Καλημέρα. Έκλεισε και για μένα χθες φτωχά-φτωχά η φετινή, συνολικά φτωχή, κυνηγετική χρονιά!
Τετάρτη απόγευμα στο χωριό για ελιές, πρόλαβα λίγο το απογευματινό με το μονόκαννο Baikal, τουφέκισα 5-6, χτύπησα 2, αλλά βρήκα μόνο 1.

Πέμπτη μετά την εργασία στις ελιές, ξαναπήγα λίγο μετά τις 5.00 ... Μετά και την προτροπή του Τάσου...
(... αν και να μη μου τόλεγε, τόχα σκοπό ...

) πήγα με το 16αρι. Στην αρχή περάσανε 2-3 σε ύψος που συνήθως δεν σηκώνω τουφέκι, τελικά έριξα σε μια, άφησε πούπουλα στον αέρα, έκλεισε φτερά κι έπεσε σαν πέτρα αλλά μακριά και σε σημείο που δεν είχε νόημα να πάω να ψάξω. Μπορώ να πω πως μετάνιωσα που της έριξα! Μετά δεν πέρασε άλλη μέχρι τις 6.30 περίπου, οπότε περάσανε 6-7 σχεδόν μαζεμένες ... Πρόλαβα και χτύπησα 2 που πέσανε ξερές, σχετικά κοντά μου - και ανάσκελα και τις βρήκα γρήγορα. Και η σχετική φωτο ... αλλά ήταν πολύ σκοτεινά και με το φλας του κινητού δεν έχω καταφέρει ποτέ ρε γμτ να βγάλω μια καθαρή φωτογραφία!
Παρασκευή συνέχισα τις ελιές, μετά τις πήγα στο ελαιουργείο, έκατσα κι έβγαλα το λάδι κι όταν γύρισα είχε ήδη νυχτώσει.
Σάββατο έπρεπε να έρθω στα Χανιά, για να φέρω λάδι στην αδερφή μου. Μέχρι να το τακτοποιήσουμε, να ψήσουν μπριτζόλες να φάμε κλπ. γύρισα στο χωριό αργά το απόγευμα. Τρέχω στο καρτέρι, αλλά επειδή ήταν αργά, και επειδή οι τσίχλες το σούρουπο περνάνε πολύ χαμηλά και σαν σαΐτες, πήρα το Baikal (12αρι) για να ρίχνω διασποράς, που στο 16αρι δεν έχει. Χτύπησα 2 αλλά όταν πήγα να τις πάρω δεν κατάφερα να τις βρω, βρήκα μόνο πούπουλα στα σημεία που είχαν πέσει...

Την Κυριακή (χθες) είχα να πάω σε μια κοινωνική υποχρέωση (μνημόσυνο) σε άλλο χωριό κι έτσι έχασα το πρωινό. Μετά το μεσημεριανό φαγητό έκανα την τελευταία μου βόλτα για κανένα δίωρο, παίρνοντας ξανά το 16αρι. Δυο μόνο τσίχλες τουφέκισα και πήρα τη μια ... Και του χρόνου νά 'μαστε καλά...