Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε απογευματινό καρτέρι, μία χτύπησα και την καρπώθηκα και 2 κλαμπάνια. Πολύ φτωχά τα πράγματα, άλλος ένας συνάδελφος πιο κάτω, έριξε κι αυτός το πολύ 5-6 τουφεκιές. Ελπίζουμε σε ανακάτεμα των πουλιών με τον καιρό.

Μακάρι να τον είχα να του τα έδινα καινούρια όχι να τα σημαδέψει... να τα καταστρέψει αν γινόταν...
Σιγά που θα φυλάω τα σίδερα!
Κι εγώ θα πάρω κάποια στιγμή το όπλο του πατέρα μου και καταλαβαίνω αυτό που λες.

Όσο για το όπλο που συζητάμε θα είναι το δικό του όπλο και αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

Όσο για τον πατέρα σου λυπάμαι που δεν τον έχεις.
Ο Θεός να σε έχει καλά να τον θυμάσαι.

Παιδιά ο καθένας έχει τον τρόπο που σκέφτεται κ είναι απόλυτα σεβαστός εγω εχω κάποια αντικείμενα κυνηγετικά από τον παππού κ τα φυλάω σαν κόρη οφθαλμου(ο πατέρας δεν κυνηγαγε).Στα της τσίχλας τώρα σήμερα κάναμε ένα γρήγορο περπατητο ανατολική Αττική κ ενώ η ρεματιά ήταν τίγκα στην τσίχλα τα πουλιά ήταν πολύ νευρικά κ από την υγρασία τα φυσιγγια τα εκλασαν τελείως. 10 πουλάκια πήραμε τελικά κ με το που γύρισα πήρα 2 κουτιά s4 για τέτοιες περιπτώσεις. Καλό βράδυ σε ολους

Και σε ποιον δεν έτυχε , και να του τελειώσουνε και τα φυσίγγια και να μείνει και άκοπος; έτσι είναι η τσίχλα!.sarcastic.
Τσιχλάς που να μην ξέμεινε κάποτε από φυσίγγια δεν υπάρχει.....
Και κάτι 6αρια που είχα κάποτε μαζί μου , τα εριξα κ χαλάλι της......
Ένας άλλος παλι, έριξε κ τα 3 rem express που ειχε στην άκρη της φυσιγγιοθηκης του.......

Θυμάμαι που μου είχαν διηγηθεί κ ενα περιστατικο που έγινε την δεκαετία του '80...
Ένα πρωινο του Σεπτεμβρη κάηκαν τα πουλια καρτέρια, πολλα πουλιά..
Παρακάτω είχε παρκάρει ένας το ταξί του κ κυνηγουσε....
Τραβάει ένας μια χαμηλη τουφέκια, κ του σκαγιωνει την πορτα του συνοδηγού...
Πηγε να του το πει ότι το έκανε αυτό για να του πληρωσει την ζημιά γιατί ήταν κ παραξενος ο ταξιτζης....

Και του λέει παράτα το ταξί τώρα κ πηγενε βάρα, τόσα πολλα τρυγόνια δεν θα τα ξαναδούμε.......

ΥΓ Όταν έχει πουλια μαγευεσαι, φυσίγγια να έχεις να ρίχνεις........

Κοίτα....το Καλώς και το κακώς είναι κάτι που μόνο εγώ μπορώ να το κρίνω με βάση το σκεπτικό μου.

Έχω ένα παλικάρι που φέτος πάει γυμνάσιο και έχω σκεφτεί από όταν αγόρασα το φαμπαρμ να το κρατήσω για κείνον όπως είναι στο κουτί.

Άμα το βάλω στα χέρια μου και μου αρέσει πιθανόν να το κυνηγάω.

Αλλά δεν θέλω....Θέλω να το πάρει ο γιος μου αριχτο καινούργιο.

Οπότε θεωρώ Καλώς το ότι έχω συγκρατηθεί.

