Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οι λεβεντομαλάκες.

https://kynoclub.gr/2022/10/12/37130/
Και εμάς εδώ προχτές κάνανε μπλόκο η θύρο φυλακή γτ ήρθανε κάποια άτομα από Λευκάδα μπήκανε καταφυγιο βάρεσανε 25 πουλιά και 7 λαγούς αλλά δεν τους έπιασαν το γτ δεν το γνωρίζω

Σε πιο μέρος ήρθαν από Λευκάδα φιλε ; Κ σίγουρα τους ξερψ
Και εμάς εδώ προχτές κάνανε μπλόκο η θύρο φυλακή γτ ήρθανε κάποια άτομα από Λευκάδα μπήκανε καταφυγιο βάρεσανε 25 πουλιά και 7 λαγούς αλλά δεν τους έπιασαν το γτ δεν το γνωρίζω

Πήρε ο @vazelos ένα σχετικά φθηνό ... βρίσκεται σε φάση δοκιμών ...
του ρουσσου πηρα...τι εχω παρατηρησει μεχρι τωρα....αμεσα η εφαρμογη στο κινητο συνδεεται με το χειριστηριο και το κολαρο...δειχνει την πορεια του σκυλου αλλα οχι τη δικη σου πορεια στο βουνο...απλα βγαζει το στιγμα που εισαι καθε φορα..δεν καταγραφει τη δικη σου πορεια(εμενα αυτο δε μου χρειαζεται)...μπορεις να παρακολουθεις μεχρι 9 σκυλους, παρεχει πληροφοριες για υψομετρο, ποσοστο μπαταριας του κολαρου, με ποιο δορυφορο εχεις συνδεθει, ποιον σκυλο παρακολουθεις... το πληκτρολογιο εχει δικη του ενδειξη για τη μπαταρια...εχει ρευμα, μπιπερ και ηχητικη εντολη προς το σκυλο...χρειαζεται αρχικα δεδομενα για να φορτωσει τους χαρτες, αλλα μετα τους κραταει στη μνημη η εφαρμογη ακομη και αν δεν εχεις δεδομενα εκει που βρισκεσαι...πρεπει δηλαδη αν πας σε σημειο που δεν πιανουν τα δεδομενα της κινητης να εχεις ανοιξει μια φορα την εφαρμογη για να φορτωσει τους χαρτες, ζουμαροντας την περιοχη που θα πας ...επισης διαθετει και ιστορικο, οπου εχουν καταγραφει ολα τα μεχρι σημερα κυνηγια που εχω κανει αλλα και δυνατοτητα να φτιαξεις λιστα τοποθεσιων με ονοματα (π.χ καρτερια κλπ)....πλεονεκτημα τελος αποτελει η παρακολουθηση απο την οθονη του κινητου η οποια λογω μεγεθους ειναι καλυτερη σε σχεση με την μικρη οθονη ενος γκαρμιν...

ενα προβληματακι που ειχα παρατηρησει και πιστευω το ελυσα ηταν το εξης...ανοιγα το πρωι την εφαρμογη, συνδεομουν κανονικα με το κολαρο. εβλεπα την πορεια του σκυλου στο κινητο και μετα πατουσα το κλειδωμα οθονης...αν ανοιγα ξανα το κινητο μετα απο την παρελευση 5λεπτου, ειχε χαθει η συνδεση της εφαρμογης με το κολαρο, και επρεπε να ξανακανω σαρωση...μια διαδικασια ελαχιστων δευτερολεπτων αλλα λιγο σπαστικη...μιλησα με την εταιρεια και μου ειπε οτι ειναι θεμα ρυθμισης της συσκευης...αφου εφαγα κανα 2 μερες να ψαχνω ρυθμισεις στο blue tooth του κινητου, και στα δικαιωματα της εφαρμογης dtr25000 pro, δε βρηκα κατι που να λυσει το προβλημα...τελικα χθες μου ηρθε η φωτιση και μπηκα στις ρυθμισεις οθονης και ειδα οτι ειχα επιλεξει απενεργοποιηση μετα απο 5 λεπτα...αλλαξα και εβαλα την επιλογη ''ποτε'' και τωρα παρατηρησα οτι πατωντας το κλειδωμα της οθονης του κινητου και μετα ξεκλειδωμα αφου εχουν περασει περισσοτερα απο 5 λεπτα, στην οθονη εμφανιζεται η τελευταια εφαρμογη που ειχα αφησει ανοικτη....

δεν εχω χρησιμοποιησει garmin οποτε δε μπορω να τα συγκρινω, αλλα το κολαρο ειναι αρκετα καλοφτιαγμενο, και περιμενω το χρονο να δειξει αν αξιζει η οχι το συγκεκριμενο μηχανακι....εμενα παντως στο κυνηγι που κανω με καλυπτει...

