Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είναι οι κλασικοί "ότι κινείται πυροβολείται". Άλλη φορά σε περπατητο με χιονόνερο και πάρα πολλά πουλιά ακούω τουφεκιές πολλές σε ένα σημείο. Η διαδρομή με βγάζει από εκεί και είναι ένας με ένα πλάγιο και κίτρινο αδιάβροχο και βαράει....τσονια!!! Κάθομαι κάτω από ένα πεύκο , ανάβω τσιγάρο και τον παρατηρω. Πάω προς το μέρος του και τον ρωτάω γιατί τουφεκας τα τσονια και δεν περπατάς για καμία τσιχλα αφού έχει πολλές. Γιατί έτσι γουστάρω μού λεει. Μα τα τσονια απαγορεύονται ρε φιλε του λεω. Στα παπαρια μου λεει. Κάτσε να πάρω τον θηροφυλακα του λεω και να δούμε πόσο μεγάλα τα έχεις τα παπαρια. Τα μάζεψε και εφυγε. Η τραγικότητα μερικών δεν υπάρχει πουθενα!

Μόλις μίλησα με τον ξάδερφο. Στα ψηλά που μάζευε ρετσίνα σήμερα μου είπε τα κοτσύφια αμετρητα....
Δημήτρη, ξέρεις μερικές φορές η κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου είναι η μεγαλύτερη αδικία. Τα τελευταία χρόνια συνάνταγα έναν γεράκο που καθότανε κάτω από ένα γυμνό δέντρο και βάραγε τα τσόνια που μαζεύονταν πριν πέσουνε για κούρνια στις πορτοκαλιές. Πώς πάει; τον ρώταγα.Εδώ, να μαζέψω μερικά να τα βάλω στο τηγάνι με αυγά.....

Δημήτρη, ξέρεις μερικές φορές η κατά γράμμα εφαρμογή του νόμου είναι η μεγαλύτερη αδικία. Τα τελευταία χρόνια συνάνταγα έναν γεράκο που καθότανε κάτω από ένα γυμνό δέντρο και βάραγε τα τσόνια που μαζεύονταν πριν πέσουνε για κούρνια στις πορτοκαλιές. Πώς πάει; τον ρώταγα.Εδώ, να μαζέψω μερικά να τα βάλω στο τηγάνι με αυγά.....
Τι ειναι τα τσονια ορε λεβεντες

Τώρα με... σακατεψες...
Γιατί καπου έχεις ενα δίκιο κ τι να του πεις..
Όταν την ίδια στιγμή στον Λίβανο τα μακελευουν.........

Δεν ήταν όμως πολυ καλυτερο να έβρισκε ένα δέντρο η ξεραδι κ να χτυπαγε καθιστά τσιχλοκοτσυφα όπως κάνουν τόσοι κ τόσοι ηλικιωμένοι?

Τι ειναι τα τσονια ορε λεβεντες
Σπίνοι...

Τώρα με... σακατεψες...
Γιατί καπου έχεις ενα δίκιο κ τι να του πεις..
Όταν την ίδια στιγμή στον Λίβανο τα μακελευουν.........

Δεν ήταν όμως πολυ καλυτερο να έβρισκε ένα δέντρο η ξεραδι κ να χτυπαγε καθιστά τσιχλοκοτσυφα όπως κάνουν τόσοι κ τόσοι ηλικιωμένοι?

Σπίνοι...
Εδω τα γεροντια πανε στης ελιες η στα κυπαρησια για καθηστα καθε απογευμα

Στέφανε έχω φίλο από Ευβοια που σου φτιάχνει κοκκινιστές καρακάξες και είναι καλύτερες από φάσσες,το είχε κάνει σε έναν κολλητό του και έγλειφε τα δαχτυλά του
Καλα εγω τα εχω πει...ολα τρώγονται απλα καποια δεν ειναι τοσο γευστικα απο μονα τους...Ειχα δει ενα βιντεο στο youtube που επιασε ενας μια αλεπου και δοκίμασε να ψησει τα μπουτια...εβαλε εκει λιγο δεντρολίβανο και σε πεινα μια χαρα ηταν κ αυτη
.very funny.

Καλα εγω τα εχω πει...ολα τρώγονται απλα καποια δεν ειναι τοσο γευστικα απο μονα τους...Ειχα δει ενα βιντεο στο youtube που επιασε ενας μια αλεπου και δοκίμασε να ψησει τα μπουτια...εβαλε εκει λιγο δεντρολίβανο και σε πεινα μια χαρα ηταν κ αυτη
.very funny.
Κίσσες,σκαντζόχοιροι, χελώνες και πόσα άλλα με σιγουρότατες πηγές...

Κίσσες,σκαντζόχοιροι, χελώνες και πόσα άλλα με σιγουρότατες πηγές...
Στο χωριό στον κηπο ειχα σε καποια φαση με τα χρονια "μαζεψει" καμια 20αρια χελωνες...
Ε λοιπον ενα απιστευτο πραγμα..οι μεγαλυτερες καθε χρόνο εξαφανίζονταν για 2-3 χρονια...Μαλλον καποιος γυφτοβουλγαρος στο χωριο το χε κανει φαρμα και εκανε κανα δυο τραπεζια τον χρονο απο το μποστανι μου!

.very funny.
Το εδώ δει. Πατά στο γιουτουμπ wooded beardsman να φριξεις. Κογιότ τρώει , κουναβια τρώει , αρκούδα τρωει, καστορες τρώει και άλλα πολλα!

Σπύρο δεν θα ειχα κανένα πρόβλημα αν τα μάζευε για να τα φαει. Δισεκατομμύρια είναι τα τσονια αλλωστε. Αλλά ο τύπος στην δική μου περίπτωση απλα σκοτωνε. Δεν μαζευε τίποτα. Ξέρω και εγώ μπαρμπαδες ηλικιωμένους που κάνουν αυτό που λες με φλομπερακι και .410! Τους δίνω και τσιχλες πολλες φορες.

Σιχαμα......

Ένα είναι σίγουρο, πως οτι κ να γίνει ο τυπος δεν θα πεινασει ποτε στην ζωή του.....
Οχι σαν κ εμάς που θελουμε προβατινες και μπριζόλες, ρε κάτσε γδαρε κ φάε κανα πετροκουναβο να σε δει ο θεος.....χαχαχα...

Τρώγονται οι κίσσες; γνωρίζει κάποιος;
Τζιμ στην Πελοπόννησο τις έτρωγαν από ότι ξέρω....
Πιτσιρικάς είχα δοκιμάσει μια ψητή από περιεργεια.... Δεν ξετρελαθηκα....
αλλά από ότι είχα διαβάσει γίνεται μόνο γιαχνί....

Τρώγονται οι κίσσες; γνωρίζει κάποιος;
Στηθια μπούτια στιφάδο στα μέρη μου Μεσσηνία τις τσάκιζαν... Ειδικά τις καλοκαιρινές της έναρξης που τρέφονταν με σύκα και ήταν πιο νεαρά πουλιά λένε πως ήταν πολύ καλός μεζές....

Status
Not open for further replies.
Back