Βότανα και η χρήση τους

Ξεχνα

Ξεχναω οτι εκει σε εσας ακομη και στα ψηλα σας υψομετρα ειναι διαφορετικο το κλιμα με τα αντιστοιχα δικα μας υψομετρα
Πχ σε
Εμας στα 900-1000+ μετρα θα βρεις καππαρη
Θα ειναι στυνηθως στις πεζουλες που κανουν την πλαγια καλιεργησιμη
Παρολο που το υψομετρο ειναι ιδιο το κλα ειναι πολυ διαφορετικο
Τεράστια διαφορά με θερμοκρασίες και εσάς είναι ξηρό το κλίμα..
Αν και είχα μείνει σε άσκηση 5 μέρες καλοκαίρι Ιουνίο στο ΤΡΟΟΔΟΣ έκανε κρύο το βράδυ και το μεσημέρι πολύ ζέστη.

Ακ
Τεράστια διαφορά με θερμοκρασίες και εσάς είναι ξηρό το κλίμα..
Αν και είχα μείνει σε άσκηση 5 μέρες καλοκαίρι Ιουνίο στο ΤΡΟΟΔΟΣ έκανε κρύο το βράδυ και το μεσημέρι πολύ ζέστη.
Ακριβως
Μπορει να εχει πχ αυγουστο 6-8 βαθκους το πρωι και να εχει 32-35 το μεσημερι
Ηταν φορα που πηγα αυγουστο εναρξη για φασσα με υα κοντομανικα και ειχα παγωσει οταν κατεβηκα απο το αυτοκινητο ενω στο φευγα ητανε καυσωνας !!!

Ακ

Ακριβως
Μπορει να εχει πχ αυγουστο 6-8 βαθκους το πρωι και να εχει 32-35 το μεσημερι
Ηταν φορα που πηγα αυγουστο εναρξη για φασσα με υα κοντομανικα και ειχα παγωσει οταν κατεβηκα απο το αυτοκινητο ενω στο φευγα ητανε καυσωνας !!!
Εδω έφτανε 50⁰ είχε και κάτι σαν ιγκουαν εκεί περα .very funny. τι ζέστη έχετε .tired.

Εδω έφτανε 50⁰ είχε και κάτι σαν ιγκουαν εκεί περα .very funny. τι ζέστη έχετε .tired.
Τους κουρκουταες λαλεις;(λες).sarcastic.
Ακακα πλασματα
Εχουν τα μικρα μου στο σπιτι και τ αγαπανε πολυ

Αμα δεν βρηκες καμια αραχνη (ροβα της κουφης) η σκορπιο η καμια φινα(οχια) μια χαρα εισαι

Attachments

• 7A08B753-ABA3-4C20-9821-88BE9A63D91A.jpeg
    7A08B753-ABA3-4C20-9821-88BE9A63D91A.jpeg
    209,6 KB · Προβολές: 12
Ελα να σε δω να βγαλεις περδικοκυνηγι με
Αυτη τη ζεστη
Τα βουνα τα ειδες τα ξερεις

Και ο κυνηγος και τα σκυλια λιωνουν
Ας οψεται η μαγεια της φερμας

Ασε τα πεσιματα που σκαει το βουνο και η πετρα

Τους κουρκουταες λαλεις;(λες).sarcastic.
Ακακα πλασματα
Εχουν τα μικρα μου στο σπιτι και τ αγαπανε πολυ

Αμα δεν βρηκες καμια αραχνη (ροβα της κουφης) η σκορπιο η καμια φινα(οχια) μια χαρα εισαι
Αυτό αλλάζε και χρώματα θυμάμαι

Ελα να σε δω να βγαλεις περδικοκυνηγι με
Αυτη τη ζεστη
Τα βουνα τα ειδες τα ξερεις

Και ο κυνηγος και τα σκυλια λιωνουν
Ας οψεται η μαγεια της φερμας

Ασε τα πεσιματα που σκαει το βουνο και η πετρα
Εγω το βγάζω πέρδικες να έχει και σκυλί να αντέξει

Εγω το βγάζω πέρδικες να έχει και σκυλί να αντέξει
Δεν εννοουσα προςωπικα εσενα Νικολα

