς και ενα συμβατικο δεν καταλαβαινεις καποια διαφορα στην ταχυτητα?
Μα αν είχα προσέξει δεν θα το παραδεχομουν; Βέβαια δεν το έχω δουλέψει και τόσο πολύ, σπάνια το βάζω στο όπλο. Θα κάνω πιο προσεκτικές δοκιμές και θα επανέλθω. Δεν μπορεί τόσοι χρήστες του να έχουν αυταπάτες...

Εμένα ,αυτή την αίσθηση μου την δίνει η s4. Μπορεί να έχει ίδιο pmax,ίδιο v1,αλλά πιο ακαριαία ανάφλεξη...Λες και τα τινάζει ρεύμα ένα πράμα...
...ακριβώς το ίδιο και μένα Πάρη!... 🙂 ...και με φυσίγγια ιδιογόμωσης που τα λογαριάζω 380-390 μ/δλ το πολυ...και όμως ... στεγνές, ακαριαίες καταβολές...

Μα αν είχα προσέξει δεν θα το παραδεχομουν; Βέβαια δεν το έχω δουλέψει και τόσο πολύ, σπάνια το βάζω στο όπλο. Θα κάνω πιο προσεκτικές δοκιμές και θα επανέλθω. Δεν μπορεί τόσοι χρήστες του να έχουν αυταπάτες...
Δεν εννοουσα κατι τετοιο για το ατομο σου Λεο μου, πιο πολυ ερωτηση ηταν, αν εχεις κανει τετοιες δοκιμες και αν εχεις παρατηρησει τη διαφορα.😎😎

Σωστό, αλλά συμπαγέστερη έχεις και με άλλα φυσίγγια.
Αλλάζεις προσκοπεύσεις ανάλογα το πόσο σφιχτά πάει το κάθε φυσίγγι ;
Με το τι αρχική βγάζει ;
Με το πόσο σκληρά σκάγια έχει ;
Αν έχει buffer ή όχι ;
Πόσο γρήγορα αποχωρίζεται το βύσμα από τα σκάγια ;
Ανάλογα το τσοκ ;

Ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω.
Θα σου πρότεινα να προμηθευτείς ένα τέτοιο τσοκ και να το δοκιμάσεις!🙂
Σε τραβέρσες με τα φυσίγγια που ρίχνεις συνήθως και τα ξέρεις....

Πληροφοριακά,έχω παρατήσει πυρίτιδες επειδή είναι πιο "γρήγορες" από αυτό που έχω συνηθίσει !
Σαν τουφεκιές,σαν αποτύπωση,σαν διατρηση ήταν εξαιρετικές!
Θυμάμαι συγκεκριμένα την g3000....
Όταν πρωτοδιατεθηκε στην αγορά.
Δεν την "έβρισκα" με την καμία!
Χάρισα 350 φυσίγγια γεματα κι οση χύμα πυρίτιδα μου είχε μείνει!
Ο φίλος που την πήρε,εγλυφε τους κάλυκες!

Αυτά που περιγράφεις,σωστά,μπορούν να είναι και είναι αιτίες για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.

Για το αποτέλεσμα μιλάω!🙂

Αυτο ισχύει, η s4 είναι από τις πιο γρήγορες σε ανάφλεξη πυριτιδες, μια mbx32 πχ ενώ έχει ίδια προοδευτικοτητα καθυστερεί πολύ περισσότερο.
....shake hands....το παρατηρώ και εγώ αυτο συνέχεια Λευτέρη, με την ΜΒ Χ 32, το καταλαβαίνω δηλαδή...

Θα σου πρότεινα να προμηθευτείς ένα τέτοιο τσοκ και να το δοκιμάσεις!🙂
Σε τραβέρσες με τα φυσίγγια που ρίχνεις συνήθως και τα ξέρεις....

Πληροφοριακά,έχω παρατήσει πυρίτιδες επειδή είναι πιο "γρήγορες" από αυτό που έχω συνηθίσει !
Σαν τουφεκιές,σαν αποτύπωση,σαν διατρηση ήταν εξαιρετικές!
Θυμάμαι συγκεκριμένα την g3000....
Όταν πρωτοδιατεθηκε στην αγορά.
Δεν την "έβρισκα" με την καμία!
Χάρισα 350 φυσίγγια γεματα κι οση χύμα πυρίτιδα μου είχε μείνει!
Ο φίλος που την πήρε,εγλυφε τους κάλυκες!

Αυτά που περιγράφεις,σωστά,μπορούν να είναι και είναι αιτίες για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.

Για το αποτέλεσμα μιλάω!🙂
Για ποιο οπλο να παρει τετοιο τσοκ? φανταζομαι οχι για τη Μ2!

