Ποιο αεροβόλο να πάρω?

Υποθετικα μιλωντας τον εχω παρει χαμπαρι. Καταφερνω και τον κανω μπλε μαρε απ το ξυλο. Φωναζεις την αστυνομια τον παιρνουν και αν με κανει μηνυση για ξυλοδαρμο θα τον πληρωνω κιολας. Ελλαδισταν....hair.

Για προσωπική ασφάλεια το μόνο νόμιμο είναι άδεια οπλοφορίας για πυροβολο όπλο, εφόσον συντρέχουν λόγοι. ΟΛΑ τα άλλα απαγορεύονται να χρησιμοποιούνται σε άμυνα ακόμα και αν η κατοχή τους είναι νόμιμη πχ κυνηγετικό όπλο η αεροβόλο. Επίσης η χρήση νόμιμου πυροβολου σε άμυνα έχει προϋποθέσεις.
Ξέχασες το ρόπαλο. Πιάνεις το αεροβόλο από την κάννη και βαράς με το κοντάκι. Αρα ο Νικόλας χρειάζεται ένα αεροβόλο με βαρύ και στιβαρό κοντάκι.:)

Kalispera paidia thelo ti boithia sas..
Ena aerobolo gia esoteriki xrisi sto spiti
Gia tin asfaleia mu kata protimisi
Mikro megethos kai dunato se apodosi dunamis,
Na kanei zimia sto epitidio klefti.
Euxaristo
Νικόλα μου σε αυτά τα θέματα, πρώτα ξεκινάμε από σιδεριές στα παράθυρα και πόρτα ασφαλείας, επαρκή φωτισμό, συναγερμό, κάμερες,αν υπάρχει δυνατότητα ένα μικρό σκυλάκι μέσα στο σπίτι και το κυριότερο από όλα, ΚΟΥΛΤΟΎΡΑ ασφαλείας σε όλη την οικογένεια. Τι σημαίνει κουλτούρα ασφαλείας; Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι το να επιδεικνύουν τα μέλη της οικογένειας νέες αγορές, κοσμήματα, καινούργιο αυτοκίνητο, καινούργια τηλεόραση, φωτογραφίες διακοπών κλπ στον περίγυρο τους και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ενδείκνυται. Επίσης δεν έχει νόημα αν πλήρωσες πολλά χρήματα για να αγοράσεις πόρτα ασφαλείας αν τα παιδιά ή η σύζυγος ( αν υπάρχουν) φεύγοντας από το σπίτι ξεχνάνε να ασφαλίσουν παράθυρα και πόρτες. Ακριβά ρολόγια, κοσμήματα είναι καλό να μην τα φοράμε καθημερινά. Δεν περπατάμε στο δρόμο και δεν καθόμαστε στην στάση του λεωφορείου ή στην πλατεία με την προσοχή στραμμένη στο κινητό και πολλά άλλα. Δεν ψάχνουμε τα κλειδιά όταν φτάνουμε στην είσοδο του σπιτιού ή στο αυτοκίνητο αλλά τα έχουμε ήδη στο χέρι. Ένα όπλο οποιουδήποτε τύπου, από μόνο του, σε χέρια μη εκπαιδευμένα και εξοικειωμενα με αυτό στη σωστή και ΑΣΦΑΛΉ χρήση του, δεν έχει να προσφέρει τίποτα παρά μόνο να δημιουργήσει προβλήματα.

Εγω δεν μπορω να πω ποιο ειναι το καλυτερο γιατι αγορασα το 2ο μετα απο 20 χρονια απο το τελευταιο που ειχα. το χω 2 χρονια και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη που εκανα. Πηρα ενα Gamo black bear igt. Το αγορασα 155€ και εδωσα και 60€ καιτοποθετησα μια γνησια gamo διοπτρα 4χ32. Το αγορασασ με γνωμονα την ταχυτητα που ελεγε 386 μετρα το δευτερολεπτομε 4,5 βληματα και μπορωνα πω οτι ειναι θανατηφορο και απροβληματιστο.

Εγω δεν μπορω να πω ποιο ειναι το καλυτερο γιατι αγορασα το 2ο μετα απο 20 χρονια απο το τελευταιο που ειχα. το χω 2 χρονια και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την επιλογη που εκανα. Πηρα ενα Gamo black bear igt. Το αγορασα 155€ και εδωσα και 60€ καιτοποθετησα μια γνησια gamo διοπτρα 4χ32. Το αγορασασ με γνωμονα την ταχυτητα που ελεγε 386 μετρα το δευτερολεπτομε 4,5 βληματα και μπορωνα πω οτι ειναι θανατηφορο και απροβληματιστο.
Γιωργο η καννη του gamo εχει τζογο οταν την κουνας δεξια αριστερα? Κλειστη λεω

