Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μητσε πρώτα ο Θεός το άλλο ΣΚ θα τα εξετάσουμε ενδελεχώς τα τσιχλόνια και το 15 αρι (χλμ) θα είναι κολότσεπη...

Με αυτά που κανεις αρχίζεις και με ψηνεις να δοκιμασω μια ακόμη φορά τους ευρωμικτες. Τουλαχιστον να δω τι παιζει στ όπλο μου
Και εγώ το ίδιο.ομοιοπαθεις είμαστε..
Μπορεί απλά να μην μας ταιριαξε τι άλλο να σκεφτώ..
Να μην μπορώ να σαραβαλιασω ένα πουλί ρε γαμωτο παρά μόνο πούπουλα..
Και με τα παλιά γιουρομιξ με το μικρό μέταλλο ολα σεκος..

Αλλη μια ωραία εξοδος έλαβε τέλος χωρίς όμως τον συνπερπατητή πανούτσο
Μεγάλη η απουσία του Πανούτσου αλλά πιστεύω να κατάλαβες πλέον με ποιον βαράς πουλάκια και με ποιον πας για ... μυρωδιές της φύσης .very happy..
Πανούτσο η ομάδα χωρίς εσένα δεν έχει ... χρώμα, μας έλειψες .love1.

Ρε παιδιά σήμερα τράβηξα ένα κοτσυφα και μια τσίχλα σε νορμάλ απόσταση και την ώρα που φάγανε τη τουφεκιά κάναν ένα πουφ από φτερά στον αέρα και πέσαν ξερά, αυτό γίνεται επειδή είναι κλειστή η τουφεκιά μου? ? Τα φυσίγγια είναι ιδιογομωσης. ...

Τάσο το παλιό euromix ήτανε γεμισμένο με prima τώρα με gm3 αλλά δε νομίζω οτι αυτό παιζει τόσο ρολο.τώρα ίσα ίσα παιζει καλά σε περισσότερες καιρικές συνθήκες γιατί είναι και πιο ενισχυμενο

Μητσε πρώτα ο Θεός το άλλο ΣΚ θα τα εξετάσουμε ενδελεχώς τα τσιχλόνια και το 15 αρι (χλμ) θα είναι κολότσεπη...

Μεγάλη η απουσία του Πανούτσου αλλά πιστεύω να κατάλαβες πλέον με ποιον βαράς πουλάκια και με ποιον πας για ... μυρωδιές της φύσης .very happy..
Πανούτσο η ομάδα χωρίς εσένα δεν έχει ... χρώμα, μας έλειψες .love1.

.xm..xm.

Ρε παιδιά σήμερα τράβηξα ένα κοτσυφα και μια τσίχλα σε νορμάλ απόσταση και την ώρα που φάγανε τη τουφεκιά κάναν ένα πουφ από φτερά στον αέρα και πέσαν ξερά, αυτό γίνεται επειδή είναι κλειστή η τουφεκιά μου? ? Τα φυσίγγια είναι ιδιογομωσης. ...
τα βρήκες κέντρο και τα κάπνισες που λένε .well done.
σε νορμάλ αποστάσεις όλα τα φυσίγγια αν είσαι κέντρο τα σκάνε τα πουλιά
:)

Καλημέρα κι από εδώ. Μπράβο σε όλους τους φίλους που είχαν επιτυχίες και το ευχαριστήθηκαν αυτό το Σ/Κ. Τώρα μισή ώρα διαβάζω το τόπικ και το χάρηκα πολύ! .well done.
Εγώ, αν και είχα πει ότι δεν θα βγω για κυνήγι, όταν πήγα στο χωριό την παρασκευή και είδα ότι δεν έβρεχε ... ο διάολος με τσίτωνε και πήρα το baikal και πήγα στο καρτέρι. Τσάμπα ο κόπος και το κρύο που έφαγα! Η χειρότερη μέρα της χρονιάς. Έκατσα (και ξεπάγιασα) μέχρι τις 6.00 και δεν είδα πάνω από 4-5 πουλιά. Έριξα σε 2 αρκετά μακρινές, τουφεκιές απελπισίας, αλλά πήρα τον πούλο...:( Και δεν μου έφτανε αυτό, αλλά πήγα και το σάββατο, λες και θα άλλαζε κάτι! Μια από τα ίδια, και χειρότερα ... εκτός από 4-5 που φύγανε από τους θάμνους όταν πήγαινα και δεν βόλεψε να τουφεκίσω, μόνο 2 περάσανε, έκανα πάλι 2 τουφεκιές - έτσι απλά για "την τιμή των όπλων" - χωρίς αποτέλεσμα! Μόνο πως έφαγα πάλι το κρύο της αρκούδας! Είχε ένα διαολεμένο παγωμένο ξεροβόρι που ξύριζε, οπότε κατά τις 5.15 βαρέθηκα, είπα αει σιχτίρ και γύρισα ... στη ζεστασιά της ξυλόσομπας!
.hit.

