Ποιο αεροβόλο να πάρω?

Το 22αρη τρυπάει τενεκέ στα 50❓
Αυτο δεν ειναι κριτηριο για την ποιοτητα ενος αεροβολου.......αυτα τα λεγαμε πιτσιρικαδες οταν δεν γνωριζαμε..........
Το κριτηριο ενος αεροβολου ειναι η ακριβεια του.......οταν δεν την εχει οσο δυναμη και να διαθετει ειναι παντελως αχρηστη.........βλεπε Diana 350 ....οτι ποιο ''αχρηστο'' εχει κατασκευασει η εταιρια απο θεμα ακριβειας!!!!!

Αυτο δεν ειναι κριτηριο για την ποιοτητα ενος αεροβολου.......αυτα τα λεγαμε πιτσιρικαδες οταν δεν γνωριζαμε..........
Το κριτηριο ενος αεροβολου ειναι η ακριβεια του.......οταν δεν την εχει οσο δυναμη και να διαθετει ειναι παντελως αχρηστη.........βλεπε Diana 350 ....οτι ποιο ''αχρηστο'' εχει κατασκευασει η εταιρια απο θεμα ακριβειας!!!!!
Συμφωνω απολυτα. Το ζητουμενο σε ενα αεροβολο ειναι η ακριβεια. Οταν λεμε ακριβεια δεν εννοουμε κουτακι αναψυκτικου αλλα πχ μια συγκεντρωση οσο ενα λεπτο του ευρω στα 10 μετρα. Αυτο ειναι το αποδεκτο και παιρνει βελτιωση. Αυτο σε ενα αεροβολο ελατηριου επιτυγχανεται με σταθερη αποδοση στην ταχυτητα του με ελαχιστες διακυμανσεις, καλη καννη, πολυ καλη σκανδαλη και ποιοτικο σφαιρακι που ταιριαζει στην καννη του οπλου μας.
Επισης η διοπτρα εχει νοημα να τοποθετηθει σε ενα οπλο με σταθερη καννη. Αν βαλουμε διοπτρα σε οπλο με σπαστη καννη πρεπει να ειναι πολυ καλης ποιοτητας δηλαδη επιπεδου weihrauch.
Ολα αυτα αν θυμαμαι καλα τα εχει αναλυσει ο Ηρακλης στην αρχη. Απλα θυμίζω.

Οποιος ενδιαφερεται το airgunshop εχει καποια μεταχ. diana παλαιας κοπης που ειναι αριστα γυρω στο 200αρι.
Και οταν αναφερωμασται στα παλαιας κοπης Diana ενωουμε αυτα που εχουν σκανδαλη Τ01 και δυο βιδακια ρυθμισης για την σκανδαλη.

....βλεπε Diana 350 ....οτι ποιο ''αχρηστο'' εχει κατασκευασει η εταιρια απο θεμα ακριβειας!!!!!
Ηρακλή με πόσα Diana 350 έχεις ρίξει ;;;
Μήπως έπεσες σε ελλατωματικά ;;;

Ποιο θεωρείς το πιο ακριβές pcp και ελατηρίου αυτή την στιγμή ;

Και οταν αναφερωμασται στα παλαιας κοπης Diana ενωουμε αυτα που εχουν σκανδαλη Τ01 και δυο βιδακια ρυθμισης για την σκανδαλη.
Σωστα που οι σχαστηριες κινουνται πανω σε ρουλεμαν. Απιστευτη σκανδαλη. Ειχα ενα 25D και του ειχα βαλει ελατηριο και τσιμουχα πιστονιου συνθετικη απο 21, το ειχα κανει και μια καλη λιπανση και ηταν ονειρο. Τρυπα στην τρυπα ολα τα σφαιρακια.

Το σφαιρακι οταν το βαζουμε στην καννη πρεπει να μπαινει εφαρμοστα προς σφιχτα. Οχι να πλεει ουτε και να παραμορφωνεται απο το σφιξιμο. Γι αυτο το λογο τα ποιοτικα βγαινουν πχ, σε 4,5 4,51 4,52 4,53. Επισης βγαινουν και σε συσκευασια που εχουν λιγα απο ολα τα νουμερα για να διαλεξεις αυτο που παει στην καννη σου.

