Γεια σου φιλε αυτη που εχω ειναι η γνησια ροτβαιλ 3636 η μοναδικη γνησια η οποιοα κυκλοφορησε στα μεταλικα κυτια των 100 και 250γρ με το ελαφιΣπύρο έχεις πυρίτιδα rottweil της σειράς 800 ; Από που ;
Γεια σου φιλε αυτη που εχω ειναι η γνησια ροτβαιλ 3636 η μοναδικη γνησια η οποιοα κυκλοφορησε στα μεταλικα κυτια των 100 και 250γρ με το ελαφιΣπύρο έχεις πυρίτιδα rottweil της σειράς 800 ; Από που ;
Το εργοστασιο καηκε την δεκαετια του 70 αν θυμαμαι καλα και η παραγωγη της σταματησε αποτομα ειναι τρομερη μπαρουτη αυτη η μβ ταμπακο η μιλλεριτ και η σουπερ μπαλιστιτεΚαλημέρα, διάβαζα πριν μία εβδομάδα μια συζήτηση σε ιταλικό φόρουμ για αυτήν την πυρίτιδα και έλεγαν όλοι όσοι την ήξεραν τα καλύτερα, είναι πολλά χρόνια που δεν παράγεται.
η καλυτερη ολων ηταν μια η παλια γνησια η 3636Η rottweil φαίνεται ότι παράγει και τώρα πυριτιδες, την σειρά 800 ( 802, 803 ,804), που όσοι γνωρίζουν τις θεωρούν από τις καλύτερες, αλλά δεν βρίσκονται και παραμένουν αποκλειστικοτητα λίγων.
...στο 16αρι και στα μικρότερα διαμετρήματα ακόμα περισσότερο, είθιστε να παίρνουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα με καψούλια μεσαίας και μικρής ισχύος, ειδικά όταν δουλεύουμε ταχύκαυστες , και ιμι-προοδευτικές πυρίτιδες που είναι και ταυτόχρονα ζωηρές, λόγο του στενότερου άυλου, 17 χιλ. είναι στο 16αρι....Τώρα βλέπω και το ΑΤ...αρκετά χαμηλό.
Στο ΑΤ αλλάζει κάτι μεταξύ cal12 και cal16...ή ισχύουν τα ίδια;
Για μπαρούτι, τρίβεις σπίρτα και βάζεις μέσα?Καλημέρα στους φίλους του Cal.16!
Μια συνταγή, Τ3,Cheddite,65,5,CX2000,1,35 X 26,5 No 7,Z2M h 24, ρέλι με χαρτάκι, τελικό 60,5, για την έναρξη στις Πέρδικες...
Πως σας φαίνεται?
Α1....το έβαλα...Για μπαρούτι, τρίβεις σπίρτα και βάζεις μέσα?
Σιπε μεχρι 28 γρ μβ 32 απο 27 εως 28 γρ και μβ 36 30 γρ πιο χειμερινο και οι τρεις μπαρουτες ειναι αψογεςΚαλησπέρα σας. Για ρελιαστό με σιπε, mb32 και mb36 με σκάγια ν8 και ν6 έχετε κάποιο σεταπ για να ξεκινήσω τις δοκιμές; Στα ποσά γραμμάρια προτείνετε να τις γεμίσω σε αυτό το διαμέτρημα;
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο!!!Σιπε μεχρι 28 γρ μβ 32 απο 27 εως 28 γρ και μβ 36 30 γρ πιο χειμερινο και οι τρεις μπαρουτες ειναι αψογες
Στράτο, με MBx32 γέμισε 1,50 x 28 σε 67αρη κάλυκα, με 686 και σκάγια Νο. 9 ή 10 (ή και 8 αν το προτιμάς).Καλησπέρα σας. Για ρελιαστό με σιπε, mb32 και mb36 με σκάγια ν8 και ν6 έχετε κάποιο σεταπ για να ξεκινήσω τις δοκιμές; Στα ποσά γραμμάρια προτείνετε να τις γεμίσω σε αυτό το διαμέτρημα;
Ευχαριστώ πολύ Στέλιο!!!Στράτο, με MBx32 γέμισε 1,50 x 28 σε 67αρη κάλυκα, με 686 και σκάγια Νο. 9 ή 10 (ή και 8 αν το προτιμάς).
Και 1,55 x 30 σε 70αρη κάλυκα με Cx1000 και σκάγια Νο 6 ή 7 ... Συγκεντρωτήρα Gualandi SG 18 και στα δυο (ή ότι έχεις που να ταιριάζει).
Για ρελιαστό κλείσιμο λέμε, με χαρτονάκι.
Να σου πω, δεν τα έχω ρίξει σε χαρτόνι. Αλλά στο κυνήγι, στις τσίχλες (κυρίως το πρώτο, και κυρίως με 10αρια), δεν χαρίζανε κάστανα !!!
Από το δεύτερο είχα φτιάξει μερικά και σε 6 και 7 για καμιά φάσσα,, αλλά δεν έτυχε να τις πετύχω όταν τις ήθελα ... 2-3 έριξα μόνο σε κουρούνες ...
Αν δεν έχεις Cx1000 βάλε 686 ή 615. Εγώ είχα πάρει μερικούς Cheddite 16/70/16 και το είχαν επάνω έτοιμο.
Νομίζω έχεις πάρει χρονογράφο (chrony ???) Αν μπορέσεις ταχογράφησέ τα και πες μου. Θα'θελα, έτσι από περιέργεια, να δω πάνω-κάτω τι ταχύτητα βγάζουν.
Καλόριχτα Στρατή...!Μου ήρθαν κάποια από τα υλικά σήμερα και γέμισα 2 φυσίγγια, όχι αυτά που ήθελα γιατί το παρακανα λιγάκι με το κόψιμο του κάλυκα....
View attachment 48922
View attachment 48924
Το μπρούτζινο στροφείο του Λαναρά κάνει όμορφο ρελακι.
Τα συγκεκριμένα είναι mb32 1,45*28 n6 με sg18 από 65,5 σε 60,5. Εντωμεταξύ ο sg18 στο cal 16 έχει 2 φτερά στο ποτηράκι του σαν τον sg διασποράς στο cal 12.
Οταν αποτελειώσω τον καλυκοκοφτη να ρυθμίζεται ευκολότερα το ύψος κοψιματος θα γεμίσω και άλλα σεταπ.