Eιδα τον ηλιο χτες και ελεγα πως θα πηγαινα, αλλα οσο μεσημεριαζε τοσο εξαφανιζοταν η ορεξη μου. Τελικα πηγαμε στο Ακρωτηρι για χορτα οπως ειπα, πηρα και τη σκυλιτσα μαζι να ξεμουδιαζει και κεινη (ασχετα πως δε μ'αφηνε να μαζεψω τιποτα) και νομιζω οτι καποια στιγμη περασε και μια τσιχλα. Tετοιο χαλι δεν το θυμαμαι ξανα, αλλα ελπιζω να δουμε τιποτα τις τελευταιες μερες. Σιγουρα η χρονια ενω ξεκινησε για μενα τοσο καλα στα μπασιματα, στα τελευταια δε με θελει καθολου ομως.

Πάντως ρε παιδιά, είδα και πάλι (... όχι πως δεν το ήξερα;)) πόσο μειονεκτεί ένα πολύ ελαφρύ όπλο στις μακρινές βολές, ειδικά "τραβέρσες" και "ψηλές εισερχόμενες"! Φάνηκε ξεκάθαρα προχθές με το πανάλαφρο μονόκανο Baikal, σε σύγκριση με τη Mossberg που είχα το προηγούμενο σ/κ: Δυο τσίχλες είχα τουφεκίσει και τότε, σε παρόμοιες αποστάσεις και τις πήρα, όπως και τη φάσσα (αν και αυτή ήταν σχετικά κοντά). Πολύ μεγάλη η διαφορά στη σταθερότητα και ομαλότητα του swing και το follow through! ... Τραίνο !!! (... να "δανειστώ" το χαρακτηρισμό, από το Γιώργο Altair) ;) Αν δεν ήθελε και καθάρισμα μετά από κάθε χρήση! ... :(
Αρκετό ποδαρι και σήμερα..7 πουλιά κατάφερα και ένα χαμένο στα χόρτα..
Φυσιγγια σιπε ν7 ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα κ δεν "τράβηξαν" τόσο καλά..το πρωί με υγρασία καθαρά σκοτωμένα αλλά μετά μετά που ζέστανε η μερα ήταν ζωντανά με αίμα..όμως ανημπορα να κουνηθούν..
Άκρη από ένα μεγάλο βατιωνα σήκωσα και μια μυτη,με την δεύτερη τουφεκιά είδα που απότομα εγυρε δεξιά και υπέθεσα σκάγι στην φτερούγα(μου έχει ξανασυμβεί..)Αλλά δεν είχα ορατότητα να δω αν έπεσε..Έψαξα καλά αλλά μάλλον την κοπανησε..
Τα συνηθίζει αυτά τα κόλπα η κύρια..Αν την επερνα θα έκανα το 4 στα 4 αλλά μην είμαι ππλεονεκτης όμως..Ήταν ωραία φάση..:)
Πολύ με κυνηγάνε η μύτες φέτος..

photo sharing
Πάρα πολύ ωραία !!! Γεια σου ρε Τάσο τσιχλοκοτσυφοkiller με τη Mossbergάρα σου !!! .big smile.
.shake hands.

Αρκετά πουλιά και σήμερα και πολλές τουφεκιές στην περιοχή.
Όμως σήμερα για πρώτη φορά δεν ''δούλεψε'' το καρτέρι μου.
Τόσα χρόνια πάω στο ίδιο σημείο τέτοιο χάλι πρώτη φορά.
Ενώ όλοι όσοι ήταν διασκορπισμένοι στο μέρος έκαναν αρκετά πουλιά εγώ πήρα τα τρία μου...:D
Γιώργο δοκίμασες τα Tordo Διασποράς;;; Βλέπω μπροστά από το κλείστρο πράσινο φυσίγγι, αλλά δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι αυτό.
Αν και από ότι λες δεν είχες πολλές ευκαιρίες, σαν πρώτη εντύπωση πως σου φάνηκαν;

Γιώργο δοκίμασες τα Tordo Διασποράς;;; Βλέπω μπροστά από το κλείστρο πράσινο φυσίγγι, αλλά δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι αυτό.
Αν και από ότι λες δεν είχες πολλές ευκαιρίες, σαν πρώτη εντύπωση πως σου φάνηκαν;
Ναι Στέλιο αυτό το φυσίγγι είναι στο κλείστρο.
Η μια τσίχλα και ο κότσυφας έπεσαν με αυτό.
Μου έκανε εντύπωση στην τσίχλα ότι παρότι κατάλαβα την ώρα που πατούσα την σκανδάλη ότι ήμουν εκτός στόχου,το πουλί έπεσε τραυματισμένο αλλά έπεσε όμως.Σε απόσταση περίπου 15 μέτρων.
Ο κότσυφας έπεσε κεραυνοβολημένος στα 20 με 25 μέτρα περίπου.
Σαν πρώτη εντύπωση μου άρεσε αρκετά αν και όπως είπες δεν είχα αρκετές ευκαιρίες.

Αν δεν ήθελε και καθάρισμα μετά από κάθε χρήση! ... :(
Πολυ καπνα Στελιο..Ειτε ρίξω 10 είτε 30 τουφεκιες το αποτέλεσμα είναι το ίδιο,πολύ μαυρίλα γύρω από αποθηκη,ποτήρι καννης και πιστόνι..
Είναι αδύνατον να μείνει ακαθάριστο μετά από καθε χρηση..

Status
Not open for further replies.
Back