Έτσι το βλέπω εγώ.
Κατά τ'άλλα ο καθένας έχει τη δική του άποψη και πράττει όπως θέλει.
[/QUOT
Άμα είναι έτσι πάω πάσο φίλε και καλά κάνεις.

Τσιχλάς που να μην ξέμεινε κάποτε από φυσίγγια δεν υπάρχει.....
Οσες φορες εμεινα απο φυσιγγια, τα τελευταια φυγιγια ηταν και ισαριθμα πουλια!!
Αφου σκεφτομουν μηπως επρεπε να πηγαινω με 10 φυσιγγια στην τσεπη....

Παιδιά ο καθένας έχει τον τρόπο που σκέφτεται κ είναι απόλυτα σεβαστός εγω εχω κάποια αντικείμενα κυνηγετικά από τον παππού κ τα φυλάω σαν κόρη οφθαλμου(ο πατέρας δεν κυνηγαγε).Στα της τσίχλας τώρα σήμερα κάναμε ένα γρήγορο περπατητο ανατολική Αττική κ ενώ η ρεματιά ήταν τίγκα στην τσίχλα τα πουλιά ήταν πολύ νευρικά κ από την υγρασία τα φυσιγγια τα εκλασαν τελείως. 10 πουλάκια πήραμε τελικά κ με το που γύρισα πήρα 2 κουτιά s4 για τέτοιες περιπτώσεις. Καλό βράδυ σε ολους
Παναγιώταρε έπρεπε να τα χεις τα ς4 το συζητήσαμε και προχτές δε πειράζει φίλε όλα καλά .

Οσες φορες εμεινα απο φυσιγγια, τα τελευταια φυγιγια ηταν και ισαριθμα πουλια!!
Αφου σκεφτομουν μηπως επρεπε να πηγαινω με 10 φυσιγγια στην τσεπη....
.....Και μονοκαννο..;)
Λογικό αυτό, γιατί είχες αφοσιωθεί πολύ σε αυτό που έκανες μιας και οι προμηθειες τελείωναν.........

Last edited:
Δύο παιδιά γείτονες πήγαν περπατητο σήμερα στην Ριτσώνα,που την περασμένη Κυριακή είχε ελάχιστα πράγματα ,και τα θαμνα και οι πυκνουρες γύρω από τα δασυλια είχαν μπόλικα κοτσύφια και αρκετές τσίχλες .
Αλλά μπόλικη λάσπη και είναι και μέρη μεγάλα.Απο κυριαρινες τουφέκισαν μόνο μια.Βροχη είχε λίγο πολύ πρωί μετά σταμάτησε τελείως .

Παναγιώταρε έπρεπε να τα χεις τα ς4 το συζητήσαμε και προχτές δε πειράζει φίλε όλα καλά .
Πήγα θεοδοριδη κ πήρα 2 κουτιά Γιανναρα μου γιατί με πιασαν τα νεύρα μου, 7,5 τα έχει ακόμα πάντως μάλλον είναι στοκ από περυσι

Και σήμερα στο απογεματινό μου καρτεράκι...
Πάλι τα τσιχλάκια ενεφανίσθησαν κατά το τελευταίο ημίωρο περίπου...
Είχα διαλέξει ένα καρτεράκι αρκετά κλειστό για γρήγορες, μπηχτές ντουφεκιές...
Τελικώς, έριξα 12 χάμω, αλλά επειδή το μέρος εκεί είναι πολύ σφιχτό και κατηφοριαστό με βαθιές ρεματιές εκατέρωθεν, κατάφερα κι ανέσυρα μόνο τις μισές απ' αυτές που κατέρριψα...
Δεν πειράζει, καλά ήτανε έστω κι έτσι, τις φχαριστήθηκα τις ντουφεκιές μου...!
Πάντα με τα skeetάκια Japan της Nobelsport (24g. 9,5No)...