Εγω μπορω να σου πω μετα βεβαιοτητας πως ηταν λαθος η επιλογη σου και με λαθος κριτηρια.....δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα να παρουμε ενα αεροβολο και του βαλαμε και ενα οπτικο και ειμασται ενταξει.
Εχουν βγαλει σοβαρα προβληματα (βλεπε πλαστικουρα) και κακη ποιοτητα κατασκευης.
Οπτικο ακαταλληλο(δεν υπαρχει γνησιο gamo)που σιγουρα δεν εχει πιστοποιηση αντικραδασμικοτητας οπως ειμαι και σιγουρος πως δεν εχεις και την σωστη βαση.....οπως ειμαι σιγουρος επισεις πως δεν εχεις και τα σωστα σφαιρακια.
386 μετρα το δευτερολεπτο δεν υπαρχει ουτε σε παραμυθι αλλα ειναι παραμυθια οσα γραφωνται σχετικα με τις ταχυτητες.
Δεν ειναι κριτηριο η ταχυτητα για μια σωστη επιλογη αεροβολου αλλα η ακριβεια ....και δυστιχως αυτο το οπλο δεν την εχει.
Μπορει να σου φαινωνται παραξενα ολα αυτα που σου λεω αλλα δεν τα λεω για να περνω την ωρα μου γραφοντας......κατι ξερω.
Μακαρι να μην σου βγαλει προβλημα και σου ευχωμαι η επομενη σου αγορα να ειναι κατι καλο για να καταλαβεις τι ειχες και τι εχεις τωρα.

Εγω μπορω να σου πω μετα βεβαιοτητας πως ηταν λαθος η επιλογη σου και με λαθος κριτηρια.....δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα να παρουμε ενα αεροβολο και του βαλαμε και ενα οπτικο και ειμασται ενταξει.
Εχουν βγαλει σοβαρα προβληματα (βλεπε πλαστικουρα) και κακη ποιοτητα κατασκευης.
Οπτικο ακαταλληλο(δεν υπαρχει γνησιο gamo)που σιγουρα δεν εχει πιστοποιηση αντικραδασμικοτητας οπως ειμαι και σιγουρος πως δεν εχεις και την σωστη βαση.....οπως ειμαι σιγουρος επισεις πως δεν εχεις και τα σωστα σφαιρακια.
386 μετρα το δευτερολεπτο δεν υπαρχει ουτε σε παραμυθι αλλα ειναι παραμυθια οσα γραφωνται σχετικα με τις ταχυτητες.
Δεν ειναι κριτηριο η ταχυτητα για μια σωστη επιλογη αεροβολου αλλα η ακριβεια ....και δυστιχως αυτο το οπλο δεν την εχει.
Μπορει να σου φαινωνται παραξενα ολα αυτα που σου λεω αλλα δεν τα λεω για να περνω την ωρα μου γραφοντας......κατι ξερω.
Μακαρι να μην σου βγαλει προβλημα και σου ευχωμαι η επομενη σου αγορα να ειναι κατι καλο για να καταλαβεις τι ειχες και τι εχεις τωρα.

Το ότι αγόρασα με γνώμονα μόνο την ταχύτητα ας εχετε δίκιο ήταν λάθος πάμε στα υπόλοιπα τώρα. 1) "VISOR GAMO 4X32 WR carabinas de aire comprimido | GAMO" https://www.gamo.com/es-int/visor-gamo-4x32-wr/# αυτή είναι η διόπτρα της gamo που αγόρασα 2) η βάση που διαθέτει το συγκεκριμένο αεροβόλο πέρα από ότι είναι ειδικός σιδηρόδρομος για όλες τις διόπτρες διαθέτει και μια οπή στη μέση για να μπει η γνήσια gamo διόπτρα η οποία έχει και αυτή αντίστοιχη οπή (αρσενικο-θυληκο) ώστε όταν βιδωνει πάνω να μην έχει κανένα τζόγο κάτι που δεν έχει καμία άλλη διοπτρα ακόμα και είναι ακριβή. 3) τζόγος τριξιματα μετά από 500 περίπου βολές ούτε κατά διάνοια και η κατασκευή του είναι πολύ ποιοτική για τα λεφτά του 4) την ταχύτητα δεν την έβγαλα από το μυαλό μου αυτή γράφει ο κατασκευαστής, τώρα αν λέει ψέματα τι να κάνουμε έτσι και αλλιώς σε ένα ψέμα ζούμε κάθε μέρα. Και ναι νομίζω ότι όλα αυτά είναι τυχαία μεν αλλά καλή επιλογή. 5) επίσης από την αρχή εξήγησα ότι δεν έχω εμπειρία αλλά αγόρασα ένα μοντέλο που θεωρώ για τα χρήματα του είναι ότι ποιο value for money κατά την προσωπική μου άποψη. 6)Και Κάτι τελευταίο με συγχωρείτε νόμιζα ότι λέμε εμπειρίες και γνώμες από αεροβόλα που διαθέτουμε και μετά είδα ότι το θέμα είναι: "τα σωστά κριτήρια επιλογής αεροβόλου". Ευχαριστώ πολύ.