του ρουσσου πηρα...τι εχω παρατηρησει μεχρι τωρα....αμεσα η εφαρμογη στο κινητο συνδεεται με το χειριστηριο και το κολαρο...δειχνει την πορεια του σκυλου αλλα οχι τη δικη σου πορεια στο βουνο...απλα βγαζει το στιγμα που εισαι καθε φορα..δεν καταγραφει τη δικη σου πορεια(εμενα αυτο δε μου χρειαζεται)...μπορεις να παρακολουθεις μεχρι 9 σκυλους, παρεχει πληροφοριες για υψομετρο, ποσοστο μπαταριας του κολαρου, με ποιο δορυφορο εχεις συνδεθει, ποιον σκυλο παρακολουθεις... το πληκτρολογιο εχει δικη του ενδειξη για τη μπαταρια...εχει ρευμα, μπιπερ και ηχητικη εντολη προς το σκυλο...χρειαζεται αρχικα δεδομενα για να φορτωσει τους χαρτες, αλλα μετα τους κραταει στη μνημη η εφαρμογη ακομη και αν δεν εχεις δεδομενα εκει που βρισκεσαι...πρεπει δηλαδη αν πας σε σημειο που δεν πιανουν τα δεδομενα της κινητης να εχεις ανοιξει μια φορα την εφαρμογη για να φορτωσει τους χαρτες, ζουμαροντας την περιοχη που θα πας ...επισης διαθετει και ιστορικο, οπου εχουν καταγραφει ολα τα μεχρι σημερα κυνηγια που εχω κανει αλλα και δυνατοτητα να φτιαξεις λιστα τοποθεσιων με ονοματα (π.χ καρτερια κλπ)....πλεονεκτημα τελος αποτελει η παρακολουθηση απο την οθονη του κινητου η οποια λογω μεγεθους ειναι καλυτερη σε σχεση με την μικρη οθονη ενος γκαρμιν...

ενα προβληματακι που ειχα παρατηρησει και πιστευω το ελυσα ηταν το εξης...ανοιγα το πρωι την εφαρμογη, συνδεομουν κανονικα με το κολαρο. εβλεπα την πορεια του σκυλου στο κινητο και μετα πατουσα το κλειδωμα οθονης...αν ανοιγα ξανα το κινητο μετα απο την παρελευση 5λεπτου, ειχε χαθει η συνδεση της εφαρμογης με το κολαρο, και επρεπε να ξανακανω σαρωση...μια διαδικασια ελαχιστων δευτερολεπτων αλλα λιγο σπαστικη...μιλησα με την εταιρεια και μου ειπε οτι ειναι θεμα ρυθμισης της συσκευης...αφου εφαγα κανα 2 μερες να ψαχνω ρυθμισεις στο blue tooth του κινητου, και στα δικαιωματα της εφαρμογης dtr25000 pro, δε βρηκα κατι που να λυσει το προβλημα...τελικα χθες μου ηρθε η φωτιση και μπηκα στις ρυθμισεις οθονης και ειδα οτι ειχα επιλεξει απενεργοποιηση μετα απο 5 λεπτα...αλλαξα και εβαλα την επιλογη ''ποτε'' και τωρα παρατηρησα οτι πατωντας το κλειδωμα της οθονης του κινητου και μετα ξεκλειδωμα αφου εχουν περασει περισσοτερα απο 5 λεπτα, στην οθονη εμφανιζεται η τελευταια εφαρμογη που ειχα αφησει ανοικτη....

δεν εχω χρησιμοποιησει garmin οποτε δε μπορω να τα συγκρινω, αλλα το κολαρο ειναι αρκετα καλοφτιαγμενο, και περιμενω το χρονο να δειξει αν αξιζει η οχι το συγκεκριμενο μηχανακι....εμενα παντως στο κυνηγι που κανω με καλυπτει...
Πολύ καλό φαίνεται. Αντρέα πόσο κοστίζει για ένα κολάρο;

Αν εχει καποιος που ασχολειτε με τεχνολογια την καλοσυνη να μας εξηγησει λιγο την λειτουργια του gps?
Πρεπει να υπαρχει διαθεσιμο wi fi?

Ποια μοντελα ειναι δοκιμασμενα;

Θα με ενδιεφερε κατι που να ειναη ανεξαρτητο
Να μην εχει αναγκη απο ιντερνετ
Να μπορω να βλεπω την θεση των σκυλιων ανα πασα στιγμη και την πορεια που ακολουθω
Να μπορει να δεχετε στιγματα τοποθεσιας

Αλλα να μην στοιχιζει πολυ ακριβα
Γιατι θεωρω πολλα τα λεφτα που εχω δει 800-900 ευρω για την δικη μου περιπτωση

Αν εχει καποιος που ασχολειτε με τεχνολογια την καλοσυνη να μας εξηγησει λιγο την λειτουργια του gps?

Να μπορω να βλεπω την θεση των σκυλιων ανα πασα στιγμη και την πορεια που ακολουθω

Χρυσανθε πήγαινε στο ανάλογο τοπικ να σου λυθούν οι απορίες. Πάντως τα παιδιά εκεί λενε καλα λόγια για το x20......και δεν κοστίζει ενα νεφρό...