Έχει ακόμα χρόνια για να του το δώσεις.Ή το κυνηγάς ή έπρεπε να το πάρεις όταν θα το πάρει στα χέρια του...
Σωστά αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα μπορώ να το πάρω ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Γι αυτό το πήρα όταν μπορούσα.
Βασικά δεν μπορούσα αλλά το έκανα σαν υπέρβαση.

Τελοσπαντων....το θέμα είναι να το κυνηγήσει όταν έρθει η ώρα.
Γιατί αλλιώς θα το έχω στερηθεί εγώ χωρίς λόγο.

Οπότε εύχομαι να έχουμε την υγεία μας και να το κυνηγήσει για πρώτη φορά μαζί μου.

Η χαρά που θα πάρω εκείνη τη μέρα πρώτα ο θεος δεν θα έχει περιγραφη.

Και σήμερα στο απογεματινό μου καρτεράκι...
Πάλι τα τσιχλάκια ενεφανίσθησαν κατά το τελευταίο ημίωρο περίπου...
Είχα διαλέξει ένα καρτεράκι αρκετά κλειστό για γρήγορες, μπηχτές ντουφεκιές...
Τελικώς, έριξα 12 χάμω, αλλά επειδή το μέρος εκεί είναι πολύ σφιχτό και κατηφοριαστό με βαθιές ρεματιές εκατέρωθεν, κατάφερα κι ανέσυρα μόνο τις μισές απ' αυτές που κατέρριψα...
Δεν πειράζει, καλά ήτανε έστω κι έτσι, τις φχαριστήθηκα τις ντουφεκιές μου...!
Πάντα με τα skeetάκια Japan της Nobelsport (24g. 9,5No)...
Νικόλα ξέρεις ότι σε εκτιμώ και σε σέβομαι αλλά για αυτή την ανάρτηση σου θα σε μαλώσω καλοπροαίρετα. Το να χάνεις το 50% των χτυπημενων θηραματων πειράζει και πολύ μαλιστα. Εγώ θα προτιμούσα ένα καρτερι που θα πάρω 6 και θα βρω τα 5 παρα ενα που θα πάρω 15 για να βρω τα 5. Είναι κρίμα να χάνονται τόσα πουλια.

Σωστά αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα μπορώ να το πάρω ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Γι αυτό το πήρα όταν μπορούσα.
Βασικά δεν μπορούσα αλλά το έκανα σαν υπέρβαση.

Τελοσπαντων....το θέμα είναι να το κυνηγήσει όταν έρθει η ώρα.
Γιατί αλλιώς θα το έχω στερηθεί εγώ χωρίς λόγο.

Οπότε εύχομαι να έχουμε την υγεία μας και να το κυνηγήσει για πρώτη φορά μαζί μου.

Η χαρά που θα πάρω εκείνη τη μέρα πρώτα ο θεος δεν θα έχει περιγραφη.
Υγεία και ό,τι θέλεις κάνεις Στέλιο, αρκεί να μην ξεφεύγουμε διότι με αυτά φτάσαμε ως εδώ...

Νικόλα ξέρεις ότι σε εκτιμώ και σε σέβομαι αλλά για αυτή την ανάρτηση σου θα σε μαλώσω καλοπροαίρετα. Το να χάνεις το 50% των χτυπημενων θηραματων πειράζει και πολύ μαλιστα. Εγώ θα προτιμούσα ένα καρτερι που θα πάρω 6 και θα βρω τα 5 παρα ενα που θα πάρω 15 για να βρω τα 5. Είναι κρίμα να χάνονται τόσα πουλια.
Το υπηρετώ με συνέπεια. Η κάρπωση στα πεδινά και "καθαρά" είναι πενιχρή, αλλά τα βρίσκεις ΟΛΑ και αμέσως.

Έτσι, ο Νικόλαος έχει πορωθεί και 《κακομάθει》 σε διψήφιους αριθμούς, που δεν λέει να πέσει και χάνει συνέχεια πουλιά...Ο αρνητής των σκύλων... .yel.

Status
Not open for further replies.
Back