Ιδιογόμωση cal 20

Είχα πάρει και 67αριδες ισπανικούς τους οποίους έκλεινα στην Mec cal20 σε δυο στάδια και ρελιασμα με το I2s. Με την Αο δεν τα βρήκαμε, με mb32 πήγαμε εξερετικα 1,20χ25 αλλά είχα λίγο θέμα στης δόσεις και ήθελα τσεκάρισμα, όχι κάτι τραγικό γιατί το έχω ταράξει το ογκομετρικό της.
Με την ΜΒ 32 και 36 που τις δουλεύω για πρώτη φορά αυτές τις μέρες υπάρχει πρόβλημα στη δοσομετρία, τουλάχιστον με τα δικά μου δοσομετρικά που είναι αυτά της Lee που βιδώνουν στον πάγκο.
Σκέφτομαι να αγοράσω το δοσομετρικό του Λάσκα για να ηρεμίσω, βαρέθηκα να μετράω φυσίγγι-φυσίγγι.

Στην ΜΒ32 1.20Χ25 τί βύσμα έβαζες σε 69άρι κάλυκα;

Μια χαρά σε πιστεύω γιατί και εγώ έτσι κλείνω στο 12cal. Απλά δεν ήθελα να πάρω δεύτερη Lee και για το 20.
Αν θέλεις αγοράζεις μόνο το Κιτ μετατροπής από 12 σε 20! Εγώ έτσι έκανα και αν θυμάμαι καλά το είχα πάρει κάνα 40αρι ευρώ από vendors!

Αν θέλεις αγοράζεις μόνο το Κιτ μετατροπής από 12 σε 20! Εγώ έτσι έκανα και αν θυμάμαι καλά το είχα πάρει κάνα 40αρι ευρώ από vendors!
Το ξέρω Γιάννη, στην αρχή αυτό σκεφτόμουν. Επειδή όμως κλείνω περισσότερα 12άρια δεν γίνεται να τα αλλάζω συνέχεια μια το ένα-μια το άλλο. Έτσι άφησα τη Lee για το 12 και πήρα τη μικρούλα του Λαναρά για τα λίγα 20άρια που θα κλείνω το χρόνο.

Από δεξιά Cx 1000 64 Χιλ. Sipen 1,20 X 26 Gualandi διασποράς νούμερο 9,5 ρέλιασμα 59χιλ. με φελλό 3 Χιλ.
Στο κέντρο 615 65 χιλ. Sipen 1,20 X 26 Gualandi 25 ρέλιασμα 60χιλ.
Αριστερά Cx1000 65χιλ. Granular 1,15 X 25 Gualandi 25 ρέλιασμα 60χιλ.
Όλα με στροφείο CNC
View attachment 52391
Φαίνεται πολύ καλό αυτό το στροφείο. Λέω να πάω να το πάρω αύριο.

Πολύ καλό είναι φίλε αλλά κάποια στιγμή θέλω να πάρω το IOS cal 20
Έχω και τα δυο I2s και το I0D εξερετικα και τα δυο, αλλά τι γινότανε, όταν άλλαζα στροφειο αστέρι σε ρελι και το αντίθετο είχα μια διαφορά 1mm με αποτέλεσμα Κάθε φορά να πρέπει να ρυθμίζω το stop της μηχανής. Αποφάσισα λοιπόν να δοκιμάσω το Ι2S και για τα δύο, δηλαδή και για αστέρι και για ρέλι. τελικά μου βγήκε σε πολύ καλό και άφησα πάνω στη μηχανή μόνιμα το I2s και το Stop της μηχανής μόνιμα στα 60mm

Αυτά είναι τρία πατσαβουροφύσιγγα κλεισμένα από την ίδια πατσαβουρομηχανή και ρελιασμένα από το ίδιο πατσαβουροδράπανο.

Το μόνο που αλλάζει είναι κάτι στο στροφείο. Δεν θα σας πω τί είναι αυτό το κάτι για να μην επηρεάσω.
Τα δύο από τα τρία θα πεταχτούνε στα σκουπίδια και θα κρατηθεί το ένα.
Ποια δύο θα πετούσατε στα σκουπίδια και πιο θα κρατούσατε;

1 και 3 είναι κλεισμένα στα 60χιλ, το 2 στα 57,8.

Όποιος δεν αντέχει το δράμα να μην συμμετέχει.

DSC01714.JPGDSC01715.JPG

Αυτά είναι τρία πατσαβουροφύσιγγα κλεισμένα από την ίδια πατσαβουρομηχανή και ρελιασμένα από το ίδιο πατσαβουροδράπανο.

Το μόνο που αλλάζει είναι κάτι στο στροφείο. Δεν θα σας πω τί είναι αυτό το κάτι για να μην επηρεάσω.
Τα δύο από τα τρία θα πεταχτούνε στα σκουπίδια και θα κρατηθεί το ένα.
Ποια δύο θα πετούσατε στα σκουπίδια και πιο θα κρατούσατε;

1 και 3 είναι κλεισμένα στα 60χιλ, το 2 στα 57,8.

Όποιος δεν αντέχει το δράμα να μην συμμετέχει.

View attachment 52411View attachment 52412
Κρατάω το αριστερό και ο λόγος είναι προφανής!

Εγώ πήρα ένα μαχαίρι μπρούτζινο και ακόμα παλεύω να φτιάξω επίπεδο το αστέρι!
Μου κάνει λακκούβα και με ελεύθερο χώρο αυτόν που πρέπει να έχω!
Με δύο στάδια χάραγμα ρέλιασμα.
Θέλω να πάρω και ένα τρίτο στάδιο.

Back