Αν κ η ερωτηση απευθυνεται στον Ηρακλη που εχει πολλαπλασια εμπειρια απο εμενα, αν μπορω να πεταχτω σαν π@υτσα κ να απαντησω..

Οχι... Πριν καμια 10αρια χρονια (μπορει κ παραπανω..) ψαχνομουν για αεροβολο για να θυμηθω τα νιατα μου.
Τελικα καταλαβα, υστερα απο πολυ διαβασμα, πως μονο "παιχνιδι" δεν ειναι. Καλα, βεβαια άλλα τα δεδομενα το '80-'90 κ άλλα τωρα.
Για να μην πολυλογω σαν πρωτη επιλογη ειχα κ εγω το 350. Σαν μαρκα ουσιαστικα μονο την Dianna ηξερα κ εντυπωσιαστικα απο τη δυναμη. Το ειχε κ ενας φιλος, το εριξα κιολας! Με ανοιχτα σκοπευτικα κ ορθιος..... Τελεια!
Μετα απο κανα 6μηνο διαβασματος κατεληξα στο hw80 σε 5,5. Με ενα ελατηριακι μονο εχει 17 ποδολιβρα κ ριχνει "ξεκουραστα".
Με παιδεψε λιγο στις βολιδες, προτιμά τις φαρδιες.... 5.54, 5.55.

Καλυτερες μαρκες ελατηριου για εμενα, Weihrauch κ Air arms.

Περασαν απο τα χερια μου 4 Dianna 350 ......Ολα φτιαγμενα οσο παιρνει.....3 ηταν 4.5 και ενα 5.5.......
Μπορω να πω με σιγουρια και αποδεδειγμενα πως μονο το 5.5 εκανε μια μικρη διαφορα αλλα οχι κατι σοβαρο......
Πεταμενα λεφτα και σε αγορα και σε τιουναρισμα......μην ακουτε και τρωτε παραμυθι......απο κατασκευης αυτο το οπλο εγινε για να προσφερει δυναμη σε αδαεις αγοραστες και ''ψυχολογικο marketing''με την λεξη MAGNUM!!!!......μια πατατα απο μια εταιρια μεγαλη.....
Εκανε τρελες πωλησεις λογω δυναμης και ομορφιας......στην πορεια ομως οταν καταλαβαν πως δεν μπορουν να βρουν στοχο λογω κραδασμων αρχισαν οι υποψιες.
Τελικα απο τους 100 που το εχουν παρει οι 90 το εχουν δωσει και οι 10 ψαχνουν ακομα.......τοσο καλα.....
Και ολα αυτα οταν με λιγωτερα χρηματα επαιρνες πολυ καλιτερο οπλο!!!!!!!!
Αλλα ετσι ειναι ο Ελληνας τους λες οχι και αυτος στον εγκεφαλο του το περναει σαν ναι......πρεπει να την πατησει για να μαθει.
Απο αυτην την εταιρια εχουν βγει πολυ καλα οπλα οπως οι παλιες σειρες με την Τ01 σκανδαλη και η σειρα 48-52-54 οπως και τα τελευταια μοντελα της τα οποια ειναι ναι μεν καλα αλλα πανακριβα!!!!!!
Στην ερωτηση σου θα πω μονο για ελατηρια γιατι στα pcp υπαρχουν πολυ καλα οπλα και σε διαφορες εταιριες.......βεβαια εξαρταται και την χρηση αν μιλαμε για σκοπευτικα που εκει αλαζουν καποια πραγματα.....αν μιλαμε για μεγαλυτερα διαμετρηματα και εκει αλαζουν παλι τα πραγματα.
Αυτην την στιγμη τα κορυφαια ελατηρια τα οποια ''παιζουν'' διπλα σε pcp σε θεματα ακριβειας ειναι απο την Air Arms τα PROSPORT και TX 200 και απο την Weirhauch το WH 97
Οχι πως δεν υπαρχουν και αλλα πολυ καλα αεροβολα αλλα αυτες οι δυο εταιριες ειναι η αφροκρεμα στα ελατηρια!!!!!!