Ναι βρε, μη τσιμπάς... Παρεξηγιομαστε εμείς μεταξύ μας;😉
No no no....που ελεγε και εκεινο το song.😝
Καποτε ειχα συγκρινει Ufo με Kicks με διαφορα φυσιγγια και μερικα νο3 που ηταν απο τα νουμερα που πηγαινε καλα το Ufo, το Kicks ειχε μεγαλυτερη διατρηση κι ας ειχε μικροτερη συσφιξη, 1.01 με 1.1 του Ufo.
Με ολα τα φυσιγγια ηταν μπροστα σε συγκεντρωση και διατρηση, στον τενεκε βεβαια τοτε ειχαν πολυ μικρη διαφορα στα σκαγια που εβαλαν αλλα αρκετη στη διατρηση.

Δεν μπορεί τόσοι χρήστες του να έχουν αυταπάτες...
Δεν έχουν αυταπάτες.
Βάζει περισσότερα σκάγια.

Από αυτό το απλό πράγμα μέχρι να του αποδίδονται χαρακτηριστικά που δεν τα διαφημίζει ούτε η εταιρία που το κατασκευάζει έχει διαφορά.
Ειδικά όταν είναι σε τέτοιο βαθμό.

Η εταιρία που διαφήμιζε την κοντή άτρακτο έγινε διεθνώς ρεζίλι.

Screenshot_2022-12-20-21-03-37-923_org.mozilla.firefox~2.jpg

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ξυράφι_του_Όκαμ

Δεν έχουν αυταπάτες.

Από αυτό το απλό πράγμα μέχρι να του αποδίδονται χαρακτηριστικά που δεν τα διαφημίζει ούτε η εταιρία που το κατασκευάζει έχει διαφορά.

View attachment 63322

Εμένα δεν με τρελαίνει στον πίνακα πάντως. Το έριξα αρκετά σε επιβλαβή τον Σεπτέμβριο και τον μισό Οκτώβριο και είδα κάποια σκοτώματα που με εντυπωσίασαν, αλλά δεν ξέρω αν δεν θα τα έκανα και με ένα συμβατικό στενό τσοκ. Όπως έγραψα, δεν το έχω δουλέψει αρκετά για να το θεοποιησω ακόμα.

Δεν έχουν αυταπάτες.

View attachment 63322

Στο εχω πει φιλε παρα πολλες φορες, ασε τι λεει η καθε εταιρεια, τι διαφημιζει και τι οχι...τα σκοτωματα των patternmaster δεν τα φτανεις με κανενα συμβατικο τσοκ κι ας λεει οτι θελει ο τυπος στο βιντεο, μιλαω παντα για μολυβδινα σκαγια.

Ρωτα κανεναν που εχει και το δουλευει να σου πει...η ακομα καλυτερα δοκιμασε ο ιδιος και βγαλε συμπερασμα.

Αν ριξεις στον πινακα με ενα τετοιο τσοκ θα καταλαβεις αν βγαζει περισσοτερη δυναμη αμεσως, αν δεν εχεις ριξει πες σε καποιον που εχει τετοιο τσοκ να ριξει οταν βρεθειτε σκοπευτηριο.

Εμένα δεν με τρελαίνει στον πίνακα πάντως. Το έριξα αρκετά σε επιβλαβή τον Σεπτέμβριο και τον μισό Οκτώβριο και είδα κάποια σκοτώματα που με εντυπωσίασαν, αλλά δεν ξέρω αν δεν θα τα έκανα και με ένα συμβατικό στενό τσοκ. Όπως έγραψα, δεν το έχω δουλέψει αρκετά για να το θεοποιησω ακόμα.
Στον πίνακα Δεεεννν!
Άναρχη τουφεκιά !😕
Με τουφιτσες,τσαμπιά....κλπ....
Αν το είχα δοκιμάσει σε πίνακα πριν το ρίξω στο κυνήγι,μάλλον δεν θα το έβαζα ποτέ!!

Στον πίνακα Δεεεννν!
Άναρχη τουφεκιά !😕
Με τουφιτσες,τσαμπιά....κλπ....
Αν το είχα δοκιμάσει σε πίνακα πριν το ρίξω στο κυνήγι,μάλλον δεν θα το έβαζα ποτέ!!

Γιαννη μου να σε ρωτησω κατι?
Εχω ολα τα τσοκ μαζι μου...Εαν αυριο στο σκοπευτηριο μετρησω διατρηση
με μαμα τσοκ και το Κικς που εχω στα ιδια μετρα με ιδιο φυσιγγιο
πιστευεις οτι το Κικς θα δωσει μεγαλυτερη διατρηση??
Για διατρηση μιλαω...αστα ολα τα αλλα.

Back