Την μαλακια του να κυνηγας με καυσωνα ηθελα να καυστηριασω

1-2 εξορμησεις στο τελος χαιρομαστε με χειμωνιατικες συνθηκες μονο :(

Εγω το ξερω και πως λεγεται και πως τρωγεται.
Τον καταυλακιωτη ρωτησα να δω μηπως αυτο εννοει λεγοντας, ¨περικοκλαδα¨

Στο χωριό δεν έχει σίγουρα είτε απο υψόμετρο είτε από τα ζώα..
Τριπολη που είναι στα 670υψ μπορεί να έχει δεν έχω ψάξει αλλά ρωτάω δεν ξερει κάνεις αλλα 100% δεν είναι σίγουρο κάτι τέτοιο στην φωτογραφία είναι;;

Τριπολη που είναι στα 670υψ μπορεί να έχει δεν έχω ψάξει αλλά ρωτάω δεν ξερει κάνεις αλλα 100% δεν είναι σίγουρο κάτι τέτοιο στην φωτογραφία είναι;;
Αυτο φιλε αν και το εχω μες τα ποδια μου απο παιδι και το βλεπω να βγαινει στα τσιμεντα σε τοιχους,γωνιες κλπ, ποτε δεν ρωτησα πως λεγεται.
Ουτε τα ζωα το τρωνε αυτο.

Αυτο φιλε αν και το εχω μες τα ποδια μου απο παιδι και το βλεπω να βγαινει στα τσιμεντα σε τοιχους,γωνιες κλπ, ποτε δεν ρωτησα πως λεγεται.
Δεν ξέρω... εδώ τριπολη ούτε ελιές δεν έχει λόγο υψομέτρου.. ίσως υπάρχει και δεν το ξέρω..

Αυτο το ξέρω ως ανεμοφυλλι, είναι τρομερη λιχουδιά για τα κουνέλια...

Δεν ξέρω... εδώ τριπολη ούτε ελιές δεν έχει λόγο υψομέτρου.. ίσως υπάρχει και δεν το ξέρω..
Νικόλα στην Τρίπολη δεν φταίει το υψόμετρο, αλλά το ότι είναι ένα πολύ κλειστό οροπέδιο με ακραίους πάγους και καύσωνες...

Η ορεινη Μελιγου ή η μόνη Προδρόμου έχει ίδιο υψόμετρο με την Τρίπολη και ειναι φουλ στις ελιες, ενώ πλέον υπάρχουν ελιές έως τον απάνω Αγιαννη στα 750 υψόμετρο...

Νικόλα στην Τρίπολη δεν φταίει το υψόμετρο, αλλά το ότι είναι ένα πολύ κλειστό οροπέδιο με ακραίους πάγους και καύσωνες...

Η ορεινη Μελιγου ή η μόνη Προδρόμου έχει ίδιο υψόμετρο με την Τρίπολη και ειναι φουλ στις ελιες, ενώ πλέον υπάρχουν ελιές έως τον απάνω Αγιαννη στα 750 υψόμετρο...
Κατάλαβα λεκανοπέδιο που λένε...

Περδικάκι το λένε και δεν τρώγετε. Γεμάτος ο τόπος είναι από δαύτο. Φέρνει και αλλεργίες.

Περδικάκι το λένε και δεν τρώγετε. Γεμάτος ο τόπος είναι από δαύτο. Φέρνει και αλλεργίες.
Περδικακι λοιπον!
Απο παιδι το βλεπω στις αυλες μας και παντα το ξεριζωνουμε και το πεταμε.
Δεν θυμαμαι ποτε να το πλησιασε να το φαει γιδα η αλλο ζωντανο!
Screenshot_20220429_195505.jpg

Άσχετο ή έστω λίγο σχετικό:
οι παλιοί λέγανε παραμονές των βαλκανικών πολέμων, ότι η Μακεδονία φτάνει μέχρι εκεί που φυτρώνουν οι συκιές και μέχρι εκεί θα λευτερωθεί όχι πιο πάνω
Οι συκιές φυτρώνουν μέχρι το τικφες καμιά 30 40 χλμ βορεια από τα σύνορα
Οι παλιοί έχουν πολλές φορές δίκιο - σήμερα βέβαια έχει "συκιές" ;) και στον Βόρειο Πόλο

Last edited:
Back