εαν θες αυτα πας σε μονοδρομο στο χ20 ειναι πολυ καλο..
δεν χανει σημα σαν τα garmin αντεχει η μπαταρια παρα πολυ περισοτερο λογο ελαφρη λογισμικου και b/w οθονης
εχεις τοποθεσιες των σκυλων και τοποθεσια αμαξιου
εχεις ηδοπηηση οταν φερμαρουν τα σκυλια..
με 400 ευρω..
τα gps με ιντερνετ δεν κανουν για κηνηγη διοτη πολες φορες σε ψιιλα βουνα η σε βαθιες ρεματιες δεν υπαρχει συμα

Πολύ λογική τιμή. Ευχαριστώ πολύ Ανδρέα!
η γκαρμιν προσφερει το χεριστηριο σε τιμες κοντα στα 500 ευρω (α50 και α100)...υπερτιμημενο αλλα εχει καλυτερη πληροφορηση απο το δικο μου...τωρα, το δικο μου εχει ενα πολυ απλο χειριστηριο, που δεν το λες φθηνο αλλα ουτε και σουπερ ποιοτικο και κοστιζει 140 ευρω..και εδω θεωρω υπερβολικη την τιμη για αυτο το χειριστηριο ....εκει που νομιζω (συμφωνα με αυτο που βλεπω) οτι δεν δικαιολογειται σε καμια των περιπτωσεων η διαφορα τιμης ειναι στο κολαρο...το δικο μου εχει 120 ευρω και το γκαρμιν τ5 350 ενω το τ15 400 ευρω....εδω η γκαρμιν χανει κατα κρατος ....δεν δικαιολογειται αυτη η τιμη για κολαρο...ειναι ολοιδια οπως τα βλεπω (ετυχε και επιασα στα χερια μου δυο τετοια γκαρμιν και του ρουσσου δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα σε σχεση με αυτα)....αλλα ειπαμε...η αντοχη στο χρονο θα δειξει αν αξιζει η οχι αυτο που πηρα σε σχεση με τα δοκιμασμενα και καταξιωμενα γκαρμιν....μην τα ισοπεδωνουμε και ολα...

Χρύσανθε υπάρχει το κολλάρο που μπαίνει στο σκυλί και το μηχάνημα που κρατάς στα χέρια σου.

Το κολλάρο έχει module gps και εντοπίζει την θέση του.
Μέσω ραδιοκυμάτων σε συγκεκριμένη συχνότητα VHF στέλνει την θέση του στο handheld σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πχ 5 sec.
Το handhed έχει και αυτό module gps και γνωρίζει την δική του θέση οπότε ανάλογα τις δυνατότητές του εμφανίζει την κατεύθυνση και την απόσταση του κολλάρου, χάρτες, διαδρομές του σκυλιού, διαδρομή δική σου κτλ.

Αν το handheld έχει την δυνατότητα να συνδεθεί με κινητό αυτό γίνεται με εφαρμογή του κινητού και το handheld επικοινωνεί με το κινητό μέσω bluetooth.

Ετσι δουλεύουν όλα σχεδόν.
Δεν χρειάζονται wifi και τα περισσότερα ούτε σύνδεση internet.
Πρέπει όμως να δεις ακριβώς το μοντέλο τι απαιτήσεις έχει.

τα gps με ιντερνετ δεν κανουν για κηνηγη διοτη πολες φορες σε ψιιλα βουνα η σε βαθιες ρεματιες δεν υπαρχει συμα
δεν ειναι με ιντερνετ τα κολαρα του ρουσσου...δουλευει ακριβως οπως τα χ20 και χ30 ...η μονη τους διαφορα ειναι οτι τα χ20 και χ30 εχουν δυνατοτητα να φορτωσεις οφλαιν χαρτες οποτε δε χρειαζεται να ανοιξεις μια φορα το μηχανημα με δεδομενα για να κατεβασεις χαρτες οπως περιεγραψα στο προηγουμενο ποστ...

μαλιστα, σε τηλεφωνικη επικοινωνια μαζι του, του ζητησα να ενσωματωσει στην εφαρμογη τη δυνατοτητα να κατεβουν οφ λαιν χαρτες κατι το οποιο θεωρω οτι ειναι πολυ ευκολο να γινει ...οποιος παντως θελει να δει τι ακριβως κανει του ρουσσου και τα τσεχικα χ20 και χ30 δεν εχει παρα να κατεβασει απο το play store τις δυο εφαρμογες...

gps dtr 25000
dogtrace gps το τσεχικο

δεν το χρησιμοποιεις καθολου αυτο...μια φορα για να ανοιξεις το κολαρο με το μαγνητη που εχει επανω και στη συνεχεια παρακολουθεις απο την εφαρμογη του κινητου...επισης μπορεις να στελνεις μεσω του κινητου εντολες στο κολαρο....

Status
Not open for further replies.
Back