Ιδιογόμωση Cal.16

Σπύρο έχεις πυρίτιδα rottweil της σειράς 800 ; Από που ;
Γεια σου φιλε αυτη που εχω ειναι η γνησια ροτβαιλ 3636 η μοναδικη γνησια η οποιοα κυκλοφορησε στα μεταλικα κυτια των 100 και 250γρ με το ελαφι

Καλημέρα, διάβαζα πριν μία εβδομάδα μια συζήτηση σε ιταλικό φόρουμ για αυτήν την πυρίτιδα και έλεγαν όλοι όσοι την ήξεραν τα καλύτερα, είναι πολλά χρόνια που δεν παράγεται.
Το εργοστασιο καηκε την δεκαετια του 70 αν θυμαμαι καλα και η παραγωγη της σταματησε αποτομα ειναι τρομερη μπαρουτη αυτη η μβ ταμπακο η μιλλεριτ και η σουπερ μπαλιστιτε

Η rottweil φαίνεται ότι παράγει και τώρα πυριτιδες, την σειρά 800 ( 802, 803 ,804), που όσοι γνωρίζουν τις θεωρούν από τις καλύτερες, αλλά δεν βρίσκονται και παραμένουν αποκλειστικοτητα λίγων.
η καλυτερη ολων ηταν μια η παλια γνησια η 3636

Μια περσινή δοκιμή με την C7, και οι πίνακας με τις βλητικές δόκιμες που μας έδωσε πιο παλιά ο Λευτέρης…(να είσαι καλά φίλε :)!)

Η δοκιμή ήταν καλή αλλά το φυσίγγι «κλωτσούσε»…

Δοκιμή C7.jpg

C7.jpg

Αν γίνει, 16/65 Fiocchi T1, 615, 1,30 X 25 γρ. Νο 7 , Ζ2Μ 24, ρέλι με χαρτάκι, 60 χιλ. τελικό, νομίζω ότι θα είναι πολύ καλυτέρα, τι γνώμη έχετε?

Υπολογίζω περίπου 385 μ/δλ και 550 bar...

Εφόσον Γιάννη θα κατέβεις γραμμάρια και είσαι με ρελιαστό καλύτερα θα ήταν να αφήσεις το cx2000 για να βοηθήσει να καεί καλύτερα η πυρίτιδα.
Δεν έχω την c7 αλλά πιστεύω ότι θα πάει καλύτερα έτσι...
Μια δοκιμή θα σου δείξει...

Τώρα βλέπω και το ΑΤ...αρκετά χαμηλό.
.think.
Στο ΑΤ αλλάζει κάτι μεταξύ cal12 και cal16...ή ισχύουν τα ίδια;
...στο 16αρι και στα μικρότερα διαμετρήματα ακόμα περισσότερο, είθιστε να παίρνουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα με καψούλια μεσαίας και μικρής ισχύος, ειδικά όταν δουλεύουμε ταχύκαυστες , και ιμι-προοδευτικές πυρίτιδες που είναι και ταυτόχρονα ζωηρές, λόγο του στενότερου άυλου, 17 χιλ. είναι στο 16αρι....

Ιμι-προοδευτική και ζωηρή είναι και η C7.Λεγοντας ζωηρή εννοώ την ευκολία έναυσης. Ειδικά η C7 είναι πυρίτιδα που ανεβάζει πιέσεις αλλά έχει ένα μεγάλο προσόν. Σε σύγκριση με άλλες παρότι δεν βγάζει ταχύτητες , βαστά περισσότερο και στο κρύο και στην υγρασία (ίσως λόγω της παραγόμενηs ενέργειας σε calories ανά γραμ, ο Λευτέρης ξέρει από αυτά και έχει και στοιχεία) π.χ. σε σύγκριση με τις πυρίτιδες τύπου Α και ακόμα και με τροποποιημένες μονοβασικές.

Το ΑΤ θα μεγαλώσει λίγο αλλά το λάκτισμα θα γίνει πιο "γλυκό" σίγουρα με το χαμηλότερο καψούλι και μείον 1 γρ. σκάγια...
Αυτό το ΑΤ είναι μικρό σε σχέση με την γόμωση. Τα 28 γρ. είναι 33 γρ. του 12αριου.

Αν πρόσεξες η τουφεκιά είναι στα 30 μέτρα με 2 άστρα , νομίζω στα 35 μέτρα η και παραπάνω θα ήταν πιο ανοιχτή , θα καταλάμβανε όλον τον κύκλο με περίπου 70% συγκέντρωση που είναι καλά για ρέλι...

Πάντως θα δοκιμάσω και με τα δυο , να δω και τι κατάλοιπα αφήνει όπως πολύ σωστά είπες...

