Ετοιμους για Μυκονο τους βλεπω....ha ha ha.Επειδή δεν είχε πολλές τσίχλες και επειδή ήταν μια πολύ ανοιξιάτικη και ζεστή μέρα τα παιδάκια είπαν να χαρούν τον έρωτα στους αγρούς .....
![]()
Μάκη ποτε μπήκε για τα καλά η "μόδα"του κυνηγιου τις τσιχλας?1990-1991 οι τσίχλες ήταν χιλιάδες
Ο πατέρας μου είναι 71 και την κυνηγάει από τότε που πρωτοέβγαλε άδεια, στα 17 του. Αν θυμάμαι καλά μάλιστα από αφηγήσεις νομίζω τότε η άδεια ήταν ένα χαρτί, όχι βιβλιαράκι. Όλη του η κυνηγοπαρέα ήταν μεγαλύτεροι και την κυνήγαγαν νωρίτερα από αυτόν. Αυτά για τους γεννημένους στην Αθήνα που γέμιζαν φυσίγγια γιατί στα χωριά δεν έβρισκαν εύκολα φυσίγγια. Οπότε δεν ισχύει αυτό για το 80.Νομιζω στα μέσα τις δεκαετίας του "80 Καπιοι ξεκίνησαν να την καταδέχονται σαν θήραμα..
Οχι Τάσο δεν ισχύει αυτό.Νομιζω στα μέσα τις δεκαετίας του '80 Καπιοι ξεκίνησαν να την καταδέχονται σαν θήραμα..
Εδω περα κανεις απο τους παλιούς κυνηγούς τα χρόνια που αναφέρεις δεν κυνηγούσε τσίχλες.Το μικρότερο θηραμα που καταδεχοταν να τουφεκισουν ήταν τα τρυγονια και αυτά στα καθιστά σε χωράφια στη βοσκη,σε λεύκες και σε ευκαλυπτους.Ελαχιστοι έριχναν στο φτερό τοτε.
Με όσους μπαρμπάδες εχω συνομιλήσει τα ιδια μου είπαν όλοι..
Οντως.Αυτα ηταν τα βασικά κυνήγια εδω στην Κεφαλονιά,μαζι με το τρυγόνι (το παραδοσιακό κυνηγι σε όλα τα Επτάνησα).Περδικα, μπεκατσα, λαγος κυνηγηθηκε βασικα εκει.