Ιδιογόμωση cal 20

Βασικά συμφωνώ με όλους σας. Απλά ήθελα να ακούσω γνώμες.

Το 1 είναι ρελιασμένο με το στροφείο του Λαναρά.
Το 2, το 2,5 και το 3 με το στροφείο cnc.
Χαίρομαι πολύ που όλοι συμφωνούμε ότι το στροφείο του Λαναρά είναι ανώτερο από το cnc.
Και μη μου τα γυρίσετε τώρα. Δεν ακούω τίποτα :p

Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες και το χρόνο σας!!

Η τρύπα σκεφτόμουν ότι έχει να κάνει με την κωνική χάραξη. Δηλαδή όσο πιο βαθιά και προς τα κάτω το σφάξει, τόσο πιο μπροστά θα έρθουν τα πετάλια και θα κλείνουν χωρίς κενό. Όση δύναμη και να βάλω όμως έτσι βγαίνουν. Έχω λυγίσω 3-4 κάλυκες από τη δύναμη. Ίσως να φταίει η ογκομετρία τη συνταγής. Όσον αφορά στη λακκουβα, ο λόγος που ανέβηκα από τα 28 στα 29γρ είναι ότι μου κάνει μικρότερη λακκούβα από ότι έκανε στα 28. Αλλά πάλι κάνει. Και ξέρω καλά τί θα μου πει ο Νίκος όταν μπει, "να αγοράσεις καλυκοκόφτη!"

Αυτά είναι τρία πατσαβουροφύσιγγα κλεισμένα από την ίδια πατσαβουρομηχανή και ρελιασμένα από το ίδιο πατσαβουροδράπανο.

Το μόνο που αλλάζει είναι κάτι στο στροφείο. Δεν θα σας πω τί είναι αυτό το κάτι για να μην επηρεάσω.
Τα δύο από τα τρία θα πεταχτούνε στα σκουπίδια και θα κρατηθεί το ένα.
Ποια δύο θα πετούσατε στα σκουπίδια και πιο θα κρατούσατε;

1 και 3 είναι κλεισμένα στα 60χιλ, το 2 στα 57,8.

Όποιος δεν αντέχει το δράμα να μην συμμετέχει.

View attachment 52411View attachment 52412
Θαλή μήν μπείς στο τρυπάκι του ''όμορφου'' ρελιάσματος με αποτέλεσμα να γίνονται φουρνέλα - δυναμίτες .
Δέν παρακολούθησα το θέμα αν είναι και τα 3 ίδιο set up .
Aν είναι ίδιο τότε είναι ότι καλύτερο να δείς την συμπεριφορά του set up ρίχνοντας καί τα 3 φυσίγγια σε στόχο .
Ετσι θα βρείς μπούσουλα για τα +- του set up .
Ένα φιλαράκι εδώ μόλις απέκτησε στροφείο πήρε φόρα κι'έφτιαχνε ωραία -όμορφα φουρνέλα με βάθος ρελιού 3+χιλιοστά ....
Δές καί τα αμερικάνικα πόσο μοιάζουν με το αριστερά δικό σου .Αυτό που κρίνω ως επικίνδυνο είναι αυτό στην μέση .

Η τρύπα σκεφτόμουν ότι έχει να κάνει με την κωνική χάραξη. Δηλαδή όσο πιο βαθιά και προς τα κάτω το σφάξει, τόσο πιο μπροστά θα έρθουν τα πετάλια και θα κλείνουν χωρίς κενό. Όση δύναμη και να βάλω όμως έτσι βγαίνουν. Έχω λυγίσω 3-4 κάλυκες από τη δύναμη. Ίσως να φταίει η ογκομετρία τη συνταγής. Όσον αφορά στη λακκουβα, ο λόγος που ανέβηκα από τα 28 στα 29γρ είναι ότι μου κάνει μικρότερη λακκούβα από ότι έκανε στα 28. Αλλά πάλι κάνει. Και ξέρω καλά τί θα μου πει ο Νίκος όταν μπει, "να αγοράσεις καλυκοκόφτη!"
Βάλε χαρτάκι 1χιλ μέσα στο βύσμα σου καί θα κλείσει η τρύπα

Εγώ αν θυμάστε σου είπα ότι το cnc δεν μου έκανε Για αστέρι, και ο λόγος που το κράτησα ήταν ότι το χρησιμοποιώ μόνο για να κάνω μόνο βολά. Του Λαναρά το στροφείο ποτέ δεν μου έκανε καλό ρέλι στο αστέρι μόνο ρε λιαστό με ικανοποιούσε. Νομίζω ότι με ένα καλό μαχαίρι και με ένα καλό στροφείο θα λύσεις πολλά προβλήματα που έχεις. Αν τα θεωρείς προβλήματα καιΑν δεν σε ενοχλεί ο τρόπος που κλείνεις τότε εμάς μας. Εγώ επειδή είχα την τρέλα και ήθελα να δοκιμάζω έχω μαζέψει διάφορα στροφεία και τα έχω δοκιμάσει έχω καταλήξει σε ένα στο Ι2S. Μαχαιράκι ενώ είχα το κορ τείνει πήρα και του Λαναρά πήρα και το cnc τελικά κατέληξα στο cnc.Όλο αυτό έχει να κάνει ανάλογα σε ποιο επίπεδο θες να φτάσεις. Μπορείς άνετα με δύο εργαλεία να κλείσεις Άριστα φυσίγγια. Εσύ από αυτά που σου λέμε κράτα και φιλτράρισέ οτι νομίζεις ότι σου κάνει, τα υπόλοιπα κράτα τα σαν πληροφορία για το μέλλον πιθανόν να σου χρειαστούν.

Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.

Βάλε χαρτάκι 1χιλ μέσα στο βύσμα σου καί θα κλείσει η τρύπα
Χαρτάκι 1χιλ μέσα στο βύσμα;;
Δηλαδή αφού βάζω το βύσμα, πριν βάλω σκάγια να βάλω ένα χαρτάκι μέσα στο ποτηράκι εννοείς; Τί διαμέτρημα ταιριάζει;

Κύριοι σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια.

Χαρτάκι 1χιλ μέσα στο βύσμα;;
Δηλαδή αφού βάζω το βύσμα, πριν βάλω σκάγια να βάλω ένα χαρτάκι μέσα στο ποτηράκι εννοείς; Τί διαμέτρημα ταιριάζει;
Λογικά του 28αριού .
Γεμίζω μόνο για 12άρι ας το επιβεβαιώσει ο Νίκος cal 20 ή ο Freeman (Γιώργος )
Θα κλείσει η τρύπα σίγουρα .

Back