Στο θήραμα φονικότατα δεν είδα, δεν το έριξα…

Καλησπέρα σας. Για ρελιαστό με σιπε, mb32 και mb36 με σκάγια ν8 και ν6 έχετε κάποιο σεταπ για να ξεκινήσω τις δοκιμές; Στα ποσά γραμμάρια προτείνετε να τις γεμίσω σε αυτό το διαμέτρημα;
Σιπε μεχρι 28 γρ μβ 32 απο 27 εως 28 γρ και μβ 36 30 γρ πιο χειμερινο και οι τρεις μπαρουτες ειναι αψογες

Καλησπέρα σας. Για ρελιαστό με σιπε, mb32 και mb36 με σκάγια ν8 και ν6 έχετε κάποιο σεταπ για να ξεκινήσω τις δοκιμές; Στα ποσά γραμμάρια προτείνετε να τις γεμίσω σε αυτό το διαμέτρημα;
Στράτο, με MBx32 γέμισε 1,50 x 28 σε 67αρη κάλυκα, με 686 και σκάγια Νο. 9 ή 10 (ή και 8 αν το προτιμάς).
Και 1,55 x 30 σε 70αρη κάλυκα με Cx1000 και σκάγια Νο 6 ή 7 ... Συγκεντρωτήρα Gualandi SG 18 και στα δυο (ή ότι έχεις που να ταιριάζει).
Για ρελιαστό κλείσιμο λέμε, με χαρτονάκι.
Να σου πω, δεν τα έχω ρίξει σε χαρτόνι. Αλλά στο κυνήγι, στις τσίχλες (κυρίως το πρώτο, και κυρίως με 10αρια), δεν χαρίζανε κάστανα !!!
Από το δεύτερο είχα φτιάξει μερικά και σε 6 και 7 για καμιά φάσσα,, αλλά δεν έτυχε να τις πετύχω όταν τις ήθελα ... 2-3 έριξα μόνο σε κουρούνες ...
Αν δεν έχεις Cx1000 βάλε 686 ή 615. Εγώ είχα πάρει μερικούς Cheddite 16/70/16 και το είχαν επάνω έτοιμο.
Νομίζω έχεις πάρει χρονογράφο (chrony ???) Αν μπορέσεις ταχογράφησέ τα και πες μου. Θα'θελα, έτσι από περιέργεια, να δω πάνω-κάτω τι ταχύτητα βγάζουν.

Στράτο, με MBx32 γέμισε 1,50 x 28 σε 67αρη κάλυκα, με 686 και σκάγια Νο. 9 ή 10 (ή και 8 αν το προτιμάς).
Και 1,55 x 30 σε 70αρη κάλυκα με Cx1000 και σκάγια Νο 6 ή 7 ... Συγκεντρωτήρα Gualandi SG 18 και στα δυο (ή ότι έχεις που να ταιριάζει).
Για ρελιαστό κλείσιμο λέμε, με χαρτονάκι.
Να σου πω, δεν τα έχω ρίξει σε χαρτόνι. Αλλά στο κυνήγι, στις τσίχλες (κυρίως το πρώτο, και κυρίως με 10αρια), δεν χαρίζανε κάστανα !!!
Από το δεύτερο είχα φτιάξει μερικά και σε 6 και 7 για καμιά φάσσα,, αλλά δεν έτυχε να τις πετύχω όταν τις ήθελα ... 2-3 έριξα μόνο σε κουρούνες ...
Αν δεν έχεις Cx1000 βάλε 686 ή 615. Εγώ είχα πάρει μερικούς Cheddite 16/70/16 και το είχαν επάνω έτοιμο.
Νομίζω έχεις πάρει χρονογράφο (chrony ???) Αν μπορέσεις ταχογράφησέ τα και πες μου. Θα'θελα, έτσι από περιέργεια, να δω πάνω-κάτω τι ταχύτητα βγάζουν.
Ευχαριστώ πολύ Στέλιο!!!
Θα τα φτιάξω και θα τα ταχογραφησω.. απλά θα καθυστερήσει λίγο η δοκιμή γιατί δεν έχω πάρει ακόμα το δίκανο στο όνομα μου....
Τον calldwell πήρα.

Μου ήρθαν κάποια από τα υλικά σήμερα και γέμισα 2 φυσίγγια, όχι αυτά που ήθελα γιατί το παρακανα λιγάκι με το κόψιμο του κάλυκα....
IMG_20220520_175722.jpg
IMG_20220520_175904.jpg
Το μπρούτζινο στροφείο του Λαναρά κάνει όμορφο ρελακι.
Τα συγκεκριμένα είναι mb32 1,45*28 n6 με sg18 από 65,5 σε 60,5. Εντωμεταξύ ο sg18 στο cal 16 έχει 2 φτερά στο ποτηράκι του σαν τον sg διασποράς στο cal 12.
Οταν αποτελειώσω τον καλυκοκοφτη να ρυθμίζεται ευκολότερα το ύψος κοψιματος θα γεμίσω και άλλα σεταπ.

Μου ήρθαν κάποια από τα υλικά σήμερα και γέμισα 2 φυσίγγια, όχι αυτά που ήθελα γιατί το παρακανα λιγάκι με το κόψιμο του κάλυκα....
View attachment 48922
View attachment 48924
Το μπρούτζινο στροφείο του Λαναρά κάνει όμορφο ρελακι.
Τα συγκεκριμένα είναι mb32 1,45*28 n6 με sg18 από 65,5 σε 60,5. Εντωμεταξύ ο sg18 στο cal 16 έχει 2 φτερά στο ποτηράκι του σαν τον sg διασποράς στο cal 12.
Οταν αποτελειώσω τον καλυκοκοφτη να ρυθμίζεται ευκολότερα το ύψος κοψιματος θα γεμίσω και άλλα σεταπ.
Καλόριχτα Στρατή...! :)

Υ.Γ...εχω μεινει απο σημα...τωρα εφτιαξε...

Back