Last edited:
Το ότι αγόρασα με γνώμονα μόνο την ταχύτητα ας εχετε δίκιο ήταν λάθος πάμε στα υπόλοιπα τώρα. 1) "VISOR GAMO 4X32 WR carabinas de aire comprimido | GAMO" https://www.gamo.com/es-int/visor-gamo-4x32-wr/# αυτή είναι η διόπτρα της gamo που αγόρασα 2) η βάση που διαθέτει το συγκεκριμένο αεροβόλο πέρα από ότι είναι ειδικός σιδηρόδρομος για όλες τις διόπτρες διαθέτει και μια οπή στη μέση για να μπει η γνήσια gamo διόπτρα η οποία έχει και αυτή αντίστοιχη οπή (αρσενικο-θυληκο) ώστε όταν βιδωνει πάνω να μην έχει κανένα τζόγο κάτι που δεν έχει καμία άλλη διοπτρα ακόμα και είναι ακριβή. 3) τζόγος τριξιματα μετά από 500 περίπου βολές ούτε κατά διάνοια και η κατασκευή του είναι πολύ ποιοτική για τα λεφτά του 4) την ταχύτητα δεν την έβγαλα από το μυαλό μου αυτή γράφει ο κατασκευαστής, τώρα αν λέει ψέματα τι να κάνουμε έτσι και αλλιώς σε ένα ψέμα ζούμε κάθε μέρα. Και ναι νομίζω ότι όλα αυτά είναι τυχαία μεν αλλά καλή επιλογή. 5) επίσης από την αρχή εξήγησα ότι δεν έχω εμπειρία αλλά αγόρασα ένα μοντέλο που θεωρώ για τα χρήματα του είναι ότι ποιο value for money κατά την προσωπική μου άποψη. 6)Και Κάτι τελευταίο με συγχωρείτε νόμιζα ότι λέμε εμπειρίες και γνώμες από αεροβόλα που διαθέτουμε και μετά είδα ότι το θέμα είναι: "τα σωστά κριτήρια επιλογής αεροβόλου". Ευχαριστώ πολύ.
Να ξεκαθαρισω απο την αρχη πως κανουμε συζητηση για να μαθαινουν και αλλοι που διαβαζουν και σε καμια περιπτωση δεν θελω ουτε να φανω ''εξυπνος'' ουτε ''ξερολας'' αλλα αυτα που λεω ειναι βαση εμπειριας και σε πολλα και τεχνικης.
Ξαναλεω λοιπον πως το οπτικο στο μονο που ειναι Gamo ειναι τα γραμματα....ειναι φασον προιον οπως και πολλα αλλα.
Ακαταλληλη για σκοποβολη(και οχι μονο) διοτι δεν ειναι MILD DOT(σταυρος με τελιτσες)το οποιο βοηθαει να ριχνουμε και σε διαφορετικες αποστασεις χωρις να χαλαμε το POI(κεντρο μηδενισμου).
Αυτο που εχει για βαση δεν ειναι απαραιτητο διοτι δεν χρειαζεται.......ολα τα αεροβολα εχουν αυλακιες στο κιλινδρο 11mm που ειναι κοινο σε ολα......σπανια καποιος θα χρειαστει 9mm και αυτο αν το απαιτει η βαση στιρηξης της διοπτρας(σπανιο φαινομενο).
Το stop του οπτικου παλι δεν χρειαζεται διοτι οι περισσοτερες βασεις το διαθετουν(pin stop) και κουμπωνουν πανω στο σωμα του αεροβολου στην καταλληλη τρυπουλα που διαθετουν ολα τα αεροβολα......οποτε καταλαβαινεις πως η ''παρουσιαση'' της βασης στα χαρακτηριστικα του οπλου δεν λεει τιποτα παρα να βγαλει εντυπωσεις.
Mην αναφερεσαι για ποιοτητα διοτι απεχει πολυ απο αυτην την λεξη οχι μονο το οπλο αυτο αλλα γενικα ολη η εταιρια...........αν θα μιλησουμε για Ισπανικα αεροβολα που αξιζουν την προσοχη μας τοτε μιλαμε μονο για την COMETA!!!
Οι ταχυτητες που γραφουν στις διαφημησεις απεχει κατα πολυ απο την πραγματικοτητα......κανεις δεν αναφερει με τι σφαιρακι μετρηθηκε .......τι βαρος.....τι υποδιαμετρημα και ποιον τυπο........οποτε καμια σχεση παλι.
Δεν μου εγραψες πια σφαιρακια ριχνεις???
Value for mοney δεν ειναι σε καμια περιπτωση.....οπως επισεις δεν αγωραζουμε οτιδηποτε ειναι φτηνο η το θεωρουμε εμεις φτηνο αλλα η επιλογη η ΣΩΣΤΗ ειναι για αυτα που μπορει να κανει!!!!
Συγνωμη φιλε μου αλλα ΄΄εμπειρια'' απο δυο οπλα δεν μπορεις να εχεις.......μια αποψη ναι.....
Στην αρχη του ποστ ΠΟΙΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΝΑ ΠΑΡΩ εχω γραψει καποια πραγματα........ισως θα πρεπει να τα διαβασεις.

Back