Το 350 ανήκει στα ισχυρα αεροβολα ελατηρίου κ με ότι αυτό σημαίνει...
http://www.oplognosia.com/aerovola/aerovola9.php
.......και κάπως έτσι την πατησα κ εγώ.......

Τα ξαναλέω μιας κ το έφερε παλι η κουβέντα..
Πιτσιρικάς είχα ένα Gamo Spectra 4,5mm με ταχυτητα 170 m/s,μικρής ισχυος αλλά με μεγαλη ακρίβεια....
Κάπου στο 2006 μου μπήκε η τρέλα να παρω κάτι καλυτερο κ πιο ισχυρό...
Στην βιτρίνα κ δίπλα στο βαιραουχ 90,ηταν κ το 350 4,5mm κ προτιμησα το δευτερο, με έφαγε κ εμένα η υψηλή ταχυτητα, στερνή μου γνώση να σε είχα πρωτα.....

Οι πρώτες βολές έγιναν με κάτι ελαφριους ψήφους τις πλακας, κ τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικα...
Πήγα στους gamo rocket και Η&Ν Barracuda κ ειδα αρκετή βελτίωση, αλλά όχι ακρίβεια....
Τώρα το έχω "παροπλισει" γιατί μου έφυγε η τρέλα για τα αεροβολα, ίσως κάποτε την.. ξαναβρω...

IMG_20220305_142212.jpg

Το 350 ανήκει στα ισχυρα αεροβολα ελατηρίου κ με ότι αυτό σημαίνει...
http://www.oplognosia.com/aerovola/aerovola9.php
.......και κάπως έτσι την πατησα κ εγώ.......

Τα ξαναλέω μιας κ το έφερε παλι η κουβέντα..
Πιτσιρικάς είχα ένα Gamo Spectra 4,5mm με ταχυτητα 170 m/s,μικρής ισχυος αλλά με μεγαλη ακρίβεια....
Κάπου στο 2006 μου μπήκε η τρέλα να παρω κάτι καλυτερο κ πιο ισχυρό...
Στην βιτρίνα κ δίπλα στο βαιραουχ 90,ηταν κ το 350 4,5mm κ προτιμησα το δευτερο, με έφαγε κ εμένα η υψηλή ταχυτητα, στερνή μου γνώση να σε είχα πρωτα.....

Οι πρώτες βολές έγιναν με κάτι ελαφριους ψήφους τις πλακας, κ τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικα...
Πήγα στους gamo rocket και Η&Ν Barracuda κ ειδα αρκετή βελτίωση, αλλά όχι ακρίβεια....
Τώρα το έχω "παροπλισει" γιατί μου έφυγε η τρέλα για τα αεροβολα, ίσως κάποτε την.. ξαναβρω...

View attachment 43736
Αν ειχες ενα καλιτερο οπλο δεν θα σου εφευγε η ορεξη ποτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!πιστεψε με........
Αυτο το παθαινουν σχεδον ολοι που δεν εκαναν σωστη επιλογη......οταν ριχνουν και ξανα ριχνουν και στοχο δεν βρισκουν χανεται η ορεξη για την σκοποβολη.

Αν ειχες ενα καλιτερο οπλο δεν θα σου εφευγε η ορεξη ποτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!πιστεψε με........
Αυτο το παθαινουν σχεδον ολοι που δεν εκαναν σωστη επιλογη......οταν ριχνουν και ξανα ριχνουν και στοχο δεν βρισκουν χανεται η ορεξη για την σκοποβολη.
Ηρακλή,σε 5.5 διαμέτρημα πιο μοντέλο έχει την απαιτούμενη δύναμη για χαμηλό trajectory..
Από την βαιροκ πρώτα κ αν παίζει να βρούμε κ σε άλλη μάρκα με ικανοποιητική ακρίβεια κ τρατζεκτορυ

Δεν είναι λόγος αυτό γιατι αν ήθελα θα επερνα κάποιο άλλο...δεν ειμαι ο μόνος...
Φανατικός αεροβολακιας δεν υπήρξα ποτε, κ κάποτε αυτό σβήνει....
Ίσως στο μέλλον να τα δω αλλιώς, τίποτα δεν αποκλείω....

Back