Οι κυργιαρες που έχω βρει με λίπος όλα τα χρονια που κυνηγαω είναι ελαχιστες. Βασιλιάς του ξυγκιου είναι ο κοτσυφας. Να τους πετάς στα κάρβουνα και να ντουμανιαζει ο τοπος!!!Τα δεξιά τα σημερινά, τα αριστερά τα χθεσινά.Μάδησα στα γρήγορα την ελατότσιχλα και τον κότσυφα για να δω το πάχος. @Νικόλαος Ρεντίφης οι ελατοτσίχλες που βαράς έχουν παχύνει καθόλου;
Το ξέρω, τα είχαμε ξαναπεί για τις κυργιάρες αλλά ρωτάω και τον Νικόλαο που τις έχει κάψει.Πάντως χθες την βάρησα στα 100μ υψόμετρο πολύ χαμηλά.Είχα ξαναβαρήσει 2 στο ίδιο υψόμετρο στις 16 Νοέμβρη του 2017...Οι κυργιαρες που έχω βρει με λίπος όλα τα χρονια που κυνηγαω είναι ελαχιστες. Βασιλιάς του ξυγκιου είναι ο κοτσυφας. Να τους πετάς στα κάρβουνα και να ντουμανιαζει ο τοπος!!!
Στο καρτέρι που είπαμε τις προάλλες με τα κυπαρίσσια;Απογευματινό απόψε σε ωραίο καρτέρι με ορατότητα δυστυχώς μόνο 4 πουλιά πέρασαν και έπεσαν όλα με. Sx3, MR και imperial maxam no8... Ο σκυλακος δύο φορές χώθηκε μέσα στο κυπαρρισωνα και μου έφερε τσίχλες που έσβησαν επιτόπου βιδωτές και χώθηκαν μέσα του κάθετα και δεν θα τις έβρισκα ποτέ..
View attachment 39382View attachment 39383
Τον Γενάρη του 17 μετα την Αριάδνη πήγαινα 3 καρτερια την εβδομάδα αποκλειστικά και κυργιαρες και γερακοτσιχλες. Μέσα σε φυστικιες καθόμουν και ερχόντουσαν σαν στραβες. Είχα βάλει και δικό μου οριο. Στις 10 σταματουσα! Με χιόνι πολύ στα ελατα θα κατέβουν και αυτές πολύ χαμηλα.Το ξέρω, τα είχαμε ξαναπεί για τις κυργιάρες αλλά ρωτάω και τον Νικόλαο που τις έχει κάψει.Πάντως χθες την βάρησα στα 100μ υψόμετρο πολύ χαμηλά.Είχα ξαναβαρήσει 2 στο ίδιο υψόμετρο στις 16 Νοέμβρη του 2017...
Άλλο αυτό μόνο για απογευματινό... Από κυπαρρισωνες άλλο τίποτα η περιοχή...Στο καρτέρι που είπαμε τις προάλλες με τα κυπαρίσσια;
Άμα ήταν μεμονωμένα κυπαρίσσια ίσως είχε πολλά!!!Άλλο αυτό μόνο για απογευματινό... Από κυπαρρισωνες άλλο τίποτα η περιοχή...
Μία από τα ίδια και λίγο χειρότερα. Σε τσίχλα μία. Σε κουνούπια 5. Περιοχή ίδια.Σήμερα απόγευμα πολύ κουνούπι ρε παιδιά και τεράστια φοβήθηκα και για το σκυλί δεν ξέρεις τι μπορεί να κουβαλάνε (καλαζαρ). Προς Χαλιά μεριά τπτ τρείς πέρασαν δύο ήρθαν μαζί.
Ωραίο πουλί καλοαναθρεμενοΟ ξαδελφος μου παλι χτυπησε μεγαλη μπεκατσα,οσο ειναι το ρολο κουζινας αυτη την φορα!
Αυτή που πήρα χθες είχε πολύ λιπος. Πρώτη φορα βλέπω τέτοια παχια κωλομερια σε μπεκατσα..... Τα τσιχλοκοτσυφα απο τα 23 που μαδησα μόνο 2-3 κοτσυφια ηταν παχιά και 1 τσίχλα οι άλλες στεγνες τελειως!Ωραίο πουλί καλοαναθρεμενο
Ουυυ... Κατράμι δεκαοχτουρα που βόσκει κάτω από τα Κάρτερ στο Σύνταγμα.σαν περιστέρι ήταν, έχετε δει κάτι ανάλογο?
Πολύ λασπωδης ο τοπος εκεί που την βαρεσα. Δεν εχει ουτε πευκα ουτε τιποτα. Λιγα σκινα και πολλα καναλακια με παλιουρι και λυγαρια που συνηθως ειναι τιγκα τσιχλοκοτσυφα. Αν κάνει πως βρέχει 1-2 μέρες σερί δεν περπατιεται. Μέχρι το γόνατο βουλιαζεις! Άρα εβοσκε καλά άφθονες σκουληκαντερες η κυρια!Ήταν καιρό εκεί και τρωγε καλά